Musaca de dovlecei
Dimensiune font:
Musacaua de dovlecei este un preparat foarte gustos si hranitor.
Avem nevoie de:
2 buc dovlecei
500 gr carne tocata
2 buc ceapa
1 buc morcovi
1 buc ardei gras
5 catei usturoi
200 gr iaurt grecesc
3 buc rosii Cherry
2 felii cascaval
0.5 legatura patrunjel
1 lingura unt
3 linguri ulei
dupa gust sare
dupa gust piper alb macinat
Mod de preparare
Decojim dovleceii si ii taiem in felii subtiri cam de 0,5-0,7 mm, cu un cutit bine ascutit, ii saram si ii punem intr-o strecuratoare, ca vor lasa apa. Dupa 15 minute i-am sters cu un prosop curat de bucatarie, sa nu mai aiba apa pe ei si i-am stropit cu 2 linguri de ulei. Amestecam bine sa ajunga uleiul la fiecare felie.
Incingem bine o tava grill si punem apoi feliile de dovlecel sa se rumeneasca pana se vad dungile de grill pe dovlecei, nu mai mult, ca se lipesc de grill si se rup. Continuam si cu celelalte felii de dovlecel si apoi cu ardeiul gras taiat in fasii.
Tocam ceapa curatata si usturoiul il trecem prin presa. Incingem o tigaie adanca si topim untul, adaugam uleiul ramas si prajim ceapa pana devine sticloasa. Adaugam morcovul sa dea culoare musacalei si in final, adaugam usturoiul trecut prin presa.
Acum punem carnea tocata pe care o desfacem cu o lingura din silicon, amestecam mereu sa nu se prinda de tigaie. Carnea va lasa grasime si apa, dar se va evapora in aproximativ 15 minute; asezonam cu sare si piper proaspat macinat si presaram patrunjel proaspat tocat. Adaugam fasiile de ardei copt, gustam si potrivim gustul cu sare si piper.
Incalzim cuptorul la 180°C. Am folosit o tava de ceramica de 22 X 14,5 cm, termorezistenta pe care o ungem cu foarte putin unt. Asezam primul strat (3 vor fi in total) de dovlecei, apoi 1/2 din cantitatea de carne, alt strat de dovlecei prajiti, cealalta 1/2 de carne tocata si la sfarsit, ultimul strat de dovlecei. Deasupra, punem felii de rosii cherry si portionam musacaua in 4-6 portii, depinde de cat de mari vreti sa fie.
Dam tava la cuptor pentru 20 de minute. Iaurtul il amestecam cu lingura si dupa cele 20 de minute il punem cu lingura deasupra dovlecelului, in locurile lasate de cutit, cand am portionat musacaua. Mai lasam la cuptor 10 minute, dupa care punem deasupra cele doua felii de cascaval si dam tava iar, la cuptor,15 minute, pana se rumeneste frumos cascavalul.
Inainte de servire e bine sa lasam putin musacaua sa se racoreasca. Vom avea o musaca foarte gustoasa si aspectuoasa. Cine doreste, poate servi portia de musaca alaturi de o lingura de iaurt grecesc cremos. Pofta buna sa aveti!
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau