PDI2020_afis_PRINTnet
PDI2020net

Dimensiune font:

Primăvara Dermatologică Ieşeană inaugurează prima şcoală de dermatologie din mediul virtual

| 08-07-2020 21:19

 

      De nouă ani, Capitala Moldovei este gazda unui eveniment medical elitist, care şi-a câştigat locul nu doar pe scena naţională, ci şi pe cea internaţională a manifestărilor ştiinţifice. Este vorba despre Primăvara Dermatologică Ieşeană, o manifestare ştiinţifică naţională cu participare internaţională, care reuneşte specialişti de renume, medici primari şi specialişti, farmacişti, medici rezidenţi şi studenţi, asistenţi medicali generalişti şi de farmacie care doresc să afle ultimele noutăţi în domeniu.

      Ediţia din acest an se va derula în perioada 13-18 iulie şi are o particularitate care subliniază, o dată în plus, spiritul de pionierat al organizatorilor, cunoscuţi pentru ideile lor avangardiste. Cursurile, conferinţele şi workshop-urile se vor derula pe o platformă online profesională, modernă şi performantă, schimbarea cadrului fiind impusă de problemele generate de pandemia cu noul coronavirus.

      Şi-au anunţat prezenţa peste 100 de lectori naţionali şi internaţionali, specialişti reputaţi în domeniile lor de expertiză şi peste 2.500 de participanţi, interesaţi să afle cele mai noi informaţii din domeniul medical. La conferinţă va susţine prelegeri valoroase şi Secretarul General al Societăţii Române de Dermatologie, dr. Alin Nicolescu.

 „Această decizie a fost luată în urma unor serioase dezbateri între Comitetul de Organizare al PDI, lectori naţionali şi internaţionali ai PDI, membri de vază ai Societăţii Române de Dermatologie, parteneri din industria farmaceutică, participanţi ai PDI şi membri ai autorităţilor medicale şi academice. Vă promitem, ca în fiecare an, că vom construi împreună un program ştiinţific elitist, de neegalat, demn de o manifestare complexă şi de referinţă, ce integrează afecţiunile dermatologice în patologia generală umană”, a spus prof. univ. dr. Daciana Elena Brănişteanu. Manifestarea a început în urmă cu nouă ani, răstimp în care a reunit sute de lectori naţionali şi internaţionali, nume distinse ale medicinei şi mii de participanţi, cu toţii fiind de părere că PDI este un spaţiu elitist al discuţiilor ştiinţifice. „Este un dialog între specialităţi prin care ne dorim să completăm cât mai eficient acest puzzle reprezentat de pacient, în slujba căruia suntem. Apreciez capacitatea unică şi calitatea specialiştilor români de a fi mereu în top”, a precizat prof. univ. dr. Torello Lotti (Italia).

   În dialog cu participanţii va intra şi renumitul profesor Andrew Nicolaides (Marea Britanie), cunoscut ca şi „părintele bolii venoase cronice” şi care, de această dată, va prezenta o lucrare despre efectele infecţiei cu Covid 19 asupra patologiei venoase. Este un eveniment ştiinţific ce oferă o oportunitate amplă de discuţie şi de actualizare a investigaţiilor şi practicilor actuale. Specialiştii români au multe de oferit. Mă aştept la o conferinţă remarcabilă şi foarte stimulantă”, a punctat prof. univ. dr. Andrew Nicolaides.

„Este minunat că, într-o lume în continuă mişcare şi zbucium, PDI rămâne un reper în ceea ce priveşte înalta ţinută ştiinţifică, bucuria întâlnirii între participanţi. Sunt bucuroasă că la PDI mă aflu întotdeauna între prieteni. Aştept cu nerăbdare să mă delectez cu prezentări dintre cele mai interesante, să reîntâlnesc prieteni dragi şi să punem împreună încă o piatră la temelia solidă a tradiţiei şi calităţii", a spus prof. univ. dr. Simona Georgescu de la  Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, co-preşedinte al manifestării.

 

Ca-ntr-un joc 3D

   La ediţia online, participanţii vor primi date de logare. În momentul în care se vor conecta pe această platformă vor intra într-o lume virtuală, asemănătoare unui joc 3D. Din acel moment, vor trăi sentimentul că se află în faţa unui palat de congrese şi, imediat ce vor păşi în holul clădirii, totul se va petrece ca şi cum ar fi în lumea reală. Vor putea ajunge foarte uşor la secretariatul conferinţei, dacă au nevoie de detalii, apoi la secţiunea participanţilor, la cea a lectorilor şi la expoziţia medicală a partenerilor din industria farmaceutică. Spaţiul expoziţional al partenerilor din industria farmaceutică este nu doar impresionant din punct de vedere vizual, ci şi extrem de interactiv, reprezentanţii medicali având posibilitatea de a răspunde la întrebări, de a oferi informaţii şi invita participanţii să acceadă într-o bibliotecă virtuală cu materiale despre noile terapii. Imediat ce s-au familizariat cu platforma, participanţii vor putea să-şi aleagă un loc în sala de conferinţe virtuală, în care se vor derula live conferinţele şi simpozioanele. Vor putea adresa întrebări referitoare la prelegeri, vor primi răspunsuri fie în timp real, fie într-o căsuţă poştală.

   Avantajul enorm al mediului online este faptul că fiecare participant are propriul său canal de comunicare cu restul participanţilor, cu organizatorii şi cu industria farmaceutică. „Toate conferinţele şi simpozioanele vor fi stocate în memoria evenimentului timp de o lună. Participanţii vor avea posibilitatea revederii sau conectării la cursurile PDI oricând vor dori, timp de 30 de zile. Astfel, vor putea parcurge întreaga agendă a conferinţei, acesta fiind un alt avantaj incontestabil al ediţiei online”, a explicat prof. univ. dr. Daciana Elena Brănişteanu.

         În sălile de conferinţe vor fi audiaţi speakeri internaţionali, alături de prestigioşi lideri de opinie români, preşedinţi de societăţi ştiinţifice medicale naţionale, lectori consacraţi, universitari reputaţi şi practicieni de succes. Aceştia vor continua seria prelegerilor de maximă audienţă începută la ediţiile anterioare ale PDI (cancere cutanate, dermatoze alergice, dermatopediatrie, chirurgie dermatologică, psoriazis şi dermatoze autoimune, boala venoasă cronică şi ulcerul de gambă, dermatocosmetologie şi tehnici de vârf antiaging etc), dar vor propune şi subiecte noi, extrem de apreciate şi de aşteptate de către participanţi. Desigur că, în actualul context de pandemie nu putea lipsi o sesiune specială legată de particularităţile patologiei medicale date de infecţia cu SARS-Cov-2.

      Ca în fiecare an, alături de medici vor fi companiile de referinţă din industria farmaceutică, care vor prezenta noutăţile în domeniu, continuând parteneriatul valoros cu profesioniştii în domeniul medicinei. Maura ANGHEL

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

ANUNT LICITATIE. SC TOPCAR SRL- in faliment, prin lichidator judiciar CII Burcoveanu Laura Mihaela, cu sediul in Iasi, str. A.Panu nr. 13-15, mezanin, telefon 0741232516, e-mail laura.burcoveanu@yahoo.ro, in dosarul 3299/99/2017, anunta scoaterea la vanzare prin licitatie publica cu strigare, la data de 29.07.2020, ora 10, la sediul lichidatorului judiciar din Iasi, strada Anastasie Panu nr. 13-15, mezanin, a bunului mobil AUTOTURISM MARCA BMW 740D BERLINA, culoare albastra, an fabricatie 2003, motorina, nr. locuri 5, capacitate cilindrica 3901 cmc, tapiterie scaune piele, stare buna de functionare. Bunul poate fi vazut in parcarea restaurantului La Castel. Valoarea pornire de licitatie - 22765 lei, fara TVA, reprezentand 100% din pretul de evaluare. Daca bunul nu va fi adjudecat, o a doua licitatie va avea loc la data de 30.07.2020 – ora 10.00, la acelasi sediu si la acelasi pret. Daca bunul nu va fi adjudecat, alte licitatii vor avea loc la 10.08.2020- ora 10.00 si la 11.08.2020 - ora 10.00, la 90% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 20488,5 lei, iar ulterior la 31.08.2020- ora 10.00 si la 01.09.2020-ora 10.00, la 80% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 18212 lei. Persoanele care pretind vreun drept real asupra bunului au obligatia, sub sanctiunea decaderii, sa faca dovada acestui fapt pana la data de 28.07.2020, ora 12, la sediul lichidatorului judiciar. Caietul de sarcini se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, in baza unei cereri prealabile formulate cu 24 de ore inainte, la pretul de 50 de lei. Garantia de participare este de 10% din valoarea de pornire. Informatii suplimentare la telefon 0741232516 sau la sediul lichidatorului judiciar.
ANUNT privind organizarea licitatiei publica-pasune domeniul public. 1. Informatii generale privind autoritatea contractanta: UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALA MIRONEASA cu sediul administrativ in Mironeasa, cod postal 707300, judetul Iasi, cod fiscal 4540453, telefon 0232228600, fax: 0232228652, e-mail: contact@primariamironeasa.ro. 2. Informatii generale privind obiectul inchirierii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Proprietati publice, teren pasune, 2 loturi, identificate astfel: 1. Lotul I - 30.00 ha - CF 61847/1; 3. Lotul III - 0.45 ha CF 60701. Inchirierea se face conform art. 333, art. 335 din O.G. 57/2019 si conform HCL nr. 84/07.06.2020; 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Primariei Comunei Mironeasa. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul autoritatii contractante, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretariatul Primariei Comunei Mironeasa, comuna Mironeasa, judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 150 lei, ce se achita cu numerar la casierie. 3.4. Data limita privind solicitarea clarificarilor: 31.07.2020, ora 15.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data limita de depunere a ofertelor: 07.08.2020, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primaria Comunei Mironeasa, registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 07.08.2020, ora 10.00, Primaria Comunei Mironeasa, judetul Iasi. 5. Instanta competenta in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalulu Iasi, Strada Elena Doamna, nr. 1A, cod postal 700398, telefon: 0332403642, fax: 0332435700, email: tr-iasi-reg@just.ro. 6. Data transmiterii anuntului de licitatie catre instantele abilitate, in vederea publicarii: 16.07.2020.
Primăria Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi, scoate la vânzare în data de 14.08.2020, ora 10, la sediul său din Comuna Tomeşti, suprafaţa 268 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 10, Parcela Arabil 455/5, nr. cadastral 66629, la ora 10:30, suprafața de 247 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 47, Parcela Arabil 2489/8, nr. cadastral 66957, iar la ora 11, suprafața de 147 mp, situată în intravilan Sat Vlădiceni, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 5, Parcela Arabil 114. Terenurile se află în domeniul privat al Comunei Tomeşti. Documentația de atribuire se pune la dispoziție pe suport de hârtie, contra unui preț de 50 de lei. Ofertele se pot depune până la data de 13.08.2020, ora 15, la sediul Primăriei Tomești, într-un exemplar. Taxa de participare la licitaţie este de 50 lei. Garanţia de participare este de 3% din preţul de pornire la licitaţie pentru întreaga suprafaţă. Preţul de pornire al licitaţiei este de 7000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 268 mp,3000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 247 mp, și 3292 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 147 mp. Prezentul anunț se va transmite pentru publicare instituțiilor publice abilitate, în data de 14.07.2020. Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi. Tel. 0232/290434, int.211.
Neamț: Primarul din Roman, destituit din funcție prin ordin de prefect
03/08/2020 21:05

 Primarul orasului Roman, Lucian Micu, a fost destituit din functie de prefectul judetului Neamt, care a constatat, prin ordin, incetarea de drept a mandatului edilului inainte de termen, relatează Mediaf ...

FOTO Cand Photoshop-ul da rateuri: Candidatul PSD la Primaria Iasi, mai tanar in fotografii cu ajutorul programelor de editare
03/08/2020 19:16

 Candidatul PSD la Primaria Iasi, Camelia Gavrila (59 de ani), a postat o fotografie editata intr-un mod vizibil, pe contul de Facebook, alaturi de un mesaj politic. Prileg de g ...

Contestaţiile au mai îndulcit rata de promovabilitate la examenul de definitivat
03/08/2020 18:28

* la nivelul judeţului, 282 de candidati au obtinut definitivarea si dreptul de practică in invătămantul preuniversitar * rata finală de promovare a examenului national pentru definitivare in invătă ...

Peste 500 de copii ieşeni vor intra sub duş pentru prima dată în viaţă
03/08/2020 18:27

   * două asociaţii umanitare pornesc intr-o caravană prin 13 sate, cu o cabină de duş pe patru roţi * scopul proiectului este de a trage un semnal de alarmă in privinţa igienei şi condiţiil ...

Un controlor de tren le spune călătorilor că în România nu e pandemie și îi îndeamnă să nu mai poarte măștile. Dialog HALUCINANT!
03/08/2020 12:33

Un martor a filmat intregul dialog din trenul care circula din Bucuresti către Constanta, potrivit Digi 24. Dialogul dintre controlorul de tren si călători Călător: În situatia de fată este o pand ...

Vrancea: terasele se vor închide la ora 22:00 în timpul săptămânii; program prelungit în weekend
03/08/2020 12:10

 Terasele din judeţul Vrancea vor fi inchise la ora 22.00 in timpul săptămanii, in timp ce in week-end programul va fi pană la ora 24.00, potrivit ultimelor decizii ale autorităţilor, relatează News ...

Dumitru Buzatu, contracandidat pentru Vasile Dîncu în PSD: 'Importul de persoane care să ocupe funcții în partid nu face bine partidului'
03/08/2020 11:41

 Dumitru Buzatu, presedintele PSD Vaslui, critică cooptarea lui Vasile Dincu in functia de presedinte al Consiliului National al PSD si anuntă că va candida pentru această functia la Congresul partidul ...

Peste 100.000 de persoane au trecut pe la punctele de trecere a frontierei cu România, în ultimele 24 de ore
03/08/2020 10:41

În data 02.08.2020, prin punctele de frontieră de la nivelul intregii ţări au efectuat formalitătile de control aproximativ 100.600 persoane, cetăteni romani si străini, cu peste 28.700 mijloace de ...

Seara Grecească la Mamma Mia! Arome noi cu LIVE Cooking Show LUNI 3 August 18:00-21:00 la Terasa Mamma Mia
03/08/2020 07:00

Mamma Mia Restaurant & Catering te invită intr-o călătorie culinară nouă! Următoarea destinatie din circuit va fi GRECIA, locatia cu un magnetism unic pentru romani. Restaurantul din inima orasului de ...

Ajutor de agent de Rutieră, la doar 3 ani şi jumătate
03/08/2020 00:36

 În una din zilele trecute, doamna Surugiu din Budăi căuta innebunită şi intrigată uscătorul de păr. Ordonată din fire, femeia ştia foarte bine unde-l pusese, dar aparatul nu mai era acolo. ...