Unde se duc "dinozaurii" politicii romanesti daca nu prind loc in viitorul Parlament

000000   media-1447

Dimensiune font:

| 27-10-2020 00:12

 O parte dintre actualii parlamentari nu vor mai candida sau nu vor prinde locuri eligibile pe liste la alegerile generale programate pe 6 decembrie 2020. Parlamentari de meserie, Varujan VosganianEugen Nicolicea si Catalin Radulescu sunt o parte din politicienii care in ultimii ani s-au ocupat doar de politica, asa ca apare intrebarea legitima: Ce vor face "dinozaurii" din politica dupa ce isi vor pierde locul in Parlament?


Radulescu, omul de afaceri

Catalin Radulescu "mitraliaza" PSD dupa excluderea din partid: "Gruparea inculto-masonica-securoida care conduce acum marele PSD nu poate ajunge la rezultatele lui Liviu Dragnea"Catalin Radulescu a fost dat afara din 
PSD dupa ce nu a participat la motiunea de cenzura impotriva Guvernului Orban si din acest motiv nu va mai candida pe listele social-democratilor.

 
 


In interiorul 
PSD, Catalin Radulescu a fost un membru devotat taberei Dragnea. A fost alaturi de PSD inca de pe vremea FSN-ului, prinzand in 1990 un loc de deputat in primul Parlament de dupa Revolutie in postura de cel mai tanar deputat roman (27 de ani). A facut afaceri cu fabrici de detergenti, fabrica de cafea, hoteluri la Mamaia, firma de constructii in Pitesti si a fost condamnat cu suspendare. In decembrie 2016, deputatul era condamnat definitiv de instanta suprema, la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare pentru dare de mita si efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert, incompatibile cu functia.

The Patagonia Desert- A 4k Aerial Film of Argentina
 
 
00:00
 
00:16 / 03:03
Copy video url
Play / Pause
Mute / Unmute
Report a problem
Language
Mox Player
 
 
 


Promovarea lui Radulescu in PSD poate fi explicata si prin faptul ca este un politician potent financiar, iar afacerile sale se intersecteaza inclusiv cu cele ale lui 
Liviu Dragnea. Una dintre firmele sale (Concordia Con Strade), specializata in constructii de drumuri si autostrazi, a participat la licitatii in asociere cu firma TEL DRUM, condusa de un apropiat al lui Liviu Dragnea. Informatia apare pe site-ul Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor, unde cele doua firme apar ca asociate fiind reprezentate de o singura persoana, pe baza unei imputerniciri semnate in 2012.

Potrivit dezvaluirilor facute de Romania Libera, chiar in decembrie 2016, cand castiga un nou 
mandat de deputat, si era condamnat penal, a castigat prin propria firma contracte pentru lucrari la Baza Aeriana 86, cea care adaposteste nou-achizitionatele avioane de lupta F-16.

Catalin Radulescu va deschide lista de candidati pentru Camera Deputatilor in Arges din partea 
PER (Partidul Ecologist Roman). Daca partidul sau nu va intruni numarul de voturi necesare pentru a realiza pragul de 5%, Radulescu va face o pauza de la politica si cel mai probabil se va intoarce la afacerile sale.

 
 
 
 
 
 
 
 


Eugen Nicolicea devine jurist?

Ciolacu anunta ca Eugen Nicolicea nu mai are sustinerea filialei pentru o noua candidatura la alegeri. Ce se intampla cu Iordache, Plesoianu, Serban Nicolae si Carmen DanEugen Nicolicea a avut sapte mandate de deputat, fiind ales pentru prima data in 1992 in Parlament. Nicolicea s-a remarcat mai ales prin declaratiile controversate, prin jigniri ale colegilor din Opozitie, dar si prin tacerea absoluta privind studiile sale de drept.

In conditiile in care acesta a fost in ultimii ani unul din principalii juristi ai PSD, Adevarul.ro a dezvaluit ca a urmat Dreptul la Universitatea Spiru Haret, filiala din Drobeta Turnu Severin, forma de "Invatamant la Distanta".

Intrebat in decembrie 2017 de reporteri la ce Universitate si in ce an a absolvit Facultatea de Drept, in conditiile in care aceste date lipsesc din CV-ul sau publicat pe site-ul Parlamentului, deputatul PSD Eugen Nicolicea a raspuns nervos: "Ma, baiatule, tu chiar nu intelegi? Vrei sa avem altfel de discutii?".

Dupa doar o zi, un reporter al Digi24 l-a intrebat din nou despre locul unde a studiat Dreptul si in ce perioada. Deputatul PSD Eugen Nicolicea l-a amenintat pe jurnalist ca daca mai insista pe acest subiect ii va ridica acreditarea.

In acest conditii, nu se stie daca Nicolicea isi va continua cariera juridica, in schimb acesta poate profesa meseria sa de baza, cea de inginer electronist. De altfel, in afara de job-ul de parlamentar, Eugen Nicolicea a lucrat ultima data in 1992 ca director la firma INTERSTAR SRL.

Serban Nicolae se intoarce la avocatura

Cine este Serban Nicolae, omul lui Iliescu care schimba macazul inainte de alegerile parlamentare, pentru a obtine inca un mandat de senatorSerban Nicolae, care a obtinut, din partea PSD, trei mandate de senator, in 2004, 2012 si 2016, la alegerile parlamentare din 2020 va candida pentru un nou mandat, insa din partea Partidului Ecologist Roman (PER), dupa ce a fost exclus de pe listele social-democratilor. La fel ca in cazul lui Catalin Radulescu, primirea unui nou mandat de parlamentar este conditionata de rezultatul partidului la alegerile parlamentare.

Serban Nicolae, in varsta de 52 de ani, a absolvit in 1986 Liceul Industrial nr. 37 (astazi, Colegiul National "Emil Racovita") din Bucuresti. Unsprezece ani mai tarziu, isi obtine licenta in Stiinte Juridice la Universitatea Romano-Americana, iar dupa alti doisprezece ani isi da doctoratul in Relatii Internationale si Studii Europene, la varsta de 41 de ani. Spre deosebire de Eugen Nicolicea, studiile lui Serban Nicolae nu au fost contestate, acesta activand in cadrul cabinetului sau de avocatura.

De altfel, in 2000, fiind avocat, acesta il apara pe 
Ion Iliescu in procesul intentat acestuia in campania electorala, pentru utilizarea unor caricaturi protejate de drepturile de autor.

Ajuns presedinte, Iliescu il numeste pe Serban Nicolae consilier de stat la Departamentul Juridic al Administratiei Prezidentiale, pana in 2004 cand, la propunerea primului ministru 
Adrian Nastase, Ion Iliescu l-a numit pe Nicolae ministru pentru Relatia cu Parlamentul.

In 2010 a devenit practician in insolventa, membru al Filialei Bucuresti a Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania (UNPIR).

Ca avocat este asociat fondator al SCP "Serban Nicolae si asociatii", iar ca practician in insolventa este asociat unic al TEMPUS Grup IPURL.

Din ianuarie 2017, Serban Nicolae a fost ales de grupul sau parlamentar presedinte al Comisiei Juridice. Insa, dupa ce a sustinut puternic initiativele guvernelor conduse de facto de fostul lider PSD, Liviu Dragnea (ex-presedintele Camerei Deputatilor, condamnat la inchisoare pentru fapte de 
coruptie - n.r.), de modificare a legislatiei penale si a legilor justitiei, care au dus la reactii puternice din partea societatii civile, Serban Nicolae a fost treptat tras pe linie moarta de partid.

Liviu Pop, sindicalist din 
educatie

Senatorul PSD Liviu Pop, scos de pe lista pentru parlamentare: "Sa candidez din partea altui partid?"Fostul ministru al Educatiei, 
Liviu Marian Pop, a fost ales primul pe lista PSD Maramures pentru Senat, insa a fost inlaturat de pe liste. Ramas fara loc in Parlament, Pop se poate intoarce la activitatea sa din domeniul educatiei.

Liviu Pop a absolvit Facultatea de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca in 1996. In perioada 2005-2006, a urmat studii universitare de master in management educational la Facultatea de Stiinte Economice din cadrul Universitatii "Vasile Goldis" din Arad, in 2007-2009 un curs postuniversitar de informatica la Universitatea de Nord din Baia Mare, iar in 2015 un program postuniversitar in managementul afacerilor 
interne la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza".

 
 
 
 
-0:00
 
 
 
 


In ianuarie 2004, Liviu Pop a devenit presedin

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:00


1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
Deputatul Petru Movilă: am legi care au făcut istorie în Parlament
26/11/2020 13:49

 1. Pe 6 decembrie veţi candida pentru un nou mandat de parlamentar. Ce vă recomandă pentru un mandat de deputat şi de ce aţi ales să candidaţi din nou? Am ales să candidez pentru un nou mandat de ...

Președintele Klaus Iohannis va prezenta Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă
26/11/2020 09:45

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă va fi prezentat public joi. "Este un plan amplu şi vom avea peste 30 de miliarde de euro din fonduri europene pentru a finanţa măsurile din acest plan. Es ...

Demisii pe bandă în Parlament
24/11/2020 12:26

Deputatul USR Iulian Bulai anunţă marţi, intr-o postare pe Facebook, că a ajuns la Parlament pentru a-şi da demisia, amintind că USR are un proiect legislativ pentru eliminarea pensiilor speciale, care ...

Un fost ministru renunță la pensia specială
24/11/2020 11:48

Deputatul PSD Răzvan Cuc, fost ministru al Transporturilor, a anunţat, marţi, intr-un comunicat de presă remis AGERPRES, că va demisiona din Camera Deputaţilor in ultima zi de mandat, pentru a nu benefici ...

Bombă în USR
24/11/2020 11:15

USR stă pe un butoi cu pulbere cu mai putin de două săptămani inaintea alegerilor parlamentare. Un lider important si-a anuntat demisia in partid si zguduie pur si simplu formatiunea cu dezvăluirile soc f ...

Premierul Orban - „Nu am niciun motiv să îmi dau demisia pentru ceea ce s-a întâmplat la Piatra Neamţ
19/11/2020 07:46

Premierul Ludovic Orban consideră că nu are niciun motiv pentru a-şi da demisia după incendiul produs in spitalul de la Piatra Neamţ, el arătand că ceea ce s-a intamplat "ţine de managementul unui ...

Iohannis s-a rugat la biserică pentru victimele incendiului de la Piatra Neamț. „Este foarte important acum să se afle foarte rapid cum a fost posibil un astfel de incendiu
15/11/2020 12:50

Accidentul "groaznic" de la Piatra Neamţ a arătat, incă o dată, de ce este absolut necesară o reformă profundă a sistemului de sănătate publică din Romania, a declarat, duminică, preşedint ...

Alegeri în Republica Moldova. Luptă strânsă între Igor Dodon și Maia Sandu
15/11/2020 09:45

Cetăţenii Republicii Moldova işi aleg astăzi preşedintele, in cadrul celui de-al doilea tur, decisiv, al alegerilor prezidenţiale, in care se confruntă actualul şef al statului, filorusul Igor Dodon şi ...

Bombă la Palat! Regina Elisabeta renunță la tron
14/11/2020 09:08

  Mai multi experti regali au dezvăluit că Regina Elisabeta este pregătită să renunte la tron, chiar de ziua ei. Aceştia consideră că Regina Marii Britanii ar putea să abdice pe 21 aprilie, la i ...

Premierul Ludovic Orban: „Alocațiile pentru copii vor crește, dar nu oricum
13/11/2020 11:34

Premierul a declarat  că dublarea sumelor pentru alocaţii datorate copiilor se va face ţinand cont de situaţia economică şi de incasările reale previzionate la bugetul de stat, adică in trepte, cu ...


Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei