De ce grătarul electric este alegerea perfectă pentru oricine

2

Dimensiune font:

| 13-01-2021 16:15

 

Gătitul la grătar este unul dintre cele mai sănătoase moduri de a prepara alimentele. Acest tip de gătit folosește mai puțin ulei și topește grăsimea din carne. Această metodă de gătit sănătoasă ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare și a altor boli de inimă. Deoarece timpul de gătire este redus, nutrienții și aromele rămân intacte.

 Există multe cazuri în care nu puteți folosi un grătar cu cărbune sau gaz la domiciliu. De obicei, acest lucru se întâmplă în complexe de apartamente, care au balcoane. De obicei, aceste spații sunt oarecum mici și multe au coduri restrictive care nu permit gătitul la flacără deschisă, pentru a preveni focul sau fumul. Cu toate acestea, acestor proprietari le place să gătească la grătar la fel de mult ca locuitorii de la parter. Răspunsul poate fi un grătar electric.

Cum funcționează un  grătar electric

Înțelegerea modului în care funcționează aceste grătare vă poate ajuta să luați o decizie cu privire la un producător. Pentru a ajuta la înțelegerea provocărilor, luați în considerare modul în care funcționează de obicei grătarele convenționale (fie cu gaz, fie cu cărbune).

În general, atunci când gătiți direct pe sursa de căldură, aceste grătare trebuie să încălzească aerul dintre sursa de căldură și mâncare (convecție), motiv pentru care trebuie să le preîncălziți cu capacul pus. Pentru a reține căldura în timpul gătitului, capacul este, de asemenea, închis periodic.

 Temperatura constantă este greu de menținut, atunci când se bazează pe încălzirea prin convecție, astfel încât mulți producători de grătare folosesc tehnici pentru a uniformiza căldura. Unii folosesc o serie de brichete ceramice, bare „aromatizante” unghiulare și alte accesorii. Acestea ajută la reducerea puseelor de căldură, deoarece prind o parte din sucurile și grăsimile care picură, care sunt apoi vaporizate și returnate în mâncare, pentru a adăuga aromă.

 Aceste tehnici variază în rată de succes, dar nu depășesc slăbiciunea inerentă a dependenței de aerul încălzit pentru a găti mâncarea. Dacă este rece sau bate vântul oarecum, încălzirea poate fi inconsistentă, provocând pete calde și reci sau grătarul nu poate fi suficient de fierbinte pentru a găti mâncarea fără a o usca. Aici strălucește grătarul cu infraroșu. Căldura este constantă și timpul de gătire este repetabil.

 Cu privire la grătarul electric, sursa sa de căldură este un element de încălzire așa cum ați putea vedea într-un prăjitor de pâine, dar cu o sarcină mai grea. Una dintre problemele cheie cu grătarele electrice este dacă să alegeți un model cu 220v sau unul cu 120v. Recomandarea convențională spune că 220v este mai bun, deoarece poate face ca elementul să fie mai fierbinte decât 120v, dar multe modele nu au deja instalat acest lucru, deci poate fi o modernizare costisitoare. Dacă este un model vechi, poate fi puțin mai ieftin.

 Indiferent de tensiune, aceste grătare suferă aceleași probleme de reținere a căldurii ca grătarele convenționale, cu sarcina suplimentară de a nu se încălzi la fel de mult ca gazul sau cărbunele. Poate fi similar cu a avea un prăjitor în aer liberm cu elementul la aproximativ 8 centimetri de mâncare. Acest lucru face dificilă coacerea alimentelor, ce ajută la păstrarea umidității alimentelor, ce le ajută să nu se usuce în timp ce gătesc. Elementul deschis poate provoca, de asemenea, erupții și fum, atunci când sucurile și grăsimea se scurg pe el.

 Câțiva producători au abordat diferit încălzirea. Au mutat elementul de încălzire până la atingerea fundului suprafeței de gătit. Aceasta servește 2 scopuri:

 1. Căldura este transferată direct pe suprafața de gătit (suprafața completă nu variază cu mai mult de 3 grade), făcând-o mai fierbinte decât cealaltă metodă de încălzire a aerului.

 2. Suprafața de gătit protejează elementul de picături care provoacă flăcări și fum.

3 tipuri diferite de grătar electric

Un grătar electric poate pregăti mâncarea la fel de bine sau mai bine decât un grătar cu cărbune sau propan, dar este mai ușor de curățat, după ce mâncați.

De la mijlocul anilor 1990, grătarele electrice au devenit tot mai populare. Gătesc cu mai puțin fum, produc mai puține calorii din grăsimi și sunt preferate de bucătarii de acasă, care au nevoie de o modalitate rapidă de a prepara mese gustoase, cu aspectul și gustul unor metode care consumă mai mult timp. Iată câteva lucruri de luat în considerare atunci când cumpărați următorul dvs. grătar electric.

Grătare de masă

Grătarul original de masă are suficient spațiu pentru a manipula câțiva burgeri sau fripturi, o suprafață înclinată pentru a scurge grăsimea și un capac pentru încălzire uniformă și pentru a reține aroma.

Grătare de sine stătătoare

Aveți nevoie de mai multă suprafață tradițională de gătit în aer liber? Grătarele electrice de sine stătătoare pentru curtea din spate sau terasă sunt o modalitate excelentă de a găti, fără să vă faceți griji cu privire la fumul și mizeria cărbunelui sau a lemnului.

Grătare cu infraroșu

O alternativă a grătarului electric clasic este tehnologia cu infraroșu, care folosește un colector de căldură direct deasupra elementului electric, pentru a promova gătirea uniformă și drenarea grăsimilor. Acest lucru reduce aprinderea și carbonizarea și, fără toate scurgerile, curățarea este mai ușoară decât cu grătarele tradiționale.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62719, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62720, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 1.374 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62721, Carte funciara 62721; -teren in suprafata de 1.165 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62722, Carte funciara 62722; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 94/17.10.2024. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 4.250 mp, situat in extravilanul satului Razboieni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62548, Carte funciara 62548; -teren in suprafata de 3.080 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 61364, Carte funciara 61364; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 89/27.07.2023. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
Misterioasele tuneluri de sub Marea Neagră care leagă România de Turcia
05/11/2024 11:56

Misterioasele tuneluri de sub Marea Neagră care leagă Romania de Turcia Într-o cronică, scrisă inaintea Primului Război Mondial, este relatată o poveste stranie in care se vorbeste despre cum tă ...

Durerea de care nu scapă nimeni - dorul. Ghid de supraviețuire în caz de dor
05/11/2024 10:31

Durerea de care nu scapă nimeni - dorul. Ghid de supravietuire in caz de dor O caracteristică unică pe care o are dorul este că mereu ne aduce aminte de nevoia de a simti emotii plăcute, de a petrece m ...

  Bârfa și efectele sale sociale, psihologice și economice
04/11/2024 17:17

Barfa, privită de unii ca o plăcere vinovată si de altii ca un viciu de evitat, este o activitate umană veche de cand lumea, iar efectele sale se răsfrang asupra societătii intr-un mod mai complex decat a ...

România - leagănul civilizaţiei umane
04/11/2024 16:08

Romania - leagănul civilizaţiei umane Acum mai bine de 10.000 de ani, zona geografică in care se află Romania de astăzi era considerată vatra lumii, locul unde a inceput cu adevărat civilizatia umană. ...

Botine elegante pentru birou: selecția perfectă pentru un look profesional.
04/11/2024 10:46

Botine elegante pentru birou: selectia perfectă pentru un look profesional Botinele elegante sunt piesa esentială care imbină stilul si profesionalismul in garderoba de birou. Confortabile si usor de asorta ...

Viespea care poate consuma alcool toată săptămâna fără să se îmbete
01/11/2024 15:20

Potrivit unui studiu nou, viespile extreme au o tolerantă uimitoare la alcool. Ce au descoperit oamenii de stiintă despre viespile orientale? Consumul de cantităti mici de alcool este destul de comun in lum ...

Coarnele - fructele uitate ale copilăriei
01/11/2024 14:48

Cornul sau cornul european (Cornus mas) este o specie de plante nativă sudului Europei si sud-vestului Asiei. Creste in pădurile de foioase din zonele de deal si munte, dar il intalnim si ca plantă ornamen ...

Viclenia – o artă sau o capcană?
31/10/2024 13:55

Viclenia este o caracteristică umană veche de cand lumea, fascinantă si periculoasă in egală măsură. Este acea abilitate de a manipula circumstantele, de a trasa strategii ascunse si de a obtine benefici ...

Secretele unui păr de invidiat: cum să obții stilul dorit și să-ți menții părul sănătos
31/10/2024 13:38

Secretele unui păr de invidiat: cum să obtii stilul dorit si să-ti mentii părul sănătos Părul reprezintă o parte importantă a imaginii personale, iar stilizarea corectă poate face o diferentă enorm ...

Oamenii fără compasiune și chipurile hâde din oglinda indiferenței
31/10/2024 11:53

Lipsa compasiunii in societate seamănă semintele unui teren arid, unde monstrul incolteste din indiferentă si se hrăneste cu egoism. O lume lipsită de empatie devine un loc in care distanta dintre oameni c ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei