„Uleiurile esenţiale vindecă şi trupul, şi mintea, şi sufletul"

Secretele-parfumurilor-2

Dimensiune font:

| 11-09-2021 17:45

Interviu cu aromaterapeutul Cornelia Decu Chaumont, fondatorul primei Şcoli de Aromaterapie Ştiinţifică din România 

Este pasionată de studiul mirosului, stăpâneşte secretele care transformă o aromă într-un elixir de sănătate şi frumuseţe. Despre Cornelia Decu Chaumont s-ar putea spune că are o meserie de invidiat - lucrează cu sute de uleiuri esenţiale, prepară loţiuni, poţiuni, creme, amestecă aromele în bucate şi are în jur numai prieteni. Puţini ştiu câtă muncă este în spatele cursurilor pe care le ţine în toată ţara în cadrul Şcolii de Aromaterapie Ştiinţifică (prima de acest gen din România) pe care o coordonează. În sălile ei de curs, creta, markerul şi tabla sunt înlocuite cu foiţe de hârtie, sticluţe şi cutiuţe pline de mirosuri speciale.
-- Aromaterapia ştiinţifică e un concept relativ nou pentru noi, românii. Ce înseamnă mai exact?
-- Ai spus corect, este nou pentru noi, dar ca ştiinţă este foarte veche, vine din timpurile biblice când uleiurile erau nu numai tămăduitoare, ci facilitau şi relaţia cu Dumnezeu, ca şi acum, de altfel. Smirna, tămâia, mirtul erau şi atunci, le regăsim şi astăzi. Este cunoscut procedeul mirungerii care se păstrează în Biserică, la trecerea la monahism. Revenind, aromaterapia ştiinţifică este o ramură foarte importantă a medicinei complementare şi oferă ajutor în întreg, holistic. Folosind uleiurile esenţiale putem vindeca şi trupul, şi mintea, şi sufletul.

 „Nimic nu este întâmplător în viaţă şi eu cred în destin”
-- Cum ai ales această cale?
-- Povestea cu uleiurile esenţiale a început în urmă cu vreo zece ani, la un târg din Franţa. Pe atunci activam într-un alt domeniu, aveam alte preocupări, era important să fiu conectată la tot ce însemna domeniul meu de afaceri. Am ajuns la un târg şi aveam o durere cruntă de cap. Aproape că nu mai vedeam nimic în jur şi la un moment dat am fost atrasă de un stand cu uleiuri esenţiale. M-am apropiat şi am ales o sticluţă la întâmplare, am desfăcut-o, am mirosit şi mi-a dispărut durerea! Nu-mi venea să cred. Nu făcusem decât să desfac o sticluţă cu un amestec frumos parfumat.
-- Sigur ai anticipat întrebarea. Ce a urmat?
-- Sunt un om curios şi dornic de informaţii. Îmi place să ştiu cât mai multe din domenii diferite, poate că vine din structura mea de antreprenor. M-am interesat şi am aflat că Franţa, unde locuiam pe atunci, are una dintre cele mai bune şcoli şi cele mai bune fabrici de astfel de produse. Aşa am intrat într-o poveste pe care, inconştient, o căutam demult, o simţeam, dar nu o puteam atinge, nu o puteam trăi.
-- O poveste de demult?
-- Sunt fascinată de arome de când eram copil. Am mereu în amintire mirosul de vanilie din bucătăria mamei, de fructe, de lămâie, parfumul tatălui meu. Era un miros frumos, cu nuanţe de tutun, pe care l-am căutat multă vreme. Mirosurile creează amintiri care nu dispar niciodată. Sistemul olfactiv nu degenerează, ne este alături toată viaţa în stare bună, ne trage de mânecă şi la bine, şi la greu. Vi s-a întâmplat să vă placă anumite lucruri doar după miros sau să respingeţi altele fiindcă pe calea olfactivă nu intrase o informaţie chiar plăcută, nu-i aşa?

„Artist în spectacolul parfumurilor”
-- Sticluţa de la târg ţi-a deschis o nouă cale. Care a fost parcursul până la şcoala din România?
--Altă şcoală (râde). M-am înscris la Institutul Francez de Aromatologie de la Paris şi am învăţat pe rupte. Eram fascinată de tot ce vedeam, era un spectacol fabulos al moleculelor, o lume plină de parfumuri, de sănătate. Era ca într-un vis - am văzut cum se fac culturile speciale de plante care apoi ajung în mâinile noastre sub formă de parfumuri, de creme sau uleiuri esenţiale, sub formă de gelule sau capsule, am aflat cum şi când se recoltează fiecare specie pentru a obţine cât mai mult din darurile florilor, am ţinut în mâini uleiuri rare, cum ar fi Lotus Bleu. Am lucrat cu lemn de agar, care este baza unui parfum foarte scump, Amuage. Este o ştiinţă fabuloasă. Am vrut să învăţ cu cei mai buni profesori şi l-am avut ca mentor pe Pierre Francome, un ilustru profesor.
-- Cum ai deschis şcoala din România?
-- Am locuit în Paris 25 de ani şi la un moment dat părea că etapa pariziană se cam încheiase. M-am reîntors la Piatra Neamţ şi am început să povestesc despre uleiurile esenţiale. Nu pot să spun că nu erau deloc cunoscute, dar nu erau percepute la adevărata lor valoare, lumea nu ştia foarte multe despre beneficiile lor. Pe mine m-au ajutat foarte mult, mi-am susţinut şi familia atunci când a avut probleme de sănătate şi am decis să împart din cunoaştere. Aşa am deschis, în 2012, prima Şcoala de Aromaterapie Ştiinţifică din România. S-a întâmplat să fie la Iaşi, apoi am creat grupuri de lucruri în toată ţara.
„Corpul ştie să direcţioneze ajutorul acolo unde este nevoie”
-- Cum funcţionează aromaterapia? Care este mecanismul vindecării din sticluţă?
-- Nu e niciun secret. Mucoasa nazală este foarte senzitivă şi în momentul în care mirosim un anumit lucru, fie că este mâncare, parfum, băutură, orice, durează doar 20 de secunde ca informaţia să ajungă la creierul limbic, de unde este transmisă în întreg organismul. Corpul ştie să direcţioneze ajutorul acolo unde este nevoie, noi doar oferim instrumentul.
-- Care sunt etapele unui tratament?
-- Primul pas este deparazitarea. Nu plecăm la drum fără a curăţa tractul intestinal. Se ştie că majoritatea bolilor au acolo centrul de pornire, iar medicina chinezeasca a demonstrat acest lucru. În deparazitare se recomandă coriandru, spre exemplu, doza fiind stabilită împreună cu persoana care are nevoie de ajutor. Durează 21 de zile, cu o pauză de 10 zile, apoi repetăm. Următoarea etapă, tot de 21 de zile, este detoxifierea ficatului, pentru care folosim ulei de ţelină sau de lămâie, dar şi altele. Evident, în această perioadă se recomandă şi regim alimentar fără cafea, alcool şi orice produs alimentar de culoare albă – făină, zahăr, brânză de vaci. În tot acest timp lucrăm şi pe sistemul emoţional, apoi intervenim pe afecţiune. Acţionăm holistic. Oferim ajutor pe baze solide, discutăm cu pacienţii ca să aflăm şi cauza emoţională a bolii sau tulburării. Se ştie că orice afecţiune are la bază o tulburare emoţională care netratată, somatizează. Vreau ca aromaterapia să ajungă la cât mai mulţi. Ştiţi că ma bucură cel mai mult? Că îmi trăiesc povestea pe care mi-am dorit-o din copilărie, când voiam să locuiesc într-o lume plină de arome, în care eram foarte fericită.

-- Putem folosi uleiurile esenţiale şi în scop preventiv? Cum ar arăta o rutină zilnică?
-- În primul rând este important să spunem că scopul oricărui tratament, indiferent de natura lui, este stabilirea echilibrului. Atunci când în structurile noastre apare dezordinea este bine de ştiut că boala nu este foarte departe. Ca urmare, echilibrul, starea de bine sunt esenţiale pentru sănătate. Ce ne este de ajutor în dobândirea liniştii interioare? Muşeţelul, lavanda, mandarina ar fi câteva sugestii. Dacă avem probleme de natură batseriană sunt recomandate cuişoarele sau oregano. Rozmarinul este de ajutor în problemele hepatice, eucaliptul atunci când avem o afecţiune respiratorie. Dafinul ne aduce mereu inspiraţie, iar menta şi lămâia sunt de mare ajutor în comunicare. Două picături turnate în podul palmei sau la încheieturile mâinilor alungă emoţiile când avem de susţinut o prezentare, un discurs, când ne adresăm unui public larg.

Cornelia Decu Chaumont își trăiește visul, a reușit să dezvolte școala, să deschidă propriul laborator în care fabrică uleiuri esențiale pe care le distribuieîn toată țara.

A consemnat Maura ANGHEL

 

Vanzare teren IASI - 75.899 mp

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în locaţia din sat Lunca Cetăţuii, comuna Ciurea, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 75899 mp (7,5899 hectare) şi un număr de 16 clădiri, având preţul de vanzare de 3.281.300 euro. Informații suplimentare tel. 0771103209, -  lucicalcc@gmail.com 

Vanzare Teren IASI - 56.438 mp

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în municipiul Iaşi, str. Aurel Vlaicu nr.87, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 56.438 mp (5,6438 hectare) şi un număr de 19 clădiri cu absolut toate utilitatile, având preţul de vanzare 8.402.420 euro. Pentru terenul de 56438 mp este aprobat un PUZ pentru locuinte colective. Informații suplimentare tel. 0771103209, e-mail -  lucicalcc@gmail.com 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:00

Prin prezentul anunț TOTALGAZ INDUSTRIE S.R.L. – societate în insolvență, face cunoscut faptul că organizează licitație publică în data de 23.09.2021, orele 14:00, pentru vânzarea, în conformitate cu prevederile art. 154 si următoarele din Legea 85/2014 și cele ale Regulamentului de vânzare întocmit de către Administratorul judiciar și aprobat de Adunarea creditorilor din data de 19.04.2021, a următoarelor autoturisme: Marca An de fabricație Preț pornire licitație (EUR, fără TVA) HYUNDAI iX35 2.0L CRDI 4WD A/T 2012 7.200,00 TOYOTA HILUX 4X2 SINGLE CAB 2.5L D-4D 2009 4.400,00 PEUGEOT PARTNER VTC 1.6 HDI 92 CP 2011 4.700,00 LEXUS RX 450H PRESIDENT 2009 8.400,00 TOYOTA HILUX 4X4 DOUBLECAB 3.0 L D-4D 2011 9.300,00 HILUX DOUBLE CAB SILVER METTALIC 2011 9.400,00 TOYOTA HILUX 3.5 ALB 2011 9.200,00 Licitația va avea loc în data de 23.09.2021, orele 14:00 la sediul Administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L., din Mun. Iași, Str. Zorilor nr. 11, Jud. Iași. Ședința de licitație se va desfășura in următoarele condiții: A. Vânzător: TOTALGAZ INDUSTRIE S.R.L., cu sediul social în Iași, Șos. Păcurari nr. 128, Jud. Iași, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Iași sub nr. J22/3277/1994, având CUI 6658553, prin administrator judiciar consorțiul format din KPMG Restructuring S.P.R.L., societate profesională cu sediul în București, DN1, Șos. București – Ploiești, nr. 69-71, sector 1, număr de înregistrare în Registrul Societăților Profesionale al U.N.P.I.R. 0499, tel. 40 372 377 800/fax +40 372 377 700, prin reprezentant permanent Mihai Nicoleta și EuroBusiness LRJ S.P.R.L. cu sediul în Iași, Str. Zorilor nr. 11, Jud. Iași, număr de înregistrare în Registrul Societăților Profesionale al U.N.P.I.R. 0022/2006, tel/fax: +40 232 220 777, prin reprezentant permanent Eduard Pascal, desemnat conform Încheierii de ședință din data de 12.08.2020, pronunțată de Tribunalul Iași, Secția a II - a Civilă în Dosarul nr. 3516/99/2020. B. Dată si locație ședință licitație: 23.09.2021, orele 14:00. Ședința de licitație va avea loc la sediul Administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. din Mun. Iași, Str. Zorilor nr. 11, Jud. Iași. Înscrierea la licitație se face cu cel puțin 24 de ore înainte de data fixată pentru începerea licitației prin depunerea tuturor documentelor prevăzute în Regulamentul de organizare al vânzării, adică cel mai târziu in data de 22.09.2021, ora 15:00. Documentele depuse cu depășirea acestui termen nu sunt luate în considerare. C. Tip licitație: procedura de vânzare prin licitație publică cu strigare, cu preț în urcare si scădere. D. Dosar de prezentare/documente care trebuie să fie incluse în dosarul de înscriere la licitație: Oferta va conține cel puțin următoarele informații/documente și va fi depusă la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. din Mun. Iași, Str. Zorilor nr. 11, Jud. Iași, în plic închis pe care vor fi înscrise, datele de identificare ale ofertantului și mențiunea „Documente de participare la licitație”, data și ora depunerii documentelor de către ofertant (fără a se depăși data limită de 22.09.2021, ora 15:00): (i) Scrisoare de intenție privind participarea la licitație care va trebui să cuprindă datele complete de identificare ale ofertantului, persoanele care reprezintă legal ofertantul, precum și bunul/bunurile pentru care se înscrie; (ii) Dovada plății garanţiei de 20% din prețul de pornire fără TVA (ordin de plată procesat de bancă), în contul de lichidare al debitoarei, nr.: RO43 BREL 0002 0011 7901 0100, deschis la Libra Bank, suc. Iași; (iii) Împuternicirea persoanei care îl reprezintă pe ofertant la ședința de licitație (dacă este cazul); (iv) Pentru persoanele juridice de naționalitate română, copie de pe certificatul de înregistrare eliberat de Oficiul Registrului Comerțului; (v) Pentru persoanele juridice străine, actul de înmatriculare tradus în limba română; (vi) Pentru persoanele fizice române, copie de pe actul de identitate; (vii) Pentru persoanele fizice străine, copie de pe pașaport; (viii) Declarația, în original, a ofertantului in sensul că înțelege să cumpere bunurile în starea în care se găsesc, după principiul “unde este, în starea în care este” – nu există un model predefinit. (ix) Acordul ofertantului de acceptare a prezentului Regulament (original) – nu există un model predefinit. (x) Pentru persoanele juridice declarația că nu este insolvent, în insolvență sau în perioada de reorganizare – nu există un model predefinit. (xi) Declarația că deține fondurile disponibile pentru cumpărarea activului la cel puțin prețul ofertat – nu există un model predefinit. (xii) Pentru persoanele juridice hotărârea AGA/Consiliul de Administrație privind aprobarea măsurii de achiziționare a activelor. Plicul va fi însoțit de intenția de participare la licitație, în dublu exemplar, pe care vor fi menționate numărul de înregistrare, data și ora înregistrării. Un exemplar pe care va fi înscris numărul de înregistrare, data și ora, va fi restituit ofertantului. E. Alte informații: - Activele se vând libere de orice sarcini, precum ipoteci, garanții reale mobiliare sau drepturi de retenție, de orice fel, ori măsuri asigurătorii, conform dispozițiilor art. 91 din Legea nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență; - Pasul de urcare/scădere este stabilit la valoarea de 10% din prețurile de pornire enunțate mai sus; - Diferența dintre prețul de adjudecare și garanția depusă va putea fi achitată în termen de maxim 10 zile calendaristice de la data ținerii licitației (considerând garanția plătită de adjudecatar ca fiind avans din prețul de adjudecare) Detaliile privind documentația necesară în vederea participării la licitație și modul de organizare a procesului de vânzare, precum și descrierea bunurilor supuse procedurii de valorificare pot fi solicitate administratorului judiciar al TOTALGAZ INDUSTRIE S.R.L. până cel mai târziu in data de 22.09.2021, ora 15:00. Pentru informații suplimentare despre activele scoase la vânzare conform Regulamentului de vânzare disponibil la cerere persoanele de contact sunt: Anabella Pădurariu - reprezentant al Administratorului Judiciar: Telefon: 0232.220.777,0733.683.702, Fax: 0232.220.777 E-mail: office.is@lrj.ro, vanzari@lrj.ro. Loredana Preda – reprezentant al Administratorului Judiciar: Telefon: 0372.377.800, Fax: 0372.377.700 E-mail: loredanapreda@kpmg.com.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., , în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 23.09.2021 și 07.10.2021, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd.Magheru, nr.31 ,et.1, cam.25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni ,Jud.Brăila, CF nr.70378 a Com. Vădeni, astfel: 842.386,30 1.Teren și construcții cu destinație nerezidențială 636.747,30 a.Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud.Brăila, nr.cad.70378, CF nr.70378 a Com.Vădeni 26.880,00 b.Construcția C1,cu destinație secție producție, nr.cad.70378-C1, CF nr.70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp,cu regim de înălțime P+1E 37.286,90 c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr.cad.70378-C2, CF nr.70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp,cu regim de înălțime P+1E 37.313,50 d.Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr.cad.70378-C3, CF nr.70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp,cu regim de înălțime P 15.310,40 e.Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr.cad.70378-C4, CF nr.70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp,cu regim de înălțime P+1E 34.392,40 f.Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr.cad.70378-C5, CF nr.70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 4.648,70 g.Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr.cad.70378-C6, CF nr.70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp,cu regim de înălțime P 4.619,30 h.Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr.cad.70378-C7, CF nr.70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp,cu regim de înălțime P+1E 64.824,90 i.Construcția C11,cu destinație hală producție, nr.cad.70378-C11,CF nr.70378,a Com.Vădeni,cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp,cu regim de înălțime D+P+1E+M 314.309,80 j.Construcția C12,cu destinație anexă tehnologică, nr.cad.70378-C12, CF nr.70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 97.161,40 2.Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 89.523,00 3.Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 86.016,00 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 30.100,00 Activul imobil,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art.292, (alin.2), lit.F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A.Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail:vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află.Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, 0729.292.746, e-mail:vanzari@lrj.ro, manuel.stoica@lrj.ro, office.is@lrj.ro, telefon:0737.242.544, mail:stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail:paula.stoian@fanyon.ro.
„În Iaşi mai există cel mult 20 de arheologi, în instituţiile de cercetare ale statului”
11/09/2021 15:22

La Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, studenţii au posibilitatea de a opta intre a studia activităţile umane din trecut, aplicate prin recuperarea ...

„Cei mai mulţi dintre oameni sunt nişte bio-roboţi”
11/09/2021 15:15

„Tu eşti un 2, o cifră care arată legătura. Orice ai face şi cum ai face, mereu vei fi in mijlocul oamenilor. Îi vei lega şi vei strange firele unei comunităţi. Mă intrebi de unde iţi ş ...

„Mediul în care îmi cresc copilul e mai important decât influenţa genelor”
11/09/2021 14:35

* interviu cu terapeutul Daniela Bercu, specialist in terapie cranio-sacrală Un şoc emoţional, un stres puternic sau pur simplu o supărare aparent minoră care nu e decat picătura care a umplut paharul ...

„Creativitatea este o stare pe care nu o poți controla răsucind vreun comutator”
11/09/2021 14:00

  Pandemia de coronavirus a adus nu doar probleme mari in sănătate, ci si schimbări profunde in toate aspectele vietii si a redefinit multe domenii de activitate, inclusiv pe cel al afacerilor. Oamenii ...

 „Drumul deschis de pasiunea pentru fotografie este, de fapt, un drum către mine”
11/09/2021 11:44

Pe Oana Dăian o cunoastem de la Teatrul National „Vasile Alecsandri”, unde se ocupă de tot ceea ce inseamnă relatii publice. Are o meserie frumoasă, trăieste in lumea artei, aproape de scenă s ...

„Dintre toţi factorii perturbatori, cel mai toxic este gândul”
10/09/2021 14:45

 * interviu cu dr Valerica Volosan Ilieş, specialist in medicină tradiţională chineză Dr Valerica Volosan Ilieş a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” din ...

 „Un tânăr artist țintuit departe de scenă și de public este ca și condamnat, riscul profesional la care este supus este imens!”
10/09/2021 12:45

  - Maria, cum ai decis să intri in competitia „Romanii au talent”? - După un an 2020 foarte trist, in care proiectele prin care trebuia să cant la Operă si la Ateneu, s-au anul ...

VIDEO Invitatul Zilei: Alexandru Muraru, preşedintele PNL Iaşi
06/09/2021 15:00

„Evenimentul Regional al Moldovei” vă prezintă, incepand de astăzi, o serie de interviuri cu cei mai reprezentativi oameni ai urbei şi nu numai. Grupate in ceea ce noi am intitulat Invitatul Zil ...

Povestea orfanului salvat din infern, într-un documentar de Morgan Freeman
30/07/2021 15:20

  Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) a inaintat Parchetului General o plangere penală care vizează moartea a 771 de copii in timpul regimului com ...

 „Femeile folosesc cuvântul, după caz, ca spadă sau ca floretă, într-o luptă deschisă cu mentalitățile, cu stereotipiile, cu discriminarea”
30/07/2021 14:23

  - Martie este, prin excelentă, o lună dedicată femeilor. Sunteti de acord cu această afirmatie? Pare cumva limitativ... - Dacă ne gandim la ziua de 8 martie care a devenit sărbătoare internatio ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei