MESAJE DE DRAGOBETE. Exemple de mesaje, sms-uri și declarații de dragoste de Dragobete 2019

mesaje_de_dragobete_01263200

Dimensiune font:

| 21-02-2019 18:31

MESAJE DE DRAGOBETE Tradițiile spirituale românești, precum DRAGOBETE, sunt reluate și duse mai departe de românii din străinătate, dintr-o dorință firească de legătură cu rădăcinile, de păstrare a identității în relația cu alte popoare, consideră etnologii. Ce MESAJE DE DRAGOBETE să trimiţi, află tradiţiile de DRAGOBETE.

 

 MESAJE DE DRAGOBETE Preluat de la vechii daci, unde era perceput ca un zeu pețitor și ca un naș ce oficia în cer, la începutul primăverii, nunta tuturor animalelor, de-a lungul veacurilor românii au transformat MESAJE DE DRAGOBETEle, acesta ajungând să fie considerat 'zânul dragostei', zeitate ce îi ocrotește și le poartă noroc îndrăgostiților.

El a devenit protectorul iubirii celor care se întâlnesc în ziua de MESAJE DE DRAGOBETE, iubire care ține tot anul, precum cea a păsărilor ce 'se logodesc' în această zi.

 

MESAJE DE DRAGOBETE este și un zeu al bunei dispoziții, de ziua lui organizându-se petreceri, prilejuind, astfel, înfiriparea unor noi iubiri, logodne și chiar căsnicii. Odinioară, de MESAJE DE DRAGOBETE, satele românești răsunau de veselia tinerilor și peste tot se putea auzi zicala: 'MESAJE DE DRAGOBETEle sărută fetele!'.

MESAJE DE DRAGOBETE. Exemple de mesaje, sms-uri și declarații de dragoste de Dragobete 2019
Prima reacție a deputatului care a accidentat o tânără pe trecere:"Am procedat corect"
MESAJE DE DRAGOBETE "Românii din străinătate sunt cu toții legați foarte puternic de tradiții, în primul rând de obiceiuri, de muzica populară și nu numai de alimentație, vedeți, mici sau cârnați românești", a declarat pentru Agerpres etnograful și folcloristul Ion Ghinoiu, menționând că "și tradițiile astea spirituale ne leagă foarte mult de glia natală".

MESAJE DE DRAGOBETE Și etnologul Doina Ișfănoni consideră că "aceia care au plecat la muncă pe diverse meridiane s-au lovit, în țările unde au fost — temporar sau permanent — de faptul că mai sunt, din când în când, întrebați: 'La voi acasă ce făceați la timpul x, sau la vremea y? Dar copiii voștri ce făceau?'". Sub acest aspect se ajunge, spune etnologul, la o anumită reluare a unor tradiții, înțelese de la "Cum mă îmbrac?" sau 'Ce mănânc?' până la Colindat, Călușari și, de ce nu, și MESAJE DE DRAGOBETE".

MESAJE DE DRAGOBETE "Este o dorință de identitate firească a omului, care, pus în situația de avea șansa să se confrunte și cu alte tipuri de realități culturale, simte nevoia să aducă și el ceva de la el de acasă care să-l personalizeze", a spus Ișfănoni.

Doina Ișfănoni spune că "satul românesc nu mai are tineretul, din diverse motive, începând cu modernizarea satului și până la industrializarea forțată a țărănimii, sau la eradicarea 'superstițiilor' la sat, toate aceste acțiuni comuniste creând un precedent, ce a dus cumva la uitarea mai ales a sărbătorilor de ordin calendaristic".

MESAJE DE DRAGOBETE În opinia acesteia, dincolo de acest lucru, în România, începând cu anul 2000, se constată o atitudine de selectare a informației "straniere", dar și un alt lucru, pe care etnologul îl consideră pozitiv, acela ca, "privind în propria grădină, să vezi ce făceau și cei dinaintea ta, la diferite perioade de timp, la diverse evenimente importante din viața noastră".

"Intelectualii au un rol foarte important în acest fenomen", atrage atenția Doina Ișfănoni.

MESAJE DE DRAGOBETE Reluarea și resemantizarea tradiției în conștiința publică și în sufletul oamenilor trebuie făcute cu respectarea autenticității tradiției, acest deziderat ținând de politici pe care trebuie să și le asume instituțiile culturale ale statului, ca și de strategii internaționale ale UNESCO și de păstrarea identității culturale în Uniunea Europeană, susține Doina Ișfănoni.

În ceea ce privește contribuția școlii la revigorarea tradițiilor, ea se declară sceptică.

"Ora de cultură tradițională, la noi, se consideră mai rău decât în timpul lui Ceaușescu: 'Ce ne trebuie nouă asta?". Noi am zis s-o introducem la clase le I-VIII, pentru că asta îți dă baza pentru a te raporta din punct de vedere cultural, identitar la o rădăcină corectă și să nu iei ce îți oferă tot felul de samsari comerciali făcători de vorbe", spune etnologul.

Ișfănoni consideră că "în această mare degringoladă a omului contemporan, cultura tradițională poate fi un reper, pentru că oamenii de azi nu mai au un sistem de valori, nu mai au ținte nici calendaristice și nici personale".

"Este o ofertă pe care i-o putem da omului fără să cerem nimic în schimb, decât răgazul de a privi cu înțelepciune scurgerea vremii și, de ce nu, bucuria sufletului lui", a mai spus etnologul Doina Ișfănoni.

Revenind la MESAJE DE DRAGOBETE, Ion Ghinoiu afirmă că "MESAJE DE DRAGOBETEle se opune tradiției occidentale, în speță celei de Valentine's Day", în prezent obiceiul păstrându-se sub formă de zicale, doar prin Oltenia, în satele din Vâlcea.

"Vedeți, toate sărbătorile primăverii, iată, începutul anului, al anului agrar, sunt legate de reprezentări mitice tinere. MESAJE DE DRAGOBETE, un zeu al dragostei pe plaiurile românești, mai târziu, pe 23 aprilie, Sfântul Gheorghe e un tânăr, un cavaler, războinic. După aceea, în mijlocul anului, Sânt Ilie este matur, pentru ca, apoi, încet-încet sfinții sunt văzuți în calendarul popular din ce în ce mai maturi, pentru a deveni, până la sfârșitul anului bătrân, precum în cazul lui Moș Crăciun", a spus etnograful.

Și Ion Ghinoiu este de părere că "revigorarea tradiției poate fi realizată și prin școală", ceea ce, în opinia acestuia, "nu presupune neapărat introducerea acesteia obiect de studiu în cadrul curriculei școlare".

"Prin școală, dacă mai sunt tradiții. Dar e greu. E greu. Se revigorează în forma aceasta artificială", spune folcloristul, care consideră că "trebuie să crezi în tradiție, pentru a o reînvia".

El a mărturisit că a participat la o asemenea manifestare de MESAJE DE DRAGOBETE, în zona Snagovului.

"Ziua dragostei la noi, MESAJE DE DRAGOBETE, era pusă în relație cu alte asemenea sărbători de pe alte paralele ale Pământului. Profesorii, pornind de la MESAJE DE DRAGOBETEle nostru, îl pot plasa în contextul altor reprezentări mitice de pe Planetă. Nu numai despre Irodul grecesc sau alte reprezentări mitice ale dragostei din Pantheonul greco-roman. Necesită puțin efort, dar efectele sunt mari.", a spus Ion Ghinoiu.

Pe de altă parte, folcloristul susține că MESAJE DE DRAGOBETE, sărbătoarea dragostei la români, este revigorată, în ultimii ani, și datorită mass-media.

"Această tradiție este însă pe cale de dispariție, dar care, în ultimul timp, începe să se revigoreze și datorită mass-media. Ceea ce e foarte bine", a mai declarat apreciatul etnograf.

Românii sărbătoresc, luni, MESAJE DE DRAGOBETE, care în tradiția de la noi marca începutul primăverii.

MESAJE DE DRAGOBETE se mai numește, în funcție de regiune, 'Cap de primăvară', 'Sântion de primăvară', 'Ioan MESAJE DE DRAGOBETE', 'Drăgostițele', 'Năvalnicul', 'Logodna sau însoțitul paserilor', sărbătoarea fiind specifică zonei de sud a țării (Oltenia, Muntenia și parțial Dobrogea).

Obiceiul are o tradiție milenară și marchează începutul primăverii, renașterea naturii, a dragostei, a apropierii.

Data de 24 februarie nu era întâmplător aleasă, marcând începutul anului agricol.

Este momentul în care întreaga natură renaște, păsările își caută cuiburi și, după unele credințe populare, ursul iese din bârlog. Odată cu natura, reînvia și iubirea, iar MESAJE DE DRAGOBETEle marca ziua în care întreaga suflare sărbătorea înnoirea firii și se pregătea pentru venirea primăverii.

Divinitate mitologică asemănătoare lui Eros (zeul iubirii, în mitologia greacă) și Cupidon (sau Amor, zeul roman al dragostei), MESAJE DE DRAGOBETE, cunoscut și sub numele de Dragomir, este considerat, în credința populară românească, fiul Babei Dochia. Năvalnic și nestatornic, MESAJE DE DRAGOBETE se diferențiază de blajinitatea Sfântului Valentin din tradiția catolică și este închipuit ca fiind un flăcău voinic, chipeș și iubăreț, care sălășluiește mai mult prin păduri. REALITATEA.NET

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Forţa care îţi conduce viaţa, în funcţie de tipul de personalitate
26/12/2022 17:12

Dacă ai fost vreodată curioasă să afli ce fel de personalitate ai şi ţi-ai făcut testul Myers - Briggs, ştii deja ce tipologie (MBTI) te caracterizează şi iţi va fi foarte uşor să afli in cele ce u ...

Studiu: munca în exces îți afectează frumusețea! Cum îți distrug fizicul orele suplimentare
26/12/2022 12:51

Stii deja că statul prea mult pe scaun, implicit lucrul la birou cauzează probleme la nivelul coloanei vertebrale, coloanei cervicale, dureri de cap, de oase, afectiuni la nivelul picioarelor si circulatiei v ...

Cum să ai sărbători fără stres. Patru recomandări ale psihologului
26/12/2022 12:44

Pentru cei pentru care goana după cumpărături si cadouri, curătenia si pregătirea bucatelor de sărbători este un stres urias, psihologii oferă cateva recomandări. Sărbători, stres. Neda Gould, psiho ...

Pomul minune. Produce 40 de tipuri de fructe
26/12/2022 12:14

Pomul poate să producă 40 de soiuri de fructe. Este o minunătie de privit mai ales primăvară, atunci cand infloreste! În intreagă lume mai există doar alte cateva exemplare ale acestui copac uimit ...

Hidratarea, la fel de importantă și iarna, ca și vara
26/12/2022 11:35

Hidratarea este la fel de importantă si iarna, ca si vara. Diferenta este că vara e mai usor să ne dăm seama că trebuie să bem lichide, din cauza temperaturilor ridicate. În timpul verii, cand temp ...

Fructul care te poate ucide! Toți românii îl au în case
26/12/2022 11:00

Este fabulos de bun, uneori, o dietă pe bază de grapefruit te poate ajuta, fără mare efort, să pierzi cateva kilograme bune. Însă, pe cat de multe beneficii are acest fruct magic, poate fi si extre ...

Top 7 cele mai placute pozitii sexuale
04/08/2022 12:48

 Expertii spun ca anumite pozitii sexuale va ajuta sa aveti parte de momente intense si excitante, in timp ce alte pozitii sunt grozave pentru a va manifesta romantismul si dragostea. Incearca 7 dintre ma ...

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun
24/12/2021 12:21

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun Masa de Craciun trebuie pregatita ca la carte, cu retete traditionale si preparate culinare specifice acestei sarbatori. Sarmalele, carnatii de porc sau calt ...

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun
23/12/2021 18:12

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun Craciunul, marea zi a nasterii lui Iisus Hristos, este sarbatorita de toti romanii cu traditiile specifice ei. Brazi sclipitori, colinde, ...

 Niciuna dintre aceste imagini nu e ceea ce pare la prima vedere! Vezi cele mai bizare iluzii optice - Galerie FOTO
25/06/2021 16:50

Ce au in comun toate cele 10 imagini din GALERIA FOTO de mai jos - niciuna dintre ele nu este ceea ce pare la prima vedere! :) vezi AICI mai multe FOTO

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei