10 cărți de la LIBREX care te vor ajuta să înțelegi mai bine conflictul dintre Rusia și Ucraina

10 carti Rusia - Ucraina (1) (1)

Dimensiune font:

| 27-05-2022 16:22

 10 cărți de la LIBREX care te vor ajuta să înțelegi mai bine conflictul dintre Rusia și Ucraina

Într-o societate care trece prin schimbări dramatice, înconjurați de fake news și mediatizări părtinitoare, cărțile sunt cele care ne pot oferi o perspectivă cât mai apropiată de adevăr a conflictului a cărui încheiere o așteptăm cu toții cu sufletul la gură.
Descoperă mai jos, carti de istorie disponibile pe Librex.ro, librăria ce-ți pune la dispoziție mii de cărți online din toate domeniile.  
 
1.    Războaiele! România și Rusia, aliați și inamici
 
Cartea descrie relația teribil de complicată a țării noastre cu Rusia, începând din 1711. Când ne gândim la Rusia, ne gândim la teritorii pierdute, lungi perioade de ocupație rusească, jefuirea vistieriei și a avutului personal al românilor. Toate acestea au rămas întipărite în subconștientul colectiv ne-au determinat să respingem agresiv orice formă de  „protectorat” rusesc. Evenimentele din 2022 continuă să contureze în culori sumbre relația Romaniei cu Rusia...
 
2.    Războiul din Ucraina
Războiul din Ucraina este o "carte documentar", în care autorul prezintă etapele premergătoare războiului actual și oferă clarificări multiple pentru o mulțime de întrebări, vorbind, totodată, despre urmările pe care le vom resimți atât la nivel de țară cât și global.
 
3.    Războiul
Autoarea celor 3 bestselleruri Făuritorii păcii, Războiul care a pus capăt păcii și Oamenii istoriei ne prezintă o perspectivă provocatoare: războiul ca o componentă esențială a umanității.
Margaret MacMillan analizează felul în care conflictele armate au modelat societatea, oferind răspunsuri la multe probleme mult dezbătute și controversate. Examinând lecțiile oferite de războaiele purtate în trecut, descoperim modul în care războaiele ne–au determinat trecutul, viitorul, perspectiva asupra lumii și propria concepție despre noi înșine.
 
4.      Ucraina și Rusia, iubire și ură
Tensiunile dintre cele două state, Ucraina și Rusia, au o istorie care începe tocmai în Evul Mediu, rădăcinile ambelor ţări fiind comune și având legătură cu civilizația slavă timpurie.
Drumurile celor două state au fost separate preț de mai multe secole, dezvoltându-se două limbi şi două culturi – asemănătoare, dar totuşi foarte diferite. Rusia a avut o evoluție politică imensă, transformându-se într-un imperiu, în timp ce Ucraina nu a reuşit să pună bazele unui stat propriu și stabil.
 
5.    Actorii invaziei din Ucraina. De la Zelenski la Zolotov, via Putin
Povești pline de emoție și chiar pitorești din Războiul din Ucraina sunt prezentate în cartea ce pune accentul pe actorii invaziei din Ucraina. Numeroase mituri și legende au scris spontan istorie, începând cu „Fantoma din Kiev” și până la grănicerii de pe Insula Șerpilor care au răspuns cât se poate de plastic ultimatumului rusesc, ori de la gloanțele unse cu grăsime de porc pentru a-i opri pe combatanții ceceni să ajungă în Rai la tancurile ajunse la fiare vechi...

6. Rusia, o ecuație complicată
„Indiferent de (re)sentimentele noastre față de Rusia, această uriașă entitate statală ne însoțește istoria modernă, ca o inexorabilă umbră geopolitică.
Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Puțin îi oferă cititorului panoramă plină de nuanțe, paradoxuri și simulacre a unui regim autocratic unic în felul sau. Analizele lui Armand Gosu sunt articulate elegant și se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămați labirintul slav întins intre Sankt-Petersburg și Vladivostok.” (Teodor Baconschi)
 
7.      Marele Razboi. 1914-1918
Niall Ferguson este specialist în istorie modernă și istorie economică, iar în cartea Marele Război, încearcă să determine cauzele și să relateze întreaga desfășurare a acestuia.
Cartea începe cu motivele care au provocat, în anul 1914, prăbușirea ordinii europene și tratează, de-a lungul său, întreaga panoramă a conflictului. El vorbește și despre repercusiunile pe care acesta le-a avut, chiar și despre evoluția pe care acesta ar fi putut-o avea dacă, de exemplu, Marea Britanie sau SUA nu ar fi intrat în război.
 
8.    Cei trei imparati. Trei veri, trei imperii si drumul catre Primul Razboi Mondial
O carte inteligentă, amuzantă și instructivă, ce combină istorii dinastice și politice, într-o amplă descriere a drumului Europei către război. La începutul secolului XX, Marea Britanie, Germania și Rusia erau conduse de trei veri: regele George al V-lea, kaizerul Wilhelm al ÎI-lea și tarul Nicolae al II-lea.
Rivalitățile personale și competiția lor pentru întâietate au dus la pornirea unuia dintre cele mai distructive războaie dintotdeauna, care avea să scrie un nou capitol în istoria Europei.
 
9.    Războiul pentru supremație SUA-China și cele cinci forțe care schimbă lumea
O portretizare complexă a lumii în aceste momente, o lume ce trece prin numeroase schimbări profunde și complexe, într-o realitate volatilă și o dinamică politică rapidă. De la fake news și mediatizări părtinitoare, la evaluări care se schimbă de la un an la altul și evenimente care produc emoții intense, dar trecătoare.
 
10.          Războiul Rece. Înțelegerile, spionii, minciunile, adevărul
Într-o sinteză deosebită, John Lewis Gaddis readuce la viață cele mai importante momente ale unei epoci care, mai mult decât oricare alta, a modelat configurația geopolitică a lumii de azi. Începând cu blocada Berlinului, cursa înarmării nucleare, Războiul din Coreea, criza Canalului Suez, reprimarea revoltei maghiare, construirea Zidului Berlinului, Războiul din Vietnam, până la criza rachetelor din Cuba sau zdrobirea „primăverii de la Praga”.
 
Dacă ți-au plăcut recomandările de mai sus, te așteptăm cu mai multe titluri de istorie intresante pe Librex.ro, unde poti gasi carti online la cele mai accesibile preturi.
Descoperă mii de titluri fascinante, cărți de specialitate sau cărți beletristica, pe libraria online Librex!

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 12012/99/2013 (1022/2013), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „PRO CONSIM” S.R.L. Paşcani, cu sediul în loc. Paşcani, str. Camil Petrescu nr. 54, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV ADRESA Componenţa Valoare - lei - 1. Teren intravilan şi construcţii localitatea Paşcani, str. 1 Mai nr. 38, judeţul Iaşi Teren – 2.000 m.p. – C4 – magazie; Teren – 610 m.p. – C1 – hală, C2 – birouri, C3 – sticlărie 185.700,00 2. Centrală termică murală Ariston Meta 24 localitatea Paşcani, str. 1 Mai nr. 38, judeţul Iaşi -- 196,00 Total * * 185.896,00 Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare sunt cele de mai sus, iar vânzarea se va face conform hotărârilor adunării creditorilor din data de 28.02.2022. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 07.07.2022, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe la un interval de 7 zile, respectiv în fiecare zi de joi până la data de 22.09.2022, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun mobil, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 1.000 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035 şi 0727/850.575.
ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei GANESHA DREAM S.R.L. – societate în faliment, dosar nr. 4176/99/2017 aflat pe rolul Tribunalului Iași–Faliment, în temeiul dispozițiilor Legii nr.85/2014, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Bunuri mobile conform Raport de evaluare-Preț de pornire 50% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare, astfel: Nr crt Denumirea bunurilor Buc Preț de pornire Lei – fără TVA 1 Tractor DEUTZ-FAHR model AGROTON L720 DCR, fabricație 2012, nr. de identificare ZKDJ5904W0LD10250, serie motor 10999830 1 153.076 2 Vidanja TESTORE model C160, fabricație 2015 1 39.150 3 Semănătoare de plante prașitoare MA/AG PRECISA REALE D 6R, fabricație 2014, nr. de identificare 2141001 1 27.264 Licitațiile vor avea loc în zilele de 23.06.2022, 14,28.07.2022 respectiv 04.08.2022 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, Str. Maior Popescu Eremia nr. 1, Birou nr. 1, Jud. Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine:  cerere de participare la licitaţie;  dovada achitării taxei de participare de 2.000 lei, exclusiv TVA;  dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector RO72PIRB2400741101002000 deschis pe numele debitoarei la First Bank;  actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul lichidatorului judiciar RO33PIRB2400738563001000 deschis la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau tel: 0744520508,0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
Tribunalul Vaslui, prin lichidator judiciar desemnat în dosarul nr. 1163/89/2012, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „DARSANIT” S.R.L. Huşi, cu sediul în municipiul Vaslui, str. Piaţa Vicoriei, bl. 2, sc. B, ap. 3, et. 4, judeţul Vaslui, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV ADRESA Valoare 1. Construcţii C 1 – locuinţa – 82,56 m.p. şi teren intravilan – 1.414,57 m.p. loc. Lunca Banului, judeţul Vaslui 45.100,00 lei Preţul de pornire al licitaţiei pentru activul scos la vânzare este cel de mai sus reprezentând 100% din valoarea de evaluare, iar vânzarea se va efectua la cel mai bun preţ oferit, imobilul fiind grevat de sarcina uzufructului viager. Vânzarea prin licitaţie publică pentru bunurile imobile ale debitoarei va avea loc la data de 07.07.2022, ora 1000 şi se vor organiza 10 şedinţe de licitaţie publică săptămânal, respectiv până la data de 08.09.2022 la sediul lichidatorului judiciar, conform regulamentului de vânzare şi a hotărârii Adunării creditorilor din data de 13.06.2022. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, judeţul Vaslui sau la tel. 0727/850.575, 033/566.035,fax 0335/814.103, e-mail estconsult@yahoo.com. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
Marius Pașcan acuză Ungaria că vrea să ia controlul total în Transilvania. Planul 'Aurora Zorilor' continuă în tehnica pașilor mărunți
27/06/2022 23:26

Marius Pascan, prim-vicepresedintele PMP, a acuzat statul ungar că preia in mod consecvent atributii ale statului roman in Ardeal. „Cu UDMR la guvernare, Ungaria caută să obtină de fapt pe termen lung ...

Paul al României a fost prins la Paris
27/06/2022 17:15

Paul al Romaniei a fost prins luni in Franta, la Paris. Acesta a fugit din tară după ce a fost condamnat la 3 ani si 4 luni inchisoare in dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa. „În urma ...

Vasile Blaga a scăpat de acuzațiile de trafic de influență. În dosar apare și numele fostului primar de Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan
27/06/2022 12:07

Fostul secretar general al PDL Vasile Blaga a fost achitat, luni, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie in procesul in care in noiembrie 2016 a fost trimis in judecată de DNA pentru trafic de influ ...

Fostul judecător CCR Daniel Morar lansează 'bomba': 'Centrul de Interceptări al SRI nu există din punct de vedere legal'
27/06/2022 00:01

Fostul judecător CCR, Daniel Morar, sustine că centrul Centrul de Interceptări al SRI nu există din punct de vedere legal. „Problema Centrului este că el nu există din punct de vedere legal. Şi ...

George Simion și-a dezvăluit logodnica: ”Are 24 de ani și s-a amuzat teribil de toate variantele de soții”
25/06/2022 11:40

 Presedintelui AUR, George Simion, a făcut publică identitatea viitoarei sale sotii printr-o postare publicată sambătă, 25 iunie, pe pagina sa de Facebook. Politicianul a precizat că ”variant ...

NATO va dispune de o nouă forță de 200.000 de oameni gata să „șteargă Rusia de pe Pământ” dacă Putin atacă un stat membru
24/06/2022 13:12

NATO urmează să creeze o nouă fortă puternică de 200.000 de oameni gata să „steargă Rusia de pe pămant” dacă Putin invadează o tară aliată, scrie The Sun. Noua Fortă de Reactie Aliată ...

Sorin Oprescu rămâne cu condamnarea definitivă de 10 ani și 8 luni
24/06/2022 12:45

Sorin Oprescu rămane cu condamnarea definitivă la 10 ani si 8 luni de inchisoare au stabilit joi judecătorii Tribunalului Bucuresti. Sorin Oprescu astepta o decizie de la Tribunalul Bucuresti privind anul ...

ULTIMA ORĂ Republica Moldova și Ucraina au primit statut de candidat la aderarea în UE
23/06/2022 22:29

Consiliul European a decis joi acordarea statutului de tară candidată la aderarea la UE pentru Ucraina si Republica Moldova. Anuntul a fost făcut pe Twitter de Charles Michel, presedintele Consiliului Eur ...

Ministrul Agriculturii își anunță demisia din funcție și se autosuspendă din PSD: Nu am săvârșit nicio faptă de corupție / DNA îl acuză de abuz în serviciu / Reacția premierului și a PSD
23/06/2022 18:07

 Adrian Chesnoiu a anuntat că demisionează din functia de ministru al Agriculturii si se autosuspendă din PSD, in urma acuzatiilor formulate de DNA la adresa sa. El sustine că nu a săvarsit nicio fapt ...

Avocatul Poporului se implică în cazul Elenei Udrea. Ce s-a întâlplat la Penitenciarul unde a fost închisă
23/06/2022 09:15

Avocatul Poporului a cerut măsuri urgente legate de asistenta medicală in Penitenciarul de femei Ploiesti – Targsoru Nou. Amintim că acesta este penitenciarul unde Elena Udrea a fost incarcerată pentr ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei