girl-1733352_960_720

Dimensiune font:

Cum obtii un sentiment de odihna pe saturate

| 24-08-2019 19:25

foto:pixabay.com

Cum obtii un sentiment de odihna pe saturate

  • epinde calitatea somnului?
  • Cum obtii cel mai odihnitor somn si cea mai buna relaxare a coloanei vertebrale si a musculaturii
  • O noapte buna aduce o zi buna

Exista nenumarate motive pentru o noapte de somn necalitativ. Cauzele pot varia de la o temperatura nepotrivita, forma si structura proasta a saltelei/ patului, pana la transpiratie, pozitie si aerul din camera.

  • De cat somn are nevoie o persoana?

Buna intrebare, caci somnul este perioada in care organismul umand se regenereaza. Expertii recomanda, in medie, un somn de 8 ore. Somnul ne ocupa o treime din viata. Unii oameni considera inadmisibil sa dormi atat de mult. Prin urmare considera ca 6 ore de somn le sunt suficiente, iar in timpul verii se multumesc doar cu 5 ore dormite. Oricine poate avea un pui de somn scurt in timpul zilei si se va descurca, cu siguranta, cu mai putin somn in timpul noptii.

  • Doua concluzii sunt evidente:

Daca nu dormi suficient, vei observa si simti acest lucru pe pielea ta. in al doilea rand: este mai putin important cat dormi, ci cat de bine dormi. Nu te forta sa dormi mai putin. In schimb nu ezita sa-ti asculti corpul. El este intotdeauna cel mai bun indicator si iti va spune de cat somn ai nevoie. Pur si simplu bazeaza-te pe acest fapt.

  • Temperatura ideala pentru somn

O temperatura confortabila este o conditie esentiala pentru un somn odihnitor. Daca va este prea cald sau prea rece, nu veti putea dormi bine.
Temperatura perfecta, desi difera de la individ la individ, se considera a varia intre 14˚C si 22˚ C. Daca doriti sa gasiti temperatura corecta pentru dumneavoastra, incepeti de la 14˚C si mariti treptat pana cand ajungeti la temperatura perfecta.|

  • Cum evitam umezeala

Fiecare persoana transpira in timpul somnului (pierdem prin transpiartie pana 0,5-1 L). Umezeala se acumuleaza in pat, apoi se evapora in camera. In cel mai urat scenariu se poate ajunge la infestare fungica. Pentru a evita acest lucru, camerele si saltelele ar trebui aerisite in mod regulat. Fiecare dormitor ar trebui echipat cu un higrometru (aparat pentru determinarea umiditatii aerulu) si un termometru.

De asemenea, ar trebui evitat facutul patului si depozitarea imediata a lenjeriei intr-un spatiu inchis. Este important si binevenit sa lasati patul si lenjeria la aerisire si uscare. Acest lucru se aplica plapumilor, precum si cuverturilor din lana pura, matase sau fibre cu proprietati climatice. Este la fel de important ca lenjeriile de pat sa tina cald iarna si sa respire in timpul verii. Acest lucru inseamna ca s-ar putea sa aveti nevoie de cuverturi diferite, in functie de sezon. Asigurati-va ca duceti regulat seturile de pat la curatatorie. Cea mai buna protectie, cu toate acestea, o ofera saltele respirabile si paturile echipate cu fante speciale de aer.

  • Aerul curat te ajuta sa dormi mai bine.

O doza de aer curat in dormitor este mereu necesara, deoarece, cu fiecare respiratie transformam oxigenul din aer in dioxid de carbon. Intr-un astfel de aer este imposibil sa dormi.

Mai mult, aerul curat regleaza umiditatea (care ar trebui sa fie, in mod ideal, intre 40% si 60%). Acesta este motivul pentru care dormitorul trebuie aerisit bine inainte de a merge la somn. Inchideti fereastra sau oberlihtul, mai ales in timpul iernii (aerul rece nu poate absorbi umezeala eliberata pe timpul noptii). Umiditatea, in schimb, va fi absorbita de saltea (daca aceasta nu este calitativa), ceea ce poate duce la acumularea de mucegai.

Cele mai multe dintre aceste probleme pot fi evitate daca dormitorul este aerisit dimineata si seara. Geamul ar trebui sa fie deschis larg pentru a asigura o circulatie buna a aerului, chiar si intr-o zi ploioasa sau una geroasa. Daca este frig afara, cateva minute sunt vor fi suficiente. Schimbul de aer este accelerat de diferenta de temperatura dintre interiorul locuintei si exterior.

Un somn bun depinde de pat.

Exista doua optiuni: fie salteaua se adapteaza dupa dumneavoastra, fie dumneavoastra va adaptati dupa saltea. In acest ultim caz, pe termen lung, corpul se va razbuna pentru ca nu il tratati bine. Tensiunile, defecte posturale, epuizarea si cresterea vulnerabilitatii sunt posibilele consecinte ale lipsei de somn, pe care aveti tendinta nici sa nu o observati.

Daca nu aveti o pozitie corespunzatoare in timpul somnului, nu puteti dormi bine. In loc de odihna, corpul este mereu ocupat sa-si gaseasca pozitia optima, sa-si reajusteze suprafata pe care doarme. Numarul normal de 20 de miscari pe ora creste simtitor. Daca, in plus, in pat sau saltea s-a format o depresiune, va abandonati corpul, fara sa stiti, la o lupta exasperanta care se da in fiecare noapte. Dimineata va treziti epuizati, incercanati si cu senzatia ca nu ati inchis un ochi.

Daca luati in calcul ca fiecare persoana doarme aproximativ 1/3 din viata, veti intelege importanta unei saltele corespunzatoare. Cea mai scumpa saltea nu va fi neaparat alegerea potrivita pentru dvs. Trebuie sa rugati asistentii din magazin sa alegeti impreuna o saltea care se potriveste necesitatileor particulare. Pentru asta veti raspunde la un chestionar special.

Fiecare are nevoie de o "echipa personalizata"

Cea mai buna saltea este buna doar pe jumatate, daca nu este sustinuta de un cadru de baza corespunzator. Prin urmare, trebuie sa va asigurati ca salteaua se potriveste cu cadrul de baza si formeaza un sistem unitar de dormit.

In colaborare cu oameni de stiinta si pe baza rezultatelor obtinute din cercetarea stiintifica a somnului au fost dezvoltate sisteme de dormit cu potrivire de 100%. Exista, spre exemplu, cadre multi-reglabile, cu ajustarea fermitatii lamelelor in mod individual pentru zone diferite ale corpului si segmente care se adapteaza in mod automat. Exista o selectie de saltele special adaptate pentru cei care sufera de alergii.
 
In plus:
1. Alegeti un cadru extrem de flexibil, cu cel mai mare spectru de ajustare, cu sistem patentat tri-lamelar de ajustare. Suporturile individuale sunt extrem de variate, atat pentru persoane de greutate redusa, cat si pentru cazuri de persoane supraponderale.

2. Durerile de spate se pot elimina prin reglarea punctelor de sprijin pe mai multe zone ale corpului ce confera astfel cea mai buna relaxare si regenerare a coloanei vertebrale si musculaturii.

3. Somnul prost cauzat de o proasta circulatie a sangelui poate fi corectat printr-o presiune constanta pe toata suprafata corpului, din cap pana in picioare.

4. Sistemul de dormit format din somiera si saltea in care echilibrul presiunii pe suprafata este direct legat de circulatia verticala si orizontala a aerului.

5. Alegeti intotdeauna saltele cu masa celulara marita.Aceastea au cateva atuuri de necontestat:
- rezistenta indelungata
- elasticitate ridicata
- asigura un sentiment de odihna pe saturate.

6. Somierele cu lamele din lemn (patentate de hulsta) ofera, spre exemplu, 12 ani garantatie!
Aceste somiere cu 7 straturi de furnir de fag (foarte rezistente si protejate de umiditate) sunt considerate cele mai bune somiere din lume;

7. Transpiratia din timpul noptii si somnul agitat pot fi combatute prin folosirea canalelor de ventilatie unice care asigura circulatia optima a aerului, obtinandu-se un climat uscat si confortabil pentru dormit.

O baza ideala pentru un somn de calitate.
Confortul oferit de o saltea depinde de cat de bine te simti atunci cand esti intins pe ea. Pentru organismul uman este deosebit de relaxant atunci cand salteua reactioneaza la miscarea corpului printr-o miscare de balansare. Pana în prezent, cele mai bune proprietati le au saltele respirabile din spuma rece cu buzunare si canale din forme speciale.

Cat de rigida trebuie sa fie salteua?
Greutatea în sine nu este un criteriu recomandat pentru luarea acestei decizii. Inaltimea, greutatea şi proportiile corpului trebuie evaluate împreuna. Alegerea nivelului de rigiditate poate fi determinat, de asemenea, de preferintele proprii ale gradului de confort, atâta timp cat cerintele fiziologice de baza  pentru sprijinul corpului sunt luat in calcul. www.deluxe-lifestyle.ro

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, şos. Aleea Nicolina, nr, 82, jud. Iaşi, tel: 0232/243864; fax: 0232/212231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Com-Beton S.A. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, B-dul Chimiei nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO5551582, nr. de înregistrare la O.R.C. J22/189/1994, numită potrivit Încheierii nr. 349/2017 din data de 15 martie 2017, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 8380/99/2014, anunţă în data de 27.09.2019, ora 12.00, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, la sediul lichidatorului judiciar din mun, Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor active: Nr. activ - Denumire şi descriere active - Valoare de pornire la licitaţie* (lei, fără T.V.A.) Activ 3 - PROPRIETATEA IMOBILIARĂ FUNCIARĂ amplasată în extravilan com. Vîrfu Cîmpului, jud. Botoşani, compusă din: - teren arabil neproductiv (cu destinaţie Staţie sortare pentru balastieră), în suprafaţă de 5.000 mp, cu număr cadastral 39, C.F. 9/N (nr. cds. nou 39 al C.F. 50595/com. Vîrfu Cîmpului). Imobilul se află în zona periferică a comunei, ocupată preponderent de terenuri virane şi agricole, amplasamentul nu dispune de utilităţi, iar accesul la proprietate se face pe drum pietruit. Imobilul a fost dobândit conform Contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 2939/07.10.2004 de B.N.P. Elena Roman. - 325.000,00 lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data 26.09.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Licitaţia se va organiza în contul S.C. MINERAL COM S.R.L. care a adjudecat activul 3 în cadrul licitaţiei publice din data de 17.07.2019, ora 12.00 la preţul de 325.000,00 lei. S.C. MINERAL COM S.R.L. va putea să achite la termenul de licitaţie preţul oferit iniţial, caz în care va fi obligat numai la plata cheltuielilor cauzate de noua licitaţie. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00–16.00, până pe data de 26.09.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine la: tel. 0232/243864, 0755132473, 0758049904, fax: 0232/212231 email: secretariat@insolventa.ro Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.

 

Un copil din Statele Unite s-a nascut in ziua de 11 septembrie, la ora 9.11 si a cantarit 9,11 livre
15/09/2019 18:26

 Christina Brown a venit pe lume la Spitalul Metodist LeBonheur din Germantown, Tennessee. "Ea este noua viata intre dezastru si distrugere", a spus mama ei, Cametrione Moore-Brown. Comemorari ...

Află care sunt probleme de sănătate pe care le ascunde oboseala cronică
15/09/2019 16:52

 Printre posibilele afectiuni pe care le poate ascunde oboseala cronică pe termen lung se numără hipotiroidismul, anemia, insuficienta cardiacă, diabetul zaharat, dar si tulburările de somn. Hipotiro ...

Vârsta la care bei prima dată alcool poate determina riscul de cancer
15/09/2019 15:20

 În timp ce legătura dintre alcool si cancer nu este clar stabilită de studii, o nouă teorie spune că băutura poate influenta estrogenul circulant si receptorii de estrogen din tesutul sanului. ...

The New York Times: Incendiul de la Catedrala Notre-Dame a generat particule TOXICE / Ce spun experţii
15/09/2019 13:21

 Particulele de plumb provin de la acoperişul catedralei şi, conform testelor, s-au răspandit in numeroase zone din Paris, intrand probabil chiar şi in sistemele de ventilaţie. Conform NYT, autorită ...

6 alimente care îţi omoară inteligenţa pe care vrei să le eviţi
15/09/2019 12:50

 1. Dulciurile Zaharul si dulciurile nu sunt doar inamicii taliei, ci si ai functionarii creierului. Consumul de zahar pe termen lung poate crea probleme neurologice si, totodata, interfereaza cu memoria. ...

Dieta cu lămâie şi muşeţel. Regimul de slăbit rapid care te pregăteşte pentru vară
15/09/2019 10:49

Daca doresti o dieta permisiva, flexibila si sa reduci nivelul stresului din viata ta, atunci dieta cu lamaie si musetel este ideala pentru tine! Dieta cu lamaie si musetel presupune sa bei pana la patru can ...

Ce să bei înainte de culcare ca să arzi calorii... întreaga noapte
14/09/2019 20:30

 Un studiu efectuat de Universitatea de Stat din Washington in iulie 2015 a arătat că vinul te poate ajuta să slăbesti, conform news.wsu.edu. Cum este posibil acest lucru? Ei bine, un compus care se af ...

Condimentul care te scapă de insomnie
14/09/2019 19:42

  Persoanele care sufera de insomnie stiu cat de teribila poate fi aceasta afectiune. Ea afecteaza nu numai persoana suferinda, ci pe toti oamenii din jurul sau. Nucsoara este unul dintre cele mai efici ...

Tipuri de miscare si cu ce te ajuta fiecare
14/09/2019 18:56

Asa ca, daca tot vrei sa faci sport, alege tipul de miscare cu cele mai multe efecte pozitive pentru tine. Studiile recente au aratat ca, pentru a ne proteja de efectele imbatranirii, cele mai bune tipuri de m ...

Cât de des este nevoie să ne spălăm părul? Trucuri pe care nu le ştiai
14/09/2019 18:14

Părul, atunci cand există, este minunat să fie ingrijit, curat, pieptănat. Majoritatea oamenilor au tendinţa de a spăla părul extrem de des, tocmai din dorinţa de a-l face să arate bine. Însă, e ...