Cum obtii un sentiment de odihna pe saturate

girl-1733352_960_720

Dimensiune font:

| 24-08-2019 19:25

foto:pixabay.com

Cum obtii un sentiment de odihna pe saturate

  • epinde calitatea somnului?
  • Cum obtii cel mai odihnitor somn si cea mai buna relaxare a coloanei vertebrale si a musculaturii
  • O noapte buna aduce o zi buna

Exista nenumarate motive pentru o noapte de somn necalitativ. Cauzele pot varia de la o temperatura nepotrivita, forma si structura proasta a saltelei/ patului, pana la transpiratie, pozitie si aerul din camera.

  • De cat somn are nevoie o persoana?

Buna intrebare, caci somnul este perioada in care organismul umand se regenereaza. Expertii recomanda, in medie, un somn de 8 ore. Somnul ne ocupa o treime din viata. Unii oameni considera inadmisibil sa dormi atat de mult. Prin urmare considera ca 6 ore de somn le sunt suficiente, iar in timpul verii se multumesc doar cu 5 ore dormite. Oricine poate avea un pui de somn scurt in timpul zilei si se va descurca, cu siguranta, cu mai putin somn in timpul noptii.

  • Doua concluzii sunt evidente:

Daca nu dormi suficient, vei observa si simti acest lucru pe pielea ta. in al doilea rand: este mai putin important cat dormi, ci cat de bine dormi. Nu te forta sa dormi mai putin. In schimb nu ezita sa-ti asculti corpul. El este intotdeauna cel mai bun indicator si iti va spune de cat somn ai nevoie. Pur si simplu bazeaza-te pe acest fapt.

  • Temperatura ideala pentru somn

O temperatura confortabila este o conditie esentiala pentru un somn odihnitor. Daca va este prea cald sau prea rece, nu veti putea dormi bine.
Temperatura perfecta, desi difera de la individ la individ, se considera a varia intre 14˚C si 22˚ C. Daca doriti sa gasiti temperatura corecta pentru dumneavoastra, incepeti de la 14˚C si mariti treptat pana cand ajungeti la temperatura perfecta.|

  • Cum evitam umezeala

Fiecare persoana transpira in timpul somnului (pierdem prin transpiartie pana 0,5-1 L). Umezeala se acumuleaza in pat, apoi se evapora in camera. In cel mai urat scenariu se poate ajunge la infestare fungica. Pentru a evita acest lucru, camerele si saltelele ar trebui aerisite in mod regulat. Fiecare dormitor ar trebui echipat cu un higrometru (aparat pentru determinarea umiditatii aerulu) si un termometru.

De asemenea, ar trebui evitat facutul patului si depozitarea imediata a lenjeriei intr-un spatiu inchis. Este important si binevenit sa lasati patul si lenjeria la aerisire si uscare. Acest lucru se aplica plapumilor, precum si cuverturilor din lana pura, matase sau fibre cu proprietati climatice. Este la fel de important ca lenjeriile de pat sa tina cald iarna si sa respire in timpul verii. Acest lucru inseamna ca s-ar putea sa aveti nevoie de cuverturi diferite, in functie de sezon. Asigurati-va ca duceti regulat seturile de pat la curatatorie. Cea mai buna protectie, cu toate acestea, o ofera saltele respirabile si paturile echipate cu fante speciale de aer.

  • Aerul curat te ajuta sa dormi mai bine.

O doza de aer curat in dormitor este mereu necesara, deoarece, cu fiecare respiratie transformam oxigenul din aer in dioxid de carbon. Intr-un astfel de aer este imposibil sa dormi.

Mai mult, aerul curat regleaza umiditatea (care ar trebui sa fie, in mod ideal, intre 40% si 60%). Acesta este motivul pentru care dormitorul trebuie aerisit bine inainte de a merge la somn. Inchideti fereastra sau oberlihtul, mai ales in timpul iernii (aerul rece nu poate absorbi umezeala eliberata pe timpul noptii). Umiditatea, in schimb, va fi absorbita de saltea (daca aceasta nu este calitativa), ceea ce poate duce la acumularea de mucegai.

Cele mai multe dintre aceste probleme pot fi evitate daca dormitorul este aerisit dimineata si seara. Geamul ar trebui sa fie deschis larg pentru a asigura o circulatie buna a aerului, chiar si intr-o zi ploioasa sau una geroasa. Daca este frig afara, cateva minute sunt vor fi suficiente. Schimbul de aer este accelerat de diferenta de temperatura dintre interiorul locuintei si exterior.

Un somn bun depinde de pat.

Exista doua optiuni: fie salteaua se adapteaza dupa dumneavoastra, fie dumneavoastra va adaptati dupa saltea. In acest ultim caz, pe termen lung, corpul se va razbuna pentru ca nu il tratati bine. Tensiunile, defecte posturale, epuizarea si cresterea vulnerabilitatii sunt posibilele consecinte ale lipsei de somn, pe care aveti tendinta nici sa nu o observati.

Daca nu aveti o pozitie corespunzatoare in timpul somnului, nu puteti dormi bine. In loc de odihna, corpul este mereu ocupat sa-si gaseasca pozitia optima, sa-si reajusteze suprafata pe care doarme. Numarul normal de 20 de miscari pe ora creste simtitor. Daca, in plus, in pat sau saltea s-a format o depresiune, va abandonati corpul, fara sa stiti, la o lupta exasperanta care se da in fiecare noapte. Dimineata va treziti epuizati, incercanati si cu senzatia ca nu ati inchis un ochi.

Daca luati in calcul ca fiecare persoana doarme aproximativ 1/3 din viata, veti intelege importanta unei saltele corespunzatoare. Cea mai scumpa saltea nu va fi neaparat alegerea potrivita pentru dvs. Trebuie sa rugati asistentii din magazin sa alegeti impreuna o saltea care se potriveste necesitatileor particulare. Pentru asta veti raspunde la un chestionar special.

Fiecare are nevoie de o "echipa personalizata"

Cea mai buna saltea este buna doar pe jumatate, daca nu este sustinuta de un cadru de baza corespunzator. Prin urmare, trebuie sa va asigurati ca salteaua se potriveste cu cadrul de baza si formeaza un sistem unitar de dormit.

In colaborare cu oameni de stiinta si pe baza rezultatelor obtinute din cercetarea stiintifica a somnului au fost dezvoltate sisteme de dormit cu potrivire de 100%. Exista, spre exemplu, cadre multi-reglabile, cu ajustarea fermitatii lamelelor in mod individual pentru zone diferite ale corpului si segmente care se adapteaza in mod automat. Exista o selectie de saltele special adaptate pentru cei care sufera de alergii.
 
In plus:
1. Alegeti un cadru extrem de flexibil, cu cel mai mare spectru de ajustare, cu sistem patentat tri-lamelar de ajustare. Suporturile individuale sunt extrem de variate, atat pentru persoane de greutate redusa, cat si pentru cazuri de persoane supraponderale.

2. Durerile de spate se pot elimina prin reglarea punctelor de sprijin pe mai multe zone ale corpului ce confera astfel cea mai buna relaxare si regenerare a coloanei vertebrale si musculaturii.

3. Somnul prost cauzat de o proasta circulatie a sangelui poate fi corectat printr-o presiune constanta pe toata suprafata corpului, din cap pana in picioare.

4. Sistemul de dormit format din somiera si saltea in care echilibrul presiunii pe suprafata este direct legat de circulatia verticala si orizontala a aerului.

5. Alegeti intotdeauna saltele cu masa celulara marita.Aceastea au cateva atuuri de necontestat:
- rezistenta indelungata
- elasticitate ridicata
- asigura un sentiment de odihna pe saturate.

6. Somierele cu lamele din lemn (patentate de hulsta) ofera, spre exemplu, 12 ani garantatie!
Aceste somiere cu 7 straturi de furnir de fag (foarte rezistente si protejate de umiditate) sunt considerate cele mai bune somiere din lume;

7. Transpiratia din timpul noptii si somnul agitat pot fi combatute prin folosirea canalelor de ventilatie unice care asigura circulatia optima a aerului, obtinandu-se un climat uscat si confortabil pentru dormit.

O baza ideala pentru un somn de calitate.
Confortul oferit de o saltea depinde de cat de bine te simti atunci cand esti intins pe ea. Pentru organismul uman este deosebit de relaxant atunci cand salteua reactioneaza la miscarea corpului printr-o miscare de balansare. Pana în prezent, cele mai bune proprietati le au saltele respirabile din spuma rece cu buzunare si canale din forme speciale.

Cat de rigida trebuie sa fie salteua?
Greutatea în sine nu este un criteriu recomandat pentru luarea acestei decizii. Inaltimea, greutatea şi proportiile corpului trebuie evaluate împreuna. Alegerea nivelului de rigiditate poate fi determinat, de asemenea, de preferintele proprii ale gradului de confort, atâta timp cat cerintele fiziologice de baza  pentru sprijinul corpului sunt luat in calcul. www.deluxe-lifestyle.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Forţa care îţi conduce viaţa, în funcţie de tipul de personalitate
26/12/2022 17:12

Dacă ai fost vreodată curioasă să afli ce fel de personalitate ai şi ţi-ai făcut testul Myers - Briggs, ştii deja ce tipologie (MBTI) te caracterizează şi iţi va fi foarte uşor să afli in cele ce u ...

Studiu: munca în exces îți afectează frumusețea! Cum îți distrug fizicul orele suplimentare
26/12/2022 12:51

Stii deja că statul prea mult pe scaun, implicit lucrul la birou cauzează probleme la nivelul coloanei vertebrale, coloanei cervicale, dureri de cap, de oase, afectiuni la nivelul picioarelor si circulatiei v ...

Cum să ai sărbători fără stres. Patru recomandări ale psihologului
26/12/2022 12:44

Pentru cei pentru care goana după cumpărături si cadouri, curătenia si pregătirea bucatelor de sărbători este un stres urias, psihologii oferă cateva recomandări. Sărbători, stres. Neda Gould, psiho ...

Pomul minune. Produce 40 de tipuri de fructe
26/12/2022 12:14

Pomul poate să producă 40 de soiuri de fructe. Este o minunătie de privit mai ales primăvară, atunci cand infloreste! În intreagă lume mai există doar alte cateva exemplare ale acestui copac uimit ...

Hidratarea, la fel de importantă și iarna, ca și vara
26/12/2022 11:35

Hidratarea este la fel de importantă si iarna, ca si vara. Diferenta este că vara e mai usor să ne dăm seama că trebuie să bem lichide, din cauza temperaturilor ridicate. În timpul verii, cand temp ...

Fructul care te poate ucide! Toți românii îl au în case
26/12/2022 11:00

Este fabulos de bun, uneori, o dietă pe bază de grapefruit te poate ajuta, fără mare efort, să pierzi cateva kilograme bune. Însă, pe cat de multe beneficii are acest fruct magic, poate fi si extre ...

Top 7 cele mai placute pozitii sexuale
04/08/2022 12:48

 Expertii spun ca anumite pozitii sexuale va ajuta sa aveti parte de momente intense si excitante, in timp ce alte pozitii sunt grozave pentru a va manifesta romantismul si dragostea. Incearca 7 dintre ma ...

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun
24/12/2021 12:21

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun Masa de Craciun trebuie pregatita ca la carte, cu retete traditionale si preparate culinare specifice acestei sarbatori. Sarmalele, carnatii de porc sau calt ...

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun
23/12/2021 18:12

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun Craciunul, marea zi a nasterii lui Iisus Hristos, este sarbatorita de toti romanii cu traditiile specifice ei. Brazi sclipitori, colinde, ...

 Niciuna dintre aceste imagini nu e ceea ce pare la prima vedere! Vezi cele mai bizare iluzii optice - Galerie FOTO
25/06/2021 16:50

Ce au in comun toate cele 10 imagini din GALERIA FOTO de mai jos - niciuna dintre ele nu este ceea ce pare la prima vedere! :) vezi AICI mai multe FOTO

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei