girl-1733352_960_720

Dimensiune font:

Cum obtii un sentiment de odihna pe saturate

| 24-08-2019 19:25

foto:pixabay.com

Cum obtii un sentiment de odihna pe saturate

  • epinde calitatea somnului?
  • Cum obtii cel mai odihnitor somn si cea mai buna relaxare a coloanei vertebrale si a musculaturii
  • O noapte buna aduce o zi buna

Exista nenumarate motive pentru o noapte de somn necalitativ. Cauzele pot varia de la o temperatura nepotrivita, forma si structura proasta a saltelei/ patului, pana la transpiratie, pozitie si aerul din camera.

  • De cat somn are nevoie o persoana?

Buna intrebare, caci somnul este perioada in care organismul umand se regenereaza. Expertii recomanda, in medie, un somn de 8 ore. Somnul ne ocupa o treime din viata. Unii oameni considera inadmisibil sa dormi atat de mult. Prin urmare considera ca 6 ore de somn le sunt suficiente, iar in timpul verii se multumesc doar cu 5 ore dormite. Oricine poate avea un pui de somn scurt in timpul zilei si se va descurca, cu siguranta, cu mai putin somn in timpul noptii.

  • Doua concluzii sunt evidente:

Daca nu dormi suficient, vei observa si simti acest lucru pe pielea ta. in al doilea rand: este mai putin important cat dormi, ci cat de bine dormi. Nu te forta sa dormi mai putin. In schimb nu ezita sa-ti asculti corpul. El este intotdeauna cel mai bun indicator si iti va spune de cat somn ai nevoie. Pur si simplu bazeaza-te pe acest fapt.

  • Temperatura ideala pentru somn

O temperatura confortabila este o conditie esentiala pentru un somn odihnitor. Daca va este prea cald sau prea rece, nu veti putea dormi bine.
Temperatura perfecta, desi difera de la individ la individ, se considera a varia intre 14˚C si 22˚ C. Daca doriti sa gasiti temperatura corecta pentru dumneavoastra, incepeti de la 14˚C si mariti treptat pana cand ajungeti la temperatura perfecta.|

  • Cum evitam umezeala

Fiecare persoana transpira in timpul somnului (pierdem prin transpiartie pana 0,5-1 L). Umezeala se acumuleaza in pat, apoi se evapora in camera. In cel mai urat scenariu se poate ajunge la infestare fungica. Pentru a evita acest lucru, camerele si saltelele ar trebui aerisite in mod regulat. Fiecare dormitor ar trebui echipat cu un higrometru (aparat pentru determinarea umiditatii aerulu) si un termometru.

De asemenea, ar trebui evitat facutul patului si depozitarea imediata a lenjeriei intr-un spatiu inchis. Este important si binevenit sa lasati patul si lenjeria la aerisire si uscare. Acest lucru se aplica plapumilor, precum si cuverturilor din lana pura, matase sau fibre cu proprietati climatice. Este la fel de important ca lenjeriile de pat sa tina cald iarna si sa respire in timpul verii. Acest lucru inseamna ca s-ar putea sa aveti nevoie de cuverturi diferite, in functie de sezon. Asigurati-va ca duceti regulat seturile de pat la curatatorie. Cea mai buna protectie, cu toate acestea, o ofera saltele respirabile si paturile echipate cu fante speciale de aer.

  • Aerul curat te ajuta sa dormi mai bine.

O doza de aer curat in dormitor este mereu necesara, deoarece, cu fiecare respiratie transformam oxigenul din aer in dioxid de carbon. Intr-un astfel de aer este imposibil sa dormi.

Mai mult, aerul curat regleaza umiditatea (care ar trebui sa fie, in mod ideal, intre 40% si 60%). Acesta este motivul pentru care dormitorul trebuie aerisit bine inainte de a merge la somn. Inchideti fereastra sau oberlihtul, mai ales in timpul iernii (aerul rece nu poate absorbi umezeala eliberata pe timpul noptii). Umiditatea, in schimb, va fi absorbita de saltea (daca aceasta nu este calitativa), ceea ce poate duce la acumularea de mucegai.

Cele mai multe dintre aceste probleme pot fi evitate daca dormitorul este aerisit dimineata si seara. Geamul ar trebui sa fie deschis larg pentru a asigura o circulatie buna a aerului, chiar si intr-o zi ploioasa sau una geroasa. Daca este frig afara, cateva minute sunt vor fi suficiente. Schimbul de aer este accelerat de diferenta de temperatura dintre interiorul locuintei si exterior.

Un somn bun depinde de pat.

Exista doua optiuni: fie salteaua se adapteaza dupa dumneavoastra, fie dumneavoastra va adaptati dupa saltea. In acest ultim caz, pe termen lung, corpul se va razbuna pentru ca nu il tratati bine. Tensiunile, defecte posturale, epuizarea si cresterea vulnerabilitatii sunt posibilele consecinte ale lipsei de somn, pe care aveti tendinta nici sa nu o observati.

Daca nu aveti o pozitie corespunzatoare in timpul somnului, nu puteti dormi bine. In loc de odihna, corpul este mereu ocupat sa-si gaseasca pozitia optima, sa-si reajusteze suprafata pe care doarme. Numarul normal de 20 de miscari pe ora creste simtitor. Daca, in plus, in pat sau saltea s-a format o depresiune, va abandonati corpul, fara sa stiti, la o lupta exasperanta care se da in fiecare noapte. Dimineata va treziti epuizati, incercanati si cu senzatia ca nu ati inchis un ochi.

Daca luati in calcul ca fiecare persoana doarme aproximativ 1/3 din viata, veti intelege importanta unei saltele corespunzatoare. Cea mai scumpa saltea nu va fi neaparat alegerea potrivita pentru dvs. Trebuie sa rugati asistentii din magazin sa alegeti impreuna o saltea care se potriveste necesitatileor particulare. Pentru asta veti raspunde la un chestionar special.

Fiecare are nevoie de o "echipa personalizata"

Cea mai buna saltea este buna doar pe jumatate, daca nu este sustinuta de un cadru de baza corespunzator. Prin urmare, trebuie sa va asigurati ca salteaua se potriveste cu cadrul de baza si formeaza un sistem unitar de dormit.

In colaborare cu oameni de stiinta si pe baza rezultatelor obtinute din cercetarea stiintifica a somnului au fost dezvoltate sisteme de dormit cu potrivire de 100%. Exista, spre exemplu, cadre multi-reglabile, cu ajustarea fermitatii lamelelor in mod individual pentru zone diferite ale corpului si segmente care se adapteaza in mod automat. Exista o selectie de saltele special adaptate pentru cei care sufera de alergii.
 
In plus:
1. Alegeti un cadru extrem de flexibil, cu cel mai mare spectru de ajustare, cu sistem patentat tri-lamelar de ajustare. Suporturile individuale sunt extrem de variate, atat pentru persoane de greutate redusa, cat si pentru cazuri de persoane supraponderale.

2. Durerile de spate se pot elimina prin reglarea punctelor de sprijin pe mai multe zone ale corpului ce confera astfel cea mai buna relaxare si regenerare a coloanei vertebrale si musculaturii.

3. Somnul prost cauzat de o proasta circulatie a sangelui poate fi corectat printr-o presiune constanta pe toata suprafata corpului, din cap pana in picioare.

4. Sistemul de dormit format din somiera si saltea in care echilibrul presiunii pe suprafata este direct legat de circulatia verticala si orizontala a aerului.

5. Alegeti intotdeauna saltele cu masa celulara marita.Aceastea au cateva atuuri de necontestat:
- rezistenta indelungata
- elasticitate ridicata
- asigura un sentiment de odihna pe saturate.

6. Somierele cu lamele din lemn (patentate de hulsta) ofera, spre exemplu, 12 ani garantatie!
Aceste somiere cu 7 straturi de furnir de fag (foarte rezistente si protejate de umiditate) sunt considerate cele mai bune somiere din lume;

7. Transpiratia din timpul noptii si somnul agitat pot fi combatute prin folosirea canalelor de ventilatie unice care asigura circulatia optima a aerului, obtinandu-se un climat uscat si confortabil pentru dormit.

O baza ideala pentru un somn de calitate.
Confortul oferit de o saltea depinde de cat de bine te simti atunci cand esti intins pe ea. Pentru organismul uman este deosebit de relaxant atunci cand salteua reactioneaza la miscarea corpului printr-o miscare de balansare. Pana în prezent, cele mai bune proprietati le au saltele respirabile din spuma rece cu buzunare si canale din forme speciale.

Cat de rigida trebuie sa fie salteua?
Greutatea în sine nu este un criteriu recomandat pentru luarea acestei decizii. Inaltimea, greutatea şi proportiile corpului trebuie evaluate împreuna. Alegerea nivelului de rigiditate poate fi determinat, de asemenea, de preferintele proprii ale gradului de confort, atâta timp cat cerintele fiziologice de baza  pentru sprijinul corpului sunt luat in calcul. www.deluxe-lifestyle.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

ANUNT LICITATIE. SC TOPCAR SRL- in faliment, prin lichidator judiciar CII Burcoveanu Laura Mihaela, cu sediul in Iasi, str. A.Panu nr. 13-15, mezanin, telefon 0741232516, e-mail laura.burcoveanu@yahoo.ro, in dosarul 3299/99/2017, anunta scoaterea la vanzare prin licitatie publica cu strigare, la data de 29.07.2020, ora 10, la sediul lichidatorului judiciar din Iasi, strada Anastasie Panu nr. 13-15, mezanin, a bunului mobil AUTOTURISM MARCA BMW 740D BERLINA, culoare albastra, an fabricatie 2003, motorina, nr. locuri 5, capacitate cilindrica 3901 cmc, tapiterie scaune piele, stare buna de functionare. Bunul poate fi vazut in parcarea restaurantului La Castel. Valoarea pornire de licitatie - 22765 lei, fara TVA, reprezentand 100% din pretul de evaluare. Daca bunul nu va fi adjudecat, o a doua licitatie va avea loc la data de 30.07.2020 – ora 10.00, la acelasi sediu si la acelasi pret. Daca bunul nu va fi adjudecat, alte licitatii vor avea loc la 10.08.2020- ora 10.00 si la 11.08.2020 - ora 10.00, la 90% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 20488,5 lei, iar ulterior la 31.08.2020- ora 10.00 si la 01.09.2020-ora 10.00, la 80% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 18212 lei. Persoanele care pretind vreun drept real asupra bunului au obligatia, sub sanctiunea decaderii, sa faca dovada acestui fapt pana la data de 28.07.2020, ora 12, la sediul lichidatorului judiciar. Caietul de sarcini se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, in baza unei cereri prealabile formulate cu 24 de ore inainte, la pretul de 50 de lei. Garantia de participare este de 10% din valoarea de pornire. Informatii suplimentare la telefon 0741232516 sau la sediul lichidatorului judiciar.
ANUNT privind organizarea licitatiei publica-pasune domeniul public. 1. Informatii generale privind autoritatea contractanta: UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALA MIRONEASA cu sediul administrativ in Mironeasa, cod postal 707300, judetul Iasi, cod fiscal 4540453, telefon 0232228600, fax: 0232228652, e-mail: contact@primariamironeasa.ro. 2. Informatii generale privind obiectul inchirierii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Proprietati publice, teren pasune, 2 loturi, identificate astfel: 1. Lotul I - 30.00 ha - CF 61847/1; 3. Lotul III - 0.45 ha CF 60701. Inchirierea se face conform art. 333, art. 335 din O.G. 57/2019 si conform HCL nr. 84/07.06.2020; 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Primariei Comunei Mironeasa. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul autoritatii contractante, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretariatul Primariei Comunei Mironeasa, comuna Mironeasa, judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 150 lei, ce se achita cu numerar la casierie. 3.4. Data limita privind solicitarea clarificarilor: 31.07.2020, ora 15.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data limita de depunere a ofertelor: 07.08.2020, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primaria Comunei Mironeasa, registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 07.08.2020, ora 10.00, Primaria Comunei Mironeasa, judetul Iasi. 5. Instanta competenta in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalulu Iasi, Strada Elena Doamna, nr. 1A, cod postal 700398, telefon: 0332403642, fax: 0332435700, email: tr-iasi-reg@just.ro. 6. Data transmiterii anuntului de licitatie catre instantele abilitate, in vederea publicarii: 16.07.2020.
Primăria Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi, scoate la vânzare în data de 14.08.2020, ora 10, la sediul său din Comuna Tomeşti, suprafaţa 268 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 10, Parcela Arabil 455/5, nr. cadastral 66629, la ora 10:30, suprafața de 247 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 47, Parcela Arabil 2489/8, nr. cadastral 66957, iar la ora 11, suprafața de 147 mp, situată în intravilan Sat Vlădiceni, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 5, Parcela Arabil 114. Terenurile se află în domeniul privat al Comunei Tomeşti. Documentația de atribuire se pune la dispoziție pe suport de hârtie, contra unui preț de 50 de lei. Ofertele se pot depune până la data de 13.08.2020, ora 15, la sediul Primăriei Tomești, într-un exemplar. Taxa de participare la licitaţie este de 50 lei. Garanţia de participare este de 3% din preţul de pornire la licitaţie pentru întreaga suprafaţă. Preţul de pornire al licitaţiei este de 7000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 268 mp,3000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 247 mp, și 3292 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 147 mp. Prezentul anunț se va transmite pentru publicare instituțiilor publice abilitate, în data de 14.07.2020. Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi. Tel. 0232/290434, int.211.
Alege o crema de tatuaj din gama de cosmetice CBD! Iata de ce!
04/08/2020 09:20

  De fiecare data cand iti faci un nou tatuaj, probabil astepti cu nerabdare momentul in care il poti arata intregii lumi. Cu toate acestea, trebuie sa stii ca rezultatul final nu depinde numai de pricepe ...

Nu esti compatibila in pat cu partenerul tau? Iata ce trebuie sa faci
11/07/2020 14:00

Intr-o lume perfecta, barbatul pe care il iubesti este si cel cu care esti perfect compatibila sexual. In pat va sincronizati perfect, chimia dintre voi naste artificii si nici ca puteati avea parte de sex ma ...

Sugestii de nume pentru caine - mascul
03/07/2020 12:56

Sugestii de nume pentru caine - mascul   Grivei, Azorel, Rex, Bruno sau Bubico, sunt unele dintre cele mai cunoscute nume pentru cateii de sex masculin. In ultimul timp, proprietarii de patrupede au in ...

Caz ŞOCANT: Ce au descoperit poliţiştii în sicriul în care fusese îngropată o tânără
01/06/2020 10:06

 Chin Chean, in varstă de 47 de ani, a inceput să dezgroape moarta vineri, in jurul orei 22:00. Cu o zi inainte, bărbatul asistase la inmormantarea fetei. Necrofilul a reuşit să dea de sicriu, insă ...

Obisnuia sa bea zece cutii de Coca-Cola pe zi. Cum arata britanica care ajunsese la 88 de kilograme
11/05/2020 10:31

 Femeia a ajuns la o greutate de 88 de kilograme si un consum de 300 de cutii de Coca-Cola pe luna, potrivit Daily Mail. Tellam a reusit sa slabeasca mai mult de o treime din greutatea sa cu ajutorul CD-u ...

10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre sperma partenerului tau!
09/05/2020 00:05

  Cand vine vorba de sperma, femeile pot avea reactii diferite: fie considera ca este ceva absolut normal si care poate fi discutat ca orice alt subiect, fie sunt retinute in a-si spune parerea sau pur ...

Seminţele de dovleac au un efect surprinzător asupra bărbaţilor
09/04/2020 15:34

Dovleacul este vedeta sezonului, insă dincolo de pulpa de dovleac, delicioasă ca umplutură pentru plăcintă, seminţele de dovleac se dovedesc a fi extrem de benefice, mai ales pentru bărbaţii care işi d ...

Dieta cu lămâie face minuni. Slăbeşti în cinci zile
09/04/2020 13:32

Dieta cu lămaie te ajută să capi rapid pe kilogramele in plus. Urmează meniul de mai jos timp de cinci zile. Iată meniul pe care trebuie să-l urmezi Ziua 1 Începeţi dieta cu o băutură pe bază ...

Alcoolul sanitar, cum îl folosești. Situațiile în care te salvează
09/04/2020 11:26

Alcoolul sanitar te poate salva in multe situatii. Dacă pană acum l-ai folosit pentru dezinfectare, trebuie să stii că te poate ajuta mult mai mult de atat. Pulverizează o solutie din apă rece si alcool ...

Cum faci pâine fără drojdie. Cea mai simplă rețetă pentru acasă
30/03/2020 09:10

Cum faci paine fără drojdie. Cea mai simplă retetă pentru acasă. Zilele acestea, drojdia a inceput să lipsească de pe rafturile magazinelor. Oamenii si-au făcut provizii pentru o posibilă izolare din c ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!