Maraton de business la Iaşi!

2maraton

Dimensiune font:

| 18-02-2020 00:00

Pe parcursul a trei zile, în Iaşi vor fi organizate mai multe evenimente dedicate atât mediului de afaceri franco-român local şi mediului academic, cât şi autorităţilor publice, cu scopul de a consolida parteneriatele cu comunităţile locale * vor fi abordate teme precum investiţiile şi infrastructura, digitalizarea, sănătatea, competenţele şi meseriile de mâine, dezvoltarea start-up-urilor şi inovaţia


Între 19 şi 21 februarie Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză în România (CCIFER) organizează a doua ediţie a Maratonului de Business CCIFER la Iaşi. Evenimentul va începe cu prima ediţie regionala a Forumului economic franco-român „Poveştile care schimbă jocul”, găzduit de Primăria Municipiului Iaşi miercuri, 19 februarie, de la ora 9.00. Forumul va fi deschis de François Coste, preşedintele CCIFER, Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi, şi Radu Grădinaru, consul onorific al Franţei la Iaşi.

În cadrul celor două paneluri de dezbateri moderate de Monica Jiman, CCSO Pentalog Europe & Asia, reprezentanţi ai companiilor membre CCIFER vor aduce în discuţie investiţiile şi infrastructura (Daniel Adochiţei, Lider Grup de lucru Construcţii & Infrastructură CCIFER, Hakim Boutehra, Director General Renault Commercial, Stéphane Roy De Lachaise, Vice Président Administration Office Michelin Central Europe). Pe marginea subiectului digitalizare - viziunea viitorului vor dezbate Petronel Chiva, Director Business Center Nord-Est - BRD Groupe Société Générale, Adrian Tompea, Product Manager CGM Software, Nicoleta Vatlavec, Corporate Manager Groupama Asigurări. Concluziile forumului vor fi trasate de Adina Vinţan, reprezentant al Băncii Mondiale. „Prima ediţie a forumului economic franco-român, organizată în iunie 2019 la Bucureşti, în cadrul Sezonului Franţa-România, a fost organizată din nevoia de a recunoaşte pe deplin contribuţia parteneriatului economic franco-român la creşterea competitivităţii şi la dezvoltarea fiecăreia dintre cele două ţări. Numeroasele companii cu capital francez au găsit în România o sursă de creştere pe o piaţă europeană nesaturată, preferinţa publicului românesc pentru numeroasele mărci franceze este o dovadă a succesului lor în România. Companiile franceze au mai găsit aici o sursă de competitivitate globală, producând, cu ajutorul a numeroase talente româneşti, o parte din valoarea adăugată în industrie sau în servicii. Mă bucur că prima ediţie regională a Forumului are loc la Iaşi, unul dintre cele mai importante centre economice din România şi un partener de lungă durată al CCIFER”, a declarat François Coste, preşedintele CCIFER. „Existenţa Institutului Francez, a catedrelor de limba şi literatura franceză, a numeroşilor studenţi francofoni şi a firmelor cu capital francez la Iaşi aduc în mod cert plus valoare oraşului nostru. Relaţiile privilegiate dintre Iaşi şi Republica Franceză sunt certificate atât de trecutul comun, cât şi de excelentele relaţii din prezent”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Sănătate şi educaţie

Tot miercuri, 19 februarie, de la ora 14.00, va fi organizat un panel pe Sănătate la CGM Software, în bd. Chimiei, nr. 2B. Joi, 20 februarie, Primăria Municipiului Iaşi va găzdui masa rotundă cu tema „Priorităţile educaţiei la Iaşi”. În fine, vineri, 21 februarie, vor avea loc vizite şi discuţii pe tema educaţiei la două licee francofone din Iaşi (Liceul „Vasile Alecsandri” şi Colegiul „Mihai Eminescu”).

Parteneri strategici ai evenimentului: BRD Groupe Société Générale, Groupama Asigurări, Groupe Renault, Michelin, Pentalog. Parteneri instituţionali şi locali: Agenţia Consulară a Franţei la Iaşi, Banca Mondială, CGM Software, Delphi Technologies, Fab Lab Iasi, Fildas Catena, Fiterman Pharma, Grup Tester, Institutul Francez Iaşi, Lear Corporation, Liceul „Vasile Alecsandri” Iaşi, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”,  Primăria Municipiului Iaşi, Romanian Business Leaderes, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” .

Maratoanele de Business CCIFER

În martie 2019 CCIFER a lansat un nou concept de evenimente business, care concentrează într-o perioadă scurtă, de numai câteva zile, numeroase evenimente cu profiluri diferite atât în capitală, cât şi în ţară, pentru a reuni mediul de afaceri, cel academic, precum şi autorităţile publice din jurul unor subiecte arzătoare, ale căror soluţii pot fi găsite prin colaborare. Prima destinaţie a Maratoanelor de business CCIFER a fost municipiul Iaşi. Tudor DAMASCHIN

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:30

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Învierea, sărbătoarea luminii
03/05/2024 10:32

Se pare că denumirea de Paşte a fost folosită de primii creştini la inceputul comemorării anuale a Cinei celei de taină care avea loc in seara zilei de 13 Nissan sau in Joia de dinaintea Duminicii Î ...

Legumele și fructele din piețele ieșene, verificate la nitrați
03/05/2024 10:27

În paralel cu actiunea de verificare a produselor specifice Sărbătorilor Pascale de către membrii comisiei mixte constituită prin Ordin al prefectului, in această perioadă, in pietele agroalimentare ...

La Iași, șase din zece șomeri sunt bărbați
03/05/2024 10:15

Numărul şomerilor inregistraţi oficial in judetul Iasi a crescut in luna februarie 2024 comparativ cu aceeasi lună a anului trecut, arată datele făcute publice de conducerea Directiei Judetene de Statisit ...

Istoria și disciplinele Socio-umane aduc premii la Iași
03/05/2024 10:00

Elevii ieşeni au venit acasă cu premii binemeritate, atat de la Olimpiada Natională de Stiinte Socio-Umane, organizată la Baia Mare in judetul Maramures, cat si de la Olimpiada Natională de Istorie, organi ...

Barometrul crizei: de 1 mai, „privaţii” nu şi-au mai luat liber
03/05/2024 09:24

 Atat datele prezentate de către Guvern, cat şi statisticile puse la dispoziţie de către INS nu dau motive de ingrijorare romanilor. Nu suntem in criză, viitorul se prefigurează unul roz, se incearc ...

Primarul Iașului, mesaj de încurajare pentru maestrul Florin Piersic
03/05/2024 09:00

În preajma Sfintelor Sărbători ale Pastelui, primarul Mihai Chirica i-a transmis un mesaj de incurajare maestrului Florin Piersic, aflat in aceste clipe pe patul de spital după interventia chirurgical ...

Un copil din Bacău, prins conducând autoturismul pe DN 12A
03/05/2024 08:45

Politistii Sectiei 7 Politie Rurală Brusturoasa au depistat, pe 1 mai, in flagrant delict, un tanăr de 15 ani, din localitate, in timp ce conducea un autoturism pe DN 12A, fără a detine permis de conducere ...

  Mijloacele de transport în comun vor circula până la ora două, în noaptea de Înviere!
03/05/2024 08:45

Circulatia mijloacelor de transport in comun din municipiul Iasi va fi prelungită pană la ora două in noaptea de Înviere, anuntă Compania de Transport Public (CTP). „Dorim să vă bucurati de S ...

Centru de recuperare de tip ambulatoriu destinat persoanelor cu afecțiuni neuromotorii
03/05/2024 08:30

Directia Generală de Asistentă Socială si Protectia Copilului (DGASPC) a depus spre finantare către Guvernul Romaniei un proiect in valoare de 3.376.214,68 lei fără TVA privind infiintarea unui centru de ...

Numărul salariaților din județul Iași, în creștere
03/05/2024 08:22

Efectivul de salariati din judetul Iasi la data de 1 martie 2024 a fost de 195.146 de persoane, in crestere cu 3.352 de persoane (+1,7%) fată de luna corespunzătoare din anul 2023 si in crestere cu 665 de per ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei