ZORI, simfonia gusturilor
Dimensiune font:
„Dacă vrei cu adevărat să surprinzi cu o experiență rafinată pe cineva drag, Tasting Menu-ul nostru e o alegere cât se poate de insiprată”, spun magicienii de la ZORI, un restaurant în care revii pentru multe motive. Mâncarea, oamenii și atmosfera intimă sunt cele care fac acel colț de potrivit pentru orice stare și sărbătoare.
Fiecare fel are o poveste și te invită la o călătorie în lumea gastronomiei rafinate. Poți începe răsfățul cu „ADIERI LINE” (platou cu mini tartar de vită, mini tartar de ton și brioșă umplută cu brânză de burduf, cu „TRIBUT TOMNATIC” (pate de ciuperci de pădure cu năut, ardei copt) ori cu „ZORII COPILĂRIEI” (spumă de mălai, ou, brânză de vaci și smântână de Șipote, mangaliță), te poí bucura de „LEGENDE VECHI ȘI NOI” (pate din ficat de pui cu foie gras și dulceață de cătină) ori de „ALB INFINIT” (salată de icre home-made cu brioșă sărată cu pește și păstrăv afumat). Dacă alegi supe, mănânci „DIN ZORI ȘI PÂNĂ SEARA” (supă cremă de usturoi copt cu cartofi crocanți) sau poți da culoare festinului cu „REFLEXII ARGINTII” (supă de ciuperci de pădure, acrită cu smântână fermentată de la Șipote). Ca feluri principale ai de ales între „SIMFONIE MARINĂ” (paste proaspete cu carne de crab, sos de crustacee cu vin și unt), te poți gândi la „SERI TÂRZII” (gnocchi cu vită, trufe și zbârciogi), te poți răsfăța cu delicatese „DE PESTE MĂRI ȘI ȚĂRI” (ton în crustă de migdale, piure de cartofi cu fenicul, sos de soia cu yuzu) ori poți visa la „AMURG ÎN CULORI” (caracatiță, creveți, risotto cu șofran”. Ar fi păcat să nu savurezi „ZORI LA SUPERLATIV” (crevete colosal, brioșă cu crab, sos alb, cu usturoi copt și busuioc), să nu te bucuri de „ZORI DE SĂRBĂTOARE” (obrăjori de vită gătiți lent, praz saute, cremă de mălai), să nu obții o „FĂGĂDUINȚĂ” (mușchi de vită românesc, cartofi în untură de rață, zbârciogi, sos de ceapă coaptă” ori să simți magia din „METAMORFOZĂ” (cârnați de mangaliță, piure, jeleu de pepene murat). La ZORI, te bucuri de „TIMP ÎN LOC” (cotlet de porc cu os, piure gratinat, sfeclă roșie cu hrean), de „PLAI PITORESC” (pui coquelet, piure cu măr verde, sos alb cu usturoi copt și castraveți murați) și te poți simți „CU CAPUL ÎN ZORI” (pulpă de rață în kataif, piure de dovleac și cartofi dulci cu chili, andive caramelizate, sos de vin cu afine și rodii). Dacă nu ai carnea printre preferințe, nu fi mâhnit, oricând poți alege o „PĂTURĂ DE NEA” (țelină coaptă, mousse de mălai, sos de ceapă, pepene murat) sau „AROME IERNATICE” (ardei copți saute, ciupercă king oyster). După ce asculți poveștile lor, le spui pe ale tale apoi, în timp ce lingurița rupe ușor din deserturile cu nume de dorință - „CELESTIAL” (prăjitură cu mousse de cocos, pudră de cacao, grâu aromatizat, lime, miez de nucă, înghețată), „RĂSFĂȚ TIMID” (tocmagi, dulceață de trandafir, cremă de lapte, fulgi de migdale, păstaie de vanilie) și „VIS SCANDINAV” (tartă cu mousse de ciocolată neagră Barry Callebaut, caramel sărat, mousse de zmeură cu flori de violete).
La ZORI, un loc aparte, ce oferă o nouă abordare a tot ceea ce înseamnă experiențele de care poți avea parte într-un restaurant în Iași, ai parte de un Fain Dining accesibil, prietenos, pus într-un meniu autentic, creație a Head Chef-ului Marian Zăncianu, care și-a văzut astfel împlinit un vis - să-i ajute pe oameni să trăiască felul în care timpul se scurge plin de sens și de planuri noi.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau