Bucură-te de multe tipuri de legume în sera ta de iarnă!

casasigradinaupdate
echipamentedeprotectieamunciiupdate

Dimensiune font:

| 04-12-2023 09:17

Bucură-te de multe tipuri de legume în sera ta de iarnă! O seră la tine acasă poate fi un vis devenit realitate. Fie că intenționezi să-ți crești fructele și legumele direct în seră sau pur și simplu dorești să profiți de răsaduri mai devreme în primăvară, o seră oferă multe beneficii. Dar necesită niște echipamente și unelte speciale. Unele legume, ca roșiile și ardeii nu cresc în sezonul de iarnă datorită temperaturilor reci. Dar nu te descuraja, deoarece alegând soiurile potrivite, cu ajutorul serei, le poți prelungi sezonul sau poți opta pentru alte legume care pot fi savurate din toamnă până în primăvară, când grădina exterioară este neutilizată. Pe timp de iarnă, poți cultiva o varietate diversă de legume în sere și solare. În general, legumele cu frunze și rădăcini, ca salata verde, sfecla, morcovii și ridichile, se descurcă mai bine decât roșiile, ardeii și castraveții. Legumele cu frunze și rădăcini se dezvoltă foarte bine în condiții de iarnă.Ventilația și o bună circulație a aerului în seră sunt vitale pentru a minimiza problemele cu insectele și pentru a menține un aport constant de dioxid de carbon necesar creșterii plantelor. În zilele însorite, când temperatura serei urcă, deschide ușa pentru a permite aerului proaspăt să intre. Nu uita s-o închizi seara! Recomandarea noastră este să achiziționezi câteva echipamente de încălzire, precum calorifere electrice sau un tun de căldură, deoarece plantele tale vor avea nevoie constant de o temperatură optimă.

 

Bucură-te de multe tipuri de legume în sera ta de iarnă!

O seră la tine acasă poate fi un vis devenit realitate. Fie că intenționezi să-ți crești fructele și legumele direct în seră sau pur și simplu dorești să profiți de răsaduri mai devreme în primăvară, o seră oferă multe beneficii. Dar necesită niște echipamente și unelte speciale.

Unele legume, ca roșiile și ardeii nu cresc în sezonul de iarnă datorită temperaturilor reci. Dar nu te descuraja, deoarece alegând soiurile potrivite, cu ajutorul serei, le poți prelungi sezonul sau poți opta pentru alte legume care pot fi savurate din toamnă până în primăvară, când grădina exterioară este neutilizată.

Pe timp de iarnă, poți cultiva o varietate diversă de legume în sere și solare. În general, legumele cu frunze și rădăcini, ca salata verde, sfecla, morcovii și ridichile, se descurcă mai bine decât roșiile, ardeii și castraveții. Legumele cu frunze și rădăcini se dezvoltă foarte bine în condiții de iarnă.

Ventilația și o bună circulație a aerului în seră sunt vitale pentru a minimiza problemele cu insectele și pentru a menține un aport constant de dioxid de carbon necesar creșterii plantelor. În zilele însorite, când temperatura serei urcă, deschide ușa pentru a permite aerului proaspăt să intre. Nu uita s-o închizi seara! Recomandarea noastră este să achiziționezi câteva echipamente de încălzire, precum calorifere electrice sau un tun de căldură, deoarece plantele tale vor avea nevoie constant de o temperatură optimă.

Ce legume poți planta în sezonul rece de iarnă?

Legumele pot fi cultivate în paturi înălțate sau în pământ, în containere. Cele în pământ sunt mai recomandate, deoarece acesta ajută la menținerea rădăcinilor mai calde. Mai multe termometre poziționate în seră sunt esențiale pentru a verifica temperatura. De obicei, legumele cultivate iarna, nu au mase de rădăcină ca cele cultivate în exterior, în grădina de vară.

Sfecla roșie, morcovii, cartofii, ridichile, și napii tolerează o seră rece și se pot planta în pământ la o adâncime de aproximativ 15 cm până la 20 cm. Broccoli, varza de Bruxelles și conopida au nevoie de mai multă adâncime în pământ din cauza rădăcinilor lor lungi, de obicei de aproximativ 25 cm până la 30 cm adâncime. Nu-ți fie teamă să experimentezi în seră. Păstrează semințele depozitate la temperaturi medii și în încăperi uscate fiindcă nu le plac temperaturile de îngheț și umiditatea. Garajul și subsolul sunt ultimele locuri unde vrei să-ți depozitezi semințele.

De ce echipamente ai nevoie pentru sera ta?

Dacă ești în procesul de proiectare sau achiziționare a unei sere, probabil că ai câteva întrebări despre ce ar trebui să cumperi odată cu aceasta. Unii oameni ignoră complet accesoriile și echipamentele necesare, în timp ce alții cumpără tot ce pot pune în sere și solare. Câteva echipamente de bază ar fi mașina de tuns iarba, pompe de apă, echipamente de încălzire (calorifere electrice, tun de căldură), motosape, îngrășământ, un set de unelte de grădinărit, mănuși de protecție și semințe de legume. Acestea pot face o diferență, în funcție și de tipul de seră pe care îl alegi, astfel bucurându-te de legumele tale preferate în zilele întunecate și reci ale anotimpului de iarnă.

Iată de ce anume trebuie să ții cont când alegi aceste echipamente:

1. Mașină de tuns iarba

Alegerea mașinii de tuns iarba potrivite poate fi un proces dificil și îndelungat. Există multe caracteristici de luat în considerare, cum ar fi tipul de iarbă din grădină și cât spațiu trebuie să acoperi. Dacă iarba din grădina sau sera ta este groasă și dură, atunci va necesita mai multă putere decât dacă ar fi subțire sau delicată. Ia în considerare cât de mare este curtea ta. Dacă o utilizezi doar pentru seră, spațiul va fi mai limitat. Trebuie să te asiguri că achiziționați o mașină de tuns iarba cu puterea și dimensiunea potrivite pentru spațiul tău. Gândește-te și unde intenționezi s-o depozitezi atunci când nu o utilizezi. De asemenea, confortul și siguranța sunt importante. Diferitele mașini de tuns iarba oferă diverse caracteristici de confort, cum ar fi mânere și roți reglabile, care fac manevrarea în jurul zonelor dificile mult mai ușoară! Dacă există ceva care blochează drumul, atunci aceste funcții te pot ajuta să te deplasezi fără probleme. Dacă motorul se va încinge prea tare, se vor opri automat!

1. Pompă de apă

Cea mai frecventă sarcină în seră și grădină este irigarea. Dacă nu ai o suprafață mică pe care să o stropești, pompa potrivită te va scuti de o mulțime de bătăi de cap. Există mai multe tipuri de pompe de apă, ca pompele de suprafață, pompele submersibile și pompele de drenaj. Alegerea se face în funcție de cât de departe este sursa de apă și la ce adâncime. Pompele submersibile sunt parțial sau complet scufundate în apă, ele nu aspiră apa, ci o împing deasupra lor. Sunt folosite pentru pomparea unui volum mare de apă curată sau ușor poluată dintr-o fântână, foraj sau bazin pe distanțe lungi. Pompele de suprafață și pompele de drenaj nu sunt instalate în apă, ci în afara sursei de apă, și pot pompa din aproape toate tipurile de surse de apă. Acestea sunt folosite și pentru alimentarea cu apă a caselor. Se pot opri și porni automat și sunt bune pentru irigarea serei și grădinii.

1. Echipamente de încălzire

Printre tipurile de echipamente de încălzire pe care le poți utiliza în sere și solare se numără caloriferele electrice și tunul de căldură. Cea mai bună soluție o vei lua după ce iei în considerare dimensiunea spațiului pe care dorești să-l încălzești. O seră mică nu necesită la fel de multă încălzire ca una mai mare. Tipul și grosimea pereților serei determină și opțiunile de încălzire pentru spațiu. Cu o izolare adecvată, încălzirea poate fi complet eficientă.

1. Motosapă

O motosapă este un instrument necesar pentru ca legumele tale să prospere. Atunci când cumperi o motosapă ține cont de tipul de motor, puterea, poziția lamei și calitatea echipamentului. Există mai multe tipuri de motosape, și anume pe gaz, electrice și fără fir, alimentate cu baterii. Poți alege orice tip pentru sera ta atât timp cât iei în considerare siguranța, întreținerea și dimensiunea. Există modele compacte care se pot depozita foarte ușor. Înainte de utilizare, citește cu atenție instrucțiunile.

1. Alte echipamente

Alte echipamente de bază pentru sera ta pot fi un set de unelte de grădinărit, îngrășământ pentru legume, echipament de protecție ca mănuși de grădinărit și chiar drujbe.

O seră are nevoie de echipamentele potrivite pentru a funcționa corect și pentru a menține climatul optim pentru nevoile de creștere ale plantelor tale. Acum că ai aflat despre necesitățile de bază ale serelor, TopDefender te ajută să te bucuri de sezonul de grădinărit pe tot parcursul anului, punându-ți la dispoziție toate echipamentele și accesoriile necesare!

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

 Răsfățul naturii într-o sticlă. Povestea sucurilor iconice
27/02/2024 16:30

Într-o lume insetată de savoare si prospetime, sucurile au devenit un element indispensabil al vietii cotidiene. Aceste licori imbietoare au o istorie plină de inovatie si explorare, iar printre ele se ...

 Dragostea la un click distanță
27/02/2024 16:00

Într-o eră digitală in care conexiunile sunt la indemana noastră cu doar un clic sau un swipe, nu este surprinzător faptul că iubirea si relatiile s-au transformat, găsindu-si adesea rădăcinile in ...

 Puterea vulnerabilității, o fortăreață de neînvins
27/02/2024 15:44

În lumea noastră inconjurată de imagini de perfectiune si de presiuni sociale implacabile, vulnerabilitatea este adesea considerată o slăbiciune, o fisură in armura noastră psihologică. În sp ...

 Generația Z ca angajați: principalele așteptări pe care le au cei tineri
25/02/2024 12:55

 Generatia Z ca angajati: principalele asteptări pe care le au cei tineri Generatia Z reprezintă cea mai tanără categorie de angajati din prezent. Tinerii din Gen Z s-au născut intre anii 1997-2012 ...

Benzină, diesel, hibrid sau electric - ce tip de motorizare ți se potrivește
25/02/2024 12:39

Benzină, diesel, hibrid sau electric - ce tip de motorizare ti se potriveste Indiferent dacă esti la prima ta masină sau iti doresti o schimbare, este posibil să te gandesti la alternativele care utilizea ...

Cum să menții performanțele mașinii tale pe termen lung: Top 6 sfaturi de urmat
21/02/2024 10:27

 Cum să mentii performantele masinii tale pe termen lung: Top 6 sfaturi de urmat Indiferent dacă esti un sofer experimentat sau novice, mentinerea performantelor masinii tale intr-o stare optimă este e ...

Cum să alegi tractorul potrivit pentru activitatea ta agricolă
21/02/2024 10:21

Cum să alegi tractorul potrivit pentru activitatea ta agricolă Un tractor bun trebuie să răspundă nevoilor, asteptărilor, să fie fiabil, usor de utilizat, versatil si să-ti ofere sigurantă. Tractoru ...

4 îmbunătățiri ale casei de care să nu îți mai fie frică
21/02/2024 10:01

4 imbunătătiri ale casei de care să nu iti mai fie frică   Căminul de vis, parcă desprins din revistele de amenajări, este punctul final in care multi proprietari si-ar dori să ajungă. De c ...

Gérard Depardieu, o nouă plângere de agresiune sexuală
16/02/2024 11:50

 O femeie a depus in ianuarie o plangere impotriva actorului Gérard Depardieu pe care il acuză de agresiune sexuală comisă in timpul unei filmări in Doué-en-Anjou (departamentul Maine-et- ...

 Joia, ziua ritualurilor care aduc noroc
14/02/2024 13:59

În lumina delicată a răsăritului, cand primele raze ale soarelui se strecoară cu tandrete printre frunzele copacilor, Joia se dezvăluie ca o poveste de dragoste eternă, dedicată zeului Jupiter si p ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei