Fructul care este un adevărat elixir pentru oameni. Te menține tânăr, ce spune ultimul studiu

fructe_89154600

Dimensiune font:

| 16-12-2023 11:30

 

Care este fructul care prelungește viața. Rezultatele se văd după ce îl consumi timp de 2 luni

Un studiu făcut de curând de o echipă de cercetători de la o universitate din Statele Unite ale Americii a ajuns la o serie de concluzii neașteptate, în ceea ce privește un fruct.

Potrivit oamenilor de știință, acesta este fructul obișnuit care te poate menține tânăr mai mult timp. Este vorba despre unul dintre cele mai ieftine produse din piețe și magazine, care se găsește în abundență în România. Diferențele se observă după doar două luni de consum. 

Toate beneficiile fructului se găsesc în coaja lui

Potrivit studiului realizat recent de o echipă de oameni de știință de la Universitatea din Iowa, SUA a demonstrat că substanțele benefice ale acestui fruct se regăsește chiar în coaja lui. Acest compus are rol în prevenirea atrofierii musculare.

Conform oamenilor de știință, mușchii unei persoane vârstnice pot întineri după doar două luni de tratament. 

Elixirul vieții, banalul măr

Așadar, elixirul tinereții pentru țesutul muscular se află în coaja banalelor mere. Oamenii de știință își doresc ca această descoperire să deschidă ușa către dezvoltarea  unor noi terapii ce pot ajuta bătrânii și adulții care au nevoie de o întinerire a mușchilor.

 

Atrofierea musculară este un proces natural odată cu înaintarea în vârstă și este cauzată de o proteină numită ATF4, mai arată oamenii de știință. Există, însă, doi compuși ce îi pot reduce semnificativ acțiunea, anunță echipa de cercetători americani.

Ce conține coaja de măr

O primă substanță importantă este acidul ursolic, care se regăsește în mere. A doua substanță ar fi tomatidinul pe care îl găsim și în roșiile verzi. 

În urma experimentelor realizate în laborator, pe șoareci, cercetătorii au observat că, după doar două luni de tratament, masa musculară a subiecților a crescut cu zece procente și s-a îmbunătățită cu 30%.

 Mere: proprietati terapeutice si nutritionale
Un mar mediu de aprox. 180 gr. contine : (1)

95 calorii
25 gr. carbohidrati
4 gr. fibre
14% vitamina C, din Doza Zilnica Recomandata (DZR)
6 % Potasiu, din DZR
5 % vitamina K, din DZR
2-4% din DZR pentru mangan, cupru,si vitaminele A, E, B1, B2 si B6.
Merele sunt si o sursa bogata de polifenoli, ei sunt probabil responsabili pentru multe dintre beneficiile pentru sanatate.

Pentru a obtine cat mai multe beneficii consumati merele cu tot cu coaja, coaja contine jumate din fibre si multi polifenoli.

 

In concluzie merele sunt o sursa buna de fibre si vitamina C si de asemenea contin polifenoli care pot avea numeroase beneficii pentru sanatate.

Marul are actiune tonica, diuretica, uricolica, depurativa, antiseptica, intestinala si laxativa.


Este indicat in astenie, surmenaj, convalescenta, anemie, reumatism, guta, litiaza urica, hepatita, stari febrile, ulcer gastric, gastrite, insomnie si altele.

Mere: beneficii pentru sanatate
1. Sunt bune pentru pierderea in greutate
Desi foarte gustoase si hranitoare, merele nu ingrasa! Exista chiar o serie de regimuri de slabit bazate pe consumul de mere. Merele sunt bogate in fibre si apa, doua calitati care se fac sa te simti satul.

Intr-un studiu persoanele care si-au inceput masa cu felii de mere, au mancat in medie cu 200 de calorii mai putin decat cei care nu au facut-o.


Merele pot ajuta la pierderea in greutate in mai multe moduri si sunt mai satioase in special continutului ridicat de fibre.

2. Merele pot preveni bolile de inima
Merele sunt bogate si in fibre solubile care au rolul de a reduce nivelul ,,colesterolului rau ” din sange si de a preveni aparitia bolilor cardiovasculare.

De asemenea contin polifenoli care sunt legati de scaderea tensiunii arteriale si a riscului de accident vascular cerebral.

Un pahar de suc de mere revitalizeaza organismul si intareste arterele.


3.Sunt legate de un risc mai mic de diabet de tip 2

Mai multe studii au asociat consumul de mere cu un risc mai mic de diabet de tip 2.

Intr-un studiu mare (11 Trusted Source), consumul unui mar pe zi a fost legat de un risc cu 28% mai mic de diabet zaharat de tip 2 , comparativ cu faptul de a nu manca mere.

Chiar si consumul a doar cateva mere pe saptamana a avut un efect similar.

Acest lucru este posibil datorita continutului de antioxidanti din polifenol.

4. Stimuleaza digestia
Acidul malic din mere stimuleaza digestia si ajuta la ameliorarea unor boli de stomac.

Merele se numara printre fructele alcaline, la fel ca si curmalele, caisele, stafidele , perele sau pepenele verde.

Fructele contin pectina, un tip de fibre care actioneaza ca un prebiotic.

Acesta inseamna ca hraneste bacteriile bune din intestin.

5. Substantele din mere pot ajuta la prevenirea cancerului
Studiile de specialitate au demonstrat ca, in cazul persoanelor care consuma zilnic mere,riscul de aparitie ca cancerului este cu 25 % mai mic, datorita antioxidantilor pe care aceste fructe le contin.

Quercitina flavonoida din mere scade riscul aparitiei de cancer de colon si de prostata, iar un studiu efectuat in Finlanda a aratat ca o dieta bogata in fitonutrientii din mere, scade cu pana la 40% incidenta cancerului de plamani.

In plus, un studiu la femei a raportat ca consumul de mere, a fost legat de rate mai mici de deces cauzate de cancer.

6. Merele contin compusi care pot ajuta la combaterea astmului.
Merele contin compusi antioxidanti si antiinflamatorii care pot ajuta la reglarea raspunsurilor imune si la protejarea impotriva astmului.

Coaja de mere contine quercitina flavonoida care poate ajuta la reglarea sistemului imunitar si la reducerea inflamatiei.

Acestea sunt cele doua moduri in care poate afecta astmul si reactiile alergice.

Cercetatorii de la Universitatea din Nottingham, au aratat ca persoanele care consuma macar 5 mere pe saptamana, sunt mai putin expuse riscului de a se imbolnavi de boli respiratorii.

Un alt studiu efectuat in Olanda aratat ca un consum zilnic de doua mere de catre fumatori, scade la jumatate riscul de a se imbolnavi de boli respiratorii.

7. Imbunatatesc activitatea cerebrala si stimuleaza memoria
Cercetatorii sublinieaza faptul ca merele si in special sucul de mere au rolul de a stimula activitatea cerebrala si a imbunatati memoria.

Antioxidantii care intra in compozitia merelor, apara creierul de actiunea radicalilor liberi si de asa numitul stres oxidativ care poate duce la aparitia unor boli grave, cum este Alzheimer-ul.

Potrivit acestui studiu acuitatea mentala este imbunatatita printr-o dieta echilibrata , asociata cu un consum zilnic de doua cani de suc de mere sau cu un consum de 3 mere.

Sucul de mere poate ajuta la conservarea acetilcolinei , un neurotransmitator care poate scadea odata cu varsta. Nivelul scazut de acetilcolina sunt legate de boala Alzheimer.

Consumate zilnic, merele va ajuta, asadar sa aveti o memorie excelenta, la orice varsta.

8.Merele sunt bune pentru sanatatea oaselor
Sarurile minerale din mere sunt foarte usor asimilate de organismul copiilor, in special calciul, care contribuie la dezvoltarea oaselor si a dintilor. Cercetatorii considera ca compusii antioxidanti si antiinflamatorii din fructe pot ajuta la promovarea densitatii si rezistentei oaselor.

In plus consumul de fructe poate ajuta la pastrarea masei osoase pe masura ce imbatranesti.

De retinut este si faptul ca in coaja merelor se concentreaza de 6 ori mai multe saruri minerale decat in restul fructului.

Stomatologii recomanda consumarea unui mar dupa fiecare masa, marul curata dintii in mod natural si are un efect benefic asupra gingiilor.
Daca simtiti ca gripa va da tarcoale, fierbeti 3 mere taiate felii intr-o jumatate de litru de apa, strecurati si beti acest ceai cat mai fierbinte indulcit cu miere.
Merele nu ar trebui sa lipseasca din pachetelul cu mancare pentru scoala a celor mici, dar nici din geanta dvs. atunci cand plecati la serviciu.
Carbohidratii din mere aduc un plus de energie, mineralele intaresc organismul, iar apa hidrateaza tesuturile.
Mere: contraindicatii
Consumul de mere exagerat, poate duce la acumularea in exces de fructoza in organism. Acest lucru poate provoca probleme de sanatate, cum ar fi obezitatea si diabetul.
Consumul excesiv de suc de mere duce la diaree.
Merele pot provoca reactii alergice la unele persoane.
Consumul de mere poate interfera cu anumite medicamente. Este recomandat sa discutati cu medicul, inainte de adauga merele in alimentatie.
Femeile insarcinate sau care alapteaza trebuie sa evite consumul excesiv, deoarece pot dauna fatului in crestere.
Semintele de mere contin substante nocive, astfel consumul excesiv poate fi fatal..

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Imagini îngrozitoare la Spitalul Pantelimon din Capitală! Fecale care curg dintr-o țeavă spartă la subsol ajung în mâncarea pacienților
18/03/2024 17:44

Imagini ingrozitoare, rupte parcă dintr-o epocă pe care o vrem demult uitată, au fost filmate de angajatele de la Spitalul Pantelimon, una dintre cele mai mari unităti spitalicesti din Bucuresti, care se af ...

Copii obezi, dar subnutriți. Pericolul care crește în România. Medic nutriționist: „Le facem viața mai grea hrănindu-i prost“
18/03/2024 15:02

Crezand că le fac un bine, părintii si bunicii indoapă copiii cu tot felul de alimente nesănătoase, in cantităti si la momente nepotrivite, uitand că in alimentatie „calitate“ inseamnă altceva. Rom ...

Scădere „galopantă” a acoperirii vaccinale în rândul copiilor
18/03/2024 10:31

Un reprezentant al Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Odette Popovici, a atenţionat, zilele trecute, la o masă rotundă despre hepatitele virale, asupra scăderii „ingrijorătoare, galop ...

Fă o plimbare de 10-15 minute după ce ai mâncat: Efectul pe care îl are asupra glicemiei
18/03/2024 10:18

Fă o plimbare de 10-15 minute după ce ai mancat: Efectul pe care il are asupra glicemiei. O scurtă plimbare după masă poate părea simplă, dar beneficiile sale pentru sănătatea fizică si mentală sunt ...

REMEMBER DIN 2021: 3 ani de la incendiul de la Institutul Matei Balș - 24 de morți și niciun vinovat
18/03/2024 01:01

Pe 29 ianuarie 2021, in incendiul devastator care a cuprins un pavilion al Institutului Matei Bals si-au pierdut viata 24 de pacienti. Patru pe loc, ceilalti in zilele următoare, in spitalele unde fuseseră tr ...

Medicul Virgiliul Stroescu spulberă vinul roșu: Alcoolul, sub orice formă, e toxic!
17/03/2024 11:57

Medicul Virgiliu Stroescu revine cu noi opinii categorice. După ce a declarat că să bei cafea inseamnă să iti biciuiesti organismul, Stroescu revine si spune că nici alcoolul nu ajută. Celebrul mit cu vi ...

Medicul care și-a înțepat un coleg la Spitalul Floreasca este soțul consilierei lui Iohannis pe probleme de sănătate
15/03/2024 20:38

Medicul de la Floreasca, cel care si-a intepat un coleg cu un instrument folosit la operatia unei paciente cu hepatită, este sotul consilierei prezidentiale Diana Păun. Bărbatul este acum urmărit penal pent ...

Incalificabil! În timp ce opera, un chirurg celebru de la Spitalul Floreasca a snopit în bătaie doi colegi
15/03/2024 12:25

Un chirurg de la Spitalul Floreasca a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe langă Judecătoria Sectorului 1 pentru săvarşirea infracţiunii de purtare abuzivă, după ce şi-a atacat cu electr ...

Oțetul de mere, mai bun pentru slăbire decât Ozempic, medicamentul care face furori. Câte kilograme poți da jos în 3 luni
15/03/2024 08:19

Un nou studiu, publicat săptămana aceasta in revistă medicală BMJ, arată că o lingură de otet de mere diluat intr-un pahar de apă in fiecare dimineată, inainte de micul dejun, ar putea declansa o pierd ...

Inpolitics: De ce sunt secretizate Rapoartele de Medicină Legală din perioada pandemiei?
14/03/2024 00:27

Consiliul Superior de Medicină Legală a lansat recent, prin presedinta prof. univ. dr. Diana Bulgaru Iliescu, invitatia pentru prezentarea Raportului asupra activitătii retelei de Medicină legală pentru an ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei