„Nivelul ridicat de implicare și entuziasm ala echipei este amplificat de relațiile de prietenie formate în club”

i

Dimensiune font:

| 06-04-2024 08:48

 * dialog cu Ilinca Pușcașu, președintele Clubului de voluntariat Leo Alpha Libra Iași

- Ce tipuri de activități de voluntariat desfășurați și cum implicați membrii în aceste activități?

- Activitățile noastre sunt dedicate mai mult tinerilor, ajutându-i pe plan personal și educațional, membrii Leo având sarcina de a-i integra într-un grup, de a relaționa cu ei, de a empatiza cu aceștia. Astfel, în cadrul clubului, am fondat mai multe departamente, asemenea celui de Fundraising, care se ocupă cu strângerea fondurilor sau donațiilor necesare proiectelor noastre, sau cel de Public Relationship, unde membrii învață cum să relaționeze cu cei din jurul lor, printr-o metodă mai bună de comunicare.

- Care este viziunea ta pentru dezvoltarea și îmbunătățirea activităților clubului de tineri în următorii doi ani?

- Viziunea mea pentru dezvoltarea și îmbunătățirea activităților clubului de tineri în următorii doi ani se bazează pe impactul pe care Leo Alpha Libra Iași îl poate avea asupra societății noastre. În primul rând, pe plan extern, prin intermediul extinderii noastre cât mai vaste în mediul online, am reuși să avem un impact mai mare asupra publicului țintă si am putea atrage atenția sponsorilor. De asemenea, un factor foarte important este menținerea constantă a unui număr cat mai ridicat de proiecte pe care să le prezentăm lumii. În al doilea rând, pe plan intern, aș dori să îmbunătățesc comunicarea și relaționarea dintre membrii clubului.
- Cum intenționați să implicați mai mult tinerii din comunitate în activitățile voastre?

- Intenționez să implic cât mai mulți tineri din comunitate în activitățile noastre. Astfel, mă bazez pe faptul că prin participare la proiecte se pot dezvolta pe plan social și personal, dobândind experiență, făcându-și relații și învățând cum să acționeze în situații de stres, fiind sub presiune. De asemenea, recompensarea lor constă într-o diplomă care să le recunoască meritul și efortul, pe plan internațional.

- Care sunt cele mai mari provocări cu care vă confrunți în calitate de președinte al voluntarilor și cum intenționați să le depășiți?

- Sincer, cea mai mare provocare pe care o confrunt în calitate de președinte al voluntarilor este frica de a nu dezamăgi. Fiind reprezentantul principal al clubului, pe plan local, dar și national, mi-e frică să îmi dezamăgesc colegii, să îi fac să se simtă inutili, să creadă că nu își pot exprima sentimentele și opiniile liber, să nu aibă încredere în mine. Datorită muncii și efortului depuse de fiecare membru, Leo Alpha Libra Iași a reușit să evolueze, atât în ceea ce privește numărul de proiecte realizate, cât și numărul de membrii, din acest mandat. Astfel, mi-e frică să nu fac o reputație eronată clubul și membrii săi.

- Cum gestionați și motivați echipa de voluntari pentru a menține un nivel ridicat de implicare și entuziasm?

- În opinia mea, nivelul ridicat de implicare și entuziasm a echipei de voluntari este amplificat de relațiile de prietenie formate în club. Astfel, încurajez relaționarea și comunicarea dintre membrii, organizând “teambuilding”-uri, ce se axează pe ieșiri în afara cadrului clubului, jocuri de societate sau psihologice și crearea de amintiri și momente împreună.

- Cum vedeți colaborarea cu alte organizații sau cluburi din comunitatea noastră pentru a spori impactul și relevanța acțiunilor voastre?
- Văd colaborarea cu alte organizații sau cluburi din comunitatea noastră ca un plus din punct de vedere a relevantei și a sporirii acțiunilor noastre. De exemplu, până acum, am colaborat cu clubul nostru parent, Lions D Iaşi, care ne-a ajutat foarte mult în cadrul activităților realizate atât financiar, cat si organizatoric. Astfel, prin sfaturile, îndemnurile și încurajarea membrilor Lions D Iași, am reușit să ne maturizăm și să creștem atât ca un club, dar și pe plan personal.
- Cum gestionați diversitatea și incluziunea în cadrul clubului pentru a te asigura că toți membrii se simt valorizați și implicați?

- Consider ca diversitatea și incluziunea în cadrul clubului a tuturor membrilor, pentru a îi asigura că se simt valorizați și implicați sunt foarte importante. De aceea, organizăm ședințe formale, unde voluntarii sunt încurajați să își exprime punctul de vedere, ideile de proiecte și să ofere un feedback membrilor Board-ului și coordonatorilor de acțiuni.


Caseta 1

Ilinca Maria Pușcașu are 17 ani, este elevă la Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași și este președinta Clubului de voluntariat Leo Alpha Libra Iași. Se consideră o persoană determinată, ambițioasă, adaptabilă și care se poate face respectată și înțeleasă prin modul meu de comunicare și de gândire, în diferite situații. Îți dorește să schimbe în mai bine societatea în care trăim, prin intermediul acțiunilor pe care le realizează. m. De asemenea, mereu m-am văzut într-o postură de “lider”, dorind să reprezint un model atât pe plan mental, dar și comportamental, pentru tinerii din ziua de astăzi.

 

Caseta 2

Leo Alpha Libra Iași este o organizație non-guvernamentală, formată din tineri sub 18 ani, care se focusează pe combaterea problemelor sociale, economice și ecologice ale lumii.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Iubita nu l-a vrut după gratii. Judecătorii au decis că da
30/04/2024 08:57

S.L. e cetăţean al Republicii Moldova, locuieşte intr-un sat din raionul Ungheni şi a avut, pană in ianuarie 2022, o relaţie de concubinaj cu ieşeanca M.N. S-au certat, el s-a imbătat teribil de trei or ...

Spitalul „Parhon”, Centru de Excelență în Hipertensiune
30/04/2024 08:30

Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” este prima unitate medicală din Iasi si cea de-a doua din tară care indeplineste criteriile pentru a deveni Centru de Excelentă in Hipertensiune, asa cum au fost ...

„Școala modulară” de la Colegiul Pedagogic va fi realizată în patru luni!
30/04/2024 08:15

* primarul Mihai Chirica a semnat luni, 29 aprilie, contractul privind amenajarea platformei modulare in care urmează să-si desfăsoare activitatea elevii si cadrele didactice de la Colegiul Pedagogic „ ...

La Iaşi, şomajul creşte încet, dar sigur
30/04/2024 08:15

  Conform datelor furnizate de AJOFM, rata şomajului la nivelul judeţului Iaşi a ajuns la 3,41%, cu 0,25 puncte procentuale mai mare decat la sfarşitul lunii februarie. E vorba de numărul oficial, ad ...

Calitatea aerului la Iași, de la „bună” la „acceptabilă”
30/04/2024 08:00

* autoritătile locale afirmă că mentinerea la un nivel relativ constant al gradului de poluare din municipiu se datorează măsurilor luate in ultimii ani, care au vizat modernizarea sistemului centralizat d ...

În domeniul umanist, la Iași se atinge excelența
30/04/2024 07:53

Elevii ieşeni au dominat şi podiumul de la Suceava, unde a fost organizată editia din acest an scolar a Olimpiadei de Limba si literatura romană – liceu. Lotul iesean a reconfirmat că, in domeniul ...

Calitatea aerului la Iași, de la „bună” la „acceptabilă”
30/04/2024 07:52

În perioada 26 – 28 aprilie, in judetul Iasi, indicele general de calitate a aerului corespunzător poluantilor monitorizati a oscilat de la „bun” la „acceptabil”, se arată ...

Parteneriate care salvează vieți sau cum să fii un catalizator pentru schimbare în comunitate
30/04/2024 07:30

9 ore. Atat a stat pe masa de operatie Ana, fiica Roxanei Ciuhulescu. Vorbim de o interventie chirurgicală pe coloană care i-a redat nu doar bucuria de a face din nou balet ori demnitatea de a merge pe strad ...

La Iași a demarat „Operațiunea MOV”!
30/04/2024 07:00

* echipe mixte formate din inspectori de specialitate din cadrul institutiilor deconcentrate efectuează in această perioadă verificări cu privire la legalitatea comercializării produselor specifice de Past ...

A fost reluat programul de dezinsecție
30/04/2024 06:35

Primăria a reluat in această săptămană programul de dezinsectie, larvicidare si tratamente impotriva căpuselor pe domeniul public al municipiului Iasi. Astfel, in cursul serii de luni, 29 aprilie, echipe ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei