Prajitura vanilata cu sirop de rodii
Dimensiune font:
-
Ingrediente
200g unt
200g zahar tos
3 oua
zeama de la o lamaie + de la inca o jumatate
240g faina
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita extract de vanilie
Pentru siropul de rodie:
sucul de la 1/2 de lamaie
2 rodii (semintele de la una, sucul de la cealalta)
85g zahar tos
1/2 lingurita extract de vanilie
-
Mod de preparare
1. Preincalzeste cuptorul la 160 grade celsius. Unge si tapeteaza cu faina o forma de tort cu diametrul de 20 de cm, cu fund detasabil.
2. Mixeaza untul impreuna cu zaharul pana devine pufos si zaharul s-a topit. Adauga cate un ou mixand bine dupa fiecare. Apoi adauga sucul de lamaie si extractul de vanilie. Adauga si faina amestecand usor, nu foarte puternic, altfel aluatul va fi greoi si nu pufos. Pune aluatul de prajitura in forma si lasa-l la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.
3. Prepara si siropul de rodie: amesteca sucul de la jumatatea de lamaie cu semintele de rodie si sucul de la rodie, adauga zaharul si extractul de vanilie. Pune amestecul pe foc la flacara mica pana cand zaharul se dizolva si siropul se ingroasa.
4. Scoate prajitura din cuptor si las-o sa se raceasca pentru cateva minute, dupa care inteap-o cat mai des cu o scobitoare. Toarna deasupra siropul de rodie.
-
Mod de servire
Serveste prajitura vanilata cu sirop de rodie calda sau rece.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau