default

Dimensiune font:

Primul semn de unitate în an centenar A8 se face! E lege!

| 08-11-2018 00:00

Proiectul de lege privind construcţia Autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş (Autostrada Unirii) a trecut la votul final din Camera Deputaţilor, de ieri, iniţiativa legislativă întrunind 261 de voturi „pentru”, două voturi contra şi 5 abţineri. Legea, care va merge la promulgare la preşedintele României, prevede ca autostrada de circa 320 de km să fie realizată până la graniţa cu Republica Moldova, cu un pod peste Prut la Ungheni, să fie realizată din credite externe, cu fonduri europene şi/sau prin parteneriat-public privat, iar procedurile să demareze în termen de 30 de zile de la promulgare.

Lipsa autostrăzilor este cea mai gravă şi ruşinoasă problemă a României, fiecare kilometru inaugurat devenind un motiv de bucurie pentru şoferi. Practic, ţara noastră a rămas codaşa Europei, cu doar 776 km funcţionali de autostradă. Tocmai de aceea, aprobarea unor noi investiţii în acest domeniu se constituie într-un motiv de bucurie.

Trebuie să fim din nou la Guvern, să batem la uşa premierului”

Prin legea votată ieri în Parlamentul României, obiectivul de investiţii Autostrada Unirii se va finanţa de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor din credite externe şi din fonduri europene nerambursabile şi/sau prin parteneriat public/privat. În fiecare lege bugetară anuală, pe durata implementării proiectului, se vor aloca acestui obiectiv credite bugetare conform necesarului de finanţare comunicat de Ministerul Transporturilor, prevede proiectul legislativ.

Fără eforturile şi presiunea ieşenilor nu ştiu dacă astăzi înregistram acelaşi succes. Din momentul în care am depus proiectul în Parlament, în luna mai a anului trecut, împreună cu deputatul PMP, Marius Paşcan, s-au făcut demersuri constante care să atragă atenţia guvernelor PSD care s-au perindat pe la Palatul Victoria. Parcursul propunerii privind construcţia autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş, devenită astăzi lege, arată cât se poate de clar că doar uniţi putem conta la Bucureşti. Este important faptul că toate partidele au ȋnţeles importanţa acestei autostrăzi pentru Iaşi şi pentru România, în general”, a declarat deputatul Petru Movilă, iniţiatorul proiectului privind construcţia autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş.

Parlamentarul de Iaşi subliniază faptul că lupta nu s-a terminat aici, şi că demersurile trebuie să continue în acelaşi ritm susţinut. „Trebuie să avem grijă ca legea să fie şi pusă în practică. Imediat după promulgare, trebuie să fim din nou la Guvern, să batem la uşa premierului şi a ministrului Transporturilor. Sper ca la 1 Decembrie să avem o lege promulgată pentru Autostrada Unirii. Este primul semn de unitate în an centenar. Tot ca semn de unitate aduc mulţumiri tuturor parlamentarilor care au votat acest proiect de lege şi care au înţeles cât de importantă este autostrada Iaşi – Târgu Mureş pentru Iaşi şi România”, a completat deputatul Movilă.

Nu mai avem timp să aşteptăm nicio secundă, niciun minut”

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, consideră că votul din Parlament privind construcţia autostrăzii A8 Iaşi - Târgu Mureş, numită şi autostrada Unirii, obligă guvernul să demareze lucrările. „Nu putem decât să salutăm această chestiune. Sper să nu fie la fel de folositoare ca şi apa de ploaie. Guvernul României trebuie să înţeleagă că acest vot în Parlament obligă ca, în termen de 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial, să fie dusă la îndeplinire această măsură prin demararea completă a tuturor paşilor care trebuie făcuţi. În caz contrar şi eu, ca şi toţi ceilalţi cei implicaţi în acest proiect, vom sesiza, la fiecare 30 de zile, fiecare zi de întârziere la instituţiile statului care se ocupă de aplicarea legii”, a declarat primarul Mihai Chirica.
Conform acestuia, demersurile pentru începerea lucrărilor pentru autostrada A8 trebuie făcute imediat.
„Nu mai avem timp să aşteptăm nicio secundă, niciun minut, pentru că nu se face peste noapte, pentru că generaţia noastră a privit cu prea multă neîncredere acest proiect datorită factorului politic. Avem obligaţia, pentru generaţia mai tânără faţă de noi, să le dăm o şansă să folosim autostrada în vederea dezvoltării economice a regiunii de Nord-Est”, a spus primarul Mihai Chirica.

Fiecare zi de întârziere a dezvoltării Moldovei este o crimă economică”

Din perpectiva deputatei USR de Iaşi, Cosette Chichirău, este important să reamintim guvernanţilor că fiecare zi de întârziere a dezvoltării Moldovei este o crimă economică. „Noi susţinem nu doar această lege, ci investiţiile în infrastructură pe bune. Chiar dacă această lege a trecut, nu cred că se vor înregistra progrese. Consider că unica soluţie pentru dezvoltare, şi în special dezvoltarea Moldovei, este să votăm o majoritate parlamentară care să aibă ca prioritate construcţia de şcoli, spitale şi autostrăzi, şi nu distrugerea justiţiei şi furtul din bani publici”, transmite Cosette Chichirău.

Într-o ţară normală, nu ar fi trebuit să avem o astfel de lege în Parlament”

Proiectul autostrăzii Moldova – Transilvania, sau Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş, a devenit subiect de dezbatere naţională, potrivit deputatului Marius Bodea.„Transilvania nu este un proiect regional, ci un obiectiv strategic de interes naţional. Rata de emigrare în Moldova este la cote alarmante, se depopulează satele şi oraşele pentru că izolarea acestei regiuni înseamna mai puţine şanse şi oportunităţi pentru oamenii de aici. Nivelul de sărăcie şi subdezvoltare în care trăiesc milioane de români, compatrioţi de-ai voştri, este o vulnerabilitate naţională. Această autostradă nu este un moft al nostru, al celor din regiunea de Nord-Est, ci este o necesitate naţională”, a declarat Marius Bodea.

Lucian Stanciu Viziteu, deputat USR de Bacău, consideră votarea acestei legi o bucurie pentru cetăţenii Moldovei, afirmând că atât autostrada Iaşi-Târgu Mureş, cât şi Bacău-Braşov sunt esenţiale pentru dezvoltarea regiunii, „important este să înceapă construcţia uneia dintre ele”. „Într-o ţară normală, nu ar fi trebuit să avem o astfel de lege în Parlament, dar a trebuit să o adoptăm dată fiind incompetenţa guvernului Dăncilă. Atât eu cât şi colegii mei vom milita pentru orice proiect de infrastructură care va aduce dezvoltare pentru zona Moldovei”, conchide deputatul.

Autostrada Iaşi – Târgu Mureş intră ȋn linie dreaptă

Şi deputatul PSD de Iaşi Vasile Axinte întăreşte ideea că acest proiect este unul dintre cele mai importante şi valoroase pentru Moldova (şi nu numai), mai ales că autostrada înseamnă dezvoltare economică, integrarea într-o reţea de infrastructură modernă, fluidizarea traficului rutier, schimburi comerciale, efecte în plan turistic şi cultural.
„Încă un pas pozitiv pentru Autostrada Unirii. Proiectul a trecut astăzi de votul Camerei Deputaţilor. Este o victorie a tuturor ieşenilor. A tuturor celor care şi-au exprimat public voinţa, în repetate rânduri (…) Este un proiect la care am muncit şi în care ne-am implicat, ca iniţiatori, toţi parlamentarii de Iaşi. Pentru că este un proiect mult prea important pentru regiunea noastră. Şi îl susţinem necondiţionat, nu numai verbal, ci şi prin vot”, a declarat senatorul Vasile Toma.
Acesta a mai adăugat că paşii următori trebuie calculaţi cu mare atenţie, argumentaţi şi fundamentaţi, asta însemnând „mai puţină demagogie şi încercări de manipulare pe acest subiect, şi mai multe informaţii clare, concrete, făcute public într-un mod transparent”.
Florentina SANDU

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

 

 

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE S.C. VARA MR S.R.L. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, str.7 Oameni, nr.23, jud. Iaşi, C.U.I. RO4615947, O.R.C.J22/1478/1993, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr.82, jud. Iaşi, conform Sentinței civile nr. 698/18.04.2012, pronunţată de Tribunalul Iaşi – Secţia Comercială şi de Contencios Administrativ, în dosarul nr. 4938/99/2010, anunţă scoaterea la vânzare în data de 17.12.2018, ora 11.00, prin licitaţie publică cu strigare a următoarelor active: Nr. activ – Denumire și descriere active – Valoare de piață evaluare (lei, fără T.V.A.*) – Preț de pornire a licitației (lei, fără T.V.A. ) Activ 1 – Clădire hală producție țevi (Corp C1) cu sc. 866,61 mp și st. utilă de 773,76mp împreună cu teren intravilan curți construcții cu st. 1971mp înscrise în CF61393/Rediu, nr.cad.1690, nr. parcelă 1(42/13), amplasată în intravilan sat Horleşti, com. Rediu, jud. Iaşi – echipament tehnologic producere ţevi ce include linia de producţie (include linie de calibrare, sudare şi linie de formare) – Bunuri mobile: Unitate centrala Forte Quattro, Generator LX 3000, Instalație de redresare – 1.196.900,00 lei – 718.140,00 lei Activ 2 – Clădire hală (Corp C1) cu sc. 862,37 mp și st. utilă de 773,76mp împreună cu teren intravilan curți construcții cu st. 1952mp înscrise în (CF61394/Rediu, nr.cad.1691, nr.parcelă 1(42/14), amplasată în intravilan sat Horleşti, com. Rediu, jud. Iaşi; - Clădire hală (Corp C1) cu sc. 883,57 mp și st. utilă de 798mp împreună cu teren intravilan curți construcții cu st. 1970 mp înscrise în (CF61396/Rediu, nr.cad.1962, nr.parcelă 1(42/15), amplasată în intravilan sat Horleşti, com. Rediu, jud. Iasi. – 425.200,00 lei – 223.500,00 lei Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 14.12.2018, ora 11.00, la sediul Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. din Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, documentele necesare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr.82, jud.Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 9.00–16.00, până pe data de 14.12.2018, ora 11.00 (după o programare prealabilă, de 24 de ore) sau pe site-ul www.insolventa.ro secțiunea Portofoliu. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. 0232/243864, 0758049901, 0755132474.
ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitorului SC BART LIV COM S.R.L. – societate în faliment, dosar nr. 3157/103/2013 aflat pe rolul Tribunalului Neamț – Secția II Civilă, în temeiul dispozițiilor Legii 85/2006, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Bunuri mobile conform Raportului de evaluare al bunurilor mobile – stoc de marfă compus din echipamente electrice, echipamente sanitare, instalații electrice, feronerie etc., situate în mun. Roman, jud. Neamț, astfel: a. Preț de pornire 75% din valoarea de piață (netă) stabilită prin raportul de evaluare: 52.019 Lei (exclusiv TVA) - licitațiile vor avea loc în data de 04, 11, 18 și 25.01.2019, ora 12.00; b. Preț de pornire 65% din valoarea de piață (netă) stabilită prin raportul de evaluare: 45.083 Lei (exclusiv TVA) - licitațiile vor avea loc în data de 01, 08, 15 și 22.02.2019, ora 12.00; c. Preț de pornire 55% din valoarea de piață (netă) stabilită prin raportul de evaluare: 38.147 Lei (exclusiv TVA) - licitațiile vor avea loc în data de 01, 08, 15 și 22.03.2019, ora 12.00. Licitațiile vor avea loc la data și ora stabilită, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Peneş Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, Jud. Iași, Complex de Birouri NH BUSINESS, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 100 lei; - dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector nr.RO26PIRB2900710925003000 deschis pe numele debitorului la First Bank; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul: RO33PIRB2400738563001000, deschis pe numele lichidatorului judiciar la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, Jud. Iași, cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în preziua licitaţei, ora 16.00. Lista completă a bunurilor mobile precum și alte informaţii suplimentare pot fi oferite la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, Jud. Iași, sau tel: 0744520508,0744994490, fax: 0332/814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com
ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. – Filiala Suceava, în calitate de lichidator judiciar al debitorului Samyx Forest S.R.L., anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, la data de 20.12.2018, ora 12.00, a următorului activ: Nr. activ – Denumire și descriere active – Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*) – Valoare de pornire licitație (lei, fără T.V.A.*) Activ 1 – Proprietate imobiliară situată în sat Calafindești, com. Calafindești, jud. Suceava, inscrisă în Cartea Funciară nr.30010/Calafindesti, cu nr. cad. 30010, ce include: teren intravilan cu categoria de folosință Curți Construcții cu suprafața de 982 mp pe care sunt amplasate corp C1 – Clădire Brutărie cu suprafața construită de 216 mp, regim înălțime P și corp C2 – Clădire Magazie cu suprafața construită de 46 mp, regim înălțime P. Proprietatea dispune de utilități și are deschidere frontală la drumul comunal DC39, asfaltat. Terenul este dobândit în baza CVC nr. 3138/2008. Clădirile Corp C1 și C2 au fost dobândite în baza Sentinței civile nr. 2818/16 iunie 2008. – 85.910,00 lei – 85.910,00 lei Pentru participarea la licitaţie, potenţialii cumpărători trebuie să depună la sediul procesual ales al lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, până la data de 19.12.2018, ora 12.00, documentele aferente. Bunurile se vând libere de sarcini. Tel: 0755132475; 0757545545; 0232/243864, fax: 0232/212231, e-mail: vanzari@insolventa.ro.
Decizie BOMBĂ! Tribunalul Bucureşti a dispus începerea judecării pe fond în dosarul 'Belina' - Sevil Shhaideh este acuzată de abuz în serviciu
21/01/2019 14:51

Tribunalul Bucureşti a decis, luni, inceperea judecării pe fond in dosarul "Belina", in care Sevil Shhaideh, fost secretar de stat in Ministerul Dezvoltării, este acuzată de abuz in serviciu. &qu ...

Dragnea mai stă o tură: ÎCCJ amână cu o lună procesul angajajărilor fictive
21/01/2019 10:52

Magistratii instantei supreme au decis, luni, amanarea pe 18 februarie a procesului in care Liviu Dragnea a fost condamnat in primă instantă la 3 ani si 6 luni de inchisoare, deoarece Sectiile Unite se vor in ...

Victor Ponta e pe val: Continuă 'migraţia' unor nume grele pe ruta PSD - ProRomânia
21/01/2019 08:33

Victor Ponta şi partidul pe care il conduce, ProRomania, sunt intr-o perioadă in care işi consolidează prezenţa pe scena politică. După ce a reuşit să o convingă pe Corina Creţu, actual comisar europ ...

Emoții pentru Liviu Dragnea - Un nou termen în dosarul în care a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni închisoare cu executare
21/01/2019 08:19

Liderul PSD, Liviu Dragnea, este citat astazi la completul de 5 judecatori ai Inaltei Curti, in dosarul Angajarilor la DGASPC Teleorman, in care contesta condamnarea la 3 ani si 6 luni pentru instigare la abuz ...

Ieşenii vor gaze naturale
18/01/2019 00:00

Ieri, in cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PNL Iaşi, deputatul Costel Alexe, alături de Dan Niţă, secretar general PNL Iaşi, Stelian Turcu, preşedintele Ligii Aleşilor Locali PNL Iaşi şi ...

Partidele politice primesc, lunar, subvenţii milionare de la buget
16/01/2019 19:14

Autoritatea Electorală Permanentă a virat, in luna ianuarie, subvenţii in valoare totală de 13.350.939,91 de lei in contul partidelor politice, potrivit datelor comunicate de AEP. Conform unui comunicat ...

Ion Solcanu: „Iohannis, un pion al instituţiilor de forţă ale statului”
05/01/2019 08:08

„Am convingerea că instituţiile de forţă ale statului - şi in mod sigur Germania, care a fost interesată să aibă aici un pion, pentru a se asigura că ţara este dominată economic de multinaţion ...

„Susţinerea autostrăzii - trecerea la un alt nivel de conştiinţă civică şi politică”
03/01/2019 17:38

Deputatul ieşean Dumitru Oprea (PNL) susţine că Romania este tot mai aproape de marginea prăpastiei prin măsurile de ordin economic şi atacurile neintrerupte la adresa statului de drept din pricina guvern ...

Un lider politic local şi-a acţionat în judecată partidul!
04/12/2018 00:00

*un fost lider al Partidului Noua Romanie (PNR) a decis să acţioneze in judecată conducerea formaţiunii politice pe care a reprezentat-o şi in care s-a inscris „convins de un program politic idealist ...

Necazuri în mediul de afaceri
28/11/2018 00:00

Liderul liberal Viorel Iliuţă a declarat că anunţatele programe de investiţii guvernamentale vin cu probleme care vor bloca atat administraţiile locale, cat şi mediul de afaceri. Iliuţă, preşedintele ...