„Femeile au jucat adesea un rol crucial în promovarea drepturilor omului, a egalității de gen și în combaterea discriminării sociale”

1 interviu  alina hodoroaba

Dimensiune font:

| 08-03-2024 11:05

 * dialog cu Alina Hodoroabă, secretatul Clubului Inner Wheels Iași

- Ce rol crezi că au femeile în progresul societății, atât în domeniul tehnologic, cât și în susținerea inițiativelor sociale?

- Participarea noastră, a femeilor, în toate domeniile, inclusiv în cel tehnologic, aduce o diversitate de perspective, abordări și soluții. O forță de muncă diversificată este mai creativă și inovatoare. Astfel se creează echipe mai puternice pentru dezvoltarea tehnologică, stimulând inovația prin integrarea unor viziuni variate. Noi, femeile lideri în domeniul tehnologic, devenim modele pentru generațiile mai tinere, inspirând tinerele să urmeze o carieră în știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM), contribuind astfel la schimbarea stereotipurilor de gen și eliminând barierelor în calea progresului profesional, dacă este cazul. În ceea ce privește inițiativele sociale, noi, femeile, am jucat adesea un rol crucial în promovarea drepturilor omului, a egalității de gen și în combaterea discriminării sociale. Putem fi voci puternice în apărarea drepturilor individuale și colective, implicarea noastră sporind sensibilizarea și susținerea pentru astfel de cauze, contribuind astfel la construirea unei societăți mai echitabile.

- Care este cel mai important aspect al dezvoltării tale personale și profesionale, dincolo de presiunea socială sau așteptările celor din jur?

- Acum mulți ani în urmă, un suflet drag mi-a spus că fac parte din generația în care noi suntem cei mai mari critici ai noștri. În privința mea nu se putea spune un adevăr mai mare și aș vrea să profit de ocazie să îi mulțumesc acestui suflet drag, cu nume și prenume: Mulțumesc, Andreea Badragan! Acum consider că să fiu mai blândă cu mine, să mă bucur de reușitele mele fără să mă focusez mereu pe ce aș fi putut face mai bine sau să îmi caut mereu defecte este un pas important pe care l-am făcut în dezvoltarea mea, cu beneficii majore pe partea personală. Nu sunt nici fiica, nici mamă și nici soția perfectă, dar sunt împăcată cu mine și învăț, zi de zi, să fiu mai bună cu mine și cu ceilalți în loc să mă înec în propriile procese de judecată. Pe zona profesională, situația este un pic mai delicată. Am făcut o conversie profesională majoră acum 12 ani, intrând în domeniu cu multe lipsuri pentru care a trebuit să trag din greu să simt că le diminuez. Presiunea și așteptările ridicate sunt și din partea companiilor în cadrul cărora am activat, dar și din partea mea, cu luptele interne în care m-am confruntat și cu sindromul impostorului, și cu laudele pe care le consideram nemeritate. Cu perseverență, multă muncă, dorința de învățare și dedicare, este imposibil să nu reușești să-ți conturezi o carieră de succes, indiferent de domeniul pe care îl alegi.

-  Cum reușești să îți menții încrederea în sine și să îți impui viziunea într-o industrie dominată de bărbați?

-  Într-o industrie dominată de bărbați, mă consider norocoasă să fac parte din colectivul Ness Digital Engineering Romania de aproape 10 ani. Pentru mine este a doua casă, a doua mare familie, unde nu se simte dominația bărbaților, ci se simte prietenie, bunătate, încurajare și corectitudine. Încrederea în sine se menține prin rezultatele muncii, aprecierea progresului și recunoașterea propriilor realizări. Și toate acestea vin cu un preț: timp investit în dobândirea de cunoștințe solide în domeniul de activitate și efort susținut la standarde înalte. Când ești bine informată, te simți mai sigură în exprimarea și apărarea viziunilor tale.

- Ce sfaturi ai pentru alte femei care doresc să se implice în proiecte sociale?

- Acum aproape un an, alături de câteva doamne curajoase, am înființat Clubul Inner Wheel Iași. Pentru că am fost toate la unison, avem o viață frumoasă și împlinită și am decis să dăm societății ceva din bucuria noastră. Așa a început tumultul specific ONG-urilor: birocrație, căutare de idei, formare de echipe, implementare de proiecte, campanii de fundraising, organizare de evenimente. Pe scurt, mult de învățat și și mai mult de muncit și încă ne simțim la început de drum. Cu experiența pe care am acumulat-o până acum alături de prietenele mele din Club, recomand doamnelor interesate să identifice cauzele sau problemele care le aprind pasiunea și care sunt semnificative pentru ele, să se informeze cu privire la cauzele sociale de interes pentru a putea înțelege mai bine contextul și provocările asociate, să se conecteze cu alte persoane implicate în proiecte sociale - construirea unei rețele de suport poate oferi sfaturi, sprijin și resurse pentru inițiativele stabilite.

A consemnat Maura ANGHEL

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:06

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Pelerinaje de Florii în județele Moldovei
27/04/2024 10:43

In această zi, vor avea loc mai multe pelerinaje organizate in Arhiepiscopia Iaşilor cu prilejul sărbătorii Floriilor. Astfel, la Piatra Neamţ va avea loc pelerinajul Fiul lui Dumnezeu – Izvorul Vietii. ...

La Iași, tradiționalul Pelerinaj de Florii va începe astăzi, de la ora 15, la Biserica Bărboi
27/04/2024 10:26

Purtătorul de cuvant al arhiepiscopiei Iasului, Lucian Apopei, a precizat că cei 60 de slujitori ai sfintelor altare vor străbate, ca si in anii precedenti, traseul Biserica „Sfintii Petru si Pavel” – ...

BCU Iași: Stagiu de formare profesională în Oslo și activități de mentorat pentru angajați
27/04/2024 10:09

În luna aprilie, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” (BCU Iasi) si Asociatia Ready to Open Intercultural Spaces (ROIS) au derulat activităti cu profil international prevăzute ...

BCU Iași încheie lucrările și activitățile prevăzute în proiectul RO-CULTURA
27/04/2024 09:57

Luni, 29 aprilie, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” (BCU Iasi) si Asociatia Ready to Open Intercultural Spaces (ROIS) ii invită la Palatul Fundatiei Universitare „Regele Fer ...

Numărul autorizațiilor de construire, în creștere la Iași
27/04/2024 09:48

În luna februarie, in judetul Iasi s-au eliberat 161 autorizatii de construire pentru clădiri rezidentiale, cu 75,0% mai mult comparativ cu luna anterioară si cu 10,3% mai multe fată de luna corespun ...

Sânge pe șoselele din România! Accident mortal la Suceava: doi tineri au decedat, după ce au intrat într-un podeț
27/04/2024 09:28

Doi bărbati au murit după ce, in noaptea de vineri spre sambătă, au intrat cu un motoscuter intr-un podet intr-un sat din judetul Suceava. Potrivit ISU Suceava, echipajele au intervenit in cursul noptii la ...

Investiții de 4,7 milioane de euro pentru modernizarea rețelei de gaze a Iașului
27/04/2024 08:59

În acest an, in judetul Iasi sunt planificate opt proiecte de investitii in distributia de gaze naturale, cu o valoare de circa 23 milioane de lei, respectiv 4,7 milioane de euro, lucrările vizand modern ...

Coadă la pește!
27/04/2024 08:32

* pretul pentru un kilogram de crap este de 30 de lei, in timp ce novacul, fitofagul si carasul se vand cu 15 lei pe kilogram La magazinele cu peste proaspăt si pescarii e forfotă mare. Iesenii vor peste pro ...

Turiștii care vizitează Iașul, dornici să-și prelungească durata șederii
27/04/2024 08:12

Sosirile in structurile de primire turistică cu functiuni de cazare din judetul Iasi au inregistrat o scǎdere cu 3,4% in luna februarie, iar innoptările o creştere cu 1,8%. fată de aceeasi lună a anului t ...

 Conferințe la Ateneu
27/04/2024 07:46

Cel mai nou proiect al Ateneului National din Iasi, intitulat Conferinte la Ateneu, incepe din 12 Mai 2024, de la ora 18.00, la Sala Unirii. Prima conferintă, cu titlul Noi si ceilalti – natiune, Europa, ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei