Cum obtii un sentiment de odihna pe saturate

girl-1733352_960_720

Dimensiune font:

| 24-08-2019 19:25

foto:pixabay.com

Cum obtii un sentiment de odihna pe saturate

  • epinde calitatea somnului?
  • Cum obtii cel mai odihnitor somn si cea mai buna relaxare a coloanei vertebrale si a musculaturii
  • O noapte buna aduce o zi buna

Exista nenumarate motive pentru o noapte de somn necalitativ. Cauzele pot varia de la o temperatura nepotrivita, forma si structura proasta a saltelei/ patului, pana la transpiratie, pozitie si aerul din camera.

  • De cat somn are nevoie o persoana?

Buna intrebare, caci somnul este perioada in care organismul umand se regenereaza. Expertii recomanda, in medie, un somn de 8 ore. Somnul ne ocupa o treime din viata. Unii oameni considera inadmisibil sa dormi atat de mult. Prin urmare considera ca 6 ore de somn le sunt suficiente, iar in timpul verii se multumesc doar cu 5 ore dormite. Oricine poate avea un pui de somn scurt in timpul zilei si se va descurca, cu siguranta, cu mai putin somn in timpul noptii.

  • Doua concluzii sunt evidente:

Daca nu dormi suficient, vei observa si simti acest lucru pe pielea ta. in al doilea rand: este mai putin important cat dormi, ci cat de bine dormi. Nu te forta sa dormi mai putin. In schimb nu ezita sa-ti asculti corpul. El este intotdeauna cel mai bun indicator si iti va spune de cat somn ai nevoie. Pur si simplu bazeaza-te pe acest fapt.

  • Temperatura ideala pentru somn

O temperatura confortabila este o conditie esentiala pentru un somn odihnitor. Daca va este prea cald sau prea rece, nu veti putea dormi bine.
Temperatura perfecta, desi difera de la individ la individ, se considera a varia intre 14˚C si 22˚ C. Daca doriti sa gasiti temperatura corecta pentru dumneavoastra, incepeti de la 14˚C si mariti treptat pana cand ajungeti la temperatura perfecta.|

  • Cum evitam umezeala

Fiecare persoana transpira in timpul somnului (pierdem prin transpiartie pana 0,5-1 L). Umezeala se acumuleaza in pat, apoi se evapora in camera. In cel mai urat scenariu se poate ajunge la infestare fungica. Pentru a evita acest lucru, camerele si saltelele ar trebui aerisite in mod regulat. Fiecare dormitor ar trebui echipat cu un higrometru (aparat pentru determinarea umiditatii aerulu) si un termometru.

De asemenea, ar trebui evitat facutul patului si depozitarea imediata a lenjeriei intr-un spatiu inchis. Este important si binevenit sa lasati patul si lenjeria la aerisire si uscare. Acest lucru se aplica plapumilor, precum si cuverturilor din lana pura, matase sau fibre cu proprietati climatice. Este la fel de important ca lenjeriile de pat sa tina cald iarna si sa respire in timpul verii. Acest lucru inseamna ca s-ar putea sa aveti nevoie de cuverturi diferite, in functie de sezon. Asigurati-va ca duceti regulat seturile de pat la curatatorie. Cea mai buna protectie, cu toate acestea, o ofera saltele respirabile si paturile echipate cu fante speciale de aer.

  • Aerul curat te ajuta sa dormi mai bine.

O doza de aer curat in dormitor este mereu necesara, deoarece, cu fiecare respiratie transformam oxigenul din aer in dioxid de carbon. Intr-un astfel de aer este imposibil sa dormi.

Mai mult, aerul curat regleaza umiditatea (care ar trebui sa fie, in mod ideal, intre 40% si 60%). Acesta este motivul pentru care dormitorul trebuie aerisit bine inainte de a merge la somn. Inchideti fereastra sau oberlihtul, mai ales in timpul iernii (aerul rece nu poate absorbi umezeala eliberata pe timpul noptii). Umiditatea, in schimb, va fi absorbita de saltea (daca aceasta nu este calitativa), ceea ce poate duce la acumularea de mucegai.

Cele mai multe dintre aceste probleme pot fi evitate daca dormitorul este aerisit dimineata si seara. Geamul ar trebui sa fie deschis larg pentru a asigura o circulatie buna a aerului, chiar si intr-o zi ploioasa sau una geroasa. Daca este frig afara, cateva minute sunt vor fi suficiente. Schimbul de aer este accelerat de diferenta de temperatura dintre interiorul locuintei si exterior.

Un somn bun depinde de pat.

Exista doua optiuni: fie salteaua se adapteaza dupa dumneavoastra, fie dumneavoastra va adaptati dupa saltea. In acest ultim caz, pe termen lung, corpul se va razbuna pentru ca nu il tratati bine. Tensiunile, defecte posturale, epuizarea si cresterea vulnerabilitatii sunt posibilele consecinte ale lipsei de somn, pe care aveti tendinta nici sa nu o observati.

Daca nu aveti o pozitie corespunzatoare in timpul somnului, nu puteti dormi bine. In loc de odihna, corpul este mereu ocupat sa-si gaseasca pozitia optima, sa-si reajusteze suprafata pe care doarme. Numarul normal de 20 de miscari pe ora creste simtitor. Daca, in plus, in pat sau saltea s-a format o depresiune, va abandonati corpul, fara sa stiti, la o lupta exasperanta care se da in fiecare noapte. Dimineata va treziti epuizati, incercanati si cu senzatia ca nu ati inchis un ochi.

Daca luati in calcul ca fiecare persoana doarme aproximativ 1/3 din viata, veti intelege importanta unei saltele corespunzatoare. Cea mai scumpa saltea nu va fi neaparat alegerea potrivita pentru dvs. Trebuie sa rugati asistentii din magazin sa alegeti impreuna o saltea care se potriveste necesitatileor particulare. Pentru asta veti raspunde la un chestionar special.

Fiecare are nevoie de o "echipa personalizata"

Cea mai buna saltea este buna doar pe jumatate, daca nu este sustinuta de un cadru de baza corespunzator. Prin urmare, trebuie sa va asigurati ca salteaua se potriveste cu cadrul de baza si formeaza un sistem unitar de dormit.

In colaborare cu oameni de stiinta si pe baza rezultatelor obtinute din cercetarea stiintifica a somnului au fost dezvoltate sisteme de dormit cu potrivire de 100%. Exista, spre exemplu, cadre multi-reglabile, cu ajustarea fermitatii lamelelor in mod individual pentru zone diferite ale corpului si segmente care se adapteaza in mod automat. Exista o selectie de saltele special adaptate pentru cei care sufera de alergii.
 
In plus:
1. Alegeti un cadru extrem de flexibil, cu cel mai mare spectru de ajustare, cu sistem patentat tri-lamelar de ajustare. Suporturile individuale sunt extrem de variate, atat pentru persoane de greutate redusa, cat si pentru cazuri de persoane supraponderale.

2. Durerile de spate se pot elimina prin reglarea punctelor de sprijin pe mai multe zone ale corpului ce confera astfel cea mai buna relaxare si regenerare a coloanei vertebrale si musculaturii.

3. Somnul prost cauzat de o proasta circulatie a sangelui poate fi corectat printr-o presiune constanta pe toata suprafata corpului, din cap pana in picioare.

4. Sistemul de dormit format din somiera si saltea in care echilibrul presiunii pe suprafata este direct legat de circulatia verticala si orizontala a aerului.

5. Alegeti intotdeauna saltele cu masa celulara marita.Aceastea au cateva atuuri de necontestat:
- rezistenta indelungata
- elasticitate ridicata
- asigura un sentiment de odihna pe saturate.

6. Somierele cu lamele din lemn (patentate de hulsta) ofera, spre exemplu, 12 ani garantatie!
Aceste somiere cu 7 straturi de furnir de fag (foarte rezistente si protejate de umiditate) sunt considerate cele mai bune somiere din lume;

7. Transpiratia din timpul noptii si somnul agitat pot fi combatute prin folosirea canalelor de ventilatie unice care asigura circulatia optima a aerului, obtinandu-se un climat uscat si confortabil pentru dormit.

O baza ideala pentru un somn de calitate.
Confortul oferit de o saltea depinde de cat de bine te simti atunci cand esti intins pe ea. Pentru organismul uman este deosebit de relaxant atunci cand salteua reactioneaza la miscarea corpului printr-o miscare de balansare. Pana în prezent, cele mai bune proprietati le au saltele respirabile din spuma rece cu buzunare si canale din forme speciale.

Cat de rigida trebuie sa fie salteua?
Greutatea în sine nu este un criteriu recomandat pentru luarea acestei decizii. Inaltimea, greutatea şi proportiile corpului trebuie evaluate împreuna. Alegerea nivelului de rigiditate poate fi determinat, de asemenea, de preferintele proprii ale gradului de confort, atâta timp cat cerintele fiziologice de baza  pentru sprijinul corpului sunt luat in calcul. www.deluxe-lifestyle.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:40


1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
În România, în fiecare săptămână o femeie este ucisă în bătaie
25/11/2020 18:58

Pe 25 noiembrie este Ziua Internatională a combaterii violentei impotriva femeilor, stabilită pentru a trage un semnal de alarmă pentru numărul incă ingrijorător de ridicat al cazurilor de violentă domes ...

Ministerul Afacerilor Externe vrea să apere femeile de bătăile bărbațilo
25/11/2020 11:37

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) salută marcarea Zilei Internaţionale pentru Eliminarea Violenţei impotriva Femeilor, reiterandu-şi angajamentul "ferm" faţă de promovarea şi protejarea drept ...

YouTube a interzis canalul One America News Network, pro-Trump. Timp de  o săptămână nu va putea posta videoclipuri
25/11/2020 07:30

YouTube a interzis canalului ultra-conservator One America News Network (OAN) să posteze videoclipuri noi timp de o săptămană şi i-a interzis să obţină venituri din conţinutul deja online, a informat r ...

FOTO/VIDEO - Top BBC. Cine sunt cele 100 de femei care au influențat lumea în acest an
24/11/2020 16:00

BBC a dezvăluit lista sa cu cele 100 de femei care şi-au pus amprenta asupra lumii in anul 2020, unul dintre cei mai complicaţi pe plan internaţional. Topul conţine nume din diverse domenii, de la politici ...

  Laura Bretan, colaborare cu artiștii canadieni care au cântat pentru Barack Obama
24/11/2020 15:15

   Laura Bretan, una dintre cele mai promiţătoare artiste din noua generaţie, dar şi vocea care a cucerit publicul la emisiuni precum Romanii au talent şi America’s Got Talent, lansează s ...

Studiu - Exerciţiile fizice regulate reduc riscul de spitalizare din cauza COVID-19
24/11/2020 13:04

  Riscul de spitalizare al persoanelor care au contractat noul coronavirus a fost cu peste 34% mai mic in randul persoanelor „suficient de active”, conform constatărilor anunţate luni de Fun ...

O fetiță de 11 ani a salvat un rechin
24/11/2020 12:45

În timp ce cuvintele rechin şi Australia evocă de obicei imagini cu atacuri asupra inotătorilor şi surferilor, Billie Rea, in varstă de 11 ani, nu a stat pe ganduri şi a intervenit pentru a salva un ...

FOTO/VIDEO - Rechinul Bruce va teroriza vizitatorii Muzelui Oscarurilor
24/11/2020 10:27

  La aproape jumătate de secol după ce a terorizat inotătorii din „Jaws” („Fălci”), macheta rechinului cu lungimea de aproape 8 metri a ajuns in mult-aşteptatul muzeu al ...

Cuvintele Anului, în Dicționarul Oxford. Ce sintagme au fost introduse în celebra publicație
24/11/2020 10:15

Dicţionarul Oxford a ales mai multe sintagme drept Cuvantul Anului, intr-un 2020 ''fără precedent'': coronavirus, lockdown, circuit breaker, shelter-in-place, remote/ly, unmute Editorii celei mai cuprinzăt ...

Sfaturi pentru un ten frumos
24/11/2020 08:13

Tenul vorbeste adesea despre noi, ne trădează obiceiurile sănătoase sau nu, si necesită o intreţinere permanentă. Primul pas este hidratarea, foarte importantă in dobandirea unei pieli frumoase si ...


Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei