default

Dimensiune font:

Dosar Eva: Cât costă frumuseţea? Preţul transformării totale

| 16-10-2012 10:30

Dosar Eva: Cât costă frumuseţea? Preţul transformării totale

 

Chirurgia estetică s-a dezvoltat rapid în ultimii ani. Au apărut mai multe tehnici noi, mai multe clinici şi mai multe specializări, astfel că accesul la idealul de frumuseţe e mai facil, chiar dacă nu e la îndemâna oricărei femei. Costurile diferă nu doar de la medic la medic, ci şi în funcţie de metodele aplicate şi de numărul lor. O transformare radicală precum cea a Biancăi Drăguşanu sau de o amploare mai mare poate depăşi pragul de 20.000 de euro.

Chiar dacă nu dispune de o asemenea sumă, o femeie e curioasă să ştie cât costă operaţiile estetice, cum se realizează acestea şi ce "chinuri" trebuie să îndure imediat după intervenţie.Bianca Drăguşanu are faima că este cea mai operată vedetă din România. Fosta asistentă a lui Capatos a susţinut permanent că a suportat doar două intervenţii de chirurgie estetică: când şi-a mărit sânii cu implanturi şi pentru injecţii cu acid hialuronic în buze. Bianca arată însă total diferit faţă de perioada de
acum 12 ani, când apărea în Hunedoara la emisiunea "Din dragoste" a lui Mircea Radu. Avea atunci doar 17 ani şi vreo 10 kilograme în plus în zona taliei, părul blond ars de la permanent, o faţă rotundă, plină de aluniţe şi dantura plină de probleme. Bianca de astăzi nu mai are nicio legătură cu Bianca de acum 12 ani. "Mi-am pus silicoane, atât! 80% din femeile din România au făcut-o", a răbufnit ea, deranjată de imaginile vechi.

 

De unde ştie că 80% din românce au implanturi e greu de spus, dar ea ţine morţiş să spună că frumuseţea ei este naturală. Ei bine, n-are cum să fie, judecând simplu, după pozele cu ea de atunci şi de acum. Transformarea sa uluitoare dintr-o adolescentă banală într-un model sexy care a pozat în "Playboy" a fost posibilă doar cu o investiţie consistentă în intervenţii de chirurgie estetică. Dacă au fost făcute în România, aceste operaţii au costat-o pe vedetă (vorba vine, că doar n-a plătit ea!) în jur de 10.000 de euro, spun specialiştii. Iar tratamentele de întreţinere se ridică la aproximativ 2.000 de euro. Pe lună!

Adina Alberts, medic primar şi asistent universitar la Clinica de Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă a Spitalului de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" din Bucureşti, a analizat anul trecut, pentru ziarul "Ring", tipul operaţiilor estetice la care ar fi apelat Bianca. "În afară de dinţi, silicoane, botox şi aluniţe scoase, operaţii de anvergură nu are. Cred că şi-a injectat botox pe frunte, şi-a făcut un lifting şi tatuaj la sprâncene, şi-a scos aluniţele care erau inestetice şi şi-a făcut implanturi cu silicon la sâni. În privinţa greutăţii, nu cred că a suferit vreo intervenţie chirurgicală. Ea avea aceeaşi constituţie masculină. I-am recomandat să-şi opereze gambele. Chiar şi fundul trebuie lucrat, fiind ca al unui bărbat", a declarat atunci medicul.

Vedeta a suferit recent o operaţie la picioare, o problemă medicală mai veche care a scos-o până la urmă din circuit, ea renunţând la postul de asistentă de la "Un show păcătos".
Costurile acestor intervenţii au fost analizate de medicul estetician George Ciolacov. "Şi-a făcut o lucrare stomatologică la un preţ de 2.000-3.000 de euro. Buzele, în funcţie de ce i s-a injectat, pot fi 300-400 de euro şedinţa (sper că nu i s-a injectat ulei de silicon, că doar nu e tractor). Sânii au costat 3.000-4.000 de euro. Ţinând cont că a slăbit per total, presupun că nu şi-a făcut o lipoaspiraţie. Preţurile de mai sus sunt valabile dacă s-a operat în România", a declarat Ciolacov.


Potrivit estimărilor de anul trecut, realizate de eva.ro, lista îmbunătăţirilor de care a beneficiat Bianca Drăguşanu include: botox în frunte - 250 de euro; umplere riduri şi şanţuri - 300 de euro; lucrări stomatologice - 3.000 de euro; acid hialuronic în buze - 250 de euro; implanturi mamare - 3.000 de euro; lipoaspiraţie la obraji şi bărbie - 800 de euro; lipoaspiraţie talie - 1.000 de euro; eliminare aluniţe - 500 de euro; gene false - 50 de euro. Rezultatul final face toţi banii.


Metode moderne de înfrumuseţare

Adriana Frăţilescu practică la clinica Perfect Lines intervenţii non-invazive, minim-invazive şi proceduri chirurgicale de ultimă generaţie. Printre acestea se numără ridicarea sprâncenelor cu fire biostimulatoare elastice, mărirea permanentă a buzelor, terapia antiaging cu PBP şi liftingul fesier brazilian.

Ridicarea sprâncenelor poate fi temporară sau permanentă. Liftingul temporar se realizează cu ajutorul toxinei botulinice. Amplasarea sprâncenelor depinde de un joc de echilibru între muşchiul frontal şi cel orbicular, fiecare tensionând pielea în direcţii diferite, astfel că prin modificarea acestui echilibru se schimbă atât forma, cât şi poziţia sprâncenelor. Efectul tratamentului e vizibil timp de 4-6 luni, se arată pe site-ul www.perfectlines.ro.
Liftingul permanent se poate realiza prin mai multe tehnici operatorii, cea mai uşor de suportat fiind introducerea unor fire biostimulatoare elastice care fixează sprânceana în punctul dorit. Intervenţia are loc sub anestezie locală, nu necesită internare şi durează o jumătate de oră.
Această tehnică chirurgicală minim invazivă poate fi completată în aceeaşi intervenţie de liftingul frontal, care ridică toată fruntea şi colţul ochiului (tot cu fire biostimulatoare elastice). În acest caz, punctele de intrare se află la nivelul tâmplelor în regiunea cu păr, fiind imposibil de observat cu ochiul liber chiar imediat postoperator. Liftingul permanent al sprâncenelor, fără cicatrici, costă 900 de euro la clinica Perfect Lines.

Mărirea permanentă a buzelor se realizează prin introducerea unei proteze în interiorul buzelor cu rol atât în augmentarea volumului, cât şi în definirea conturului lor. Protezele au mărimi diferite  şi pot fi personalizate, în funcţie de dorinţele pacientelor. Rezultatul e durabil şi foarte natural, iar implantul se poate îndepărta oricând la cererea pacientei. Operaţia costă 800 de euro (o buză) sau 1.200 ambele buze.

Terapia antiaging cu PBP este cea mai nouă metodă pentru regenerarea pielii. Consacrată deja sub denumirea de Liftingul vampirilor, procedura presupune, de fapt, recoltarea unei cantităţi mici din propriul nostru sânge într-o eprubetă specială. Cu ajutorul unui echipament sofisticat se extrage din sânge plasma bogată în plachete.
Tratamenul e ideal pentru întinerirea şi regenerarea pielii, diminuarea ridurilor fine, umplerea ridurilor profunde, mărirea buzelor, îmbunătăţirea aspectului gâtului, decolteului şi mâinilor.
Injectarea PBP se poate aplica cu succes şi în rezolvarea cicatricilor postacnee sau a vergeturilor. De asemenea, este una dintre puţinele terapii cu efecte
spectaculoase pentru ridurile din jurul ochilor şi a celor din jurul gurii.
Potrivit dr. Frăţilescu, produsul injectabil este complet natural şi sigur, nu produce alergii sau răspuns imun din partea organismului, iar tratamentul nu necesită anestezie şi nici timp de recuperare, astfel că poate fi combinat şi cu alte tipuri de tratamente estetice.

Liftingul fesier brazilian (fesele braziliene) este o altă tehnică modernă aplicată la Perfect Lines. "Principala grijă a pacientelor care-mi trec pragul este mai degrabă fenomenul de lăsare şi aplatizare a feselor decât micşorarea volumului lor. De fapt, nu am întâlnit niciodată o pacientă care să se plângă de volumul prea mic al fundului ei. Fapt pentru care în marea majoritate a cazurilor nu văd logica folosirii implantului de silicon care nu face decât să aducă o greutate în plus, transformând un fund mai mic dar lăsat intr-unul mai mare... dar lăsat. Abia când am ajuns în America Latină am înţeles de ce fundurile braziliene sunt bombate şi bine poziţionate. Liftingul brazilian al feselor este o tehnică chirurgicală unică, minim invazivă de introducere a unor fire biostimulatoare elastice în jurul fiecărei fese şi ancorarea lor la un punct fix deasupra feselor", explică d. Adriana Frăţilescu.
Intervenţia vizează îmbunătăţirea modelarea formei feselor şi repozitionarea lor. Rezultatele sunt foarte durabile în timp, iar dacă pacienta nu are variaţii mari de greutate şi nu-şi schimbă stilul de viaţă, efectele pot fi vizibile toată viaţa.
Avantajele acestei soluţii sunt multiple: este minim invazivă şi nu supune pacienta complicaţiilor şi stresului operator comparative cu proteza siliconică.
Operaţia se realizează sub anestezie generală cu sedare, durează 30-45 de minute şi nu necesită internare. În plus, recuperarea e rapidă. Fesele braziliene costă 2.500 de euro.

 

Liftingul facial: 900-3.000 de euro


După operaţia de mărire a sânilor, liftingul facial se numără printre cele mai solicitate operaţii estetice la nivel mondial. Prin această intervenţie se obţine o întindere a pielii de pe faţă şi gât. Ridurile adânci din jurul nasului şi obrajilor, precum şi cutele din zona buzei superioare nu pot fi eliminate, prin liftingul facial, precizează dr. Carmen Giuglea, care conduce clinica cu acelaşi nume.
Intervenţia chirurgicală are loc sub anestezie locală sau generală. Medicul face o incizie ce începe din zona cu păr a capului, în regiunea tâmplelor, şi se
continuă prin faţa urechilor, apoi prin spatele acestora. Se decolează tegumentul feţei şi gâtului de pe ţesutul subcutanat şi muscular de dedesubt, apoi se
îndepărtează pielea rămasă în exces. Marginile inciziei sunt apoi suturate cu fire foarte fine, pentru a genera o cicatrice cât mai puţin vizibilă.
Liftingul facial poate fi combinat cu o lipoaspiraţie la nivelul bărbiei pentru îndepărtarea depozitelor de grăsime (aşa-numita "guşă") sau poate fi urmată de tratamente precum peelingul chimic, umplerea ridurilor profunde cu acid hialuronic sau grăsime, mărirea conturului buzelor sau corecţia pleoapelor.

Liftingul de etaj facial superior produce o întinerire a regiunii frontale, corectează sprâncenele şi îmbunătăţeşte ridurile orizontale frontale, precum şi ridurile dintre sprâncene (care dau imaginea unei persoane triste, obosite sau furioase). Principiul liftingului frontal constă în întărirea muşchilor şi altor ţesuturi care formează ridurile. "Candidata ideală pentru liftingul frontal este în general femeia cu vârsta cuprinsă între 40-60 ani, nemulţumită de aspectul îmbătrânit al regiunii frontale, dar se poate adresa şi persoanelor care prezintă riduri, şanţuri pronunţate, cauzate de stress excesiv sau de hiperactivitate musculară", explică dr. Giuglea.

Medicul precizează însă că liftingul frontal îmbunătăţeşte aspectul regiunii operate, dar nu poate schimba radical look-ul.
După operaţie, pacienta poate resimţi disconfort la nivelul plăgilor (fenomene controlabile prin administrare de medicaţie specifică). Urma operaţiei se poate întinde şi în zona ochilor şi obrajilor, dar diapr într-o săptămână. Pe măsură ce structurile se vindecă, apar mâncărimile (prurit), care pot dura până la 6 luni.
Firele de sutură se scot în două săptămâni, în două etape. Pacienta poate să meargă la o zi-două după operaţie, dar trebuie să evite efortul fizic timp de o
săptămână. Duşul şi şamponarea părului sunt permise la 5-7 zile sau imediat ce s-a renunţat la pansament.

Majoritatea pacientelor îşi reiau activitatea profesională după 7-10 zile. Timp de 6 săptămâni trebuie să evite, însă, jogging-ul sau orice efort exagerat. În patru săptămâni, majoritatea semnelor vizibile ale actului chirurgical dispar. Edemul redus şi echimozele se pot camufla cu fond de ten.


 

Mărirea buzelor: 200-400 de euro


Buzele sunt o componentă importantă a senzualităţii unei femei. Forma buzelor poate fi corectată prin introducerea de diverse materiale, naturale sau sintetice. Astfel, acestea se pot injecta cu grăsime subcutanată, cu material biologic străin (injectare de colagen) sau cu materiale sintetice pe bază de acid hialuronic (Restylane, Perlane, Matridex, Matrigel, Puragene, etc), se arată pe site-ul chirurgiepalstica.ro.
Operaţia nu necesită o pregătire specială şi nu ne impune spitalizarea.

 

 

Riduri şterse cu acid hialuronic: 200-400 de euro


Întinerirea zonei orbitelor şi a obrajilor se poate realiza prin metode chirurgicale (minilifting sau lifting complet), dar şi nechirurgicale. Metodele nechirurgicale sunt recomandate persoanelor de vârstă medie, în general între 35-45 ani, la care se pot estompa ridurile de expresie sau se poate ameliora expresia uşor tristă, determinată de “căderea feţei”. Metodele chirurgicale scot în general excesul tegumentar rezultat din reducerea elasticităţii pielii, iar cele nechirurgicale se bazează pe umplerea ridurilor sau a regiunilor feţei care întineresc aspectul facial.
Lipofillingul (injectarea de grăsime proprie) se recomandă în special la nivelul şanţurilor nazo-labiale sau la nivelul pomeţilor, asigurând ştergerea ridurilor de expresie şi obţinerea unui aspect întinerit al obrajilor. Deşi aproxinativ 40-50% din grăsimea injectată la faţa se resoarbe în timp, ea realizează totuşi o îmbunătăţire reală a aspectului feţei şi are avantajul că nu lasă cicatrici şi poate fi repetată după o perioadă de timp (1-2 ani).
Există şi substanţe de sinteză care pot fi injectate la nivelul ridurilor, dar toate acestea sunt temporare şi trebuie reinjectate periodic (la 6 luni-1 an)
pentru menţinerea efectului (Restylane, Perlane, Matridex, Matrigel, Puragen, derivaţi de acid hialuronic).

O altă modalitate de întinerire facială o reprezintă ştergerea ridurilor fine, mai cele din jurul ochilor sau a ridurilor frontale şi intersprancenoase prin injectare de toxină botulinică (Botox, Dysport). Aceste microinjecţii produc o paralizie temporară a musculaturii, cu întinderea şi netezirea pielii. Şi aceste microinjectii trebuie repetate pentru menţinerea efectului, dar se fac fără anestezie şi în regim ambulator.

 

 

Corectarea pleoapelor: 400-700 de euro


În funcţie de dorinţa pacientului şi de starea ţesuturilor faciale, e posibilă operarea pleoapelor superioare, inferioare sau a ambelor, explică dr. Carmen Giuglea. Intervenţia elimină "pungile" de sub ochi şi de pe pleoapa superioară, eliminând aspectul îmbătrânit şi obosit al ochilor. Procedura poate fi asociată şi cu liftingul de sprâncene.
Complicaţiile postoperatorii locale sunt posibile (sângerare, infecţie), dar extrem de rare. Rezultatul final este aspectul întinerit al fizionomiei, fără a fi însă posibilă şi corecţia ridurilor laterale ("laba gâştei"). Acestea pot fi rezolvate prin alte procedee nechirurgicale, se arată pe chirurgieplastică.ro.
Echimozele şi edemele de după operaţie se resorb într-o săptămână. După o săptămână este posibilă folosirea fardurilor. Suturile se îndepărtează la 5-7 zile
după operaţie.

 

 

Corectarea nasului: 1.200-1.500 de euro


Chirurgia nazală este una dintre procedurile cele mai provocatoare ale chirurgiei plastice, consideră dr. Carmen Giuglea. Rinoplastia poate creşte sau micşora dimensiunile nasului, îngustează nările sau transformă unghiul nazolabial. Această operaţie e utilă în cazul unor defecte congenitale, traumatisme nazale şi
anumitor probleme respiratorii.
În funcţie de forma şi de lungimea nasului, trebuie făcute modificări pe scheletul osos şi/sau pe cel cartilaginos, explică medicul. După operaţie e inevitabilă tumefierea nasului şi a zonelor adiacente, însoţită uneori şi de echimoze (vânătăi) sub ochi, mai ales atunci când a fost nevoie şi de fracturarea oaselor nazale. Acestea persistă 7-10 zile.

Pacienta trebuie să poarte o săptămână pe nas o atelă metalică, menită să fixeze oasele în noua poziţie. Rezultatul final parţial poate fi evaluat după două–trei luni, iar cel final după un an.
Dincolo de chinul de după operaţie, chirurgia nazală poate avea impact asupra sănătăţii fizice şi mentale prin creşterea respectului de sine şi a încrederii în sine, îndepărtând stările depresive sau complexele de inferioritate. Modificarea formei nasului poate schimba întreaga expresie facială. "Nu există un tip universal de rinoplastie care să acopere nevoile tuturor pacienţilor. Totuşi această procedură se poate individualiza, luând în considerare dorinţele pacienţilor. Cel mai bun candidat pentru rinocorectie este pacientul care doreşte o ameliorare a aspectului nazal şi nu perfecţiunea", explică Carmen Giuglea.

 

 

Îndreptarea urechilor: 500-600 de euro


Urechile proeminente reprezintă cel mai frecvent defect estetic, se arată pe chirurgieplastică.ro. Prin operaţia de remodelare a pavilionului auricular,  
cartilajul e modificat, astfel încât să se micşoreze unghiul dintre ureche şi cap, iar urechile să aibă o formă estetic acceptabilă.
Pansamentele trebuie menţine timp de o săptămână după operaţie, iar firele de sutură se scot în a 10-a zi. Părul poate fi spălat abia atuncia. Urechile
trebuie acoperite cu o cordeluţă sau cu o eşarfă în următoarele 2-3 săptămâni, pentru a le mai menţine apropiate de cap.

 

 

Mărirea sânilor: 2.200-2.500 de euro


Cea mai cerută intervenţie de chirurgie estetică, întrucât nu implică proceduri foarte complicate, iar schimbarea este bruscă, cu rezultate remarcabile. Un lucru important este cicatricea de după operaţie. "Având în vedere că de cicatrice nu putem scăpa, atunci obiectivul care trebuie urmărit este ca aceste cicatrici să fie cât mai discrete, cât mai puţin vizibile. Este de datoria chirurgului să facă tot ce este posibil din punct de vedere tehnic pentru a crea condiţii optime unei cicatrizări cât mai frumoase", precizează dr. Carmen Giuglea
Rezultatul final depinde foarte mult de forma iniţială a sânului. De asemenea, e nevoie de răbdare pentru a se ajunge la aspectul definitiv, natural şi
frumos. Pentru evaluarea rezultatului sunt necesare minim 6 luni, chiar şi un an. Doar după acest interval ţesuturile se relaxează pe proteze, implanturile coboară, iar capsula implantului s-a format şi îl susţine în poziţia dorită, sânii arătând foarte natural, explică chirurgul.

 

 

Eliminarea grăsimii de pe abdomen: 1.000-1.800 de euro


Abdominoplastia îndepărtează excesul de piele şi grăsime de la nivelul abdomenului inferior. Când zona acoperită de grăsime este mare, poate fi necesară şi
mutarea ombilicului. Operaţia se efectuează sub anestezie generală şi se adresează atât femeilor, cât şi bărbaţilor care au ţesut adipos ce nu poate fi îndepărtat prin dietă sau prin exerciţii. Prin această intervenţie se pot îndepărta parţial şi vergeturile şi cicatricile de sub ombilic.
Abdominoplastia e utilă şi femeilor cu naşteri multiple, însă nu este recomandabilă femeilor care vor să mai aibă o sarcină sau persoanelor care doresc să
mai urmeze una sau mai multe cure de slăbire.
După externare, firele se scot la 14 zile de la operaţie, perioadă în care pacienta va purta burtieră, la care se mai adăugă două săptămâni. Recuperarea
după abdominoplastie este individuală. Unii pacienţi îşi reîncep activitatea după două săptămâni, alţii având nevoie de 3-4 săptămâni de recuperare. E indicată gimnastica medicală uşoară pentru tonifierea musculaturii abdominale.
Se recomandă evitarea expunerii la soare timp de un de la operaţie, pentru a nu se produce pigmentarea cicatricilor. Ele nu vor dispărea niciodată complet, dar vor putea fi mascate de lenjeria intimă, se arată pe chirurgieplastică.ro.

 

 

Scapi de grăsimea din orice zonă: 1.000-1.500 de euro


Lipoaspiraţia este intervenţia chirurgicală de modelare a conturului corporal prin care se pot extrage cantităţi moderate de grăsime din anumite zone în care
aceasta se depune cu predilecţie. Îndepărtarea ţesutului adipos se face cu ajutorul unor canule subţiri introduse prin microincizii la nivelul zonelor
interesate.
Pacienta trebuie să poarte haine speciale elastice (pantaloni, burtieră) timp de trei săptămâni după operaţie.

 

 

Acoperirea şanţurilor de pe piele: 1.200-1.800 de euro


Lipofillingul constă în umplerea cu grăsime proprie a şanţurilor sau depresiunilor din orice zonă a corpului. Este o metodă foarte apreciată a chirurgiei estetice, deoarece nu lasă cicatrici, relevă site-ul chirurgieplastică.ro. Lipofillingul este indicat pentru reîntinerirea feţei (prin injectarea pomeţilor, a şanţurilor nazo-labiale, a altor riduri de expresie), mărirea volumului buzelor, mărirea feselor (concomitent cu o lipoaspiraţie în care se pot elimina depozite adipoase din alte zone), îngroşarea gambelor, umplerea unor depresiuni la orice nivel al corpului (depresiuni după o lipoaspiraţie anterioară, cicatrici post-traumatice înfundate).
Pentru a obţine rezultate maxime pot fi necesare două-trei şedinţe, repetate la un interval variabil, în funcţie de rata de resorbţie (de la câteva luni la un an). Efectul de umplere poate dura câţiva ani.

 

 Nu doar operaţiile estetice majore sunt importante. Costurile de întreţinere sunt, de asemenea, semnificative, de la o şedinţă de peeling chimic (200 de euro) sau o injecţie cu toxină botulinică (150 de euro) până la înlocuirea protezelor mamare cu silicon (3.000 de euro). Dar proverbul rămâne valabil: obrazul subţire cu (mare) cheltuială se ţine.

 


Clinica Perfect Lines

Tratamente de chirurgie estetică

Mărirea sânilor cu proteze de silicon: de la 2.500 euro
Micşorarea sânilor: de la 2.500 euro
Ascensionare mamară fără proteze (ridicare sâni/lifting sâni/ mastopexie): de la 2.000 euro
Ascensionare mamară cu proteze de silicon (ridicare sâni/lifting sâni/ mastopexie): de la 3.500 euro
Schimbare implanturi şi corecţie sâni: de la 3.000 euro
Lipoaspiraţie abdomen / coapse intern / coapse extern/ fese / gambe: de la 1.000 euro
Lipoaspiraţie genunchi: de la 1.000 euro
Completare - lipoaspiraţie a două zone: de la 500 euro
Abdominoplastie totală: de la 2.500 euro
Abdominoplastie parţială: de la 1.500 euro
Happy ombilicus: de la 1.500 euro
Corecţia pleoapelor superioare: de la 800 euro
Corecţia pleoapelor inferioare: de la 1.000 euro
Corecţia pleoapelor superioare şi inferioare: de la 1.500 euro
Rinoplastie parţială: de la 1.200 euro
Rinoplastie totală: de la 1.500 euro
Mărirea definitivă a buzelor cu implanturi siliconice: de la 800 euro (1 buză), de la 1.200 euro (ambele buze)
Corecţie cicatrici prin excizie şi sutură: de la 500 euro

Lifting fesier brazilian (fără cicatrici): 2.500 euro
Ridicarea fundului şi remodelare regiune fesieră (lifting brazilian): 3.500 euro
Liftingul de weekend (fără cicatrici): 1.200-2.400 euro
Liftingul permanent al sprâncenelor (fără cicatrici): 900 euro
Ridicarea sânilor (fără cicatrici): 3.000 euro
Abdominoplastie (fără cicatrici): 2.000 euro

Tratamente de medicină estetică

Consultaţie: 100 lei
Tratamentul ridurilor cu toxină botulinică: 150 euro (o zonă), 300 euro (3 zone/gât)
Umplerea ridurilor cu acid hialuronic: 250-300euro/ 1 seringă
Mărirea buzelor cu acid hialuronic: 250-350 euro
Lifting facial injectabil-sculptură: 500 euro (o etapă), 900 euro (ambele etape)
Umplete riduri Radiesse: 350 euro
Umplerea cearcănelor cu acid hialuronic: 200 euro
Mărirea pomeţilor cu acid hialuronic: 350 euro
Mărirea pomeţilor cu Radiesse: 450 euro
Peeling chimic faţă (TCA): 200 euro
Peeling reîmprospătare ten: 50 euro şedinţa
Peeling acnee: (70 euro şedinţă, 200 euro pachet/4 şedinţe)
Lipoliză injectabilă: 100 euro şedinţa
Mezo vitamine faţă: 80 euro şedinţa
Mezoterapie celulită: 80 euro şedinţa
Tratamentul vergeturilor: 100 euro şedinţa
Tratament V.I.P (micodermoabrazie şi vitaminizare faţă cu extracte placentare): 100 euro şedinţa
Microdermoabrazie: 40 euro şedinţa
Dermatoscopie şi excizie aluniţe: 100 euro aluniţa, 350 euro pachetul - mai mult de 4 aluniţe

www.perfectlines.roClinica de chirurgie estetică Dr. Carmen Giuglea

Consultaţie chirurgie estetică: 100 Ron
Tratamentul ridurilor cu acid hialuronic: 200-300 euro

Corecţie pleoape superioare, pleoape inferioare, pleoape superioare şi inferioare: 400-700 euro
Mărirea buzelor: 200-400 euro

Tratamentul urechilor decolate: 500-600 euro
 Lipoaspiraţia depozitelor adipoase - Abdominale, exterior coapse, interior coapse, genunchi, etc. (300 Euro/zona): 1.000 - 1.800 euro
Rinoplastie: 1.200-1.500 euro
Lifting facial, cervicofacial: 2.500-3.000 euro
Mamopexie (ridicare de sâni): 1.500 euro
Mamopexie cu augmentare (măriri de sâni cu implanturi şi ridicare): 2.300-2.700 euro

Mamoplastie de augmentare (mărire de sâni cu implant): 2.200-2.500 euro
Mamoplastie reducţională (micşorare de sâni): 1.500-1.800 euro
Abdominoplastie, cu/fără plicatura aponevrozei muscular abdominale: 1.500-2.000 euro
Lipoaspiratie cu lipofilling pentru mărire gambe: 1.200-1.500 euro
Lipoaspiratie cu lipofilling pentru mărire fese: 1.500-1.800 euro
Mărire fese cu implant siliconic: 2.200-2.500 euro
Extirpare tumori mici: 100-200 euro

Ablaţie tumori părţi moi (lipoame, etc.): 150-200 euro
Excizie cicatrice: 150-200 euro
Excizia tumorilor de piele şi sutură: 200-300 euro
Excizia tumorilor de piele şi alte metode de acoperire (lambou local, grefă de piele): 200-400 euro

 

 

http://www.eva.ro

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

 

 

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE Consorţiul format din practicienii în insolvenţă Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. şi MGA Insolvency S.P.R.L., anunţă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006 şi ale hotărârilor adunării creditorilor din data de 09.01.2019, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare la data de 14.03.2019, ora 13.00 la sediul debitoarei SC TERMICA SA din Mun. Suceava, str. Energeticianului, nr. 1, jud. Suceava, a următoarelor active: Nr. activ – Denumirea activelor – Valoare de pornire la licitatie (lei fara T.V.A.) Activ 1 - ACTIVE AFERENTE CT HIDROCARBURI – 26.696.616,88 lei Teren intravilan, curţi constructii, în suprafaţă de 9.610,00 mp (din această suprafață cca. 1.500 mp sunt ocupați de active aferente SACET), construit, situat în str. Calea Unirii, FN, jud. Suceava, format din mai multe parcele: CF 36274, nr. cad. 2878(5.528 mp); CF 36292, nr. cad. 2879(691 mp) şi C1(nr. cad. 2879) - clădire cazan CAF1 şi CAF2, nr. inventar 100007; CF nr. 36293, nr. cad. 2880(351 mp) şi C1(nr. cad. 2880) - clădire cazan CAF3, nr. inventar 100008; CF nr. 36195, nr. cad. 2881(298 mp) şi C1(nr. cad. 2881) - clădire cazan CAF4, nr. inventar 100009; CF nr. 36275, nr. cad. 2882(589 mp) şi C1(nr. cad. 2882-C1) reprezentată prin clădire cazan CAF5, nr. inventar 100010; CF nr. 36278, nr. cad. 2883(690 mp) şi C1(nr. cad. 2883) - clădire cazan nr. 6 105 T/H nr. inventar 100005; CF nr. 36279, nr. cad. 2884(383 mp) şi C1(nr. cad. 2884-C1) - clădire cazan nr. 7 105 T/H nr. inventar 100006; CF nr. 36273, nr. cad. 2885(1.080 mp) şi C1(nr. cad. 2885) - clădire gospodăria de termoficare TRO. 3 nr. inventar 100084 şi extindere nr. inventar 100085, drumuri CAF nr. inv. 200008. Cazane, echipamente și instalații electrice/termomecanice, instalații electrice, automatizare, comandă, protecție și instalații pompare, conform descrierii din Anexa 1. Activ 2 - ACTIVE GOSPODĂRIA DE COMBUSTIBIL SOLID – 2.650.404,40 lei Echipamente dezghețare și cântărire cărbune, echipament automatizare cântar vagoane, etc., bandă transportoare, separatoare de metale, grătare cu bare rotative, concasoare cu ciocane articulate, electromotoare conform descrierii din Anexa 2. Activ 3 - ACTIVE GOSPODĂRIA DE PĂCURĂ CT HIDROCARBURI – 2.799.081,56 lei Teren intravilan, curţi construcţii şi căi ferate, în suprafaţă totală de 10.508,00 mp, construit, situat în str. Energeticianului, nr. 1, jud. Suceava, format din mai multe parcele: CF nr. 36280, nr. cad. 2867(2.902 mp); CF nr. 36281, nr. cad. 2868(1.008 mp căi ferate) şi construcţia industrială căi ferate gospodărie păcură nr. inventar 200016; CF nr. 36282, nr. cad. 2869(558 mp) şi rampă descărcare păcură nr. inventar 200017; CF nr. 36283, nr. cad. 2870(957 mp căi ferate) şi construcţia industrială căi ferate gospodărie păcură nr. inventar 200016; CF nr. 36284, nr. cad. 2871(308 mp căi ferate) şi C1(nr. cad. 2871) - clădire gospodărie păcură nr. inventar 100011; CF nr. 36285, nr. cad. 2872(4.012 mp); CF nr. 36286, nr. cad. 2873(338 mp) şi C1(nr. cad. 2873) - rezervor păcură 5000 mc, nr. inventar 200072; CF nr. 36287, nr. cad. 2874(344 mp) şi C1(nr. cad. 2874) - rezervor păcură cu conducte, nr. inventar 400078; CF nr. 36290, nr. cad. 2875(48 mp) şi C1(nr. cad. 2875) - componentă a rezervorului de păcură 5000 mc, nr. inventar 200072; CF nr. 36291, nr. cad. 2876(33 mp) şi C1(nr. cad. 2875) -componentă a rezervorului de păcură 5000 mc, nr. inventar 200072. Electropompe, filtre, transformator, preîncălzitoare de păcură, alte bunuri anexe pentru CT Hidrocarburi, conform descrierii din Anexa 3. Activ 4 - ACTIVE GOSPODĂRIA DE PĂCURĂ CET CĂRBUNE, conform descrierii din ANEXA 4 Activ 4.1 – Rezervor depozitare păcură stoc nr. 1 (rezervoare, filtre, pompe, electropompe, etc) – 455.838,88 Activ 4.2 – Rezervor depozitare păcură nr. 2 (rezervoare, filtre, motoare, pompe, etc) – 682.491,42 Activ 4.3 – Rezervoare 500 mc dep. păcură (rezervoare, pompe, filtre, motoare, etc.), inv. 400952 – 733.329,52 Activ 4.4 – Rezervoare 500 mc dep. păcură (rezervoare, pompe, filtre, motoare, etc.), inv. 400953 – 748.469,82 Activ 5 - CAZANE DE ABUR 30 T/H ȘI ECHIPAMENTE – 3.325.151,86 lei Cazane, pompe, expandoare, răcitoare, stații, etc., conform descrierii din Anexa 5. Activ 6 - ACTIVE EVACUARE ZGURĂ ȘI CENUȘĂ – 8.041.242,51 lei Estacadă de zgură și cenușă, motoare, pompe, electropompe, conform descrierii din Anexa 6. Activ 7 - ACTIVE GRUP 1 CAZAN TURBINĂ, conform descrierii din ANEXA 7 Activ 7.1. – CAZAN ABUR 420T/H, nr. inv. 300061 – 28.377.090,00 Activ 7.2. – TURBINA DE ABUR DSL 50-1 Tip DSL-50-1, inv. 300062 – 8.102.500,00 Activ 7.3. – GENERATOR TH 60 -2, S = 75 MVA; P = 60 MW; n = 3000 rpm; inv. 300146 – 5.344.150,00 Activ 7.4. – POMPA ALIMENTARE D= 500 t/h, T = 200 grade Celsius, P=200 bar, inv. 400217, 400218- 2 buc. – 290.514,00 Activ 7.5. – Boilere termoficare – 567.280,00 Activ 7.6. – Degazoare apă alimentare – 107.850,12 Activ 7.7. – Expandoare, rezervoare – 119.785,93 Activ 7.8. – Schimbătoare de căldură – 649.629,12 Activ 7.9. – Stații reducere presiune abur – 78.057,00 Activ 7.10. – Electromotoare Un=0,4 Kv – 100.406,60 Activ 7.11. – Electromotoare Un=6 Kv – 1.106.192,50 Activ 7.12. – Pompe diverse – 630.480,66 Activ 7.13. – GRUP DIESEL P = 375 CP, n = 1500 rpm; Generator 300kVA, inv. 301277 – 16.992,50 Activ 7.14. – Motopompe, 2 buc., inv. 400313, 400254 – 13.944,00 Activ 7.15. – CONCASOR PT. ZGURĂ, inv. 300487, 2 buc. – 441.328,89 Activ 7.16. – Buncări cărbune – 1.021.697,60 Activ 7.17. – Moară cărbune, 3 buc., inv. 401188, 401189, 401190 – 2.654.988,00 Activ 7.18. – SISTEM CAPTARE SI TRANSP. CENUSA CAZAN, inv. 301487 – 612.045,00 Activ 7.19. – Instalații automatizare, măsură , comandă – 79.556,48 Activ 8 - CĂI FERATE – 6.347.856,54 lei Căi ferate interioare, căi ferate exterioare, căi ferate gospodăria de păcură conform descrierii din Anexa 8. Activ 9 - Active “Stația de tratare chimică a apei” (T), conform descrierii din Anexa 9. Activ 9.1. – Instalații și echipamente pentru tratarea chimică a apei – 2.097.196,01 Activ 9.2. – Motoare electrice asincrone trifazate – 135.947,48 Activ 9.3. – Pompe pentru apă rece – 216.078,56 Activ 9.4. – Rezervoare pentru stocare apă rece – 916.510,25 Activ 9.5. – Pompe pentru ape uzate – 17.137,12 Activ 9.6. – Rezervoare și cisterne pentru ape uzate – 341.175,51 Activ 9.7. – Pompe pentru acizi, baze, soluții alcaline – 48.533,47 Activ 9.8. – Ejectori pentru reactivi chimici – 12.678,08 Activ 9.9. – Rezervoare, cisterne și vase pentru acizi, baze, soluții alcaline – 350.545,30 Activ 9.10. – Pompe și rezervoare pentru ulei – – 195.880,39 Activ 9.11. – Aparate de măsură și echipamente – 178.075,15 Activ 9.12. – Instalații pentru hidrogen – 107.175,38 Activ 10 - ACTIVE INSTALAȚII DE RIDICAT, conform descrierii din Anexa 10 Activ 10.1. – Instalații de ridicat acționate electric – 1.307.260,88 Activ 10.2. – Ascensor persoane şi piese de schimb pentru instalații de ridicat – 13.535,21 Activ 11 - ACTIVE PENTRU PRODUCERE, STOCARE, DISTRIBUȚIE AER COMPRIMAT TEHNOLOGIC, conform descrierii din Anexa 11 Activ 11.1. – Electrocompresoare şi pisese de schimb, motoare de antrenare – 275.660,24 Activ 11.2. – Instalații și rezervoare pentru aer comprimat – 191.850,78 Activ 12 - MAȘINI, UNELTE, ECHIPAMENTE, SCULE ȘI DISPOZITIVE, conform descrierii din Anexa 12 Activ 12.1. – Strunguri pentru metale – – 49.553,86 Activ 12.2. – Mașini de frezat/rabotat pentru metale – 33.019,70 Activ 12.3. – Mașini de găurit fixe – 20.153,63 Activ 12.4. – Maşini de debitat, polizat şi şanfrenat metale – 19.674,35 Activ 12.5. – Mașini/dispozitive pentru recondiționat vane și ventile – 23.620,87 Activ 12.6. – Mașini de bobinat – 12.317,20 Activ 12.7. – Scule și dispozitive mobile – 10.422,75 Activ 12.8. – Scule și dispozitive mobile pentru ridicat și lucru la înălțime – 26.036,34 Activ 12.9. – Scule și dispozitive mobile pentru mentenanță – – 103.802,14 Activ 12.10. – Instalații/echipamente cântărit vagoane – 44.324,00 Activ 12.11. – Aparate și echipamente pentru laboratoare de analize chimice – 40.728,10 Activ 12.12. – Echipamente de sudură tăiere – 15.789,90 Activ 12.13. – Tuburi sub presiune pentru gaz – 34.825,00 Activ 12.14. – Echipamente pentru presiuni și debite fluide – 28.312,90 Activ 12.15. – Echipamente pentru comunicații – 12.775,00 Activ 12.16. – Convertizoare de frecvență – 153.019,83 Activ 13 - ACTIVE BIROTICĂ conform descrierii din Anexa 13 – 12.499,26 Activ 14 - ARMĂTURI, ELEMENTE DE LEGĂTURĂ ȘI ETANȘARE, conform descrierii din Anexa 14. Activ 14.1. – Robineți cu sertar – 70.176,20 Activ 14.2. – Robineți cu clapă flutur și robineți de reținere cu clapă, bilă și ventil – 15.812,96 Activ 14.3. – Robineți de închidere cu ventil – 23.766,25 Activ 14.4. – Robineți înaltă presiune și temperatură – 32.758,77 Activ 14.5. – Robineți cauciucați și garnituri, filtre, supape armături – 12.757,93 Activ 14.6. – Flanșe, garnituri și plăci etanșare pentru apă și abur – 18.823,60 Activ 14.7. – Piesse de schimb pentru armături (membrane, etanșări, șnururi) – 13.428,58 Activ 14.8. – Acționări pentru armături – 17.133,82 Activ 15 - Materiale pentru cazane de abur 420 T/H și cazane de apă fierbinte, conform descrierii din Anexa 15 Activ 15.1. – Piese pentru preâncălzitor de aer rotativ, – 15.710,10 Activ 15.2. – Piese pentru clape /circuite aer/gaze – 14.779,11 Activ 15.3. – Piese pentru electrofiltre – 23.020.41 Activ 15.4. – Piese pentru arzători păcură și gaz – 13.672,32 Activ 15.5. – Piese pentru sistem vaporizator – 92.326,60 Activ 15.6. – Elemente pentru suprafețe de schimb de căldură – 1.064.300,91 Activ 15.7. – Piese pentru susținere, înzidire, etanșare și termocuple – 13.212,07 Activ 15.8. – Piese pentru ventilatoare de aer/gaze – 36.090,68 Activ 15.9. – Piese pentru mori cu bile BMH și arzători praf cărbune – 64.320,93 Activ 15.10. – Piese pentru armătură fină/armături cazan – 18.783,04 Activ 15.11. – Piese pentru cazane de apă fierbinte – 41.534,50 Activ 16 - Reductoare și piese de schimb pentru reductoare, conform descrierii din Anexa 16. Activ 16.1. – Arbori pentru reductoare – 30.895,30 Activ 16.2. – Axuri pentru reductoare – 14.967,73 Activ 16.3 – Pinioane pentru reductoare – 30.365,36 Activ 16.4 – Roți dințate pentru reductoare – 112.232,35 Activ 16.5 – Reductoare – 329.099,62 Activ 16.6 – Lanțuri și roți pentru lanț – 23.188,16 Activ 16.7 – Motoreductoare, inele de siguranță pentru arbore și alezaj, curele trapezoidale – 15.216,10 Activ 16.8 – Accesorii pentru reductoare – 18.271,18 Activ 17 - Alte bunuri mobile, conform descrierii din Anexa 17 – 20.706,11 Activ 18 - Motoare și transformatoare electrice, conform descrierii din Anexa 18. Activ 18.1. – Motoare asincrone trifazate cu rotorul bobinat și în scurtcircuit – 45.705,84 Activ 18.2. – Generatoare de curent – 22.654,80 Activ 18.3. – Ventilatoare – 21.085,12 Activ 18.4. – Transformatoare electrice – 64.246,00 Activ 19 - Materiale uzate, recuperabile conform descrierii din Anexa 19. Activ 19.1. – Rezervoare metalice – 73.368,48 Activ 19.2. – Alte materiale – 22.682,33 Activ 20 - Stocuri rulmenți, bucșe pentru rulmenți, semeringuri și etanșări mecanice, conform descrierii din Anexa 20. Activ 20.1. – Rulmenți radiali cu bile pe un rând – 23.189,67 Activ 20.2. – Rulmenți radiali, axiali, radiali axilari și auto – 21.966,60 Activ 20.3. – Rulmenți radiali cu role cilindrice – 27.553,40 Activ 20.4. – Rulmenți radiali axiali cu role conice – 20.642,72 Activ 20.5. – Rulmenți radiali oscilanți cu role butoi – 175.456,51 Activ 20.6. – Bucșe pentru rulmenți – 16.372,35 Activ 21 - Pompe și piese de schimb pentru pompe, conform descrierii din Anexa 21. Activ 21.1. – Piese de schimb pompe Olt 80 – 38.329,10 Activ 21.2. – Piese de schimb pompe Olt 100 – 14.316,08 Activ 21.3. – Piese de schimb pompe Sadu 65 și Sadu 80 – 13.894,45 Activ 21.4. – Piese de schimb pompe Sadu 100 – 23.166,14 Activ 21.5. – Piese de schimb pompe cu roți dințate, pistoane, șurub, inele de siguranță, cuplaje elastice, garnituri ”O”-ring, tablă By-Lagăre – 13.882,15 Activ 21.6. – Piese de schimb pompe apă fierbinte – 53.039,92 Activ 21.7. – Piese de schimb pompe NC – 22.536,96 Activ 21.8. – Piese de schimb pompe verticale și submersibile – 12.027,76 Activ 21.9. – Piese de schimb pompe NDS, NP – 13.836,34 Activ 21.10. – Piese de schimb pompe SIRET 900, EPA 500 – 15.286,40 Activ 21.11. – Piese de schimb pompe LOTRU, PCN/S, HT, LCC, BRATEȘ – 12.326,60 Activ 21.12. – Piese de schimb pompe RDN, CERNA, CRIȘ – 10.742,92 Activ 21.13. – Diverse piese de schimb pentru pompe – 42.179,46 Activ 22- Obiecte de inventar, conform descrierii din Anexa 22. Activ 22.1. – Mobiler metalic – 36.465,10 Activ 22.2. – Mobilier de birou – 19.537,70 Activ 22.3. – Scule electrice de mână și materiale pentru sudare-tăiere oxiacetilenică, indicatoare lucrări carosabil, stingătoare/mijloace de intervenție PSI – 16.872,10 Activ 22.4. – Alte obiecte de inventar – 45.711,86 Activ 23 - Scule, dispozitive și verificatoare, conform descrierii din Anexa 23. Activ 23.1. – Alezoare – 38.747,10 Activ 23.2. – Burghie pentru metal – 53.586,40 Activ 23.3. – Chei fixe și inelare – 14.075,60 Activ 23.4. – Chei hexagonale, șoc, tubulare – 10.986,50 Activ 23.5. – Calibre și lere pentru filete – 11.536,70 Activ 23.6. – Dornuri pentru preze, freze pentru metal – 64.690,50 Activ 23.7. – Filiere și tarozi – 13.242,50 Activ 23.8. – Micrometre, şublere, suporţi ceasuri comparatoare, mandrine, portmandrine, accesorii pentru frezare/strunjire, reducţii pentru freze şi burghie, vârfuri şi role striere – 14.598,50 Activ 23.9. – Scule diverse – 13.093,26 Activ 24 - Materiale pentru turbine DSL. 50-1, conform descrierii din Anexa 24. Activ 24.1. – Piese de schimb pentru corpul turbinei – 47.238,05 Activ 24.2. – Piese de schimb pentru armături turbină – 34.697,41 Activ 24.3. – Piese de schimb pentru auxiliare turbină – 89.327,89 Activ 25 - Piese de schimb auto conform descrierii din Anexa 25. – 14.084,31 lei Activ 26 - Bare, profile și materiale metalice conform descrierii din Anexa 26. – 24.279,52 Activ 27 – Electrozi, sârme și accesorii pentru echipamente de sudare conform descrierii din Anexa 27 – 10.448,88 Activ 28 - Sticlărie, echipamente și consumabile laborator chimic şi cabinete medicale conform descrierii din Anexa 28 – 13.148,55 Activ 29 – Stocuri semeringuri pentru etanșare conform descrierii din Anexa 29 – 11.505,57 Activ 30 – Etanșări mecanice conform descrierii din Anexa 30 – 20.818,94 Activ 31 – Elemente de asamblare conform descrierii din Anexa 31 – 72.687,20 Activ 32 – Stocuri – piese pentru gospodăria de combustibil solid conform descrierii din Anexa 32 – 63.351,82 Activ 33 – Țevi și fitinguri pentru instalații de apă și canal conform descrierii din Anexa33 – 47.129,27 Anexele menționate anterior pot fi vizualizate pe site-ul lichidatorilor judiciari www.insolventa.ro şi www.mgainsolvency.ro, precum şi pe site-ul SC Termica SA www.sesv.ro. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei) sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorilor judiciari MGA Insolvency S.P.R.L. din mun. Suceava, str. Castanilor, nr. 2, bl. 2, sc. A, ap. 17, et. 5 sau Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. din Iași, Aleea Nicolina, nr. 82 în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00–16.00, până pe data de 13.03.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine de pe: site-ul SC Termica SA www.sesv.ro, pe site-ul Management Reorganizare Lichidare Iaşi SPRL - www.insolventa.ro, pe site-ul MGA Insolvency S.P.R.L. - www.mgainsolvency.ro şi la numerele de telefon: SC Termica SA Suceava – fax 0230/257066, tel. 0230/532638, 0735550565; Management Reorganizare Lichidare Iaşi SPRL - 0749244377, 0757545545, 0232/243864; MGA Insolvency S.P.R.L. – 0330/115167.

 

NASA a anulat premiera: Iesirea in spatiu exclusiv feminina nu va mai avea loc
26/03/2019 20:11

 Ca urmare, Christina Koch va iesi in spatiu insotita de astronautul american Nick Hague, informeaza AFP. Initial, aceasta trebuia sa fie acompaniata de compatrioata sa Anne McClain, in cadrul primei iesi ...

Parlamentul European a votat in favoarea renuntarii la schimbarea orei, din 2021
26/03/2019 19:08

Parlamentul European a votat, marti, in favoarea renuntarii la practica de ajustare a ceasurilor cu o ora in primavara si toamna, incepand cu 2021. Proiectul de lege a fost adoptat cu 410 voturi pentru, 192 im ...

Cum să faci dragoste ca să nu te mai uite... niciodată
26/03/2019 18:04

Iată ce trebuie să faci in pat pentru ca el să nu te mai uite niciodată! Simte-te bine in pielea ta! Este normal să ai emotii inainte să te culci cu un bărbat, mai ales dacă te afli la primele partide ...

5 lucruri pe care e bine să le faci atunci când plouă
26/03/2019 17:21

 1. Poartă sosete subtiri Desi ciorapii grosi par mai confortabili in zilele cu ploaie, sosetele mai subtiri absorb mai putină apă, ceea ce inseamnă că se vor usca mai repede. 2. Ia-ti la tine o per ...

Veşti importante pentru românii dependenţi de jocurile de noroc! Cazinourile ar putea dispărea de la parterul blocurilor
26/03/2019 13:44

 Un consilier municipal are in plan acest proiect menit să reducă numărul dependenţilor de jocurile de noroc. Un milion şi jumătate de romani pierd bani la pariuri sportive sau „păcănele&rdqu ...

Cine nu ar trebui să consume niciodată urzici. Efectele adverse devastatoare pentru organism
26/03/2019 12:03

 Scade tensiunea. Potrivit specialistilor, utilizarea indelungată a urzicii poate provoca scăderea tensiunii arteriale. Este important să nu o folosesti ca remediu dacă urmezi un tratament pentru scăd ...

Perle simulare Bacalaureat 2019. Cele mai amuzante gafe de la limba română
26/03/2019 11:43

 Între timp, ne putem amuza putin pe seama nelipsitelor perle, pe care profesorii le-au „cules” din tezele de la această simulare. Perle Simulare Bacalaureat 2019 Si, ca de obicei, cel ...

Cât durează să treci peste o despărțire?
26/03/2019 09:34

Se pare că timpul vindecă tot. Întrebarea pe care si-o pun foarte multi oameni este, insă, cat timp este necesar pentru ca o inimă frantă să se refacă? Sunt cateva zile, luni sau ani? Există un r ...

Au făcut sex zi de zi în luna martie. Ce s-a întâmplat la ultima partidă e IREAL!
25/03/2019 16:39

 1. Arăţi din ce in ce mai sexy - vremea caldă te face să renunţi la din ce in ce mai multe haine. În plus, aceste temperaturi fac minuni pentru părul şi pielea ta. 2. Sexul cu fereastra desc ...

Românii iubesc mașina, mai mult decât bicicleta sau transportul în comun
25/03/2019 13:47

 Peste 50% dintre romani călătoresc in localitate cu masina personală, iar 32% preferă transportul in comun. Doar 5.3% dintre respondenti folosesc bicicleta. Un studiu realizat la nivel national a sco ...