Top 3 mituri care influențează decizia românilor de a cumpăra mașini electrice

OLX piese@httpswww.ziarulevenimentul.ro

Dimensiune font:

| 22-09-2022 08:58

Deşi avantajele unei maşini electrice sunt numeroase şi destul de convingătoare, mulţi români încă preferă să îşi cumpere maşini pe combustie. Trei din cele mai des întâlnite aparente motive sunt: preţul de achiziţie ce creşte constant, prea puţine staţii de încărcare şi autonomia prea scurtă ce implică un timp prea lung de încărcare. 

Deşi dorinţa de a proteja mediul înconjurător nu este chiar în topul preocupărilor românilor atunci când vine vorba despre maşini electrice, un număr tot mai mare de persoane şi-ar dori totuşi să renunţe la maşina clasică pe combustie. Aceştia sunt atraşi în principal de costurile reduse de alimentare, semnificativ mai mici decât la maşinile pe benzină sau diesel. 

Se pare că dorinţa de a proteja mediul înconjurător este pe un loc secundar, dat fiind numărul mare de controverse referitoare la procesul de producţie al maşinilor electrice. Totuşi, rezultatul final produce zero emisii poluante în aer, lucru extrem de util în întreaga lume, dar mai ales în oraşele sufocate de maşini pe combustie care reprezintă unul din cei mai novici factori poluanţi. În plus, maşinile electrice au mai puține piese şi necesită o întreţinere mai ieftină, fără schimburi periodice de ulei, de filtre sau de piese consumabile. Deoarece la noi în ţară vânzările pieselor auto second hand sunt în continuă creştere, românii cu maşini clasice verifică mai mereu cu atenție anunturile cu piese pentru electrica înainte de a da confirmarea mecanicului pentru achiziţionarea celor necesare. Astfel, gândind în perspectivă, preţul unei reparaţii poate fi mult mai mic faţă de cel al unei mașini electrice. Deloc de neglijat este faptul că, puţinele piese ce necesită a fi schimbate în timp  la o maşină electrică au în acest moment preţuri mai mari decât piesele pentru maşinile clasice. 


Iată care sunt miturile pentru care mulţi români încă ezită să renunţe la maşina pe combustie pentru a conduce exclusiv o maşină electrică:


1. Preţul mare de achiziţie

Dacă în urmă cu aproximativ un an costul de achiziţie a unei mașini electrice autohtone era 

atractiv, odată cu creşterea vânzărilor, preţul acestora şi al celor asemănătoare de la alte companii au crescut semnificativ. Iar acest lucru, din păcate, nu pare să se oprească, având în vedere costurile tot mai mari de producție cauzate de mai mulţi factori externi. Însă, chiar şi cu stoparea creşterii costurilor de producţie, preţul unei maşini electrice faţă de una clasică ce foloseşte carburanţi convenţionali poate fi chiar şi cu 50% mai mare. Însă, beneficiind programul Rabla Plus, o maşină electrică poate fi achiziţionată cu o reducere de 45.000 lei prin ecotichetul primit. 


2. Puţine staţii de încărcare şi timp mare de încărcare

Dacă pentru drumurile zilnice în oraş, cu puţină atenţie, maşina electrică este cea mai bună opţiune, pentru călătoriile în afara oraşului aceasta necesită ceva mai multă atenţie. Staţiile de încărcare sunt, în acest moment, mult mai puţine decât cele clasice, dar numărul lor se creşte constant. Astfel, cu o bună organizare a timpului şi în baza informaţiilor afişate în bordul maşinii, oricât cât de lungă este călătoria ce urmează a fi făcută, poţi stabili din timp pe site-uri sau în aplicaţii locurile de încărcare din drumul tău. 


3. Autonomia prea mică a bateriei 

Majoritatea maşinilor electrice au o autonomie de doar câteva sute de kilometri, ceea ce înseamnă că un plin este adesea suficient pentru un număr mai mic de kilometri decât cel ce trebuie parcurs. Acest lucru se poate rezolva printr-o planificare din timp a pauzelor de încărcare în funcţie de staţiile disponibile pe drum, timp perfect şi pentru pasageri pentru a lua o pauză de cafea sau de luat masa. 


Momentan, o mare parte dintre românii care au achiziţionat o maşină electrică încă deţin un autoturism pe combustie. Însă, odată cu dezvoltarea a cât mai multor modele electrice, cu siguranţă vor creşte şi performanţele acestora şi infrastructura publică de încărcare, şi astfel românii vor avea tot mai puține argumente contra acestui tip de maşină prietenos cu mediul. 


Sursa foto: Shutterstock 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:53

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Vrei să te deconectezi de la problemele tale zilnice măcar două, trei zile? Iată de ce trebuie să alegi un city break pentru puțină relaxare
26/04/2024 12:29

  Fotografie de la Helena Jankovičová Kováčová pe Pexels.com Vacantele de tip city break au devenit o optiune tot mai accesată, mai ales prin randul tinerilor, care doresc să s ...

Vezi aici top 3 investiții în bucătăria ta, care vor merita toți banii!
26/04/2024 12:23

  Fotografie de la  Christa Grover pe Unsplash.com   Bucătăria este, pentru multi, cea mai importantă incăpere din casă, deoarece petrec majoritatea timpului acolo, fiind pasionati de g ...

Skechers – o aventură de neuitat
26/04/2024 11:19

Skechers – o aventură de neuitat Pe străzile aglomerate ale Los Angelesului, locuiau doi pantofi sport Skechers pe nume Dash si Dazzle. Erau asezati pe un raft prăfuit, intr-un magazin de incăltămin ...

  Minciuna, o rețea complexă de avere și dezastre
25/04/2024 15:02

În istoria umanitătii, minciuna a fost un companion constant al interactiunilor noastre sociale. De la cele mai mici neadevăruri de circumstantă pană la cele mai elaborate scheme de inselăciune, minc ...

Cum să-ți actualizezi garderoba de primăvară?
23/04/2024 10:59

Cum să-ti actualizezi garderoba de primăvară? Începutul sezonului cald este momentul ideal să iti reconsideri stilul personal si să dai un refresh la garderobă. Există foarte multe aspecte de care ...

Povestea parfumului de trandafiri
23/04/2024 09:46

În grădina cu flori a naturii, există un personaj incantător care captivează simturile cu frumusetea si misterul său delicat: parfumul de trandafiri. În spatele fiecărui strop de esentă parfu ...

Inundații în Emirate. Trei filipinezi au murit
19/04/2024 15:39

Trei lucrători filipinezi au murit in urma unor inundaţiilor fără precedent care au afectat la inceputul acestei săptămani Emiratele Arabe Unite, unde traficul rămane perturbat vineri pe aeroportul din D ...

Colagenul și acidul hyaluronic, tinerețea la sticluță
18/04/2024 15:39

Colagenul si acidul hialuronic au devenit cuvinte de ordine in industria cosmetică, promise adesea ca solutia supremă pentru inversarea sau incetinirea semnelor vizibile ale imbătranirii. Aceste două comp ...

  Culorile frumuseții, o călătorie prin istoria fardurilor
18/04/2024 15:23

Fardurile au jucat un rol crucial in cultura si societatea umană de mii de ani, servind nu doar ca mijloace de infrumusetare, dar si ca simboluri ale statutului social, sănătătii si chiar moralitătii. De l ...

Povestea fructului miraculos
16/04/2024 13:51

 Într-o lume in care zahărul este omniprezent si lupta impotriva obezitătii si a bolilor legate de dietă continuă să fie o prioritate globală, apare un aliat neasteptat: fructul miraculos, sau ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei