MONCLER INDUSTRIES YIELD FINALIZEAZĂ EXTINDEREA FABRICII DIN BACĂU ȘI INAUGUREAZĂ O NOUĂ UNITATE DE PRODUCȚIE ȘI O GRĂDINIȚĂ PENTRU COPIII ANGAJAȚILOR

Moncler Industries Yield, noua unitate de productie din Bacau

Dimensiune font:

| 29-09-2023 09:00

Bacău, 28 septembrie 2023 – Moncler își consolidează prezența în România și anunță finalizarea extinderii fabricii pe care o operează în Bacău. Astăzi, compania a inaugurat o nouă unitate de producție și o grădiniță pentru copiii angajaților, în urma unei investiții de aproximativ 10 milioane de euro, în construcția clădirilor. La evenimentul de inaugurare, au participat: Lucian Bogdănel, Prefectul Județului Bacău, Lucian Viziteu, Primarul Minicipiului Bacău, Janina Vașcu, Secretar General al ARACIP (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar), Elena Roșca, Inspector Școlar în cadrul Inspectoratului Județean Bacău, iar din partea Moncler - Francesca Bacci, Operations & Supply Chain Director Moncler, și Antonio Fontana, General Manager Moncler Industries Yield.  

Janina Vașcu, Secretar General al ARACIP; Ramona Coman, Coordonator General al Gradinitei Moncler; Lucian Bogdănel, Prefectul Județului Bacău; Francesca Bacci Operations & Supply Chain Director Moncler; Antonio Fontana, General Manager Moncler Industries Yield; Paola Cavazzoni, Director Educational Reggio Children, Elena Roșca, Inspector Școlar în cadrul Inspectoratului Județean Bacău. 

Moncler continuă să investească în capacitatea sa de producție directă, asigurând, totodată, noi oportunități de angajare la nivel local atât pentru absolvenți, cât și pentru profiluri profesionale cu experiență – și oferind un spațiu educațional avansat destinat copiilor angajaților. 

Noul spațiu de producție se întinde pe o suprafață de 8.000 de metri pătrați, repartizați pe două nivele, și marchează extinderea fabricii care măsoară aproximativ 16.000 de metri pătrați și care a fost deschisă în urmă cu aproximativ opt ani. Parterul, care se întinde pe aproximativ 4.000 de metri pătrați, este destinat producției de articole de îmbrăcăminte și este dotat cu tehnologii de ultimă generație, printre care un rol important îl ocupă o nouă tehnică de fabricație inspirată din filozofia Lean Manufacturing, axată pe eficiență, reducerea deșeurilor și optimizarea continuă a proceselor de producție.

Primul etaj, cu o suprafață similară, găzduiește departamentele de proiectare tipare și confecționare prototipuri, precum și un centru de cercetare și dezvoltare de top a cărui misiune este de a dezvolta tehnici inovatoare și caracteristici avansate pentru articole de îmbrăcăminte de înaltă performanță, cum ar fi colecția Moncler Grenoble. De asemenea, departamentul asigură training-uri dedicate furnizorilor cu scopul de a împărtăși know-how și de a crește calitatea producției. Această nouă investiție va spori expertiza profesională specifică necesară în producția și dezvoltarea îmbrăcămintei tehnice, care plasează Moncler în fruntea industriei.

Noul spațiu de producție este proiectat și construit în concordanță cu cele mai înalte standarde internaționale în ceea ce privește eficiența energetică și diminuarea impactului asupra mediului, aflându-se în prezent în proces de obținere a certificării LEED, unul dintre cele mai prestigioase sisteme de certificare a clădirilor sustenabile. Fabrica folosește 100% electricitate regenerabilă și este dotată cu un sistem de management al clădirii centralizat pentru o gestionare integrată și mai eficientă a consumului de energie (iluminat, aer condiționat etc.). Sistemul de iluminat cu LED joacă un rol esențial nu numai în ceea ce privește eficiența energetică, ci și pentru confortul angajaților în timpul lucrului. Toate resturile rezultate din producție (nailon, bumbac, fibre mixte) sunt colectate și reciclate pentru a fi refolosite ca materie primă. Resturile de nailon, de exemplu, pot deveni ornamente, țesături, elemente de merchandising vizual sau mobilier, ca în cazul scaunelor folosite în grădinița companiei.

Unitatea de producție din România, singura deținută de Moncler în afara Italiei, produce în principal jachete de puf care necesită un înalt nivel de know-how și precizie, cum ar fi colecția Moncler Grenoble. La capacitate maximă, aceasta va produce aproximativ 30% din producția anuală globală de îmbrăcăminte de exterior a Moncler.

În noua unitate, lucrează în prezent aproximativ 230 de persoane, capacitatea Moncler Industries Yield ajungând în prezent la aproape 1.800 de angajați.

Moncler Industries Yield își propune să angajeze alte peste 200 de persoane în următoarele luni. 

Prima grădiniță din România în colaborare cu  Reggio Children 

În linie cu angajamentul Moncler de a îmbunătăți bunăstarea și echilibrul dintre viața angajaților săi, o grădiniță pentru copiii cu vârsta cuprinsă între doi și șase ani face parte din zona de facilități a Moncler Industries Yield, reprezentând un beneficiu special asigurat în întregime de către companie. Grădinița oferă educație inovatoare, conform uneia dintre cele mai reputate abordări didactice pe plan internațional, dezvoltată de organizația Reggio Children, axată pe învățarea experiențială și pe promovarea unui mediu care încurajează potențialul copiilor prin interacțiuni, autonomie, explorare și comunicare. Această abordare se bazează pe „teoria celor 100 de limbaje”, care recunoaște diversitatea și unicitatea fiecărui copil, precum și capacitatea de a se exprima prin limbaje variate, încurajând, totodată, educatorii să valorifice și să promoveze aceste limbaje în practica pedagogică.

Arhitectura școlii, amenajarea spațiului și mobilierul ales recreează ideea unui atelier deschis care promovează cunoașterea și creativitatea, un laborator” permanent în care copiii experimentează activități grafice, de pictură, îndemânare și motricitate. Clădirea grădiniței prezintă un spațiu mare deschis, în formă pătrată, în inima construcției, cu toate încăperile tematice accesibile din zona de primire și conectate între ele pentru a da continuitate și funcționalitate spațiului.

Abordarea educațională Reggio Children a luat naștere în grădinițele din Reggio Emilia, Italia și este considerată una dintre cele mai avansate metode de învățare la nivel internațional. Aceasta încurajează arta și activitățile cu materiale reciclate sau refolosite – în acest caz, resturi de la fabrica Moncler, sporind creativitatea copiilor și devenind o resursă educațională care amintește de meseria părinților acestora. Toate activitățile educaționale se desfășoară cu o abordare multilingvă, în română, engleză și italiană, permițând copiilor să învețe într-un mod natural și promovând o mentalitate flexibilă și multiculturală.

Călătoria educațională este modelată într-un mod personalizat, prin implicarea familiilor încă din prima etapă a proiectului. Acestea vor continua să joace un rol important prin întâlniri periodice, ateliere de lucru, ateliere de well-being și nutriție, pentru a da continuitate experienței pe care copiii o au la grădiniță. Nutriția ocupă un rol central, grădinița fiind dotată cu o bucătărie proprie care acordă atenție originii și sezonalității tuturor produselor care se prepară și se consumă. De asemenea, copiii sunt implicați direct în pregătirea prânzului pentru a-și dezvolta autonomia.

Clădirea, care are aproximativ 800 de metri pătrați, este luminoasă și aerisită, cu ferestre pe tot peretele, care sporesc comunicarea dintre spațiul interior și cel exterior, o grădină de aproximativ 2.000 de metri pătrați, unde copiii își continuă activitățile de învățare și joacă. Mobilierul este realizat din materiale naturale, în principal lemn, cu unele elemente din materiale reciclate din resturile textile ale fabricii care sunt transformate, de exemplu, în scaune.

Grădinița se află în proces de obținere a certificării WELL, program de certificare dedicat spațiilor cu cele mai înalte standarde de sănătate și bunăstare. Standardul WELL vine în completarea certificărilor verzi și îndreaptă atenția de la impactul clădirilor asupra mediului la impactul pe care acestea îl au asupra sănătății și stării de bine a celor care le ocupă, luând în calcul diferiți factori, inclusiv calitatea luminii, a apei și a aerului, eficiența energetică, confortul mediului interior sau calitatea mâncării oferite.

Cu o capacitate de aproximativ 60 de copii, grădinița găzduiește în prezent 40 de copii ai angajaților. Șase profesori profesioniști sunt responsabili de educația lor, aceștia fiind selectați și instruiți de Reggio Children într-una dintre școlile organizației din Italia. Grădinița este autorizată de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar, instituția publică din subordinea Ministerului Educației și Cercetării care evaluează calitatea programelor de învățământ.

***

Moncler Industries Yield: misiune și istorie

România are o tradiție îndelungată în industria de textile şi confecții, ceea ce o face destinația ideală pentru Moncler. Compania și-a început operațiunile directe pe plan local în 2015, unitatea de producție din Bacău evoluând în mod constant și devenind un reper în materie de calitate și inovație, precum și una dintre ele mai avansate fabrici din punct de vedere tehnologic din Europa. Misiunea Moncler a fost întotdeauna de a inova: învățând permanent, îmbunătățind și realizând produse de cea mai bună calitate. Fiind una dintre cele mai mari fabrici din zonă, prezența Moncler în România nu se rezumă doar la fabricarea celebrelor sale geci de puf; Moncler Industries Yield a devenit un angajator cheie în regiune, oferind locuri de muncă la standarde înalte pentru în jur de 1.800 de angajați. După opt ani în Bacău, Moncler își reînnoiește angajamentul față de comunitatea locală, prin extinderea capacității de producție și a oportunităților de angajare. Astfel, Moncler își întărește statutul de cel mai performant centru de excelență din regiune.

Oamenii în centrul atenției

Atragerea, recrutarea și dezvoltarea telentelor este o prioritate-cheie pentru companie, care susține creșterea profesională și dezvoltarea competențelor angajaților, prin programe dedicate de training și un mediu dinamic. O astfel de inițiativă este Academia Moncler, un ecosistem care îi ajută pe angajați să-și dezvolte capacitatea de a învăța din munca de zi cu zi. În prezent, Academia Moncler găzduiește 20 de angajați pe an, urmând ca, odată cu atingerea capacității maxime, 40 de angajați să beneficieze de un parcurs de formare. În noua unitate de la Bacău va fi implementat proiectul Academia de Excelență Tehnică Moncler, un program de formare specializată dedicat în mod special proaspeților absolvenți ai școlilor tehnice și profesionale care își propun să lucreze în producția de mostre, prototipuri și control al calității, oferind o viziune de ansamblu a procesului de creare a unei jachete de puf.

Moncler Industries Yield oferă copiilor angajaților șansa de a face programe de stagiatură pe timp de vară, cultivând astfel o pasiune pentru industria textilă în rândul generației viitoare. Totodată, compania oferă un spectru larg de beneficii angajaților, cum ar fi tichete de masă, controale și investigaţii medicale periodice, transport la și de la fabrică, consultații anuale oftalmologice și vouchere Back to School, pentru a sprijini nevoile educaționale ale copiilor.

Oportunități de angajare:

Moncler Industries Yield își propune să angajeze:

· Proaspăt absolvenți, de preferat cu diplomă în domeniul textilelor

· Operatori confecționeri calificați în domeniu sau persoane dornice să învețe utilizarea maşinilor de cusut

· Tehnologi de linie cu experiență în programare și producție

· Tehnicieni cu experiență în programarea, lansarea și urmărirea producției

· Specialiști în confecționare prototipuri, cu experiență în ȋmbrăcăminte de exterior

· Noi absolvenți ȋn proiectare tipare ȋmbrăcăminte

·Tehnicieni de calitate pentru a asigura conformitatea cu standardele de calitate ale companiei de-a lungul lanțului de aprovizionare

Toți candidații trebuie să fie din Bacău sau dintr-o zonă apropiată. CV-urile pot fi trimise pe adresa de mail info.hr@moncler.com.  

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:36

Un român și-a făcut o fabrică ilegală de permise de conducere, buletine și acte de înmatriculare în propria casă
10/12/2023 08:22

Politistii din Bacău au descoperit o retea clandestină de productie si distributie a documentelor false. Un roman, considerat principalul suspect, a reusit să contruiască o adevărată fabrică ilegală de ...

Un șofer a blocat un drum public ca să nu-și avarieze mașina scumpă. Ambulanța plecată la o urgență a așteptat 30 de minute
09/12/2023 09:00

Conducătorul auto si-a asezat masina pe intreaga lătime a soselei, blocand complet traficul rutier pe raza localitătii Bursuci din judetul Vaslui. Nici măcar o ambulantă care se deplasa la o urgentă nu a ...

Istoria medicinei se scrie la Iași - Inimă artificială a studenţilor ieşeni poate funcţiona 100 de ani, fără întrerupere!
08/12/2023 21:26

Proiectul inimii artificiale concepute de 30 de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr.T.Popa” din Iaşi intră intr-o nouă etapă. Inima artificială a studenţilor ieşeni a ...

Permise, cărți de identitate și acte pentru autoturisme false / Percheziții în Bacău
08/12/2023 16:10

Politistii din Bacău au efectuat perchezitii intr-un dosar penal privind infractiuni precum fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si inselăciune. Actiunea a fost desfăsurată de politisti din Serv ...

Educația în România, o luptă pentru viitor
08/12/2023 16:08

În inima Romaniei, departe de strălucirea oraselor mari, există o realitate adesea ignorată, dar care clamează atentia si resursele natiunii: starea precară a educatiei in zonele rurale si defavoriza ...

 « IUBIM BRĂDUȚUL DE CRĂCIUN » o campanie a Direcției Silvice Iași, Regia Națională a Pădurilor – ROMSILVA
08/12/2023 15:14

 « IUBIM BRĂDUTUL DE CRĂCIUN » o campanie a Directiei Silvice Iasi, Regia Natională a Pădurilor – ROMSILVA Stim cu toţii că Sărbătorile de iarnă nu sunt la fel de frum ...

Agresorul autorănit, evacuat din casă pentru un an
08/12/2023 15:00

 * bărbatul işi atacase soţie, dar, de beat ce era, s-a tăiat cu cuţitul * degeaba, n-a scăpat de pedeapsă * victima a fost avertizată de către judecători Alaltăieri, magistraţii de la Judecă ...

Gunoierii amatori au năpădit Iaşul
08/12/2023 14:25

Îi vezi pretudindeni. Dotaţi cu saci uriaşi, sacoşe, unii au şi cărucioare. Scormonesc cu o perseverenţă de invidiat prin tomberoane, „culeg” de acolo tot ce li se pare folositor ori le ...

O mamă și pruncul ei luptă pentru viață. Donează pentru Ioana, salvează două inimi!
08/12/2023 14:14

Ioana, membru al echipei Pro Vita Iasi, are nevoie de ajutor pentru ca inima ei să continuă să bată. În prezent, insărcinată in săptămana 26, se află sub supravegherea medicilor la Maternitatea & ...

Accident de tren la Grivița
08/12/2023 13:30

Un autoturism a fost lovit de un tren, vineri, pe raza comunei Griviţa, in urma accidentului feroviar o persoană fiind transportată la spital, au informat reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei