girl-1733352_960_720

Dimensiune font:

Cum obtii un sentiment de odihna pe saturate

| 24-08-2019 19:25

foto:pixabay.com

Cum obtii un sentiment de odihna pe saturate

  • epinde calitatea somnului?
  • Cum obtii cel mai odihnitor somn si cea mai buna relaxare a coloanei vertebrale si a musculaturii
  • O noapte buna aduce o zi buna

Exista nenumarate motive pentru o noapte de somn necalitativ. Cauzele pot varia de la o temperatura nepotrivita, forma si structura proasta a saltelei/ patului, pana la transpiratie, pozitie si aerul din camera.

  • De cat somn are nevoie o persoana?

Buna intrebare, caci somnul este perioada in care organismul umand se regenereaza. Expertii recomanda, in medie, un somn de 8 ore. Somnul ne ocupa o treime din viata. Unii oameni considera inadmisibil sa dormi atat de mult. Prin urmare considera ca 6 ore de somn le sunt suficiente, iar in timpul verii se multumesc doar cu 5 ore dormite. Oricine poate avea un pui de somn scurt in timpul zilei si se va descurca, cu siguranta, cu mai putin somn in timpul noptii.

  • Doua concluzii sunt evidente:

Daca nu dormi suficient, vei observa si simti acest lucru pe pielea ta. in al doilea rand: este mai putin important cat dormi, ci cat de bine dormi. Nu te forta sa dormi mai putin. In schimb nu ezita sa-ti asculti corpul. El este intotdeauna cel mai bun indicator si iti va spune de cat somn ai nevoie. Pur si simplu bazeaza-te pe acest fapt.

  • Temperatura ideala pentru somn

O temperatura confortabila este o conditie esentiala pentru un somn odihnitor. Daca va este prea cald sau prea rece, nu veti putea dormi bine.
Temperatura perfecta, desi difera de la individ la individ, se considera a varia intre 14˚C si 22˚ C. Daca doriti sa gasiti temperatura corecta pentru dumneavoastra, incepeti de la 14˚C si mariti treptat pana cand ajungeti la temperatura perfecta.|

  • Cum evitam umezeala

Fiecare persoana transpira in timpul somnului (pierdem prin transpiartie pana 0,5-1 L). Umezeala se acumuleaza in pat, apoi se evapora in camera. In cel mai urat scenariu se poate ajunge la infestare fungica. Pentru a evita acest lucru, camerele si saltelele ar trebui aerisite in mod regulat. Fiecare dormitor ar trebui echipat cu un higrometru (aparat pentru determinarea umiditatii aerulu) si un termometru.

De asemenea, ar trebui evitat facutul patului si depozitarea imediata a lenjeriei intr-un spatiu inchis. Este important si binevenit sa lasati patul si lenjeria la aerisire si uscare. Acest lucru se aplica plapumilor, precum si cuverturilor din lana pura, matase sau fibre cu proprietati climatice. Este la fel de important ca lenjeriile de pat sa tina cald iarna si sa respire in timpul verii. Acest lucru inseamna ca s-ar putea sa aveti nevoie de cuverturi diferite, in functie de sezon. Asigurati-va ca duceti regulat seturile de pat la curatatorie. Cea mai buna protectie, cu toate acestea, o ofera saltele respirabile si paturile echipate cu fante speciale de aer.

  • Aerul curat te ajuta sa dormi mai bine.

O doza de aer curat in dormitor este mereu necesara, deoarece, cu fiecare respiratie transformam oxigenul din aer in dioxid de carbon. Intr-un astfel de aer este imposibil sa dormi.

Mai mult, aerul curat regleaza umiditatea (care ar trebui sa fie, in mod ideal, intre 40% si 60%). Acesta este motivul pentru care dormitorul trebuie aerisit bine inainte de a merge la somn. Inchideti fereastra sau oberlihtul, mai ales in timpul iernii (aerul rece nu poate absorbi umezeala eliberata pe timpul noptii). Umiditatea, in schimb, va fi absorbita de saltea (daca aceasta nu este calitativa), ceea ce poate duce la acumularea de mucegai.

Cele mai multe dintre aceste probleme pot fi evitate daca dormitorul este aerisit dimineata si seara. Geamul ar trebui sa fie deschis larg pentru a asigura o circulatie buna a aerului, chiar si intr-o zi ploioasa sau una geroasa. Daca este frig afara, cateva minute sunt vor fi suficiente. Schimbul de aer este accelerat de diferenta de temperatura dintre interiorul locuintei si exterior.

Un somn bun depinde de pat.

Exista doua optiuni: fie salteaua se adapteaza dupa dumneavoastra, fie dumneavoastra va adaptati dupa saltea. In acest ultim caz, pe termen lung, corpul se va razbuna pentru ca nu il tratati bine. Tensiunile, defecte posturale, epuizarea si cresterea vulnerabilitatii sunt posibilele consecinte ale lipsei de somn, pe care aveti tendinta nici sa nu o observati.

Daca nu aveti o pozitie corespunzatoare in timpul somnului, nu puteti dormi bine. In loc de odihna, corpul este mereu ocupat sa-si gaseasca pozitia optima, sa-si reajusteze suprafata pe care doarme. Numarul normal de 20 de miscari pe ora creste simtitor. Daca, in plus, in pat sau saltea s-a format o depresiune, va abandonati corpul, fara sa stiti, la o lupta exasperanta care se da in fiecare noapte. Dimineata va treziti epuizati, incercanati si cu senzatia ca nu ati inchis un ochi.

Daca luati in calcul ca fiecare persoana doarme aproximativ 1/3 din viata, veti intelege importanta unei saltele corespunzatoare. Cea mai scumpa saltea nu va fi neaparat alegerea potrivita pentru dvs. Trebuie sa rugati asistentii din magazin sa alegeti impreuna o saltea care se potriveste necesitatileor particulare. Pentru asta veti raspunde la un chestionar special.

Fiecare are nevoie de o "echipa personalizata"

Cea mai buna saltea este buna doar pe jumatate, daca nu este sustinuta de un cadru de baza corespunzator. Prin urmare, trebuie sa va asigurati ca salteaua se potriveste cu cadrul de baza si formeaza un sistem unitar de dormit.

In colaborare cu oameni de stiinta si pe baza rezultatelor obtinute din cercetarea stiintifica a somnului au fost dezvoltate sisteme de dormit cu potrivire de 100%. Exista, spre exemplu, cadre multi-reglabile, cu ajustarea fermitatii lamelelor in mod individual pentru zone diferite ale corpului si segmente care se adapteaza in mod automat. Exista o selectie de saltele special adaptate pentru cei care sufera de alergii.
 
In plus:
1. Alegeti un cadru extrem de flexibil, cu cel mai mare spectru de ajustare, cu sistem patentat tri-lamelar de ajustare. Suporturile individuale sunt extrem de variate, atat pentru persoane de greutate redusa, cat si pentru cazuri de persoane supraponderale.

2. Durerile de spate se pot elimina prin reglarea punctelor de sprijin pe mai multe zone ale corpului ce confera astfel cea mai buna relaxare si regenerare a coloanei vertebrale si musculaturii.

3. Somnul prost cauzat de o proasta circulatie a sangelui poate fi corectat printr-o presiune constanta pe toata suprafata corpului, din cap pana in picioare.

4. Sistemul de dormit format din somiera si saltea in care echilibrul presiunii pe suprafata este direct legat de circulatia verticala si orizontala a aerului.

5. Alegeti intotdeauna saltele cu masa celulara marita.Aceastea au cateva atuuri de necontestat:
- rezistenta indelungata
- elasticitate ridicata
- asigura un sentiment de odihna pe saturate.

6. Somierele cu lamele din lemn (patentate de hulsta) ofera, spre exemplu, 12 ani garantatie!
Aceste somiere cu 7 straturi de furnir de fag (foarte rezistente si protejate de umiditate) sunt considerate cele mai bune somiere din lume;

7. Transpiratia din timpul noptii si somnul agitat pot fi combatute prin folosirea canalelor de ventilatie unice care asigura circulatia optima a aerului, obtinandu-se un climat uscat si confortabil pentru dormit.

O baza ideala pentru un somn de calitate.
Confortul oferit de o saltea depinde de cat de bine te simti atunci cand esti intins pe ea. Pentru organismul uman este deosebit de relaxant atunci cand salteua reactioneaza la miscarea corpului printr-o miscare de balansare. Pana în prezent, cele mai bune proprietati le au saltele respirabile din spuma rece cu buzunare si canale din forme speciale.

Cat de rigida trebuie sa fie salteua?
Greutatea în sine nu este un criteriu recomandat pentru luarea acestei decizii. Inaltimea, greutatea şi proportiile corpului trebuie evaluate împreuna. Alegerea nivelului de rigiditate poate fi determinat, de asemenea, de preferintele proprii ale gradului de confort, atâta timp cat cerintele fiziologice de baza  pentru sprijinul corpului sunt luat in calcul. www.deluxe-lifestyle.ro

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. TEOCLINIK S.R.L. Vaslui, cu sediul social în Mun. Vaslui, str. Victoriei, nr. 100, bl. 100, sc. A, etaj 2, ap. 1, jud. Vaslui, Nr. de înreg. ORC: J37/422/2007, CUI RO 21973910, potrivit Sentinţei civile nr. 373/F/2015 din data de 25.11.2015, pronunţată de Tribunalul Vaslui, Secția civilă, în dosarul nr. 4262/89/2013, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică la data de 04.02.2020, ora 12.00, a activelor S.C. TEOCLINIK S.R.L. Vaslui, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași: Nr. activ Denumire şi descriere activ Valoare de evaluare (preț fără T.V.A.) Valoare de pornire a licitaţiei (preț fără T.V.A.) Activ 1 ANALIZOR AUTOMAT PENTRU COAGULARE SYSMEX CA-560, SN A4276, anul fabricării 01/2010, nr. inv. 114; COMPUTER TOMOGRAF SOMATOM EMOTION 6 SLICE (DE), marca Siemens, fabricat în Germania, anul fabricării 2010, model nr. 10046766, SN 80109; RMN MAGNETOM ESSENZA, marca Siemens – fabricat în Germania, anul fabricării 2010, model nr. 10352127, SN 49097. - 2.424.500,00 lei, - 1.939.600,00 lei; Activ 2 ANALIZOR AUTOMAT DE HEMATOLOGIE, marca Siemens, model Advia 2120i, S/N IR10031042, nr. inv. 117. - 134.910,00 lei, - 107.928,00 lei; Activ 3 ANALIZOR AUTOMAT DE IMUNOLOGIE, Immulite 1000, SN I2221/2010, frecvența 50 Hz, anul fabricării 2010, nr. inv. 112. - 63.600,00 lei, - 50.880,00 lei; Activ 4 APARATURĂ MEDICALĂ PENTRU LABORATOR - Aalizor ioni Medica Easy Lyte Plus Na/K/CI, SN 31075BNKC, nr. inv. 6; - Aparat electrochirurgie, model Surtron 120, fabricat în Italia, clasa I CF, SN 00467/4008, anul fabricării 2008; - Centrifuga, model MPW-223e, SN 10223e141607, anul fabricării 2007 viteza max. 1/min 4000 rpm; - Concentrator oxigen EverFlo / OPI, SN 0016499, max. O2: 96%; - Fotometru portabil BioMérieux, model Densimat, SN IDN012623, fabricat în Italia; - Sistem ECG Computerizat CARDIAX, SN 0607031420, fabricat în Ungaria; - Videocolposcop Fiber Optic, model Dr Camscope (XGA), SN DCSM – 11C – 145, anul fabricării 03/2011, fabricat în Korea; MOBILIER ȘI APARATURĂ BIROTICĂ - Notebook Toshiba 17.3, model SATELLITE C75-A-10W, SN 9D024769C, procesor Intel I3; - Acvariu cu filtre TETRATEC și FLUVIAL FX5; - Aer condiționat- 3 buc; - Calculator Dualcore; - Casă marcat; - Copiator Color Minolta, Bizhub C220, SN A0ED023036217; - Mobilier farmacie (demontat); - Sistem Dualcore + monitor 19 ''; - Sistem Intel; - Sistem supraveghere (aferent spațiului închiriat). Tâmplărie PVC (montata). - 52.470,00 lei, - 41.976,00 lei; Activ 5 MIJLOACE DE TRANSPORT FIAT 500 ABARTH - AUTOTURISM, CAROSERIE -AB BERLINACU HAYON, MARCA FIAT, TIP - 312/AXD1A/500 ABARTH, NR. IDENTIFICARE ZFA31200000252581, NORMA POLUARE EURO 4, AN FABRICAȚIE 2008, MASA PROPRIE 1110 KG, NUMAR LOCURI 4, CILINDREE 1368 CMC, PUTERE 99 KW (134,5 CP), SURSA ENERGIE BENZINĂ, TRACȚIUNE FAȚĂ, CULOARE NEGRU, CO2- 155 G/KM, CAPACITATE REZERVOR 35 L, DATA PRIMEI ÎNMATRICULĂRI ÎN ROMÂNIA 2009, NR. ÎNMATRICULARE VS-67-TLK, KM LA BORD - 142.202. Stare tehnică – turbină defectă, mâner portieră rupt, parbriz spart - 31.470,00 lei, - 25.176,00 lei. Pentru bunurile mobile se percepe T.V.A. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 03.02.2020, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 03.02.2020, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, orele 08.00 – 16.00. Relaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul www.insolventa.ro ș la numerele de telefon: tel. 0232/43864, 0757544544, 0755132470 sau e-mail vanzari@insolventa.ro..
   Jean Paul Gaultier se retrage din spațiul monden
20/01/2020 07:07

  Marele creator de modă Jean Paul Gaultier a anunţat că va sărbători 50 de ani de carieră pe podium şi că va organiza o prezentare aniversară pentru acest moment special. Vestea şoc a fost ins ...

Pericolul din apa de la robinet. Poate duce la cancer
17/01/2020 10:46

O substanţă chimică prezentă in apa de la robinet poate duce la cancer. Peste 6.500 de cazuri anuale de cancer de vezică urinară in Europa sunt atribuite expunerii la trihalometani (THM) in apa de la ro ...

De ce să-ți înfășori părul ud cu un tricou și nu cu prosopul. Efect de milioane!
16/01/2020 13:12

Există un secret eficient dacă vrei ca cei din jur să te invidieze pentru podoaba ta capilară. Nu trebuie decat să inlocuiesti prosopul cu un tricou. Iată efectul surpriză pe care il vei obtine. Î ...

Cea mai tare DIETĂ. Nutriționist celebru vine cu un TRUC fabulos
16/01/2020 12:27

Vrei să slăbesti dar nu poti tine dietă? Este perfect! În mod normal, nu suntem proiectati să renuntăm la plăcerile noastre, inclusiv cele alimentare, iar restrictiile ne sperie. Asa că un truc min ...

Mască de față cu lămâie, iaurt și ovăz. Rezultatul e wow
16/01/2020 12:07

Există măsti naturale ce curătă foarte bine tenul. În cele ce urmează, vă prezentăm o mască naturală pentru curătarea tenului. Ai nevoie de ingrediente simple, mai exact: lămaie, iaurt si ovă ...

Dinți ALBI în 5 MINUTE cu o rețetă simplă, preparată cu patru ingrediente
15/01/2020 15:35

Vrei să scapi de petele galbene de pe dinti si să ai dinti mai albi in doar 5 minute, dar ti-e teamă de produsele din magazine care promit minuni? Nimic mai simplu! Amestecati otet de mere, suc de lămaie, ...

Trucuri de frumusețe din trecut care ucideau lent femeile
14/01/2020 17:56

Dacă ti se pare că trendurile de azi in materie de frumusete sunt uneori exagerate, atunci s-ar putea să te ingrozească cele din trecut. Mai jos vei găsi trucurile letale de frumusete din trecut, descoper ...

Cum să cureţi petele de fond de ten de pe haine. Cele mai eficiente soluţii
14/01/2020 12:11

Există cateva soluţii eficiente şi ieftine pentru a curăţa petele de fond de ten de pe haine. Bicarbonatul este una dintre cele mai bune soluţii pentru curăţarea celor mai dificile pete, chiar şi pe c ...

Cum poate o persoană să atragă mai mulţi bani și să rupă blocajele financiare
13/01/2020 20:17

Risvan Vlad Rusu, specialist in metafizica chineză, a explicat de ce există blocaje financiare şi cum pot fi depăsite. „Energia banilor, ca să intre in structurile mele, eu trebuie să fiu receptiv. ...

Dietă Adele. Vedeta a slăbit 50 de kilograme consumând aceste alimente
13/01/2020 20:11

Adele a slăbit 50 de kilograme si a dezvăluit ce dietă a urmat. Vedeta s-a transformat total. Adele urmează dieta Sirtfood, care presupune consumarea multor produse vegetale precum fructe, nuci, rucolă, c ...