Produse tradiţionale româneşti la „Săptămâna Verde” de la Berlin
Dimensiune font:
Salamul de Sibiu produs în Bacău de Grupul Agricola, dar şi în celelalte fabrici care fac parte din Asociaţia Producătorilor de Salam de Sibiu, precum şi Magiunul de prune de Topoloveni, Novacul afumat din Ţara Bârsei şi Telemeaua de Ibăneşti vor reprezenta România în această săptămână la cea de-a 83-a ediţie a Expoziţiei internaţionale „Săptămâna Verde” de la Berlin. Produsele înregistrate cu Denumire de Origine Protejată în Uniunea Europeană sunt expuse în standul organizat de Ministerul Agriculturii din România, unde vizitatorii vor putea degusta produsele tradiţionale româneşti înregistrate cu Indicaţie Geografică Protejată.
La „Săptămâna Verde” sunt expuse şi produse a căror documentaţie se află în diverse stadii de verificare la direcţiile de specialitate ale Comisiei Europene: cârnaţii de Pleşcoi, scrumbia afumată şi caşcavalul de Săveni. De asemenea, sunt oferite spre degustare alte patru produse a căror documentaţie este în curs de finalizare pentru a obţine protecţie europeană: Telemea de Sibiu, Virşli de Hunedoara, Brânză de Vaideeni şi Salată cu icre de ştiucă. Membrii asociaţiilor din judeţele care fac parte din filialele locale ale Federaţiei Naţionale a Producătorilor de Produse Tradiţionale le oferă vizitatorilor, spre degustare, preparate din diferite lapte, carne, peşte şi produse de panificaţie şi patiserie, dar şi ţuică şi vin alb şi roşu. Nu lipsesc dulceţurile, zacusca şi tocana de legume şi nici fructele. Pentru prima dată la un târg internaţional, sunt prezentate 16 produse dintre cele 30 înregistrate în Registrul naţional al produselor montane. Florin CRĂCIUN
Expoziţia a fost deschisă pe 19 ianuarie şi va putea fi vizitată până pe 28 ianuarie.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau