Fructul care este un adevărat elixir pentru oameni. Te menține tânăr, ce spune ultimul studiu

fructe_89154600

Dimensiune font:

| 16-12-2023 11:30

 

Care este fructul care prelungește viața. Rezultatele se văd după ce îl consumi timp de 2 luni

Un studiu făcut de curând de o echipă de cercetători de la o universitate din Statele Unite ale Americii a ajuns la o serie de concluzii neașteptate, în ceea ce privește un fruct.

Potrivit oamenilor de știință, acesta este fructul obișnuit care te poate menține tânăr mai mult timp. Este vorba despre unul dintre cele mai ieftine produse din piețe și magazine, care se găsește în abundență în România. Diferențele se observă după doar două luni de consum. 

Toate beneficiile fructului se găsesc în coaja lui

Potrivit studiului realizat recent de o echipă de oameni de știință de la Universitatea din Iowa, SUA a demonstrat că substanțele benefice ale acestui fruct se regăsește chiar în coaja lui. Acest compus are rol în prevenirea atrofierii musculare.

Conform oamenilor de știință, mușchii unei persoane vârstnice pot întineri după doar două luni de tratament. 

Elixirul vieții, banalul măr

Așadar, elixirul tinereții pentru țesutul muscular se află în coaja banalelor mere. Oamenii de știință își doresc ca această descoperire să deschidă ușa către dezvoltarea  unor noi terapii ce pot ajuta bătrânii și adulții care au nevoie de o întinerire a mușchilor.

 

Atrofierea musculară este un proces natural odată cu înaintarea în vârstă și este cauzată de o proteină numită ATF4, mai arată oamenii de știință. Există, însă, doi compuși ce îi pot reduce semnificativ acțiunea, anunță echipa de cercetători americani.

Ce conține coaja de măr

O primă substanță importantă este acidul ursolic, care se regăsește în mere. A doua substanță ar fi tomatidinul pe care îl găsim și în roșiile verzi. 

În urma experimentelor realizate în laborator, pe șoareci, cercetătorii au observat că, după doar două luni de tratament, masa musculară a subiecților a crescut cu zece procente și s-a îmbunătățită cu 30%.

 Mere: proprietati terapeutice si nutritionale
Un mar mediu de aprox. 180 gr. contine : (1)

95 calorii
25 gr. carbohidrati
4 gr. fibre
14% vitamina C, din Doza Zilnica Recomandata (DZR)
6 % Potasiu, din DZR
5 % vitamina K, din DZR
2-4% din DZR pentru mangan, cupru,si vitaminele A, E, B1, B2 si B6.
Merele sunt si o sursa bogata de polifenoli, ei sunt probabil responsabili pentru multe dintre beneficiile pentru sanatate.

Pentru a obtine cat mai multe beneficii consumati merele cu tot cu coaja, coaja contine jumate din fibre si multi polifenoli.

 

In concluzie merele sunt o sursa buna de fibre si vitamina C si de asemenea contin polifenoli care pot avea numeroase beneficii pentru sanatate.

Marul are actiune tonica, diuretica, uricolica, depurativa, antiseptica, intestinala si laxativa.


Este indicat in astenie, surmenaj, convalescenta, anemie, reumatism, guta, litiaza urica, hepatita, stari febrile, ulcer gastric, gastrite, insomnie si altele.

Mere: beneficii pentru sanatate
1. Sunt bune pentru pierderea in greutate
Desi foarte gustoase si hranitoare, merele nu ingrasa! Exista chiar o serie de regimuri de slabit bazate pe consumul de mere. Merele sunt bogate in fibre si apa, doua calitati care se fac sa te simti satul.

Intr-un studiu persoanele care si-au inceput masa cu felii de mere, au mancat in medie cu 200 de calorii mai putin decat cei care nu au facut-o.


Merele pot ajuta la pierderea in greutate in mai multe moduri si sunt mai satioase in special continutului ridicat de fibre.

2. Merele pot preveni bolile de inima
Merele sunt bogate si in fibre solubile care au rolul de a reduce nivelul ,,colesterolului rau ” din sange si de a preveni aparitia bolilor cardiovasculare.

De asemenea contin polifenoli care sunt legati de scaderea tensiunii arteriale si a riscului de accident vascular cerebral.

Un pahar de suc de mere revitalizeaza organismul si intareste arterele.


3.Sunt legate de un risc mai mic de diabet de tip 2

Mai multe studii au asociat consumul de mere cu un risc mai mic de diabet de tip 2.

Intr-un studiu mare (11 Trusted Source), consumul unui mar pe zi a fost legat de un risc cu 28% mai mic de diabet zaharat de tip 2 , comparativ cu faptul de a nu manca mere.

Chiar si consumul a doar cateva mere pe saptamana a avut un efect similar.

Acest lucru este posibil datorita continutului de antioxidanti din polifenol.

4. Stimuleaza digestia
Acidul malic din mere stimuleaza digestia si ajuta la ameliorarea unor boli de stomac.

Merele se numara printre fructele alcaline, la fel ca si curmalele, caisele, stafidele , perele sau pepenele verde.

Fructele contin pectina, un tip de fibre care actioneaza ca un prebiotic.

Acesta inseamna ca hraneste bacteriile bune din intestin.

5. Substantele din mere pot ajuta la prevenirea cancerului
Studiile de specialitate au demonstrat ca, in cazul persoanelor care consuma zilnic mere,riscul de aparitie ca cancerului este cu 25 % mai mic, datorita antioxidantilor pe care aceste fructe le contin.

Quercitina flavonoida din mere scade riscul aparitiei de cancer de colon si de prostata, iar un studiu efectuat in Finlanda a aratat ca o dieta bogata in fitonutrientii din mere, scade cu pana la 40% incidenta cancerului de plamani.

In plus, un studiu la femei a raportat ca consumul de mere, a fost legat de rate mai mici de deces cauzate de cancer.

6. Merele contin compusi care pot ajuta la combaterea astmului.
Merele contin compusi antioxidanti si antiinflamatorii care pot ajuta la reglarea raspunsurilor imune si la protejarea impotriva astmului.

Coaja de mere contine quercitina flavonoida care poate ajuta la reglarea sistemului imunitar si la reducerea inflamatiei.

Acestea sunt cele doua moduri in care poate afecta astmul si reactiile alergice.

Cercetatorii de la Universitatea din Nottingham, au aratat ca persoanele care consuma macar 5 mere pe saptamana, sunt mai putin expuse riscului de a se imbolnavi de boli respiratorii.

Un alt studiu efectuat in Olanda aratat ca un consum zilnic de doua mere de catre fumatori, scade la jumatate riscul de a se imbolnavi de boli respiratorii.

7. Imbunatatesc activitatea cerebrala si stimuleaza memoria
Cercetatorii sublinieaza faptul ca merele si in special sucul de mere au rolul de a stimula activitatea cerebrala si a imbunatati memoria.

Antioxidantii care intra in compozitia merelor, apara creierul de actiunea radicalilor liberi si de asa numitul stres oxidativ care poate duce la aparitia unor boli grave, cum este Alzheimer-ul.

Potrivit acestui studiu acuitatea mentala este imbunatatita printr-o dieta echilibrata , asociata cu un consum zilnic de doua cani de suc de mere sau cu un consum de 3 mere.

Sucul de mere poate ajuta la conservarea acetilcolinei , un neurotransmitator care poate scadea odata cu varsta. Nivelul scazut de acetilcolina sunt legate de boala Alzheimer.

Consumate zilnic, merele va ajuta, asadar sa aveti o memorie excelenta, la orice varsta.

8.Merele sunt bune pentru sanatatea oaselor
Sarurile minerale din mere sunt foarte usor asimilate de organismul copiilor, in special calciul, care contribuie la dezvoltarea oaselor si a dintilor. Cercetatorii considera ca compusii antioxidanti si antiinflamatorii din fructe pot ajuta la promovarea densitatii si rezistentei oaselor.

In plus consumul de fructe poate ajuta la pastrarea masei osoase pe masura ce imbatranesti.

De retinut este si faptul ca in coaja merelor se concentreaza de 6 ori mai multe saruri minerale decat in restul fructului.

Stomatologii recomanda consumarea unui mar dupa fiecare masa, marul curata dintii in mod natural si are un efect benefic asupra gingiilor.
Daca simtiti ca gripa va da tarcoale, fierbeti 3 mere taiate felii intr-o jumatate de litru de apa, strecurati si beti acest ceai cat mai fierbinte indulcit cu miere.
Merele nu ar trebui sa lipseasca din pachetelul cu mancare pentru scoala a celor mici, dar nici din geanta dvs. atunci cand plecati la serviciu.
Carbohidratii din mere aduc un plus de energie, mineralele intaresc organismul, iar apa hidrateaza tesuturile.
Mere: contraindicatii
Consumul de mere exagerat, poate duce la acumularea in exces de fructoza in organism. Acest lucru poate provoca probleme de sanatate, cum ar fi obezitatea si diabetul.
Consumul excesiv de suc de mere duce la diaree.
Merele pot provoca reactii alergice la unele persoane.
Consumul de mere poate interfera cu anumite medicamente. Este recomandat sa discutati cu medicul, inainte de adauga merele in alimentatie.
Femeile insarcinate sau care alapteaza trebuie sa evite consumul excesiv, deoarece pot dauna fatului in crestere.
Semintele de mere contin substante nocive, astfel consumul excesiv poate fi fatal..

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:50

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com, organizează în data de 31.01.2025, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 26.770 mp, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, zona Dedeman 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 26.770 mp, situată în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: se obține gratuit, atât de la sediul autorității, cât și de pe site-ul autorității 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 23.01.2025, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 31.01.2025, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 31.01.2025, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro
ANUNȚ DE PARTICIPARE LA LICITAȚIE PUBLICĂ privind închirierea prin licitație publică a două spații ce aparțin domeniului public al Comunei Tămășeni, Jud. Neamt. 1.Informații generale privind autoritatea contractantă in special denumirea,codul de identificare fiscală, adresa,numărul de telefon,fax și/sau adresa de e-mail,persoană de contact:Comuna Tămășeni, strad Unirii, nr.157 județul Neamț, telefon: 0233749494, fax: 0233749333 e –mail: primariatamaseni@yahoo.com.Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică,in special descrierea bunurilor care urmează să fie concesionate:Spațiu în suprafață de 118,53 mp ce aparține domeniului public al Comunei Tămășeni, situat pe Str. Unirii, nr. 373, la etajul 1 al Dispensarului Uman din satul Adjudeni, com. Tămășeni, Jud. Neamț. Închirierea se va realiza conform HCL nr.66/16.12.2024 si OUG nr. 57/2019. Spațiu în suprafață de 117,45 mp ce aparține domeniului public al Comunei Tămășeni, situat pe Str. Unirii, nr. 373, la etajul 1 al Dispensarului Uman din satul Adjudeni, com. Tămășeni, Jud. Neamț.Închirierea se va realiza conform HCL nr.67/16.12.2024 si OUG nr. 57/2019. 2.Informații privind documentația de atribuire : se regăsesc in caietul de sarcini. 2.1.Modalitatea sau modalitațile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar din documentația de atribuire:la sediul Comunei Tămășeni sau în baza unei solicitari scrise sau in format electronic adresate către Primăria comunei Tămășeni.2.2.Denumirea si datele de contact ale compartimentului de la care se pot obține un exemplar din documentația de atribuire: Primăria comunei Tămășeni, Compartiment administrare domeniul public și privat, fond funciar, cadastru și resurse umane.2.3.Costul si condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ: 10,00 lei poate fi achitat in numerar la casieria unitații.2.4.Data–limită de pentru solicitarea clarificărilor 08.01.2025 ora 12:00.3.Informații privind ofertele:3.1.Data-limită de depunere a ofertelor : 15.01.2025 ora 10:00.3.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț, la registratură.3.3.Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: 2 exemplare. 4.Data si locul la care se va desfașura sedința publică de deschidere a ofertelor: 16.01.2025 ora 10:00, Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț.6.Denumirea, adresa, numărul de telefon și /sau adresa de e-mail ale instanței competente in soluționarea litigiilor apărute si termenele pentru sesizarea instanței : Judecătoria Roman, Piata Roman Voda nr. 1 cod postal 611022 telefon 0233 743858 fax 0233 742583 , e-mail : jud – roman@just.ro. 7.Data transmiterii anunțului de licitație către instituțiile abilitate in vederea publicării: 17.12.2024. Primar, Lucaci Stefan
Descoperire revoluționară. Tratamentul care oprește progresia mielomului multiplu și redă speranța pacienților
13/01/2025 14:50

Un nou studiu a adus sperantă pentru pacientii care se confruntă cu mielom multiplu, un tip devastator de cancer al sangelui. Cercetătorii de la Centrul Medical Tel Aviv Sourasky (SMC) din Israel au anuntat ...

Fenomenul divorțului de somn pune stăpânire pe toată Europa. Tot mai multe cupluri aleg să-și petreacă nopțile separat de partenerii de viață
13/01/2025 10:35

Tot mai multe cupluri din Europa au de-a face cu fenomenul divortului de somn. Acest lucru implică petrecerea noptilor a partenerilor in camere diferite, alegand să nu mai doarmă impreună, la bază stand ca ...

 Resetare digitală.  Tehnologia sub control
12/01/2025 10:45

Sub motto-ul „Viată mai intensă, mai putine dispozitive digitale!”, Institutul National de Sănătate Publică (INSP)  a dat startul unei campanii nationale remarcabile intitulată „Dep ...

Bolile cardiovasculare fac ravagii printre români
12/01/2025 10:04

Decesele cauzate de bolile cardiovasculare răman alarmant de ridicate ca număr si se estimează că, la nivel global, in 2030 vor atinge cifra de 23 milioane, desi ratele generale ale mortalitătii s-au redus ...

De câte ori e normal să te trezești noaptea pentru a merge la baie, în funcție de vârstă
11/01/2025 21:54

 Nicturia se referă la nevoia de a urina in timpul noptii.    Este un fenomen care poate avea origini variate, desi, in multe cazuri, este perfect normal. „Anumite probleme, cum ar fi ...

Cardurile de sănătate nu funcționează. Anunțul CNAS
10/01/2025 22:35

Romanii care au nevoie de retete zilele acestea intampină din nou dificultăti, din cauza fatului că Platforma Informatică din Asigurările de Sănătate (PIAS) care gestionează cardurile de sănătate nu f ...

Alexandru Rafila, despre virusul HMPV: Nu este vorba despre niciun fel de noutate. Este răspunzător pentru o bună parte din virozele respiratorii
09/01/2025 13:01

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi că virusul metapneumovirus uman (HMPV) nu reprezintă o noutate, intrucat a fost identificat pentru prima oară in 2001, iar in Romania, in fiecare an ...

Tupeu monstruos: Medicii de la Spitalul Județean Buzău nu mai fac gărzi, de ciudă că au fost criticați de pacienți
08/01/2025 16:36

Stat in stat! Medicii din Romania refuză să mai trateze pacienti si nimeni nu ii poate trage la răspundere in mod legal. Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău nu mai asigură, de la inceputul ...

A înghețat Guvernul și pragul pensiei până la care se acordă medicamente compensate cu 90%?
06/01/2025 09:39

Un proiect de Hotărare de Guvern propus de Ministerul Sănătătii inainte de sărbătorile de iarnă prevedea majorarea plafonului de pensie pentru care se acordă medicamente compensate cu 90% din pretul de ...

Speranțe pentru bolnavii de cancer. Primul vaccin cu ARN ar putea deveni realitate
03/01/2025 23:47

  Vaccinurile personalizate impotriva cancerului folosesc ARN pentru a antrena sistemul imunitar să atace tumorile. Primele rezultate sunt promiţătoare, dar implementarea rapidă a acestor tratame ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei