Ceramică tradițională autentică și cadouri unice in portalul Învie Tradiția

d.ceramicatraditionala_1200x628

Dimensiune font:

| 15-11-2023 15:09

De unde cumpărăm ceramică autentică românească și cadouri tradiționale de Crăciun? Nouă ne-au venit în minte cel puțin 3 idei. De la meșterii populari direct din ateliere, de la târgul de Crăciun și de la Învie Tradiția, proiectul national de susținere a artizanatului românesc. Știm cu toții că o piesă de ceramică autentică poate fi elementul inedit la masa de Crăciun. Și nu mai spunem că este în perfectă armonie cu atmosfera de sărbătoare.

De unde cumpărăm ceramică autentică românească și cadouri tradiționale de Crăciun? Nouă ne-au venit în minte cel puțin 3 idei. De la meșterii populari direct din ateliere, de la târgul de Crăciun și de la Învie Tradiția, proiectul national de susținere a artizanatului românesc. Știm cu toții că o piesă de ceramică autentică poate fi elementul inedit la masa de Crăciun. Și nu mai spunem că este în perfectă armonie cu atmosfera de sărbătoare. Cu colindele și cu celelalte elemente de credință și folclor care au rodit atât de frumos în sufletul poporului nostru. Și cum nu toată lumea are timp să meargă la artizani acasă, pentru a le cumpăra produsule. Și majoritatea suntem destul de ocupați și nu ne găsim timp nici de târgul de Crăciun, ne-a rămas varianta magazinului online www.invietraditia.ro. Acesta este un portal de artă populară, care reunește mii de obiecte meșteșugărești. 

Misiunea Învie Tradiția este aceea de a susține arta populară românescă prin crearea de noi piețe de desfacere pentru producătorii locali, tineri artizani și meșteri populari. Este lesne de inteles, ca in conditiile curente ale economiei de producție și consum, viața meșterilor populari este tot mai grea. Putem spune că este chiar pe cale de dispariție. De aceea, acum mai mulți ani a apărut acest magazin online de artă populară și artizanat, care are misiunea de a sprijini meșterii populari?

De ce este important să cumpărăm cadouri autentice tradiționale?

Este o intrebare foarte simplă. Cu toții ne dorim să oferim un cadou cu adevărat special, care să rămână peste ani in amintirea celor cărora il oferim. De aceea alegerea unui cadou este de multe ori foarte dificilă. Pentru cei mai mulți dintre noi, este chiar o mare bătaie de cap. Mai ales cand nu cunoști foarte bine gusturile persoanei carora vei oferi. Sau daca persoanele sunt mai in varsta, sau daca sunt cu un anumit statut social. Complexitatea alegerii este de multe ori determinată de destinatarul cadoului. De aceea, cu un obiect de arta nu dai niciodată greș. E o alegere foarte buna, pe care nu mulți o cunosc. Putem spune că arta populară românescă este foarte bogată și apreciată, mai ales de straini. Dar si de către cunoscători. România are o moștenire culturală vastă, cu meșteșuguri bine conservat, transmise din generație in generație, cu obiecte unice, unele dintre ele incluse chiar in Unesco. Un astfel de obiect, poate ramane in amintirea celor carora il oferim pentru o viață intreagă. 

La Învie Tradiția am creat o pune intre meșterii și artizanii locali și casele tuturor romanilor. Pentru că avem obiecte unice care se fac zi de zi in atelierele meșterilor populari și e păcat ca acestea sa nu ajungă in casele românilor de pretutindeni. Așa am adunat de la majoritatea meșterilor din românia obiecte unice, adevărate opere de artă. Și acum reunim un catalog de cadouri și obiecte de artă populară cu peste 2000 de articole unice. La acestea se adaugă și pachete și coșuri cadou care reunesc atat obiecte de artă populară cat și bunatați tradiționale. Ele sunt atent selecționate și combinate, astfel incat sa satisfacă toate gusturile, tipurile de cadouri și prețurile pe care suntem dispuși să le oferim. Cele mai multe cadouri includ ceramică tradițională, ștergare, miere de albine, dulcețuri și zacuști bine alese. 

Cine beneficiază de pe urma vanzărilor?

Principalul beneficiar sunt chiar meșterii populari, artizanii și producătorii locali, pentru că mare parte din venituri merg către ei. Adaosul comercial practicat fiind acela care sa susțină costurile operaționale și buna desfășurare a proiectului. Așadar, vei gasi obiecte de artă populară unice la prețuri deosebite. 

Și putem spune că beneficiază și generațiile viitoare. Pentru că prin fiecare achiziție de produse meșteșugărești contribuim la conservarea aceste imense bogății pe care suntem pe cale să o pierdem. Daca nu incepem să prețuim aceste lucruri la adevărata lor valoare și să conștientizăm că meșterii populari sunt oameni ca fiecare dintre noi. Mulți din ei isi susțin viața lor și a familiilor lor din producția de obiecte de artă populară. Daca nu gasesc piață de desfacere pentru ele, este lesne de inteles că se vor orienta spre altceva. De altfel, lucrul acesta se intampla deja. Copii, nepoții acestor meșteri nu mai sunt atat de interesați de preluarea meșteșugului. Chiar daca e frumos, chiar daca de sute de ani se practica in familiile lor, ei trebuie totuși să iși creeze un viitor sustenabil. Prin proiectul Învie Tradiția chiar asta ne-am propus, să sprijinim artizanatul românesc, tinerii artizani și meșterii populari. 

Cum aleg un cadou potrivit?

Daca alegi artă populară, cam 90% din alegere e ușoară, pentru că o operă de artă e potrivită pentru orice ocazie. Ramane doar sa te hotaraști din multitudinea de produse pe care le ai la dispoziție. Trebuie, bineinteles sa ții seama de varsta persoanei, de statutul social și de bugetul pe care il ai la indemana. De aceea am incercat sa combinam obiecte de artă populară cu bunătăți tradiționale, astfel incat sa satisfacem toate gusturile și categoriile de preț. Aceste cadouri sunt validate de miile de clienți care au cumpărat. Ele sunt originale, sunt unicat, pentru ca fiind vorba de produse făcute manual nu sunt 2 obiecte la fel. Poti ține cont și de arealul geografic, așa că avem produse din Bucovina, Horezu, Ardeal, Corund, Baia Mare, Timișoara, București. Adunate de la meșteri și artizani din toată țara. Nu trenuie decât să ne treci pragul. Așadar, te așteptăm cu drag pe Învie Tradiția, magazinul de cadouri tradiționale românești și ceramică autentică, cu misiunea de a susține arta populară românească. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

06:14

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
George Pruteanu lămurește veșnica dilema: Paști sau Paște fericit? Paști e pluralul de la pască!
04/05/2024 13:01

Celebrul lingvist George Pruteanu a lăsat mostenire si explicatia pe care multi romani o caută inainte de sărbătorile pascale. Cum le urăm celor dragi, Paste fericit sau Pasti fericit? Pruteanu spune că a ...

Țeapa virală care se dă în România: O treime din români sunt victime sigure!
03/05/2024 18:56

Poliţia Romană, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, a efectuat un studiu privind descrierea obiceiurilor de utilizare a internetului de către populaţia adultă din Romania, rezult ...

 Cum să-ți accesorizezi dormitorul?
02/05/2024 09:00

 Cum să-ti accesorizezi dormitorul? În decorarea dormitorului, detaliile fac diferenta, iar cuverturile de pat si pernele personalizate sunt elementele cheie care adaugă nu doar confort, ci si per ...

Obiceiul care îți „omoară” încet, dar sigur, relația amoroasă: „Este dificil de ignorat răul pe care îl poate face”
01/05/2024 21:39

Obiceiul de a naviga seara pe retelele de socializare ar putea fi fatal - cel putin pentru viata ta amoroasă. Conform expertilor, această practică de a petrece seara cu ochii in telefon in timp ce stai intin ...

De ce dărâmă pisicile lucrurile din casă. Explicația la care nimeni nu s-a gândit până acum
01/05/2024 21:21

Pisicile sunt animale de companie fascinante, dar uneori comportamentul lor poate părea misterios sau chiar frustrant pentru proprietari. Unul dintre comportamentele care poate deranja este obiceiul pisicilor ...

Ritualul spălării picioarelor, un exercițiu de compasiune și smerenie
01/05/2024 14:46

În inima traditiei si spiritualitătii crestine, Joia Mare este un moment de profundă reflectie si ritualuri speciale. Printre acestea se numără si obiceiul milenar al spălării picioarelor, o practic ...

5 abilități de care ai nevoie pentru a face o carieră din videochat
29/04/2024 15:02

5 abilităti de care ai nevoie pentru a face o carieră din videochat Videochatul este un domeniu avantajos din multe puncte de vedere, factorul financiar fiind de departe principalul motiv pentru care tot mai ...

Smerenia și recunoștința, piloni ai călătoriei interioare
29/04/2024 14:30

  În tumultul vietii cotidiene, adesea uităm să reflectăm asupra valorilor simple, dar esentiale, care ne indrumă călătoria interioară. Printre acestea, smerenia si recunostinta stau ca p ...

 Huse de scaune și canapea pentru reîmprospătarea designului bucătăriei tale
29/04/2024 10:53

Huse de scaune si canapea pentru reimprospătarea designului bucătăriei tale Dorinta de a face o schimbare in locuintă poate apărea adesea, insă această schimbare poate presupune costuri destul de mari. ...

Ghid util pentru alegerea salopetelor overall pentru copii
29/04/2024 09:28

Ghid util pentru alegerea salopetelor overall pentru copii Salopetele overall pentru copii sunt o piesă vestimentară esentială in garderoba celor mici, oferind confort si protectie indiferent de activita ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei