LIVETEXT Țările și teritoriile atinse de noul coronavirus / Numărul deceselor în China a ajuns la 259

virus   88900

Dimensiune font:

| 02-02-2020 00:23

 Numărul deceselor provocate de noul tip de coronavirus din China a ajuns vineri seara la 259 în China, a informat sâmbătă Comisia Națională de Sănătate, în timp ce Statele Unite au declarat urgență de sănătate și au interzis intrarea în țară a cetățenilor străini care au vizitat recent China , potrivit Reuters. Provincia Hubei, centrul epidemiei, rămâne sub carantină, cu drumurile și transportul public închise, dar un număr mic de călători reușesc să încalce această izolare.

Locuitorii satelor și orașelor din China sunt supravegheați de autorități prin intermediul dronelor care patrulează străzile pentru a se asigura că oamenii respectă măsurile stricte impuse ca urmare a epidemiei coronavirus. Astfel, au apărut înregistrări ale unor scene suprarealiste în care o femeie în vârstă este certată de drona controlată de un operator și trimisă acasă. Motivul: nu purta masca santiară.

CNN relatează că Xinhua și Global Times au publicat astfel de înregistrări video în care localnicii din zonele rurale sunt avertizați repetat că ”în astfel de vremuri” trebuie să poate mască. Un video arată o femeie în vârstă certată de o dronă, în timp ce alăt înregistrare arată o dronă urmărind un copil.



Înregistrările au devenit virale pe rețelele sociale din China, folosirea dronelor fiind apreciată ca un nou mod de conștientizare a publicului în legătură cu epidemia.

Global Times mai relatează, potrivit CNN, că autoritățile au împânzit orașele cu sloganuri care îndeamnă lumea să stea în case și să evite adunările, pentru ca boala să nu mai fie răspândită.

 

 


Cele mai importante informații ale zilei de sâmbătă, LiveText  :

UPDATE 22.25: Universitatea York din Marea Britanie a confirmat primul caz de infectare cu coronavirus, relatează Reuters.

 


 

UPDATE 21.21 SUA confirmă încă un caz de coronavirus, bilanțul intern ajungând la 8, scrie Reuters. Este vorba despre o persoană care a călătorit recent în China, provincia Hubei, focarul infecției. Aceasta se află acum în Massachusetts.
 

 

UPDATE 20.00: Peste 100 de nemți au aterizat sâmbătă pe aeroportul din Frankfurt, după ce au fost evacuați din Wuhan, epicentrul epidemiei coronavirus din China, scrie Guardian. Niciuna dintre persoanele aflate la bordul aeronavei nu prezintă simptome ale infecției coronavirus, a precizat ministrul german al sănătății.
 

 

“Toți cei care s-au întors sunt în prezent sănătoși, însă pentru a-i proteja pe ei, mediul lor personal și societatea, trebuie să ne asigurăm că nimeni nu este infectat”, a mai spus el. Oficialul a avertizat asupra isteriei și a ostilității față de cei aflați în carantină.

 

“Sunt foarte îngrijorat de teoriile conspirative de tot felul care circulă în social media și care au ca unic scop acela de a răspândi sentimentul de nesiguranță”. Germania a confirmat 7 cazuri de coronavirus.

 

UPDATE 17.00 Operațiunea militară a Rusiei de evacuare a cetățenilor ruși din China va avea loc abia luni, potrivit Kremlinului, transmite Reuters.


Cinci avioane militare vor fi implicate în operațiunea ordonată de Vladimir Putin.

UPDATE 16.11: Ministrul de externe rus Serghei Lavrov și omologul său chinez, Wang Yi, au discutat, telefonic, despre colaborarea dintre cele două state pentru a combate epidemia coronavirus, informează Reuters. În cursul dimineții de sâmbătă, președintele rus Valdimir Putin au ordonat armatei să înceapă evacuarea tuturor cetățenilor ruși aflați în China.

 

UPDATE 16.05: Autoritățile din provincia Hubei, unde a izbucnit criza coronaviurs, au anunța că vacanța pentru Noul An Lunar va fi prelungită până la data de 13 februarie, potrivit Reuters.

 

UPDATE 13.55: Qatar Airways și Turkmenistan Airlines anunță suspendarea zborurilor către China.

 

UPDATE 13.50: Vietnam interzice toate zborurile către și dinspre China. De asemenea, Uzbekistan a suspendat zborurile.


UPDATE 13.35: Liderul Coreii de Nord, Kim Jong Un i-a trimis președintelui chinez Xi Jinping o scrisoare în care îi transmite condoleanțe cu privire la epidemia de coronavirus în China, a relatat agenția de știri de stat din Coreea de Nord KCNA, scrie Reuters.

UPDATE 13.25: Trei marinari români aflaţi pe vapoare ce sunt în diferite şantiere din China au fost repatriaţi, urmând să ajungă în România în aceste zile, iar pentru un al patrulea vor fi luate curând măsuri similare, în contextul infecţiei cu noul tip de coronavirus, a anunţat sâmbătă Sindicatul Liber al Navigatorilor, scrie Agerpres.

 

UPDATE 10.25: Premierul Chinei cere UE să înlesnească țării procurarea rapidă a proviziilor medicale din țările membre, arată un comunicat al guvernului chinez.
UPDATE 10.20: Apple va închide magazinele sale din China până pe 9 februarie.


UPDATE 9.10: Australia va refuza intrarea în țară a non-rezidenților care ajung din China (premier). Marea Britanie își retrage o parte a personalului din ambasada din China, a anunțat Guvernul britanic, care a subliniat că o anumită parte a angajaților trebuie să rămână pentru a continua ”munca critică”.

Aproape 12.000 de oameni au fost infectați, unde 259 de pacienți au murit, potrivit ultimului raport oficial din 1 februarie.

 

Comisia Națională de Sănătate a anunțat că 46 de oameni au murit din cauza coronavirusului în ultimele 24 de ore, ceea ce face ca bilanțul să ajungă la 259 în China.

 

Numărul infecțiilor în China de asemenea a crescut, ajungând la 11.791.

 

Aproape toate decesele au avut loc în regiunea Hubei, epicentrul epidemiei.

 

10 cazuri au fost confirmate în regiunea autonomă Hong Kong. Mai multe dintre aceste persoane au stat în Wuhan.
Șapte cazuri au fost raportate în Macao.
Un caz a fost semnalat în Tibet.

 

În restul lumii au fost raportate cazuri în felul următor (AFP):

 

Australia - 9
Cambodgia - 1, o femeie de 60 de ani din Wuhan. Starea femeii este stabilă acum.
Coreea de Sud - 11 cazuri.
India - 1 caz - în Kerala.
Japonia - 14 cazuri
Malaezia - 8 cazuri
Nepal - Un caz, un bărbat de 32 de ani care a venit din Wuhan și care a părăsit spitalul vindecat
Filipine - 1 caz
Singapore - 16 cazuri
Sri Lanka - 1 caz - turistă chineză de 43 de ani din Hubei
Taiwan - 8 cazuri
Thailanda - 14 cazuri
Vietnam - 5 cazuri
Canada - 4 cazuri, inclusiv cel puțin 2 bărbați care au călătorit în Wuhan
Statele Unite - 7 cazuri
Marea Britanie - 2 cazuri
Germania - 7 cazuri, toți angajați ai unui furnizor de componente auto. Cel puțin șase din cei șapte pacienți sunt stabili, potrivit Ministerului Săntății
Spania -1 caz, un turist german
Finlanda - 1 caz
Franța - 6 cazuri
Italia - 2 cazuri
Rusia - 2 cazuri (cetățeni chinezi)
Suedia - 1 caz
Emiratele Arabe Unite - 4 cazuri - toți membri ai unei familii din Wuhan

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:04

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Iulian Capsali: Florin Piersic - o victimă a crizei medicinei
19/05/2024 07:55

Cazul Florin Piersic, un "tezaur" national, arată - a cata oară? - falimentul sistemului de sănătate din Romania, incapacitatea de a aborda pluridisciplinar un pacient. Poti să mori cu zile, plimbat intre ...

Dragoș Damian: 18 mai 2024. Lume bună la prima lopată din construcția Spitalului Regional de Urgență Cluj
19/05/2024 06:29

Trei zile inainte, 15 mai 2024. Studiu sociologic Colegiul Medicilor: Medicii romani, burnout 36%, teama de malpraxis 80%, intentia de plecare din tără 58% la medicii sub 35 de ani. Felicitări pentru inaugu ...

Margarină sau unt? Răspunde dieteticianul
18/05/2024 00:19

Stim că margarina, ca si untul, este o substantă grasă. Dar e mai putin cunoscut care este cea mai bună pentru organism. „Grăsimile sunt adesea intelese gresit si simplificate excesiv, chiar si de că ...

Tusea convulsivă și sugarii. Primele decese
18/05/2024 00:18

Tusea convulsivă a provocat decesul a doi sugari, anuntă Institutul National de Sănătate Publică.Este vorba despre doi sugari: unul de 4 luni, din Bucuresti, vaccinat corespunzător varstei, cu 2 doze de ...

Cancerul ovarian, în creștere! Atenție la simptome!
18/05/2024 00:17

Incidenta cancerului ovarian, cel mai letal dintre cancerele detectate la femei, este in crestere. Anual, in tara noastră, sunt diagnosticate aproximativ 1.800 de femei cu acest tip de cancer si mai mult de ju ...

ANSVSA trebuie să facă ordine pe piața suplimentelor alimentare, spune prof. Ion Fulga
18/05/2024 00:14

Pentru a face ordine piata suplimentelor alimentare, ANSVSA trebuie să monitorizeze aplicarea prevederilor Directivei europene in acest domeniu , a precizat prof.univ.dr. Ion Fulga, seful catedrei farmacologi ...

S-au găsit 'vinovații' pentru cheagurile de sânge în urma vaccinării anticovid: Victimele erau predispuse genetic
17/05/2024 21:28

Cheaguri de sange care au cauzat moartea in urma vaccinării cu anticovid cu vaccinuri Johnson & Johnson (J&J) şi AstraZeneca au fost cauzate de o reacţie autoimună la care sunt predispuse anumite pe ...

Minciunile oamenilor de știință cu privire la pandemia COVID-19. Virusul care a omorât milioane de oameni, posibil creat de om
17/05/2024 18:46

Un articol de opinie publicat recent in New York Post sustine că există noi dovezi care ar putea clarifica originile pandemiei de COVID-19, sugerand că oamenii de stiintă au ascuns adevărul despre virus. C ...

AREST la domiciliu pentru medicul de la Institutul Oncologic Bucureşti care ar fi uitat o compresă într-o pacientă
17/05/2024 16:46

Chirurgul de la Institutul Oncologic Bucuresti suspectat că a uitat o compresă intr-o pacientă pe care a operat-o a fost plasat sub arest la domiciliu. Medicul este cercetat pentru ucidere din culpă, in co ...

Două doctoriţe de la Spitalul Clinic CF2 din Bucureşti au fost trimise în judecată. Au falsificat un diagnostic
17/05/2024 13:33

Două doctoriţe de la Spitalul Clinic CF2 din Bucureşti au fost trimise in judecată de Parchetul de pe langă Judecătoria Sectorului 1 pentru săvarşirea infracţiunii de fals intelectual, fiind acuzate c ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei