Cel mai puternic tonic și depurativ natural pentru ficatul gras

25

Dimensiune font:

| 06-02-2023 20:29

Printre cele mai puternice remedii naturiste pentru ficat gras se află banala păpădie (Taraxacum officinale), numită și buhă, cicoare, crestățea, lăptucă, floarea-mălaiului, se găsește în peste 100 de specii. Are frunzele lungi, crestate și florile galbene, grupate în capitule. Perioada în care se poate găsi păpădia este mare, de primăvara timpuriu până toamna târziu.

Această plantă este o sursă importantă de potasiu, sodiu, calciu, fosfor și fier. Frunzele conțin o cantitate mai mare de vitamina A decât morcovii, de asemenea vitaminele B, C, D și K. Frunzele de păpădie conțin cupru, siliciu și mangan. Rădăcinile conțin în plus inulină și zaharuri complexe. Este bogată în calciu și magneziu. Păpădia conține colina (compus important în afecțiunile hepatice), precum și flavonoide și carotenoide.

Aparent, banala păpădie este una din cele mai puternice plante antitoxice și depurative de la noi. Pentru uz terapeutic, sunt folosite atât frunzele, cât și rădăcinile de păpădie. Frunzele de primăvară sunt mai bune în salată decât cele din vară. Sucul de păpădie a fost folosit din cele mai vechi timpuri pentru tulburările de vedere. În tratarea a numeroase afecțiuni, sunt indicate tinctura de păpădie și decoctul de păpădie.

Primele cercetări științifice din Europa asupra efectelor păpădiei datează din prima jumătate a secolului al XX-lea. Câteva teste clinice preliminare indică faptul că unele preparate din păpădie pot trata tulburările intestinale. Specialiștii consideră că aceasta este o plantă valoroasă, care poate fi folosită atât ca aliment, cât și ca medicament.

Remedii naturiste pentru ficat gras

Frunzele, tulpinile și rădăcinile sale ajută la mobilizarea și eliminarea toxinelor din trup și cresc tonusul întregului organism.

Este foarte bogată în potasiu, un diuretic natural și sigur în cazurile de retenție de apă. Sucul făcut din frunzele păpădiei, crude sau uscate, este foarte util în cazurile de constipație, la fel și rădăcina acestei plante, când este corect procesată.

Specialiștii o folosesc cu succes în tratarea diverselor boli ale ficatului și o recomandă chiar și în cazurile extreme de ciroză. Ajută la creșterea secreției de bilă. Sucul de păpădie este un tonic puternic pentru ficatul gras din cauza abuzului de alcool sau a dietei severe.

Un efect deosebit îl are atât planta uscată, cât și cea proaspătă, în tratamentul diabetului zaharat, boală în care are uneori efecte miraculoase.

Păpădia face parte dintre plantele cele mai bogate în provitamina A. Este foarte eficientă în lupta împotriva radicalilor liberi, care duc la îmbătrânirea pielii. De asemenea, prin proprietățile sale de detoxifiere, tonifică și dă un aspect sănătos și mai luminos pielii.

Aceasta plantă este utilizată și în cazurile de anemie și hepatită și poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Păpădia poate, de asemenea, alina durerile reumatismale și artrita.

Alte afecțiuni în care este folosită cu succes sunt acneea, alergia, indigestia, gastrita hipoacidă, dispepsia, guta, intoxicații diverse, toxiinfecții alimentare, tromboflebită, ateroscleroză, hemoroizi, îmbunătățirea circulației sângelui, obezitate, transpirație, tulburări de metabolism, inflamații ale ganglionilor. Rădăcinile plantei sunt utilizate în principal ca stimulent al poftei de mâncare. Florile de păpădie au proprietăți antioxidante și pot ajuta la întărirea sistemului imunitar, potrivit www.sfatulmedicului.ro

Precauții în caz de ulcer și gastrită

În China, o varietate de păpădie este folosită de mult timp pentru tratarea hepatitei, cancerului și diverselor afecțiuni ale glandei mamare (inflamații, probleme legate de secreția laptelui, cancer de sân), precum și pentru îmbunătățirea rezistenței imunitare la infecțiile căilor respiratorii. Folosirea păpădiei este deja recunoscută în numeroase farmacopei consacrate.

Rădăcinile plantei sunt deseori prăjite și se folosesc în prepararea unei băuturi similare cafelei sau ceaiului. Este, de asemenea, adăugată cafelei obișnuite, pentru a-i îmbunătăți acesteia parfumul. Partea verde a păpădiei se poate folosi în diferite rețete și chiar în producerea vinului.

Frunzele trebuie culese dimineața devreme, înainte ca floarea să se deschidă. Dacă sunt culese după înflorire, în timpul zilei, frunzele pot fi foarte amare. Cu cât sunt recoltate mai târziu, spre toamnă, cu atât sunt mai bogate în nutrienți.

În cazurile de ulcer și gastrită, păpădia este bine să fie folosită cu precauție, deoarece poate cauza o supraproducție de acid gastric. Sucul care se găsește în tulpini poate provoca celor sensibili alergii. Cei care au probleme de retenție de apă trebuie să consulte un medic înainte de a utiliza această plantă, pentru a verifica nivelul de potasiu, potrivit site-ului nutritie-sanatoasa.ro.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:43

 Ofertă imbatabilă de bestselleruri internaționale poti gasi in anticariatul Printre Cărți
21/03/2023 14:02

Pasiunea pentru lectură reprezintă refugiul si relaxarea multor persoane care evadează din spatiul limitat al cotidianului intr-o lume nouă, de fiecare dată altfel, care se imbogăteste cu fiecare pagină ...

 Casedemarcat.eu îți oferă soluții fiscale și case de marcat moderne
21/03/2023 13:41

Tehnologia se află intr-o continuă evolutie, motiv pentru care antreprenorii trebuie să tină pasul cu noutătile din domeniu. Impactul pe care inovatiile tehnologice il au asupra companiilor, indiferent de ...

 Dacă îți place manichiura cu gel, alege lampa UV unghii
21/03/2023 10:38

Trebuie remarcat faptul că modelele de 9W si 18W trec treptat in fundal, deoarece necesită mult timp pentru uscare de inaltă calitate. Dar aceste dispozitive au avantajele lor: usurintă si compactitate ...

 Rețete medievale pentru sporirea poftei de dragoste. Sfaturile sexuale ale Caterinei Sforza. Cum ajută grăsimea de mistreț
21/03/2023 10:33

  Caterina Sforza (1463-1509), una dintre cele mai celebre contese din Italia secolului al XV-lea a fost autorea unor lucrări preţioase pentru acele vremuri, care cuprindeau sfaturi şi reţete pentru b ...

Cine a decis pentru prima oară trecerea la ora de vară
20/03/2023 12:00

La sfarsitul săptămanii in noaptea de sambătă, 25 martie, spre duminică, 26 martie, Romania va trece la ora de vară. Ceasul se va da cu o oră inainte, iar ora 3:00 va deveni ora 4:00. Pentru că se schim ...

Anvelope 185 65 r15 Continental: cea mai bună anvelopă de înaltă performanță de vară
20/03/2023 09:09

  Pentru o conducere ecologică si sigură vara, este necesar ca masina pe care o conducem să fie echipată cu anvelopele potrivite. Conform specialistilor, in prezent, cea mai bună anvelopă de inalt ...

Cât de des ar trebui să bem cafea?
20/03/2023 09:06

  Cafeaua, băutura iubită de milioane de oameni din intreaga lume, pe care se bazează pentru a-si incepe ziua si pentru a rămane vigilenti pe parcursul acesteia, a fost un element de bază in rutinele ...

Măsuri suplimentare de protecție pentru animalele de companie din Spania
16/03/2023 15:46

Parlamentarii spanioli au adoptat schimbări radicale la legile naţionale privind bunăstarea animalelor prin care oferă animalelor de companie, considerate ''fiinţe conştiente'', o protecţie legală mai s ...

Hibiscus, planta care te ajută să slăbești
12/03/2023 12:40

Antioxidanţii din hibiscus deţin proprietăţi anti-obezitate care pot contribui la găsirea unor alternative alimentare la medicamentele actuale prescrise pentru ţinerea sub control a greutăţii corporale, ...

Medic: „Nu beți cafeaua imediat ce vă treziți!”
11/03/2023 07:48

Prepararea cafelei la prima oră a diminetii este un obicei pe care multi dintre noi il avem in intreaga lume, ne ajută să ne reincărcăm energia si oferă diferite beneficii organismului, este stimulantă, ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei