De ce grătarul electric este alegerea perfectă pentru oricine

2

Dimensiune font:

| 13-01-2021 16:15

 

Gătitul la grătar este unul dintre cele mai sănătoase moduri de a prepara alimentele. Acest tip de gătit folosește mai puțin ulei și topește grăsimea din carne. Această metodă de gătit sănătoasă ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare și a altor boli de inimă. Deoarece timpul de gătire este redus, nutrienții și aromele rămân intacte.

 Există multe cazuri în care nu puteți folosi un grătar cu cărbune sau gaz la domiciliu. De obicei, acest lucru se întâmplă în complexe de apartamente, care au balcoane. De obicei, aceste spații sunt oarecum mici și multe au coduri restrictive care nu permit gătitul la flacără deschisă, pentru a preveni focul sau fumul. Cu toate acestea, acestor proprietari le place să gătească la grătar la fel de mult ca locuitorii de la parter. Răspunsul poate fi un grătar electric.

Cum funcționează un  grătar electric

Înțelegerea modului în care funcționează aceste grătare vă poate ajuta să luați o decizie cu privire la un producător. Pentru a ajuta la înțelegerea provocărilor, luați în considerare modul în care funcționează de obicei grătarele convenționale (fie cu gaz, fie cu cărbune).

În general, atunci când gătiți direct pe sursa de căldură, aceste grătare trebuie să încălzească aerul dintre sursa de căldură și mâncare (convecție), motiv pentru care trebuie să le preîncălziți cu capacul pus. Pentru a reține căldura în timpul gătitului, capacul este, de asemenea, închis periodic.

 Temperatura constantă este greu de menținut, atunci când se bazează pe încălzirea prin convecție, astfel încât mulți producători de grătare folosesc tehnici pentru a uniformiza căldura. Unii folosesc o serie de brichete ceramice, bare „aromatizante” unghiulare și alte accesorii. Acestea ajută la reducerea puseelor de căldură, deoarece prind o parte din sucurile și grăsimile care picură, care sunt apoi vaporizate și returnate în mâncare, pentru a adăuga aromă.

 Aceste tehnici variază în rată de succes, dar nu depășesc slăbiciunea inerentă a dependenței de aerul încălzit pentru a găti mâncarea. Dacă este rece sau bate vântul oarecum, încălzirea poate fi inconsistentă, provocând pete calde și reci sau grătarul nu poate fi suficient de fierbinte pentru a găti mâncarea fără a o usca. Aici strălucește grătarul cu infraroșu. Căldura este constantă și timpul de gătire este repetabil.

 Cu privire la grătarul electric, sursa sa de căldură este un element de încălzire așa cum ați putea vedea într-un prăjitor de pâine, dar cu o sarcină mai grea. Una dintre problemele cheie cu grătarele electrice este dacă să alegeți un model cu 220v sau unul cu 120v. Recomandarea convențională spune că 220v este mai bun, deoarece poate face ca elementul să fie mai fierbinte decât 120v, dar multe modele nu au deja instalat acest lucru, deci poate fi o modernizare costisitoare. Dacă este un model vechi, poate fi puțin mai ieftin.

 Indiferent de tensiune, aceste grătare suferă aceleași probleme de reținere a căldurii ca grătarele convenționale, cu sarcina suplimentară de a nu se încălzi la fel de mult ca gazul sau cărbunele. Poate fi similar cu a avea un prăjitor în aer liberm cu elementul la aproximativ 8 centimetri de mâncare. Acest lucru face dificilă coacerea alimentelor, ce ajută la păstrarea umidității alimentelor, ce le ajută să nu se usuce în timp ce gătesc. Elementul deschis poate provoca, de asemenea, erupții și fum, atunci când sucurile și grăsimea se scurg pe el.

 Câțiva producători au abordat diferit încălzirea. Au mutat elementul de încălzire până la atingerea fundului suprafeței de gătit. Aceasta servește 2 scopuri:

 1. Căldura este transferată direct pe suprafața de gătit (suprafața completă nu variază cu mai mult de 3 grade), făcând-o mai fierbinte decât cealaltă metodă de încălzire a aerului.

 2. Suprafața de gătit protejează elementul de picături care provoacă flăcări și fum.

3 tipuri diferite de grătar electric

Un grătar electric poate pregăti mâncarea la fel de bine sau mai bine decât un grătar cu cărbune sau propan, dar este mai ușor de curățat, după ce mâncați.

De la mijlocul anilor 1990, grătarele electrice au devenit tot mai populare. Gătesc cu mai puțin fum, produc mai puține calorii din grăsimi și sunt preferate de bucătarii de acasă, care au nevoie de o modalitate rapidă de a prepara mese gustoase, cu aspectul și gustul unor metode care consumă mai mult timp. Iată câteva lucruri de luat în considerare atunci când cumpărați următorul dvs. grătar electric.

Grătare de masă

Grătarul original de masă are suficient spațiu pentru a manipula câțiva burgeri sau fripturi, o suprafață înclinată pentru a scurge grăsimea și un capac pentru încălzire uniformă și pentru a reține aroma.

Grătare de sine stătătoare

Aveți nevoie de mai multă suprafață tradițională de gătit în aer liber? Grătarele electrice de sine stătătoare pentru curtea din spate sau terasă sunt o modalitate excelentă de a găti, fără să vă faceți griji cu privire la fumul și mizeria cărbunelui sau a lemnului.

Grătare cu infraroșu

O alternativă a grătarului electric clasic este tehnologia cu infraroșu, care folosește un colector de căldură direct deasupra elementului electric, pentru a promova gătirea uniformă și drenarea grăsimilor. Acest lucru reduce aprinderea și carbonizarea și, fără toate scurgerile, curățarea este mai ușoară decât cu grătarele tradiționale.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

 Cum te poți perfecționa ca tehnician de unghii prin cursuri online
30/09/2023 15:31

 Ca să ajungi un manichiurist profesionist este nevoie de talent, dedicare si muncă de perfectionare constantă, ceea ce inseamnă că investitia in propria dezvoltare este singura cale spre succes. Curs ...

Povestea vinurilor rose: cum se obțin, mituri, calorii și recomandări
29/09/2023 20:00

 Unul dintre cele mai populare tipuri de vin din prezent este vinul rose si nu o spunem doar noi, trăgand cu ochiul pe la terase, dar si cifrele: consumul lui a crescut de două ori mai mult decat cel al ...

Cum să ai o alimentație echilibrată atunci când ai un program încărcat
29/09/2023 14:21

  Viata modernă aduce cu ea o multime de provocări, iar un program aglomerat poate face dificilă mentinerea unei alimentatii echilibrate. Cu toate acestea, nutritia corectă este esentială pentru ment ...

Descoperă eleganța și confortul pantofilor de damă din Brazilia
28/09/2023 09:33

Descoperă eleganta si confortul pantofilor de damă din Brazilia Cine ar fi crezut că o pasiune fierbinte pentru pantofii de damă ar putea să transforme un vis modest intr-o afacere de succes? În in ...

Ucigașul tăcut din ghiveci: de ce această floare nu trebuie ținută în casă
28/09/2023 00:10

Nu uitati că prezenta animalelor de companie sau a copiilor mici creste semnificativ riscul de ingestie accidentală a sucului toxic. De exemplu, dacă animalul dvs. de companie sau copilul muscă accidental ...

Cum îţi îngrijeşti bijuteriile din materiale preţioase acasă
20/09/2023 10:09

Cum iţi ingrijeşti bijuteriile din materiale preţioase acasă Bijuteriile din metale pretioase, precum aurul, argintul, nu numai că adaugă strălucire si elegantă tinutei tale, dar pot fi si investiti ...

 Din ce cauza ventilatoarele laptopului produc zgomote excesiv
19/09/2023 10:11

 Din ce cauza ventilatoarele laptopului produc zgomote excesiv Atunci cand ventilatoarele laptopului produc zgomote excesive sau functionează defectuos, acest lucru poate afecta experienta de utilizare s ...

 5 tipuri de rochii pe care trebuie să le ai în garderobă
18/09/2023 16:00

 5 tipuri de rochii pe care trebuie să le ai in garderobă Rochia se număra printre cele mai emblematice piese vestimentare din intreaga istorie a modei. Rochia simbolizează feminitate, eleganta şi ra ...

Un profesor acuzat de agresiuni sexuale a fost suspendat de la catedră
18/09/2023 12:51

Profesorul de desen care ar fi fost primit la ore la o şcoală şi la un liceu, deşi figura in Registrul naţional automatizat al persoanelor condamnate pentru infracţiuni sexuale cu minori, a fost suspendat ...

Ce să faci cu darul de nuntă. Sfatul economistului Adrian Mitroi: E o decizie care va schimba chimia familiei
14/09/2023 00:10

Profesorul de finante comportamentale Adrian Mitroi a explicat care ar fi cea mai bună investitie pentru un cuplu proaspăt căsătorit. Intrebat ce ar putea face un cuplu cu darul de nuntă, economistul Adri ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei