1miting2

Dimensiune font:

Centrul Iaşului, blocat de armatele de simpatizanţi politici

| 04-05-2019 00:00

 

* membrii Comisiei de avizare a manifestărilor publice au aprobat ieri organizarea mitingului PSD de Ziua Europei * la Iaşi, vor mai avea loc două adunări publice: una pe 11 mai, în organizarea PNL şi alta pe 12 mai, în organizarea societăţii civile * cel puţin pentru data de 9 mai, se anunţă un trafic de coşmar, atât timp cât social-democraţii plănuiesc să se deplaseze pe joc, dinspre bulevardele Mangeron şi Nicolae Iorga, spre Piaţa Unirii * liberalii spun că se putea cere organizarea mitingului într-o zi de week-end, cu atât mai mult cu cât, pe 9 mai, vor mai fi alte acţiuni destinate Zilei Europei şi Independenţei României

În contextul apropiatelor alegeri pentru Parlamentul European, municipalitatea a primit mai multe solicitări din partea unor partide şi organizaţii civice pentru organizarea unor manifestări publice în Piaţa Unirii. În cursul zilei de ieri, 3 mai, membrii Comisiei de avizare a manifestărilor publice la nivelul municipiului Iaşi (din care fac parte primarul şi secretarul Municipiului, reprezentanţi ai Poliţiei Municipiului Iaşi, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi şi Poliţiei Locale Iaşi) au analizat cu maximă atenţie toate aceste solicitări pentru a găsi soluţiile optime pentru satisfacerea acestora. Astfel, membrii Comisiei amintite au aprobat toate cererile depuse şi, în acord cu solicitanţi, au stabilit o serie de condiţii care să asigure atât protecţia participanţilor, cât şi a cetăţenilor care nu participă la mitinguri, precum şi respectarea normelor legale. „Aşa cum a procedat şi în ceea ce priveşte amplasarea şi montarea diverselor materiale electorale în oraş, Primăria Municipiului Iaşi tratează fără părtinire sau discriminare cererile filialelor locale ale partidelor politice şi candidaţilor independenţi, precum şi ale organizaţiilor neguvernamentale de organizare a unor evenimente publice”, spun reprezentanţii Primăriei.

Trei mitinguri în trei zile

Manifestările publice din Piaţa Unirii vor fi organizate în trei zile. Joi, 9 mai, între orele 14.30 şi 19.00 are loc mitingul electoral organizat de Partidul Social Democrat. Solicitarea a fost formulată pentru 40.000 de persoane, însă potrivit unor surse din interiorul partidului, PSD-ul nu va reuni la Iaşi mai mult de 20.000 de persoane. În condiţiile în care simpatizanţii PSD vor ajunge cu autocarele, s-a dispus ca parcarea acestora să aibă loc pe Bulevardul Nicolae Iorga şi pe Bulevardul Dimitrie Mangeron.

Sâmbătă, 11 mai, între orele 16.00 şi 20.00, a fost avizat mitingul electoral organizat de Partidul Naţional Liberal, iar duminică, 12 mai, între orele 18.00 şi 21.00, va avea loc adunare publică organizată de societatea civilă, urmată de un marş spre Palatul Culturii.

Manifestări prilejuite de Ziua Europei şi Independenţa României

În context, amintim că joi, 9 mai, de la ora 10.00, în Piaţa Independenţei (pe bulevardul cu acelaşi nume), Primăria Municipiului Iaşi şi Garnizoana Iaşi vor organiza o serie de manifestări oficiale pentru a marca Ziua Europei, a Independenţei României şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. De asemenea, după discuţiile din şedinţa de ieri a Comisiei de avizare a manifestărilor publice la nivelul Municipiului Iaşi, primarul Mihai Chirica a decis ca în cadrul evenimentelor publice dedicate unor momente importante pentru viaţa oraşului, a ţării şi a Europei o jerbă de flori să fie depusă şi din partea societăţii civile, alături de cele ale administraţiei publice locale şi centrale, partidelor politice, Armatei etc. „Îi invit pe toţi cetăţenii de bună credinţă să participe la manifestările din Piaţa Independenţei dedicate acestor evenimente atât de importante pentru viaţa Iaşului, a României şi a Europei. Ca primar, voi rămâne garantul respectării principiilor democratice şi normelor legale, indiferent de culoarea politică a partidelor sau de orientările organizaţiilor neguvernamentale care doresc să organizeze evenimente publice. Nu voi face nicio excepţie de la aplicarea riguroasă a legii şi nici de la hotărârea de a găsi măsurile cele mai bune astfel încât cetăţenii municipiului Iaşi să resimtă cât mai puţin manifestările politice ale diverselor partide care se vor resimţi în această perioadă în spaţiul public. Nu în cele din urmă, le transmit public membrilor partidelor care sunt responsabili de organizarea acestor evenimente că, înainte de a fi lideri politici, sunt oameni, cetăţeni ai Iaşului, ai României şi ai Europei”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Bodea spune că mitingul PSD putea fi organizat într-o zi de duminică

Referindu-se la mitingul organizat de PSD la Iaşi pe 9 mai, deputatul Marius Bodea a declarat că „Liviu Dragnea şi PSD-ul se joacă cu focul atunci când vor să organizeze un miting-mamut la Iaşi în pur stil pesedist”, în opinia sa fiind un singur motiv pentru care se întâmplă asta. „Dragnea vrea să se răzbune pe toţi ieşenii de bună credinţă care au protestat împotriva sa pe 20 aprilie. „Pur şi simplu nu suportă ideea că Iaşul l-a umilit şi că a fugit ca un dictator de carton cu duba, în acorduri de alămuri. Eu ştiam că s-au interzis de ceva vreme cortegiile funerare prin oraş cu fanfară la capul mortului, fie el şi politic! PSD-ul vrea să blocheze Iaşul într-o zi lucrătoare, la ora 16.00, când oamenii ies de la muncă şi vor afla că nu mai pot lua tramvaiul, autobuzul, nu mai pot circula prin centrul oraşului”, spune Marius Bodea.
Potrivit deputatului,
„din orgoliul lui Dragnea”, un oraş întreg „va avea de suferit şi va fi umilit”, în contextul în care manifestarea organizată de social-democraţi se va desfăşura în cea de-a doua parte a zilei, în cursul săptămânii.
„Nu se pune problema ca Primăria să nu fi aprobat acest miting, trăim încă într-o societate democratică, iar PSD-ul se bucură exact de libertăţile pe care el vrea să le încalece şi să le interzică. În schimb, Primăria avea datoria să se gândească în primul rând la siguranţa şi confortul ieşenilor şi să nu aprobe un miting într-o zi de muncă. Nu e problemă de dacă, ci când şi unde. Putea Primăria să se gândească la asta şi să le ceară să facă într-o duminică. PNL-ul face mitingul sâmbătă, când nu este perturbată viaţa ieşenilor”, a precizat Marius Bodea.

Maricel Popa aduce Cenaclul Flacăra

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa şi, totodată, liderul filialei ieşene a PSD, a declarat joi că a depus la Primăria Iaşi o cerere de autorizare pentru a sărbători pe 9 mai, de la ora 16:00, Ziua Europei. „Pe 9 mai vrem să organizăm la Iaşi un festival pentru sărbătorirea Zilei Europei. Avem două locaţii: Piaţa Unirii şi Palatul Culturii. Nu ştiu pentru care dintre ele ne va da autorizaţia Primăria. Am invitat absolut toţi ieşenii, toţi liderii naţionali, parlamentarii şi europarlamentarii. Vrem să sărbătorim Ziua Europei, aşa cum se face în toată Europa, cu un concert, cu mai multe formaţii, vor veni şi cei de la Cenaclul Flacăra, Columna”, a declarat Maricel Popa.

Reprezentanţii PSD plănuiesc să se deplaseze în circumscripţiile electorale ale candidaţilor partidului la europarlamentare, la Iaşi având circumscripţia electorală Tudor Ciuhodaru. Aceştia infirmă faptul că mitingul de la Iaşi ar avea legătură cu Summitul UE de la Sibiu, care are loc în aceeaşi zi. Summitul şefilor de stat sau de guvern din UE, care va avea loc pe 9 mai la Sibiu, este cel mai aşteptat eveniment politic european în perioada deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului UE. Florentina SANDU , Tudor DAMASCHIN

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

 

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iasi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al S.C. Danilux S.R.L., cu sediul în mun. Botoşani, str. Primaverii, nr. 25, sc. F, et. P, Jud. Botoşani, CUI RO12598561 J7/6/2000 numită conform Sentinţei nr. 144/23.02.2011, pronunţată de Tribunalul Botoşani în dosarul nr. 2715/40/2010, anunţă scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică organizată la data de 04.07.2019, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, str. Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor imobile: Nr. activ Denumire activ Valoare de evaluare (lei fără T.V.A.) Valoare de pornire a licitatiei (fără T.V.A.). Activul 1 Spațiu comercial situat în mun. Botosani, str. Calea Nationala, nr. 207, jud. Botoşani cu suprafaţa construită de 251,60 mp şi suprafaţa utilă de 219,39 mp şi teren aferent construcţiei cu suprafaţa de 363 mp, înscris în Cartea Funciară nr. 50743 (provenită din conversia de pe hârtie a CF 4646/N) cu numărul cadastral 1433-4470. 1.274.300,00 78.000,00 euro*. Activul 3 Proprietatea imobiliară situată în zona marginală a loc. Cătămărești Deal, com. Mihai Eminescu, jud. Botoșani, ce include: grajd cu suprafața construită de 745 mp și teren aferent construcției cu suprafața de 2.580,76 mp, înscrise în Cartea Funciară nr. 50184 (provenită din conversia de pe hârtie a CF 357/N) cu numărul cadastral 22/21/1/2/2/2/1 și bunuri mobile aferente, respectiv telefon mobil, birouri – 10 bucăți. 1.702.400,00 89.100,00 euro*. Sumă ce va fi achitată în lei la cursul valutar BNR din ziua plății. Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până cel târziu la data de 03.07.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, str. Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, toate documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, orele 08.00 – 16.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: 0330/401589, 0758049901, 0749244377; 0232/243864, fax: 0232/212231. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
Spectacol total la congresul PSD. Viorica Dancila: Am incredere ca voi fi primul presedinte femeie al Romaniei!
24/08/2019 19:30

 Social democratii au participat, sambata, la Palatul Parlamentului, la un congres in care a fost validata candidatura Vioricai Dancila la alegerile prezidentiale din luna noiembrie. A fost un congres scur ...

Marii absenți de la Congresul PSD/ VIDEO LIVE
24/08/2019 11:44

 Congresul PSD, care se desfăsoară la Palatul Parlamentului, marchează o premieră in istoria partidului: pentru prima dată niciun alt presedinte de partid nu a fost invitat să participe la eveniment. ...

Congres PSD sâmbătă pentru lansarea candidaturii lui Dăncilă la prezidențiale. Participă și Stanishev
24/08/2019 09:25

 Social-democratii se reunesc, sambătă, incepand cu ora 11.00, la Parlament, la Congresul care va marca lansarea candidaturii liderului PSD Viorica Dăncilă pentru functia de presedinte al Romaniei. La ...

Mutare explozivă în PSD: 'recuperarea' exclușilor
23/08/2019 19:04

 Liderul PSD Viorica Dăncilă le-a zis vineri sefilor de filiale, in sedinta CEX din Parlament, că trebuie ca fostii lideri ai partidului care au fost exclusi să fie 'recuperati' in vederea următoarelo ...

PSD face CEx vineri, cu o zi inaintea congresului de validare a candidatei Dancila
23/08/2019 07:57

 Social-democratii au decis sa convoace, vineri, 23 august, Comitetul Executiv National. "Comitetul Executiv National al Partidului Social Democrat se reuneste vineri, 23 august 2019, de la ora 12: ...

Subprefectul Valentina Iosub, pe picior de plecare!
22/08/2019 08:30

Surse din cadrul PSD ne-au dezvălui faptul că subprefectul Valentina Iosub isi trăieste ultimele zile in functie. După scandalurile in care a fost implicată in ultima vreme, legate in principal de gestiona ...

„Dacă nu au nevoie de medicamente, înseamnă ca sunt ipocriţi”
19/08/2019 20:17

* Romeo Vatră, liderul grupului consilierilor judeţeni PNL, ii atenţionează pe social-democraţii ieşeni să nu de mai „vaicăre”, pentru că nu i-a impiedicat nimeni pană acum să-şi pună ...

Liderul consilierilor judeţeni PSD iese la atac, împotriva liberalilor
18/08/2019 18:55

* „Au o calitate remarcabilă, aceea de agitatori politici”, susţine Cristian Stanciu Potrivit liderului grupului de consilieri judeţeni PSD şi vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene PSD Ia ...

Test de cultură generală pentru accederea în noul PRM
16/08/2019 00:00

  * a apărut primul partid in care poţi fi membru doar dacă treci un test de cultură generală * „Dacă orele de istorie, de cultură civică sau de geografie ţi-au dat mereu bătăi de cap, l ...

Guvernul Dăncilă, „incapabil să respecte legile ţării”
16/08/2019 00:00

  * la Iaşi, construcţia de autostrăzi şi şosea de centură, spital regional de urgenţă şi secţie de chirurgie cardiacă pediatrică, noi sedii pentru Operă şi Filarmonică, ori centru de arşi ...