LIVE COVID-19 in Romania: Avem peste 10.000 de cazuri. Tataru a suspendat din functie inca un manager de spital

virus  5152700000

Dimensiune font:

| 23-04-2020 11:00

LIVE TEXT, cele mai noi informatii despre pandemia de coronavirus in Romania si in lume:

 

 Romania a trecut pragul de 10.000 de persoane infectate cu COVID-19, iar numarul deceselor a ajuns la 545.

Klaus Iohannis a iesit in deja obisnuita sa declaratie zilnica sa ne avertizeze ca nu e cazul sa ne relaxam deja, desi anterior vorbise de ridicarea unor restrictii incepand cu 15 mai, pentru ca epidemia poate sa se reaprinda foarte usor.

Dupa marea controversa legata de planul "Vacanta Mare", Adrian Streinu Cercel a fost demis de la sefia comisiei anti-COVID din Ministerul Sanatatii.

In ceea ce priveste situatia din lume, in acest moment sunt peste 2,7 milioane de cazuri, iar numarul deceselor a trecut de 191.000. In SUA cifrele cresc ametitor si s-a inregistrat un nou record de decese: 3.176 in 24 de ore. Iar Donald Trump a venit cu o noua idee bizara: injectarea bolnavilor cu inalbitor!

Urmareste toate datele statistice transmise in timp real pe site-ul Worldometers
 

 
11:01 - Managerul Spitalului Judetean Botosani, Livia Mihalache, a fost suspendat, vineri, prin ordin de ministru, din cauza "gravelor deficinte de management". Suspendarea are loc pe perioada starii de urgenta. In locul Liviei Mihalache a fost numit manager doctorul Radu Malancea, potrivit Mediafax.

10:54 - 14 persoane de la Centrul pentru Persoane cu Dizabilitati din Pecica, Arad, au fost confirmati pozitiv.

"Din informatiile preliminare pe care le avem este vorba atat de personal, cat si de beneficiarii centrului. Noi am descoperit in urma unei decizii de a testa atat personalul, cat si beneficiarii, chiar daca sunt asimptomatici", a declarat Horea Timis, reprezentant DSP Arad, citat de Antena3.

10:51 - Indonezia va interzice temporar transportul intern si international pe calea aerului si pe mare, cu anumite exceptii, incepand din aceasta saptamana si pana la sfarsitul lunii mai pentru a preveni o raspandire si mai ampla a noului coronavirus.

10:37 - Incepand de azi, controlorii de bilete vor masura temperatura calatorilor din Oradea la urcarea in mijloacele de transport in comun, pentru a ajuta la reducerea raspandirii noului coronavirus.

10:34 - Mai mult decat o pneumonie, COVID-19 este o inflamare vasculara sistemica, potrivit unui studiu al unor cercetatori din Zurich. Acest lucru explica de ce ea provoaca atat de multe probleme cardio-vasculare si cedarea organelor vitale.

10:24 - Parcurile din Bucuresti s-ar putea redeschide in trei saptamani, a anuntat Gabriela Firea. In ceea ce priveste transportul in comun, edilul cere autoritatilor sa asigure masti pentru calatori.

"La transportul in comun vom reveni treptat si sunt de acord ca Statul sa fie cel care asigura masurile de protectie pentru cetateni. Parcurile, e o discutie aici. Fac analize in aceasta perioada. Trebuie sa redeschidem, mai ales parcurile mari unde ar fi mai mic pericolul de a se intalni mai multe persoane in acelasi loc", a zis Firea, potrivit Antena3.

10:18 - 500 de rromi din localitatea Vadul Crisului, Bihor, refuza sa fie testati pentru coronavirus, desi trei dintre ei au fost depistati pozitiv. Politia si jandarmii au fost trimisi sa intervina in focar, iar primarul cere acum intrarea localitatii in carantina, informeaza Antena3.

10:02 - Primarul general, Gabriela Firea, a anuntat ca au ajuns in tara 6.000 de teste rapide, provenind dintr-o donatie, acestea fiind destinate cadrelor medicale din spitalele bucurestene.



09:50 - Antiviralul Remdesivir, produs de laboratorul american Gilead Sciences, nu a ameliorat starea de sanatate a bolnavilor de COVID-19, potrivit rezultatelor furnizate de unul dintre primele studii clinice ale acestui medicament.

Un rezumat al rezultatelor studiului clinic a fost publicat joi din eroare, inainte de a fi retras, pe site-ul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), a raportat cotidianul Financial Times.

"Regretam ca OMS a publicat prematur informatii privind acest studiu. Cercetatorii care au participat la el nu si-au dat permisiunea pentru publicarea rezultatelor", au transmis reprezentantii companiei Gilead Sciences.

09:48 - Medicul pediatru Mihai Cracu avertizeaza parintii sa nu fie indiferenti la un anumit simptom al COVID-19, intalnit mai mult in cazul copiilor, dar nu numai, si descoperit recent, aparand mai rar la adulti.

Este vorba despre COVID Toes (degetele COVID), adica niste pete purpurii sau albastre care apar pe degetele de la picioare, dupa cum a transmis presa straina.



09:40 - Cercetatorii elvetieni au demarat o campanie de recoltare a probelor de sange si de monitorizare a cetatenilor pentru a determina care este proportia din populatie dotata cu anticorpi impotriva noului coronavirus si care este nivelul de imunitate.

09:31 - Mexicul a depasit pragul de 1.000 de decese cauzate de noul coronavirus si numara peste 11.000 de cazuri confirmate de contaminare.

09:26 - Rapperul Fred the Godson a murit joi la varsta de 35 de ani din cauza unor complicatii legate de COVID-19 dupa ce a fost internat mai multe saptamani intr-un spital newyorkez, au confirmat mai multi prieteni ai artistului pe retelele de socializare.
a09:17 - Presedintele Klaus Iohannis va vizita, la ora 12:00, Unitatea de Suport Medical "Bucurestii Noi".

09:08 - Un tren de noapte va duce, saptamanal, personal medical din Romania in Austria incepand cu 2 mai. Sistemul de ingrijire medicala din Austria se bazeaza pe forta de munca est-europeana. Aici lucreaza asistente si medici din Slovacia, Cehia, Ungaria si Slovenia. Insa Romania este tara din care au venit cei mai multi.

08:59 - In timpul conferintei de joi seara de la Casa Alba, un oficial a prezentat rezultatele cercetarii guvernului american, care arata ca inalbitorul poate ucide virusul din saliva sau din fluidele respiratorii.

"Vad ca dezinfectantul il distruge intr-un minut. Un minut. Exista vreo cale sa putem face asta, prin injectare sau aproape o curatare? Asadar, ar fi interesant de verificat asta", a spus Donald Trump.

Medicii au avertizat ca ideea lui ar putea avea rezultate fatale:

"Aceasta idee de injectare sau ingerare de orice tip de produs de curatare este iresponsabila si periculoasa. Este o metoda comuna la care apeleaza oamenii cand vor sa se sinucida".

"Ca medic, nu pot recomanda injectarea de dezinfectant in plamani sau folosirea de raze UV pentru a trata COVID-19. Nu ascultati sfaturi medicale venite de la Trump".

08:50 - Liderii UE au cerut Comisiei Europene sa pregateasca un plan de iesire din criza si au amanat deciziile dificile privind solidaritatea, pe care tarile din sudul continentului o solicita celor nordice.

Cancelarul german Angela Merkel a semnalat ca este pentru infiintarea unui fond comun de pana la 2.000 de miliarde de euro pentru redresarea economiei UE, dar vrea mai intai sa stie cum va fi folosit, inainte de a-l sustine oficial.

08:41 - Premierul Ludovic Orban a ajuns la Ministerul de Interne, unde va participa la sedinta Grupului de Suport Tehnico-Stiintific privind gestionarea bolilor inalt-contagioase pe teritoriul Romaniei.

08:32 - China continentala a raportat sase noi cazuri de infectare cu COVID-19 la sfarsitul zilei de 23 aprilie, in scadere cu 4 fata de ziua precedenta. Conform celui mai recent bilant, numarul total al infectarilor a ajuns la 82.804.

08:23 - Secretarul de Stat american Mike Pompeo a declarat ca pandemia COVID-19 demonstreaza necesitatea reformarii Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) si a avertizat ca este posibil ca SUA sa nu mai reia vreodata finantarea OMS si chiar sa lucreze la crearea unei alternative la organismul ONU.

08:14 - Numarul de cazuri confirmate de coronavirus in Turcia a trecut pragul de 100.000, a anuntat ministrul Sanatatii. In total, In Turcia au fost inregistrate 101.790 de cazuri si 2.491 de persoane au murit din cauza COVID-19.

08:05 - Epidemia a provocat 49.759 de decese in Statele Unite, dupa ce in ultimele 24 de ore s-a inregistrat un nou record - 3.176 de morti. S-a ajuns la 866.646 cazuri confirmate de infectare.

07:56 - Congresul american a aprobat un nou pachet de sprijin in valoare de 483 de miliarde de dolari, destinat sustinerii economiei si spitalelor pentru ca acestea sa poata face fata pandemiei COVID-19, vizand totodata si consolidarea capacitatilor de depistare a bolii.

In plus, Camera Reprezentantilor a aprobat crearea unei comisii care sa investigheze modul in care presedintele Donald Trump a gestionat criza provocata de pandemie.

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

06:14

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Cele două legume pe care să le mănânci obligatoriu de Paște: “Detoxifică ficatul”
04/05/2024 14:40

 Cele două legume pe care să le mănanci obligatoriu de Paste. Au beneficii uimitoare si nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbătoare. Mihaela Bilic a dezvăluit cele două legume pe care să le ...

Cât timp rezistă ouăle roșii fără să devină un pericol pentru sănătate
04/05/2024 12:51

Directorul Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), Alexandru Ciric, a explicat, la Antena 3 CNN, cat timp rezistă ouăle fierte de la Paşte, fără să fie periculoase pentru sănătate. "Î ...

Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua de Florii? Primele rezultate ale analizelor
04/05/2024 05:31

Au apărut rezultatele analizelor in cazul copilei de 4 ani care a murit după ce a mancat peste macrou cumpărat de la un magazin din Călărasi. Bunicul fetei este in continuare in spital. Ce continea macrou ...

Cum depistezi ouăle expirate. Cinci metode rapide pentru a le evita
01/05/2024 19:46

 Atentie la ce fel de ouă consumati de Paste: spitalele din Romania raportează an de an, in această perioadă, o explozie a cazurilor in care oamenilor li s-a făcut rău. Iată aspectele de care trebu ...

Societatea DENTARIONCLINIQUE SRL, derulează începând cu data de 10.04.2024, proiectul “Spre o nouă eră a stomatologiei”, cod SMIS 313491
01/05/2024 09:00

 COMUNICAT DE PRESĂ Aprilie 2024 SPRE O NOUĂ ERĂ A STOMATOLOGIEI Societatea DENTARIONCLINIQUE SRL, derulează incepand cu data de 10.04.2024, proiectul “Spre o nouă eră a stomatologiei&r ...

Societatea DORADENTAL SRL, derulează începând cu data de 03.04.2024, proiectul “Investiție în tehnologie de vârf în protetică dentară”, cod SMIS 313498
01/05/2024 09:00
6.000 de pacienți consultați de o terapeută falsă într-un spital din România. Cum verificăm competența unui psihoterapeut
30/04/2024 23:40

 3 ani de inchisoare este pedeapsa pe care a primit-o o terapeută falsă care a evaluat si a oferit consultatii intr-un mare spital din Romania, după cum a scris Hotnews.ro aici. Mii de pacienti au ...

30 aprilie, ultima zi când se pot depune candidaturile pentru alegerile din 9 iunie
30/04/2024 15:12

Astăzi este ultima zi in care se mai pot depune candidaturile pentru alegerile locale de la 9 iunie. Potrivit dispoziţiilor legale, termenul este cu 40 de zile inainte de data alegerilor pentru desemnarea pr ...

Cafeaua cu lapte poate avea un efect nebănuit asupra organismului
29/04/2024 00:05

O cafea cu lapte poate avea un efect antiinflamator benefic datorită combinaţiei de proteine şi antioxidanţi din această băutură, care dublează capacitatea celulelor sistemului imunitar de a lupta impot ...

16 alimente foarte bogate în minerale / Aceste elemente sunt necesare pentru funcționarea inimii și a creierului
28/04/2024 14:32

 Mineralele sunt elemente care se găsesc in pămant si in alimente si care sunt esentiale pentru viată. De exemplu, mineralele sunt necesare pentru functionarea inimii si a creierului, precum si pentru p ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei