1miting2

Dimensiune font:

Centrul Iaşului, blocat de armatele de simpatizanţi politici

| 04-05-2019 00:00

 

* membrii Comisiei de avizare a manifestărilor publice au aprobat ieri organizarea mitingului PSD de Ziua Europei * la Iaşi, vor mai avea loc două adunări publice: una pe 11 mai, în organizarea PNL şi alta pe 12 mai, în organizarea societăţii civile * cel puţin pentru data de 9 mai, se anunţă un trafic de coşmar, atât timp cât social-democraţii plănuiesc să se deplaseze pe joc, dinspre bulevardele Mangeron şi Nicolae Iorga, spre Piaţa Unirii * liberalii spun că se putea cere organizarea mitingului într-o zi de week-end, cu atât mai mult cu cât, pe 9 mai, vor mai fi alte acţiuni destinate Zilei Europei şi Independenţei României

În contextul apropiatelor alegeri pentru Parlamentul European, municipalitatea a primit mai multe solicitări din partea unor partide şi organizaţii civice pentru organizarea unor manifestări publice în Piaţa Unirii. În cursul zilei de ieri, 3 mai, membrii Comisiei de avizare a manifestărilor publice la nivelul municipiului Iaşi (din care fac parte primarul şi secretarul Municipiului, reprezentanţi ai Poliţiei Municipiului Iaşi, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi şi Poliţiei Locale Iaşi) au analizat cu maximă atenţie toate aceste solicitări pentru a găsi soluţiile optime pentru satisfacerea acestora. Astfel, membrii Comisiei amintite au aprobat toate cererile depuse şi, în acord cu solicitanţi, au stabilit o serie de condiţii care să asigure atât protecţia participanţilor, cât şi a cetăţenilor care nu participă la mitinguri, precum şi respectarea normelor legale. „Aşa cum a procedat şi în ceea ce priveşte amplasarea şi montarea diverselor materiale electorale în oraş, Primăria Municipiului Iaşi tratează fără părtinire sau discriminare cererile filialelor locale ale partidelor politice şi candidaţilor independenţi, precum şi ale organizaţiilor neguvernamentale de organizare a unor evenimente publice”, spun reprezentanţii Primăriei.

Trei mitinguri în trei zile

Manifestările publice din Piaţa Unirii vor fi organizate în trei zile. Joi, 9 mai, între orele 14.30 şi 19.00 are loc mitingul electoral organizat de Partidul Social Democrat. Solicitarea a fost formulată pentru 40.000 de persoane, însă potrivit unor surse din interiorul partidului, PSD-ul nu va reuni la Iaşi mai mult de 20.000 de persoane. În condiţiile în care simpatizanţii PSD vor ajunge cu autocarele, s-a dispus ca parcarea acestora să aibă loc pe Bulevardul Nicolae Iorga şi pe Bulevardul Dimitrie Mangeron.

Sâmbătă, 11 mai, între orele 16.00 şi 20.00, a fost avizat mitingul electoral organizat de Partidul Naţional Liberal, iar duminică, 12 mai, între orele 18.00 şi 21.00, va avea loc adunare publică organizată de societatea civilă, urmată de un marş spre Palatul Culturii.

Manifestări prilejuite de Ziua Europei şi Independenţa României

În context, amintim că joi, 9 mai, de la ora 10.00, în Piaţa Independenţei (pe bulevardul cu acelaşi nume), Primăria Municipiului Iaşi şi Garnizoana Iaşi vor organiza o serie de manifestări oficiale pentru a marca Ziua Europei, a Independenţei României şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. De asemenea, după discuţiile din şedinţa de ieri a Comisiei de avizare a manifestărilor publice la nivelul Municipiului Iaşi, primarul Mihai Chirica a decis ca în cadrul evenimentelor publice dedicate unor momente importante pentru viaţa oraşului, a ţării şi a Europei o jerbă de flori să fie depusă şi din partea societăţii civile, alături de cele ale administraţiei publice locale şi centrale, partidelor politice, Armatei etc. „Îi invit pe toţi cetăţenii de bună credinţă să participe la manifestările din Piaţa Independenţei dedicate acestor evenimente atât de importante pentru viaţa Iaşului, a României şi a Europei. Ca primar, voi rămâne garantul respectării principiilor democratice şi normelor legale, indiferent de culoarea politică a partidelor sau de orientările organizaţiilor neguvernamentale care doresc să organizeze evenimente publice. Nu voi face nicio excepţie de la aplicarea riguroasă a legii şi nici de la hotărârea de a găsi măsurile cele mai bune astfel încât cetăţenii municipiului Iaşi să resimtă cât mai puţin manifestările politice ale diverselor partide care se vor resimţi în această perioadă în spaţiul public. Nu în cele din urmă, le transmit public membrilor partidelor care sunt responsabili de organizarea acestor evenimente că, înainte de a fi lideri politici, sunt oameni, cetăţeni ai Iaşului, ai României şi ai Europei”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Bodea spune că mitingul PSD putea fi organizat într-o zi de duminică

Referindu-se la mitingul organizat de PSD la Iaşi pe 9 mai, deputatul Marius Bodea a declarat că „Liviu Dragnea şi PSD-ul se joacă cu focul atunci când vor să organizeze un miting-mamut la Iaşi în pur stil pesedist”, în opinia sa fiind un singur motiv pentru care se întâmplă asta. „Dragnea vrea să se răzbune pe toţi ieşenii de bună credinţă care au protestat împotriva sa pe 20 aprilie. „Pur şi simplu nu suportă ideea că Iaşul l-a umilit şi că a fugit ca un dictator de carton cu duba, în acorduri de alămuri. Eu ştiam că s-au interzis de ceva vreme cortegiile funerare prin oraş cu fanfară la capul mortului, fie el şi politic! PSD-ul vrea să blocheze Iaşul într-o zi lucrătoare, la ora 16.00, când oamenii ies de la muncă şi vor afla că nu mai pot lua tramvaiul, autobuzul, nu mai pot circula prin centrul oraşului”, spune Marius Bodea.
Potrivit deputatului,
„din orgoliul lui Dragnea”, un oraş întreg „va avea de suferit şi va fi umilit”, în contextul în care manifestarea organizată de social-democraţi se va desfăşura în cea de-a doua parte a zilei, în cursul săptămânii.
„Nu se pune problema ca Primăria să nu fi aprobat acest miting, trăim încă într-o societate democratică, iar PSD-ul se bucură exact de libertăţile pe care el vrea să le încalece şi să le interzică. În schimb, Primăria avea datoria să se gândească în primul rând la siguranţa şi confortul ieşenilor şi să nu aprobe un miting într-o zi de muncă. Nu e problemă de dacă, ci când şi unde. Putea Primăria să se gândească la asta şi să le ceară să facă într-o duminică. PNL-ul face mitingul sâmbătă, când nu este perturbată viaţa ieşenilor”, a precizat Marius Bodea.

Maricel Popa aduce Cenaclul Flacăra

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa şi, totodată, liderul filialei ieşene a PSD, a declarat joi că a depus la Primăria Iaşi o cerere de autorizare pentru a sărbători pe 9 mai, de la ora 16:00, Ziua Europei. „Pe 9 mai vrem să organizăm la Iaşi un festival pentru sărbătorirea Zilei Europei. Avem două locaţii: Piaţa Unirii şi Palatul Culturii. Nu ştiu pentru care dintre ele ne va da autorizaţia Primăria. Am invitat absolut toţi ieşenii, toţi liderii naţionali, parlamentarii şi europarlamentarii. Vrem să sărbătorim Ziua Europei, aşa cum se face în toată Europa, cu un concert, cu mai multe formaţii, vor veni şi cei de la Cenaclul Flacăra, Columna”, a declarat Maricel Popa.

Reprezentanţii PSD plănuiesc să se deplaseze în circumscripţiile electorale ale candidaţilor partidului la europarlamentare, la Iaşi având circumscripţia electorală Tudor Ciuhodaru. Aceştia infirmă faptul că mitingul de la Iaşi ar avea legătură cu Summitul UE de la Sibiu, care are loc în aceeaşi zi. Summitul şefilor de stat sau de guvern din UE, care va avea loc pe 9 mai la Sibiu, este cel mai aşteptat eveniment politic european în perioada deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului UE. Florentina SANDU , Tudor DAMASCHIN

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

 

 

Publicaţie de vânzare a SC Macormar Invest SRL LD EXPERT GRUP IPURL, lichidatorul judiciar al debitoarei SC Macormar Invest SRL, cu sediul în Sat Pralea, Comuna Căiuți, Jud. Bacău, CUI 17013846 RC J4/2236/2004 - societate în faliment, Dosar nr. 199/110/2016 - Tribunalul Bacău, în temeiul Legii nr. 85/2014, vinde prin licitaţie publică cu strigare următoarele bunuri mobile: Autoutilitară Volkswagen Transporter 70X02D, nr. înmatriculare BC 91 VID, nr. Omologare B112151111J70E2, an fabricație 1997, număr identificare WV1ZZZ70ZVH038335, cilindree 1.896 cmc, combustibil motorină, culoare verde - Preț 7.700 lei; Autovehicul Volkswagen Golf Variant, nr. înmatriculare BC 06 TDN, nr. omologare ABVK1N1911T13E3, an fabricație 2001, număr identificare WVWZZZ1JZ1W579319, cilindree 1.896 cmc, combustibil motorină, culoare alb - Preț 4.760 lei; Autoutilitară N3 MAN TGA 18463 - autotractor, nr. înmatriculare BC 15 VID, nr. omologare BJMATG1D11B95R3, an fabricație 2001, număr identificare WMAH05ZZZ1M326355, cilindree 12.816 cmc, combustibil motorină, culoare roșu - Preț 27.790 lei; Semiremorcă KOGEL SNC024, nr. înmatriculare BC 05 EDX, nr. omologare D121150011B3800, an fabricație 2003, număr identificare WK05NC02430708571, culoare galben - Preț 8.540 lei. Bunurile mobile se vând în bloc sau individual. Prețurile nu conțin TVA. Licitaţiile vor avea loc în datele de 27 mai, 03 iunie, 10 iunie, 17 iunie, 24 iunie 2019, ora 11.00, la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă ce va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării caietului de sarcini de 250 lei; - dovada achitării taxei de participare de 250 lei; - dovada achitării cauţiunii de 30% din preţul de pornire al licitaţiei; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare şi contravaloarea caietului de sarcini se vor achita în contul RO19 RZBR 0000060008744407 deschis la Raiffeisen Bank pe numele LD Expert Grup IPURL, iar cauţiunea se va achita în contul nr. RO64BRDE380SV46276803800 deschis pe numele debitoarei SC Macormar Invest SRL la BRD-Groupe Societe Generale. Cererile de participare se vor depune la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, cel mai târziu cu o zi înainte de ziua şi ora licitaţiei. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului la termenul stabilit (5 zile calendaristice de la data licitaţiei) duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Publicația de vânzare se completează cu prevederile din Caietul de sarcini. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare se va adresa lichidatorului judiciar cel târziu cu 3 zile înainte de ziua licitaţiei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar - telefon: 0746153363. Lichidator judiciar LD EXPERT GRUP IPURL
Publicaţie de vânzare SC Alexandra Lux SRL LD EXPERT GRUP IPURL Huşi, lichidatorul judiciar al debitoarei SC Alexandra Lux SRL, cu sediul ȋn mun. Bacău, str. Nordului, nr. 61-59, jud. Bacău, CUI 33438580, J4/689/2014, dosar nr. 3534/110/2017 pe rolul Tribunalului Bacău, în temeiul Legii nr. 85/2014, vinde prin licitaţie publică cu strigare: Autoturism Opel Zafira, an fabricaţie 2009, cilindree 1686 cmc, sursa de energie motorină, număr de înmatriculare BC-03-HBB, la preţul de pornire de 14.400 lei (fără TVA). Licitaţiile vor avea loc în datele de 24 şi 31 mai, 07 iunie 2019, orele 12.00, la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă ce va conţine: a.cerere de participare la licitaţie; b.dovada achitării cauţiunii - 10% din preţul de pornire al licitaţiei; c. dovada achitării taxei de participare in suma de 500 lei; d.dovada achitării caietului de sarcini în valoare de 500 lei; e.documentele care atestă identitatea şi calitatea participantului la licitaţie, după cum urmează: actele de identificare ale persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare şi contravaloarea caietului de sarcini se vor achita în contul RO19 RZBR 0000060008744407 deschis la Raiffeisen Bank pe numele LD Expert Grup IPURL, iar cauţiunea se va achita în contul nr. RO64 BRDE 380SV 48114953800 deschis la BRD-GSG SA pe numele debitoarei SC Alexandra Lux SRL. Înscrierile se fac la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, cu o zi ȋnainte de data desfăşurării licitaţiei. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului la termenul stabilit, 5 zile de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunului, care va fi scos din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor se va adresa lichidatorului judiciar cu cel puţin 48 de ore înaintea licitaţiei. Informaţii lichidator judiciar la numărul de telefon 0746153363. Lichidator judiciar LD Expert Grup IPURL Practician în insolvenţă Lazăr Dumitru
COMUNA ION NECULCE, cu sediul în strada Principală, nr. 1, localitatea Războieni, jud. Iaşi, cod poştal 705311, CUI 4541050, telefon/fax 0232/710880, 0232/710780, email: achizitii@primaria-ionneculce.ro, anunţă: Organizarea unei licitaţii deschise la sediul Comunei Ion Neculce din strada Principală, nr. 1, localitatea Războieni, jud. Iaşi, cod poştal 705311, în data de 15.03.2019. Obiectul licitaţiei îl constituie ÎNCHIRIEREA PĂŞUNII aflată în domeniul privat al comunei Ion Neculce în suprafaţă de 323,3466 ha. Închirierea se poate face pe tarla şi parcele, conform anexei. Durata minimă a închirierii este de 7 (şapte) ani. Documentaţia de atribuire, în vederea participării la licitaţie (aprobate prin H.C.L. nr. 19/28.02.2019), poate fi solicitată de la autoritatea contractantă Comuna Ion Neculce, prin înaintarea unei solicitări în acest sens, achitând suma de 50 lei de la caseria Primăriei Ion Neculce. Documentaţia de atribuire se pune la dispoziţie celor interesaţi pe suport hârtie/ suport magnetic, după achitarea taxei de 50 lei, de către compartimentul de achiziţii. Clarificări cu privire la documentaţia de atribuire vor fi solicitate cel mai târziu până la data de 05.04.2019. Persoanele interesate vor depune la sediul Comunei Ion Neculce actele doveditoare privind calităţile cerute ofertanţilor, în conformitate cu criteriile de eligibilitate prevăzute în documentaţia de atribuire. Garanţia de participare este de 150 lei şi se achită la casieria Primăriei Ion Neculce. Ofertele se vor primi într-un exemplar original, introdus într-un plic închis şi sigilat, până la data de 09.04.2019, ora 09.00 inclusiv, la sediul Comunei Ion Neculce. Plicurile conţinând ofertele se vor deschide la data de 09.04.2019, ora 10.00, la sediul Comunei Ion Neculce. Instanţa competentă în soluţionarea litigiilor apărute Tribunalul Iaşi, adresa Palatul de Justiţie din Iaşi: România, Iaşi, judeţul Iaşi, strada Elena Doamna, nr. 1A, cod poştal 700398, telefon 0232/260600, 0232/248000, 0332/403666. Informaţii suplimentare vor fi solicitate la sediul Comunei Ion Neculce sau la nr. de telefon 0232/710880. Prezentul anunţ cu privire la licitaţia publică pentru închirierea păşunii va fi transmis spre publicare la data de 01.04.2019. Primar, Valeanu Gheorghe
(P) PSD miroase pericolul de la urne și declanșează operațiunea ”Boicotul”
22/05/2019 09:01

Romanii sunt incurajati să raporteze orice tentativă de fraudă la votul de pe 26 mai pe www.oprestefrauda.ro Partidul lui Liviu Dragnea a inceput să inventeze tot felul de bariere administrative pentru a ...

Victor Ponta pregătește o lovitură la temelie pentru Liviu Dragnea: îi distruge principala armă de control în PSD
22/05/2019 08:05

 Liderul Pro Romania, Victor Ponta, a anuntat că un proiect prioritar al viitorilor europarlamentari ai partidului său va fi o schimbare a modului in care se accesează fondurile europene de către Roman ...

Cătălin Ivan: „Nu sunt un inamic al valorilor europene!”
22/05/2019 00:00

  * europarlamentarul ieşean solicită revizuirea evaluărilor care-l cataloghează ca fiind „cu probleme”, prin prisma declaraţiilor impotriva valorilor europene Mişcarea civică „I ...

Politica a intrat în casele de pariuri!
21/05/2019 21:35

    * marile agenţii de pariuri au oferte variate la cele două evenimente din 26 mai – alegerile europarlamentare şi referendumul pe tema justiţiei * primul loc in preferinţele bookmakeri ...

CCR atuncă în aer poliţia judiciară: DECIZIE care lasă ofiţerii cu un statut incert
21/05/2019 16:55

CCR ia o decizie care poate afecta activitatea parchetelor. Potrivit unei decizii luate marţi, 21 mai, de judecătorii constituţionali, numirea, promovarea şi eliberarea poliţiştilor din structurile de pol ...

ALERTĂ Mandatul de arestare emis în lipsă pe numele lui Radu Mazăre, CONFIRMAT de ÎCCJ
21/05/2019 16:22

Mandatul de arestare emis in lipsă, anul trecut, pe numele fostului primar al Constanţei Radu Mazăre a fost confirmat, marţi, de ICCJ, dar decizia poate fi contestată, conform News.ro.   Î ...

Deputatul Petru Movila: infrastructura, cea mai mare problemă a judeţului Iaşi
21/05/2019 10:20

  1. Care sunt cele mai importante probleme cu care se confruntă cetătenii din judetul Iaşi si ce a făcut PMP pentru rezolvarea acestor probleme? Infrastructura este cea mai mare problemă a intregii ...

Totul despre alegerile europarlamentare şi referendum
21/05/2019 00:23

* duminică, 26 mai, vor avea loc alegeri pentru reprezentanţii Romaniei in Parlamentul European, dar şi referendumul naţional pe tema justiţiei, convocat de Klaus Iohannis * faţă de ultimul proces electo ...

Interviu cu George Simion, candidat independent
20/05/2019 00:35

 "Eu cred intr-o Europa unita, intr-o Europa a natiunilor, a unei cat mai stranse colaborari intre popoare. Cred intr-o Europa echitabila", spune George Simion, candidat independent la alegerile ...

Primăriile din judeţ au deschis sute de şantiere
18/05/2019 00:00

  * la Iaşi, suma totală anunţată pentru etapa a doua a Programului Naţional de Dezvoltare Locală era de peste 800 de milioane de lei, pentru 228 de proiecte aprobate pentru finanţare. Deşi Guver ...