Sfaturi pentru a rămâne anonim online

Preview@1x-1

Dimensiune font:

| 29-12-2020 10:13

A rămâne anonim online a fost ceva mai mare. Multe cuvinte au fost dedicate să nu vă împărtășesc deloc informațiile personale. Dar astăzi, oamenii sunt pe social media. Își postează fotografiile și numele lor complete. Își postează chiar adresele.
Deci, de ce este atât de important să rămâneți anonim online? Cu cât aveți mai puține informații acolo, cu atât este mai puțin probabil să fie utilizate împotriva dvs. Oamenii pot prelua informațiile pe care le postați online și vă pot fura identitatea, vă pot înșela prietenii și familia sau pur și simplu le pot folosi pentru a vă hărțui dacă au pierdut un argument online.
Având în vedere acest lucru, nu este niciodată prea târziu să începeți să utilizați metode avansate de securitate.
Folosiți un VPN
În primul rând, luați în considerare utilizarea unui VPN. O rețea VPN România (sau altă țară) poate ascunde locul de unde postezi, ceea ce face mai greu pentru oameni să îți găsească locația. Fără un VPN, dispozitivele dvs. difuzează de obicei exact unde vă aflați. Și acest lucru poate fi foarte îngrijorător, deoarece oamenii pot afla unde sunteți, numele dvs. și alte informații. Utilizarea unui VPN are, de asemenea, multe alte avantaje majore de securitate. Îți face mai greu persoanele să te oblige să descarci malware sau exploit-uri și îți este mai ușor să identifici potențialele escrocherii și tentative de phishing.
Fii atent la informațiile tale
Să știți că oamenii pot trece de la o informație la alta foarte ușor. Dacă postezi pe Reddit că ai 38 de ani, cineva îl va putea conecta la numele tău complet pe LinkedIn. De acolo, s-ar putea să găsească unde locuiți pe Facebook și apoi să aibă toate informațiile dvs. personale. Oamenii pot face acest lucru la fel de hobby-uri. Se uită oriunde ești online și compun o biografie completă. Există, de asemenea, site-uri web care vă vor scana informațiile pentru alte persoane. Deci, rețineți că orice informație mică pe care o postați poate fi folosită împotriva dvs.
Nu utilizați informații de identificare în autentificare
Dacă cineva se numește „Katy90”, este destul de evident că este cineva pe nume Katy care s-a născut în 1990. Dar unii oameni sunt mai puțin evidenți fără să-și dea seama că poate conta. De exemplu, cineva ar putea să-și facă login-ul Buddy2020 știind că câinele său este numit Buddy. Dar dacă postează despre faptul că se află în zona Detroit, MI, atunci cineva îl poate conecta la cineva care are un câine numit prieten în Detroit, MI - este încă un indiciu. Nicio informație de identificare nu trebuie să fie postată în niciunul dintre conturile dvs. publice și care include informații de autentificare.
Schimbați frecvent conturile
Este mai ușor să vă protejați identitatea dacă aveți o succesiune de conturi false. Puteți crea conturi care au nume și adrese diferite și le puteți utiliza pentru a posta anonim. Dacă postezi doar sub „Jane Doe”, va fi foarte greu pentru oricine să conecteze asta cu identitatea ta. Și dacă schimbați frecvent conturile, fiecare persoană va avea atât de puține informații. Desigur, ar trebui să vă asigurați că conturile dvs. nu au nimic în legătură unul cu celălalt.
Utilizați modul incognito
Modul incognito nu este un înlocuitor pentru o rețea VPN solidă, dar de obicei ar trebui utilizată împreună cu una. Modul incognito face ca persoanele să vă urmărească online mai greu prin intermediul unor cookie-uri, care pot fi folosite pentru a vă determina hobby-urile, abilitățile, obiceiurile de navigare și multe altele. Modul incognito este adesea folosit pentru navigarea anonimă și va face, de asemenea, mai dificil pentru agenții de publicitate să vă urmărească, lucru pentru care este frecvent utilizat. Asociați modul incognito cu un VPN și veți putea să vă protejați identitatea în siguranță.

Nu conectați totul
Dacă conectați totul la contul dvs. Google sau Facebook, v-ați încălcat deja destul de mult anonimatul. Google, Facebook și alte companii terțe colectează volume mari de informații despre dvs. și distribuie adesea aceste informații agenților de publicitate. Cel mai bine este să aveți propriile informații de conectare, care să fie unice pentru fiecare cont, pentru că altfel ați conectat tot ce dețineți la o singură autentificare. Acest lucru este mai bun și pentru securitate, deoarece altfel dacă contul dvs. Google sau Facebook este compromis, totul va fi compromis.
Utilizați TOR sau alte servicii de rutare
Onion Routing face parte din ceea ce este cunoscut sub numele de „dark web”, dar nu este un program ilegal; este un program de securitate. Mulți oameni folosesc tehnici de rutare a cepei pur și simplu pentru a naviga pe web în mod anonim. Dar alții o folosesc și pentru a ocoli cenzura guvernului și alte probleme. TOR poate fi utilizat atât pentru dark web, cât și pentru web-ul obișnuit și poate expune setări de securitate care pot fi valoroase. În multe aspecte, funcționează și ca un VPN, deși un VPN ar trebui să fie întotdeauna utilizat cu TOR și alte soluții.
Evitați rețelele mari
Google, Facebook și alte rețele mari vor colecta și distribui întotdeauna volume mari de date. Pentru cei care se angajează cu adevărat să evite problemele de confidențialitate a datelor, este important să evite Google și alte rețele importante. Aceste rețele conectează zone mari de date și se află într-o zonă gri despre modul în care aceste date pot fi utilizate. Pe de altă parte, poate fi foarte greu să eviți servicii precum Gmail, Drive și Docs.
Nu posta fotografii
Chiar și fotografiile pot fi căutate invers în imagini, ceea ce mulți nu știu. Dacă postezi o fotografie pe internet, chiar dacă este pisica ta, cineva o poate căuta și poate vedea că ai postat-o ​​și pe contul tău de Facebook sau în alt cont de social media. Fotografiile sunt foarte ușor de urmărit; nu le postați decât dacă nu le-ați postat niciodată în altă parte și nu veți face niciodată acest lucru.
Este greu să rămâi anonim online. Dar cu puțină muncă poți. Un VPN este de departe unul dintre cele mai simple moduri în care vă puteți îmbunătăți anonimatul, deoarece îngreunează persoanele să urmărească dispozitivul pe care îl utilizați și să vă urmărească între site-uri. Dar ar trebui să fii, de asemenea, precaut și conștiincios în ceea ce postezi online.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:23

Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4664/99/2016 (333/2016), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „Est – Rom” S.A., cu sediul în sat Valea Lupului, comuna Valea Lupului, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. Denumire activ, Adresa Componenţa/ suprafaţa construită, Valoare - lei - 1. Clădiri şi teren - Sat Valea Lupului, comuna Valea Lupului, judeţul Iaşi C4 – Hală producţie şi reparaţii P+1 – 682 m.p.; - C3 – Magazie – 86 m.p.; - C5 – Magazie (şopron) – 35 m.p.; - C6 – Magazie (şopron) – 178 m.p.; - C7 – Magazie (şopron) – 18 m.p.; - C8 – Magazie (şopron) – 20 m.p.; - C9 – Magazie (şopron) – 9 m.p.; - C10 – Magazie (şopron) – 16 m.p.; - C11 – Magazie (vestiar) – 39 m.p.; - C12 – Magazie (vestiar) – 49 m.p.; - C13 – Hală producţie şi magazii – 231 m.p.; - Teren – 6.310 m.p. 307.296,00 24.696,90 609,30 296,10 314,10 348,30 156,60 278,10 12.809,70 16.093,80 119.435,40 1.648.800,00 2. Bunuri mobile Sat Valea Lupului, comuna Valea Lupului, judeţul Iaşi Mijloace fixe şi obiecte de inventar (mijloace de transport, echipamente tehnologice) 530.768,40 Total * * 2.661.902,70. Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunul scos la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentelor de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 16.07.2021. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 09.08.2021, ora 1000 şi se vor organiza 18 şedinţe la un interval de 7 zile, respectiv până la data de 06.12.2021, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat şi a caietului de sarcini, respectiv 2.000 lei pentru bunurile imobile şi 500 lei pentru bunurile mobile, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035 şi 0727/850.575. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
Știai că și florile au nevoie de îngrășăminte? Iată cum le poți ajuta să fie mai frumoase și sănătoase!
23/07/2021 12:25

Îti plac florile, indiferent dacă sunt plantate in ghiveci sau in grădină? Le admiri zilnic, le ingrijesti atent ori de cate ori ai ocazia si totusi parcă le lipseste ceva? În cazul in care ...

De ce să alegi scaune din catifea pentru living? 5 motive ce te vor determina să le comanzi cât mai repede!
23/07/2021 12:19

Sursa foto: www.hobbymobila.ro Dintre toate camerele unei locuinte, probabil vei fi de acord cu noi că livingul este cel mai greu de amenajat. Trebuie să alegi mobilă si decoratiuni pe placul tău ...

Sorin Onișor, la finalul proiectului „Poveștile #IuliusGardens în imagini”: „Este important ca noi să valorificăm acest simț al frumosului, prin fotografii”
23/07/2021 11:31

 Sorin Onisor, la finalul proiectului „Povestile #IuliusGardens in imagini”: „Este important ca noi să valorificăm acest simt al frumosului, prin fotografii” Cadre cu natura, ins ...

4 pași simpli către silueta mult visată. Cum îți setezi creierul pentru SLĂBIT
22/07/2021 11:30

Cori Grămescu vine cu o serie de sfaturi care te vor ajuta să isi educi creierul in asa fel incat să poti ajunge la silueta mult visată. „Cand incepi un procesul de slăbire, trebuie să te setezi ...

Cum să slăbești câteva kilograme în 3 zile. Dieta de detoxifiere
21/07/2021 14:30

Dacă mă intrebi cum să slăbesti cateva kilograme in 3 zile, personal iti voi răspunde nicicum. Asta deoarece dietele extreme mi se par foarte periculoase. Însă nu vorbim aici despre cum să dai jos ...

Soția lui Benone Sinulescu, mărturii despre starea artistului
12/07/2021 15:35

Elena Sinulescu rupe tăcerea si vorbeste despre starea de sănătate a lui Benone Sinulescu. Cum se simte, de fapt, artistul, dar si cum au apărut in spatiul public informatii false despre situatia prin care ...

Care sunt melodiile preferate ale Prințului Charles
12/07/2021 14:30

Printul Charles a dezvăluit cateva dintre melodiile sale preferate, apartinand unor nume precum Diana Ross, Edith Piaf si Barbra Streisand. El a evidentiat hit-ul grupului The Three Degrees, „Givin &l ...

Irina Loghin nu a mai vorbit cu Benone Sinulescu de doi ani. Mărturisiri despre soția artistului
11/07/2021 13:45

Cantăreata Irina Loghin a vorbit despre Benone Sinulescu, care se află, in prezent, internat la Spitalul Judeţean din Arad. „Aflu cu stupoare. Mai aflăm de la colegi care au tinut legătura cu el ...

Dieta în funcție de vârstă. Cum slăbești rapid la 20, 30, 50 de ani: meniu
06/07/2021 17:03

Dacă vreă să dai cateva kilograme jos, poti opta pentru o dietă care se tine diferit, in functie de varstă. Iată ce trebuie să mănanci. De la 20 la 30 de ani Mic-dejun 1. Cereale cu lapte (40 g c ...

Un semn de carte, vechi de 130 de ani şi desenat de Vincent Van Gogh, a fost găsit într-un volum despre Revoluţia franceză
05/07/2021 09:15

Un semn de carte, desenat de Vincent Van Gogh, a fost descoperit intr-o lucrare despre Revoluţia franceză, oferit compatriotului şi prietenului său, artistul olandez Anthon van Rappard in 1883. Potrivit ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei