Premieră în Iaşi: Investiţie de peste 150 de milioane de euro într-un megaproiect imobiliar în Dacia

dacia1

Dimensiune font:

| 24-03-2023 13:21

* aceasta vizează transformarea radicală a unor platforme industriale abandonate și inestetice, în suprafaţă totală de 4,5 hectare * tot aici, se va ridica prima grădiniţă din Iași ce va fi construită integral din bani privaţi și donată, apoi, comunităţii * rezultatul final: un ecosistem de funcţiuni complementare, în suprafaţă de peste 20.000 mp, ce include zone de promenadă, locuri de joacă și recreere, precum și zone comerciale și retail

Săptămâna trecută, Consilul Local al Municipiului Iaşi a aprobat PUZ-ul pentru cel mai ambiţios proiect imobiliar din ultimii ani. E vorba de o premieră absolută în oraşul nostru, una ce presupune o investiţie de peste 150 milioane de euro şi asta nu într-o zonă centrală, ci undeva la periferie, în cartierul Dacia. Megaproiectul aparţine companiei MCM Construct, firmă care a promis că lucrările intră deja în linie dreaptă.
De fapt, e vorba de două investiţii complementare, denumite Concept City și Concept Life. Iniţiativele investitorului implică un demers coerent și eficient, prin asumarea unui angajament ferm faţă de comunitate locală, asigurându-se că toate părţile implicate în acest proiect amplu de regenerare urbană vor face parte din procesul de planificare și dezvoltare a acestor zone din Dacia.

Proiecte majore de regenerare urbană și comunitară în Dacia

Conform MCM Construct, Concept City, situat în Dacia, Str. Sg. Grigore Ioan, respectiv Concept Life, situat în Dacia, Str. Rampei, lângă Lidl, vor beneficia de o investiţie de peste 150 de milioane de euro. Acestea vizează transformarea radicală a unor platforme industriale abandonate și inestetice, în suprafaţă totală de 4,5 hectare. În urma acestui consistent efort financiar, se va aduce o contribuţie semnificativă, alături de planurile de investiţii ale autorităţilor locale, la dezvoltarea zonei. Spre deosebire de majoritatea proiectelor din trecut, cel de faţă are o puternică orientare comunitară, accentul fiind pus, în primul rând, pe regenerarea urbană, iniţiativă ce va genera, cu siguranţă, mari beneficii pentru întreaga comunitate din zonă.
Se vor realiza noi artere de circulaţie, se vor reabilita și moderniza arterele publice existente şi, în plus, se va construi o grădiniţă ce va fi dăruită comunităţii. De asemenea, vor fi amenajate spaţii verzi generoase și zone de retail. Toate aceste beneficii, ce vor fi aduse întregii comunităţi, reprezintă argumentele primordiale ale dezvoltărilor integrate propuse de către MCM Construct, în cadrul acestor ample investiţii.

Noi artere de circulaţie, la standarde occidentale

Iniţiativa de a îmbunătăţi semnificativ calitatea vieţii locuitorilor din aceste zone, va începe prin cedarea către domeniul public de noi artere de circulaţie incluse în cadrul proiectului Concept City (Str. Sergent Grigore Ioan, Nr. 10 + Str. Lupiţei, Nr. 3), dar și a unui teren cu destinaţie staţie de autobuz, menite să contribuie la îmbunătăţirea infrastructurii publice din zonă, oferind alternative de transport rutier și public locuitorilor.
Însă, probabil cel mai important lucru în ceea ce priveşte viitorul îl reprezintă cea mai mare investiţie în copii, o premieră pentru Iași. Astfel, în cadrul proiectul Concept City, MCM Construct va construi din fonduri proprii o grădiniţă modernă pe care o va dona comunităţii locale. Această nouă grădiniţă va beneficia de condiţii la standarde europene, inclusiv un spaţiu de joacă propriu în aer liber, amenajat și dotat.
În altă ordine de idei, suprafeţe generoase, de peste 10.000mp, vor fi alocate zonelor de promenadă, a locurilor de joacă pentru copii și a zonelor de recreere pentru adulţi, ceea ce va contribui la confortul tuturor membrilor comunităţii, indiferent de vârstă. Zonele comerciale și de retail, tot de peste 10.000mp, vor oferi opţiuni variate pentru desfășurarea unor activităţi din domeniul sănătăţii, educaţiei, sportului, precum și pentru shopping-ul de proximate sau petrecere a timpului liber și vor crea, de asemenea, numeroase locuri de muncă.
Existenţa spaţiilor verzi de recreere, precum și a spaţiilor comerciale și de retail sunt pilonii de bază care sporesc confortul membrilor comunităţii din proximitate și reduc astfel nevoia de deplasare, de utilizare a autovehiculelor, având astfel un impact pozitiv asupra mediului, diminuând gradul de poluare.

Urbanizare inteligentă, cu sens și dinamică, aşa cum se întâmplă în Occident

Procesul de regenerare urbană este gândit pentru a contribui masiv la îmbunătăţirea mediului ambiental și la creșterea atractivităţii, atât pentru locuitorii din aceste ansambluri, cât și pentru cei din proximitate.

De asemenea, se vor crea noi oportunităţi economice prin dezvoltarea de noi afaceri și locuri de muncă. Pentru a reuși în acest proces, este importantă implicarea activă a tuturor factorilor cu rol decizional, atât autorităţi locale, cât și ceilalţi dezvoltatori imobiliari din zonă, proprietarii de terenuri, precum și comunitatea locală. Este necesară o abordare integrată și participativă, care să ia în considerare nevoile și perspectivele tuturor părţilor interesate.

O astfel de viziune, realizată prin acest proces de regenerarea urbană și comunitară, stă în centrul filosofiei MCM Construct și este esenţială pentru dezvoltarea durabilă a Iașului și pentru îmbunătăţirea vieţii locuitorilor săi. Printr-un demers comun și susţinut, se va crea un oraș mai bun, mai verde și mai viabil, ce va sprijini dezvoltarea comunităţii și va asigura o calitate mai bună a vieţii pentru toţi locuitorii săi.

Iașul este deja cunoscut pentru viaţa culturală, instituţiile academice și oportunităţile economice. Economia este în plină expansiune, cu sectoare puternice, inclusiv zona IT, producţie și educaţie. De aceea este nevoie de astfel de proiecte de regenerare urbană și comunitară, ce vor atrage investiţii stimulând astfel creșterea economică și nivelul de trai.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:37

PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 7 Tribunalul Neamţ, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1238/103/2021, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei și de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunrilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „Star Construct” S.R.L., cu sediul în loc. Târgu Neamţ, judeţul Neamţ, după cum urmează: Nr. crt. Denumire activ Adresa Valoare -lei- 1. Imobil – teren intravilan curţi-construcţii cu o suprafaţă de 414 m.p. Loc. Târgu Neamţ, bd. Ștefan cel Mare, nr. 92, jud. Neamţ 188.500,00 2. Aparatură birotică: calculator, monitor, imprimantă, xerox -- 5.712,00 TOTAL * 194.212,00 Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus şi nu conţine TVA. Vânzarea se va face conform regulamentelor de vânzare aprobate de către adunarea creditorilor din data de 06.09.2022. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 13.04.2023, ora 1200 şi se vor organiza şedinţe la un interval de 7 zile pentru bunurile imobile şi mobile, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini pentru bunurile imobile este 1.000 lei, iar pentru bunrile mobile este de 100 lei, şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul – verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035, 0727/850.575. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 5 Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1518/89/2019, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. CLUB TOMA S.R.L. Huşi, cu sediul în mun. Huşi, judeţul Vaslui. Nr. crt. DENUMIRE ACTIV Valoare - lei - 1. Echipamente tehnologice 34.569,50 2. Aparate, instalaţii 1.074,00 3. Mijloc de transport 197,50 4. Aparatură birotică 380,50 Total 36.221,50 Preţul de pornire al licitaţie este cel de mai sus și nu conţine T.V.A.. Vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 23.09.2022. Vânzarea în bloc prin licitaţie publică pentru bunurile mobile va avea loc la data de 27.03.2023, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe săptămânal, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini – 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0727/850.575, 0335/566.035, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
La pas prin Murgeni, un târg răzășesc cu nevoi europene
31/03/2023 12:43

Murgeni este un mic oras din judetul Vaslui, cu o viată molcomă si destul de multe probleme legate de traiul nu foarte imbelsugat. Asta in ciuda unei istorii bogate, care ar putea face ca asezarea să devin ...

Cea mai mare companie low cost din Europa a aterizat la Iași
31/03/2023 10:17

* Ryanair a devenit a cincea companie aeriană ce operează anul acesta pe Aeroportul din Iasi * operatorul irlandez va asigura 30 de curse săptămanal, către Dublin, Milano (Bergamo), Bruxelles (Charleroi) s ...

Ieşenii care fac zgomot după lăsarea întunericului, amendaţi!
31/03/2023 10:15

După un model care s-a dorit a fi implentat in Bucureşti, municipalitatea ieşeană le-a pus gand rău celor care poluează fonic, in special odată cu lăsarea serii. Fie că este vorba de şoferi care rulea ...

Doar 55,17 la sută dintre elevii ieșeni au trecut Simularea Evaluării Naţionale
31/03/2023 09:34

Calculele matematice şi gramatica limbii romane par a fi o foarte mare dilemă pentru mulţi dintre elevii ieseni care termină opt clase. Cel puţin aşa reiese din primele rezultate ale Simulării Evaluării ...

Iașul a depășit pragul de 190.000 salariați
31/03/2023 09:33

  Potrivit datelor furnizate de Directia Judeteană Statistică (DJS) Iasi, efectivul de salariati din judetul Iasi la data de 31 ianuarie 2023 a fost de 190.499 persoane, in crestere cu 3.609 persoane (+ ...

Camionagii rulează bine-mersi pe marile bulevarde, la ore de vârf!
31/03/2023 09:32

  Din nou, consilierii locali ieşeni au atras atenţia asupra unor hotărari votate in trecut, dar care, in prezent, nu sunt puse in aplicare. Una dintre acestea se referă la restricţiile de circulaţi ...

Victorie degeaba în instanţă, apelantul rămâne după gratii
31/03/2023 08:30

Multă vreme, ieşeanul Florin Ovidiu Pancu (43 de ani) s-a crezut mare şmecher şi tare mardoi, imposibil de atins de către braţul legii. Prima altercaţie care i-a adus dosar penal a avut loc in seara de 1 ...

„Rolul de femeie este cel mai frumos din viața mea”
31/03/2023 08:13

- Dacă ar fi să fiti portretizată intr-un tablou, cum v-ar plăcea să arătati? Cum v-ati imagina portretul dvs imortalizat pe o panză? - As ruga artistul să-mi surprindă lumina si bucuria din ochi. Cat ...

800.000 de lei pentru containerele-clasă de la Colegiul Pedagogic
31/03/2023 07:59

Recent, primarul Mihai Chirica şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi s-au intalnit ieri, conform unei promisiuni anterioare, cu reprezentanţii conducerii, a părinţilor şi elevilor de la Col ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei