Sfaturi pentru a rămâne anonim online

Preview@1x-1

Dimensiune font:

| 29-12-2020 10:13

A rămâne anonim online a fost ceva mai mare. Multe cuvinte au fost dedicate să nu vă împărtășesc deloc informațiile personale. Dar astăzi, oamenii sunt pe social media. Își postează fotografiile și numele lor complete. Își postează chiar adresele.
Deci, de ce este atât de important să rămâneți anonim online? Cu cât aveți mai puține informații acolo, cu atât este mai puțin probabil să fie utilizate împotriva dvs. Oamenii pot prelua informațiile pe care le postați online și vă pot fura identitatea, vă pot înșela prietenii și familia sau pur și simplu le pot folosi pentru a vă hărțui dacă au pierdut un argument online.
Având în vedere acest lucru, nu este niciodată prea târziu să începeți să utilizați metode avansate de securitate.
Folosiți un VPN
În primul rând, luați în considerare utilizarea unui VPN. O rețea VPN România (sau altă țară) poate ascunde locul de unde postezi, ceea ce face mai greu pentru oameni să îți găsească locația. Fără un VPN, dispozitivele dvs. difuzează de obicei exact unde vă aflați. Și acest lucru poate fi foarte îngrijorător, deoarece oamenii pot afla unde sunteți, numele dvs. și alte informații. Utilizarea unui VPN are, de asemenea, multe alte avantaje majore de securitate. Îți face mai greu persoanele să te oblige să descarci malware sau exploit-uri și îți este mai ușor să identifici potențialele escrocherii și tentative de phishing.
Fii atent la informațiile tale
Să știți că oamenii pot trece de la o informație la alta foarte ușor. Dacă postezi pe Reddit că ai 38 de ani, cineva îl va putea conecta la numele tău complet pe LinkedIn. De acolo, s-ar putea să găsească unde locuiți pe Facebook și apoi să aibă toate informațiile dvs. personale. Oamenii pot face acest lucru la fel de hobby-uri. Se uită oriunde ești online și compun o biografie completă. Există, de asemenea, site-uri web care vă vor scana informațiile pentru alte persoane. Deci, rețineți că orice informație mică pe care o postați poate fi folosită împotriva dvs.
Nu utilizați informații de identificare în autentificare
Dacă cineva se numește „Katy90”, este destul de evident că este cineva pe nume Katy care s-a născut în 1990. Dar unii oameni sunt mai puțin evidenți fără să-și dea seama că poate conta. De exemplu, cineva ar putea să-și facă login-ul Buddy2020 știind că câinele său este numit Buddy. Dar dacă postează despre faptul că se află în zona Detroit, MI, atunci cineva îl poate conecta la cineva care are un câine numit prieten în Detroit, MI - este încă un indiciu. Nicio informație de identificare nu trebuie să fie postată în niciunul dintre conturile dvs. publice și care include informații de autentificare.
Schimbați frecvent conturile
Este mai ușor să vă protejați identitatea dacă aveți o succesiune de conturi false. Puteți crea conturi care au nume și adrese diferite și le puteți utiliza pentru a posta anonim. Dacă postezi doar sub „Jane Doe”, va fi foarte greu pentru oricine să conecteze asta cu identitatea ta. Și dacă schimbați frecvent conturile, fiecare persoană va avea atât de puține informații. Desigur, ar trebui să vă asigurați că conturile dvs. nu au nimic în legătură unul cu celălalt.
Utilizați modul incognito
Modul incognito nu este un înlocuitor pentru o rețea VPN solidă, dar de obicei ar trebui utilizată împreună cu una. Modul incognito face ca persoanele să vă urmărească online mai greu prin intermediul unor cookie-uri, care pot fi folosite pentru a vă determina hobby-urile, abilitățile, obiceiurile de navigare și multe altele. Modul incognito este adesea folosit pentru navigarea anonimă și va face, de asemenea, mai dificil pentru agenții de publicitate să vă urmărească, lucru pentru care este frecvent utilizat. Asociați modul incognito cu un VPN și veți putea să vă protejați identitatea în siguranță.

Nu conectați totul
Dacă conectați totul la contul dvs. Google sau Facebook, v-ați încălcat deja destul de mult anonimatul. Google, Facebook și alte companii terțe colectează volume mari de informații despre dvs. și distribuie adesea aceste informații agenților de publicitate. Cel mai bine este să aveți propriile informații de conectare, care să fie unice pentru fiecare cont, pentru că altfel ați conectat tot ce dețineți la o singură autentificare. Acest lucru este mai bun și pentru securitate, deoarece altfel dacă contul dvs. Google sau Facebook este compromis, totul va fi compromis.
Utilizați TOR sau alte servicii de rutare
Onion Routing face parte din ceea ce este cunoscut sub numele de „dark web”, dar nu este un program ilegal; este un program de securitate. Mulți oameni folosesc tehnici de rutare a cepei pur și simplu pentru a naviga pe web în mod anonim. Dar alții o folosesc și pentru a ocoli cenzura guvernului și alte probleme. TOR poate fi utilizat atât pentru dark web, cât și pentru web-ul obișnuit și poate expune setări de securitate care pot fi valoroase. În multe aspecte, funcționează și ca un VPN, deși un VPN ar trebui să fie întotdeauna utilizat cu TOR și alte soluții.
Evitați rețelele mari
Google, Facebook și alte rețele mari vor colecta și distribui întotdeauna volume mari de date. Pentru cei care se angajează cu adevărat să evite problemele de confidențialitate a datelor, este important să evite Google și alte rețele importante. Aceste rețele conectează zone mari de date și se află într-o zonă gri despre modul în care aceste date pot fi utilizate. Pe de altă parte, poate fi foarte greu să eviți servicii precum Gmail, Drive și Docs.
Nu posta fotografii
Chiar și fotografiile pot fi căutate invers în imagini, ceea ce mulți nu știu. Dacă postezi o fotografie pe internet, chiar dacă este pisica ta, cineva o poate căuta și poate vedea că ai postat-o ​​și pe contul tău de Facebook sau în alt cont de social media. Fotografiile sunt foarte ușor de urmărit; nu le postați decât dacă nu le-ați postat niciodată în altă parte și nu veți face niciodată acest lucru.
Este greu să rămâi anonim online. Dar cu puțină muncă poți. Un VPN este de departe unul dintre cele mai simple moduri în care vă puteți îmbunătăți anonimatul, deoarece îngreunează persoanele să urmărească dispozitivul pe care îl utilizați și să vă urmărească între site-uri. Dar ar trebui să fii, de asemenea, precaut și conștiincios în ceea ce postezi online.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:58

COMUNA GROPNITA, JUDET IASI, sat BULBUCANI, tel/ fax 0232.414124, email: primariagropnita@gmail.com organizează licitație (etapa 2) în vederea concesionării spaţiilor din Dispensarul medical, aflate in domeniul public al comunei Gropniţa, judetul Iasi, în vederea amenajării de Cabinete medicale individuale şi Farmacie. Spațiile din Dispensarul Uman sunt identificate astfel: 3. Spaţiul nr. 3 - suprafaţă totală de 37,10 mp, situat la parterul clădirii Dispensarului medical (spaţiu de 16,55 mp-Administraţie+spaţiu de 3,75 mp-Oficiu+spaţiu de 8,80 mp-Hol+spaţiu de 4,20 mp-Depozitare+spaţiu de 3,80 mp-G.S.) 4. Spaţiul nr.4 - suprafaţa totală de 44,97 mp din care: 27,40 mp spaţii cabinete+17,57 mp spaţii comune, situat la etajul clădirii Dispensarului medical (spaţiu de 18,45mp-Camera pentru tratamente+ spaţiu de 8,95 mp-Centru personal); 5. Spaţiul nr. 5- suprafată totală de 32,47 mp din care: 14,90 mp spaţiu cabinet+17,57 spaţii comune ,situat la etajul clădirii Dispensarului medical (spaţiu 12,25 –cabinet stomatologie + 2,65 mp-Sterilizare). Concesionarea se face conform OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ și Hotărârii Consiliului Local nr. 110 / 18.12.2020. Informații privind documentația de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. Documentația de atribuire se poate ridica de la sediul Primariei comunei Gropnita, Compartimentul achiziții publice. Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar este de 50 lei, se poate achita in numerar la casieria Primăriei comunei Gropnița. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 21.03.2021, ora 12:00. Ofertele se depun la sediul Primariei, data-limita de depunere a ofertelor: 26.03.2021, ora 10:00, intr- un exemplar. Data și locul la care se va desfășura ședința publică de deschidere a ofertelor: 26.03.2021, ora 11:00 la sediul Primăriei comunei Gropnița, judetul Iasi. Denumirea, adresa, numărul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iasi, strada Elena Doamna, nr. 1A, CP 700398, tel 0232260600, fax 0332435700, email: tr-iasi-reg@just.ro
 Cristalele de staurolit, cunoscut drept Crucea Zânelor, ajută la vindecarea emoțională
06/03/2021 12:34

Staurolitul, cunoscut si sub numele de  „Crucea Zanelor”, a fost considerat din cele mai vechi timpuri un talisman pentru călători (inclusiv de către cruciati). Potrivit legendelor, &bdquo ...

Ghid pentru a alege o plită electrică
05/03/2021 16:55

 Pentru multi, aragazul este inima bucătăriei. O plită electrică incorporată va fi versatilă intr-o bucătărie si oferă un aspect distinctiv, deoarece poate fi instalată intr-o varietate de moduri ...

Semnele sănătății mintale
05/03/2021 16:10

  Noile cercetări şi informaţii medicale pot determina modificarea definiţiilor despre sănătate mintală. Nancy McWilliams, psihanalist american, doctor in psihologia personalităţii, susţine că ...

Elemente absolut necesare pentru saloanele de înfrumuseţare disponibile în magazinul online SavyProfessional
05/03/2021 15:00

Cand vine vorba despre activităţile de infrumuseţare corporală, acestea se incadrează conform clasificării activităţilor CAEN in grupa 9602 şi 9609, iar după autorizarea conform legii respectand toţi ...

Obisnuia sa bea zece cutii de Coca-Cola pe zi. Cum arata britanica care ajunsese la 88 de kilograme
05/03/2021 10:31

 Femeia a ajuns la o greutate de 88 de kilograme si un consum de 300 de cutii de Coca-Cola pe luna, potrivit Daily Mail. Tellam a reusit sa slabeasca mai mult de o treime din greutatea sa cu ajutorul CD-u ...

Puterea gândului ne determină starea de fericire
03/03/2021 09:30

Dacă ar fi să faceţi o listă cu cele mai mari dorinţe ale voastre, cu ce aţi incepe? Cei mai mulţi dintre noi ne dorim să fim sănătoşi şi să avem o viaţă frumoasă, insă nu mereu reuşim şi atu ...

Reţete de dragoste eternă
03/03/2021 08:51

  Candva, parcă nu aşa de mult timp in urmă, s-au indrăgostit şi au plecat impreună pe drumul ce voia să fie căsnicia. S-au adaptat unul la celălalt, s-au cunoscut mai bine, cu multe bune, dar ş ...

Nu esti compatibila in pat cu partenerul tau? Iata ce trebuie sa faci
02/03/2021 15:00

Intr-o lume perfecta, barbatul pe care il iubesti este si cel cu care esti perfect compatibila sexual. In pat va sincronizati perfect, chimia dintre voi naste artificii si nici ca puteati avea parte de sex ma ...

 Marii câștigători ai Globurilor de Aur
01/03/2021 11:15

  Globurile de Aur, editia a 78-a, s-a desfăsurat  intr-o formulă aparte, din cauza pandemiei de coronavirus. Evenimentul a fost virtual, iar gazde au fost actritele Amy Poehler şi Tina ...

Supă-cremă de dovleac. O rețetă veche de peste 200 de ani
27/02/2021 14:51

  Cu o textură usoară, mătăsoasă si fină, supa cremă de dovleac este aperitivul ideal la o cină cu invitati sau la pranzul in familie. Istoria acestui fel de mancare incepe pe 1 ianuarie 1804 ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei