Ultima săptămână de înscrieri ca voluntar pentru copiii din centrele de plasament

1000 de copii asteapta voluntari-1
Devino voluntar 2021 (14)-2

Dimensiune font:

| 28-09-2021 15:35

București, 28 septembrie 2021

Ultima săptămână de înscrieri ca voluntar

pentru copiii din centrele de plasament

 

1000 de copii și tineri instituționalizați din București și 25 de județe încă așteaptă voluntari care  îi ajute  învețe în acest an școlar. Cei care doresc  schimbe viitorul copiilor din centrele de plasament se pot înscrie în programul educațional Ajungem MARI până pe 3 octombrie. Școala online a avut un impact puternic negativ asupra copiilor din medii defavorizate, iar în programul Ajugem MARI sunt înscriși 2500 de copii și tineri care au nevoie de remediere școlară personalizata. Activitățile din proiect se vor desfășură anul acesta fizic sau online, în funcție de restricțiile în vigoare. Voluntarii pot opta și doar pentru implicare online.

Înscrierile pentru modulul de voluntariat 2021 – 2022

Voluntarii sunt așteptați pentru a le dedica 2-3 ore săptămânal copiilor și tinerilor vulnerabili. Scopul voluntarului în programul Ajunge MARI este să îi ajute pe copii să învețe, să descopere lumea, să prindă încredere în propriile forțe, să devină independenți și responsabili. Activitățile pe care le vor desfășura voluntarii sunt ședințe de remediere școlară și meditații pentru examene (română, matematică, engleză, franceză, informatică, fizică etc.), ateliere creative (arte plastice, muzică, dans, fotografie) sau ateliere de cultură generală și viață independentă pe baza suporturilor de curs create de specialisti (siguranță online, educație pentru sănătate, educație civică, TIC, educație financiară și antreprenorială, viața de adult, relații și prietenii).

Copiii și tinerii sprijiniți au varste între 7 și 20 de ani. Cei mai mulți sunt instituționalizați în centre de plasament, apartamente și căsuțe de tip familial, iar o parte dintre ei locuiesc cu asistenți maternali sau familii în dificultate, aceștia din urmă fiind beneficiari ai centrelor de zi.

Viața acestor copii în centre este foarte grea și a fost lipsită de dragoste și bucurii. Ei au nevoie  le fim aproape,  le dăruim dragoste și afecțiune,  le ascultăm supărările,  îi descoperim și  îi ajutam  își arate bunătatea sufletului lor și dragostea imensă pe care o au în interior, dar pe care greu au cui  o dea. Împreună putem face foarte multe pentru acești copii, astfel încât atunci când ies din centre  le fie mai ușor,  aibă încredere în ei și  facă față la problemele din viață reală. Puțini sunt cei care reușesc, dar împreună acest număr poate  crească.” – spune Luminița Varsandan, în vârstă de 53 de ani, voluntară de 2 ani pentru copiii din Arad

Înscrierea se face prin completarea unui formular online pe website-ul www.ajungemmari.ro la secțiunea Devino Voluntar - https://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar/, unde se găsesc și toate detaliile despre program, până pe 3 octombrie. Urmează un training inițial online obligatoriu și o testare psihologică. Voluntarii vor fi repartizați la centre în funcție de programul lor, disponibilitate și ce vor sa lucreze cu copiii.

Voluntarii trebuie să aibă peste 16 ani, fără limită superioară de vârstă, iar un modul durează opt luni, în perioada noiembrie - iunie. Este de preferat ca tinerii si copiii institutionalizati sa aiba ca model voluntari ce provin din domenii diverse si care au experinta de viata, sunt rabdatori si consecventi.

„Sufletul acestor copii merită tot ce este mai bun, iar noi, voluntarii, putem  le oferim acest lucru. Nu mai amânați momentul, pentru  scuze sunt tot timpul. Dăruiți acestor copii dragoste și ajutor, iar ceea ce primiti în schimb este o stare de bine nemaiîntâlnită.” – este mesajul Luminiței pentru cei care se gândesc  devina voluntari

Programul Ajungem MARI se desfășoară în București, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Constanța, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Galați, Hunedoara, Gorj, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vrancea. În această toamnă echipa Ajungem MARI demarează activitea și în județele Vaslui și Mehedinți, unde sunt așteptați voluntari până pe 10 octombrie. Pentru extinderea în noi județe este necesară implicarea coordonatorilor locali voluntari.

În funcție de recomandările autorităților, în unele județe conducerea centrelor le va permite voluntarilor să participe fizic la activități cu copiii sau la ieșiri și excursii în afara centrelor. Acolo unde nu se poate merge fizic, voluntarii vor susține activități online pentru copii.

Programul Ajungem Mari este desfășurat de Asociația Lindenfeld, fondata in 2013 de 3 tineri din București. Ajungem MARI este singurul program național care susține pe termen lung educația copiilor și tinerilor instituționalizați și din medii defavorizate pentru a ajunge adulți fericiți, încrezători, responsabili și independenți. În prezent, în București și în 23 de județe, 2.500 de copii și tineri instituționalizați sau din familii defavorizate se bucură de educație interactivă și experiențe de formare cu sprijinul a 1.400 de voluntari alături de care lucrează săptămânal.

 

Website: www.ajungemmari.ro

E-mail: office@ajungemmari.ro

Facebook: facebook.com/ajungemmari/ 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:00

ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei SC IRSIDO S.R.L.–societate în faliment, dosar nr. 380/99/2017 aflat pe rolul Tribunalului Iași, în temeiul dispozițiilor Legii nr.85/2014, vinde prin licitație publică cu strigare următoarele bunuri proprietate ale debitoarei:1. Bunuri mobile conform Raport de evaluare-Preț de pornire 65% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare, astfel: a. Stocuri/echipamente birotică–în valoare totală de 26.525 lei (exclusivTVA) b. Obiecte de inventar/mijloace fixe: Nr. crt. Denumire activ Valoare de pornire la licitație–65% lei–fără TVA 1. Mașină ambalat role hârtie 2.465 2. Utilaj de fabricat role hârtie 50.694 3. Autoturism Mazda IS-01-YRS 9.883 4. Autovehicul Ford Tranzit Connect IS-12-YRS 7.352 5. Mobilier pal 483 6. Masina ștampile UM 1100-1200 1.306 7. Scaun directorial 1.177 8. Notebook Benq 1.376 9. Notebook Acer Aspire 743 10. Notebook Acer Aspire 743 11. TV 3d Sony Bravia LX900 2.348 12. Mobila Element Corp 3.300 13. Set canapele 2.007 14. Mobila Element Part 1.009 15. Mobila Sidney alb 1.208 Licitațiile vor avea loc în zilele de: 01,08,15,22,29.10.2021 respectiv 05.11.2021 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun.Iași, Str. Grigore Ureche, nr.3, Bl. Gh. Şonțu, Demisol, Birou nr.4, Jud.Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 500 lei fără TVA;- dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în cont colector RO35PIRB2400711906003000 deschis pe numele debitoarei la First Bank; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul lichidatorului judiciar RO33PIRB2400738563001000 deschis la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare,sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau la tel:0744520508, 0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei