Simirad, primarul cu 150.000 de audienţe la activ

Constantin-Simirad

Dimensiune font:

| 30-03-2021 15:30

Într-un interviu publicat într-un ziar central, Constantin Simirad susţinea faptul că activitatea din Primăria Iaşi l-a consumat nervos * atunci a ales că schimbe insituţia, devenind şef al Consiliului Județean Iaşi * ulterior, şi-a dat seama că e mai uşor să supraveghezi oraşul, decât să monitorizezi judeţul

Î

 

În 2020, fostul primar din Iaşi posta pe constul său de socializare un mesaj referitor la pandemia şi la modul în care s-au schimbat oamenii. „Unde sunt oare cei care m-au însoţit, total dezinteresaţi, într-o aventură în care ne-am antrenat la un drum al cărui destinaţie era neclară. N-am făcut economie de energie şi chiar eram convinşi că vom făuri o lume nouă în care cei căzuţi erau convinşi că facem un lucru temeinic, de care vor beneficiari vor fi toţi. Dacă tragem linie, vom remarca un salt anemic înainte şi o deteriorare dureroasă a calităţii de om care umbreşte efortul tuturor. Păcat, ar fi putut fi minunat! Cu dragoste şi mare simpatie pentru neamul meu care m-a copleşit cu enormă bunăvoinţă. Îi mulţumesc şi îl indrăgesc nespus”, a scris fostul edil pe reţelele sociale, în luna mai a anului trecut.

Munceşti până cazi în bot

Conu Costică, cum îi spuneau apropiaţii, nu a refuzat niciodată dialogurile cu presa. Era extrem de spumos în interviuri şi de o sinceritate dezarmantă. Cu ani în urmă el povestea unui cotidian central ce l-a determinat să plece din Palatul Roznovanu către Palatul Administrativ. „Poate diferenţa cea mai vizibilă este vârsta pentru că, în calitatea mea de primar, eram ceva mai tânar, însă munca este peste tot aceeaşi. Poţi să te implici la fel de mult, atât ca primar, cât şi ca preşedinte de Consiliu Judeţean. Din păcate, eu mă implic foarte mult şi asta îmi consuma timp şi nervi; pe româneşte te implici şi munceşti până cazi în bot. Cam aşa am făcut, şi la Primărie şi la Consiliul Judeţean. Nu este mai greu să conduci un judeţ, poate datorită vârstei este un grad de dificultate mai mare. Ceea ce mă macină în calitatea de primar erau audienţele. Nu uitaţi că în cele trei mandate am dat 150.000 de audienţe. Fiecare audienţă îmi consuma nu numai timpul, ci şi o anumită energie nervoasă. Poate de asta mi se părea că la Primărie era ceva mai solicitant. La Consiliul Judeţean este în biroul tău cineva tot timpul. Fie primari, fie alte personalităţi ale Iaşului şi nu am dus niciodată lipsă de oameni care să vină la mine: nu am şomat. Cea mai grea activitate este cea de supraveghere: este mai uşor să supraveghezi oraşul decât să monitorizezi judeţul. Pentru a supraveghea judeţul ar trebui să ai un regim de vizite foarte frecvent şi tocmai acest lucru nu-l pot realiza”, afirma acesta.

Nu suporta prostia

Constantin Simirad a vrut să iasă de trei ori din politică. Prima dată i-a spus doctorul că nu-l ține inima să termine al treilea mandat, și a plecat trei ani în Cuba să se recupereze. A doua oară a spus că l-a convins să se întoarcă Gabriel Oprea, ca să accepte să mute o unitate militară din zona aeroportului. A treia oară a făcut-o pentru Mihai Chirica, al cărui consilier a fost până ieri şi despre care a spus că-l respectă pentru că a terminat șef de promoție. A regretat tot timpul venirea lui Nichita la conducerea Primăriei, însă a fost de acord cu ieșenii care-l acuză de trădare atunci când a plecat în Cuba. „Politica îți creează o stare de repulsie în contact cu anumiți oameni. Nu poți suporta compania. Atunci când tu ești foarte deștept și te afli într-un colectiv de proști, dar toți cu ifose de oameni importanți, îți vine așa un soi de vomă”, spunea fostul primar.

Strategie pentru a-şi ţine studenţii în frâu

Constantin Simirad a recunsocut cu francheţe că a făcut o mare greşeală. „Eu am crezut că am să pot să-mi țin și orele și să fiu și primar. Asta a fost o greșeală de calcul a mea. În primul mandat, am ținut toate cursurile pe care le aveam la Politehnică. Pe toate! Dar mi-am dat seama că nu mai am timp să actualizez cursul, să vin cu noutăți”, spune acesta. Îţi aminteşte şi cum proceda cu studenţii săi pentru a le menţine interesul asupra cursurilor predate. „Umpleam tablele cu o viteză extraordinară, dar aveam grijă ca după 15 minute în care îi țineam tensionați să fac o mică glumă, o poantă, și un minut se relaxau, ca pe urmă să începem din nou. Ei țineau foarte mult la felul cum făceau eu cursul, dar eram și uman, îmi dădeam seama că unele lucruri sunt inutile pentru ei - cei care vor fi în cercetare le vor folosi, dar pentru ceilalți nu avea sens să le audă doar ca să am eu ce le preda în plus”, spunea Simirad, de această dată într-un cotidian local.

S-a retras din politică în 2012, scârbit de duplicitatea UNPR-ului

Constantin Simirad a ocupat în decurusl vieţii funcţia de vicepreşedinte al UNPR. Partid unde era înregimentat în 2012, când a spus că nu mai vrea să mai audă de politică şi se retrage definitiv. „Am văzut ce s-a întâmplat în Parlament la suspendarea preşedintelui, iar prestaţia UNPR mi-a lăsat un gust amar. Gabriel Oprea spunea că UNPR nu va vota niciodată suspendarea lui Traian Băsescu, dar în Parlament aleşii uneperişti au procedat pe dos”, a spus Simirad.

O altă tragedie în familia Simirad a avut loc anul trecut

Familia Simirad a mai trecut printr-un deces la finele lui 2020, când nora fostului edil a murit la 53 de ani. Cristina Simirad era profesor de Matematică și suferea de o boală incurabilă, care s-a agravat. „A plecat prematur dintre noi, un OM valoros, de mare nobleţe sufletească, un profesor de matematică de excepţie şi un autentic prieten pentru cei din jurul său. A trecut cu modestie, discreţie şi delicateţe prin viaţă, punându-şi amprenta pe sufletele noastre. Drum lin spre îngeri, Doamna noastră Director, Cristina Simirad! Sincere condoleanţe familiei îndoliate! Cu profund regret, colectivul Şcolii Gimnaziale Gh. I. Brătianu –Iaşi”, a comunicat la vremea respectivă colectivul instituţiei de învăţământ.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Subscrisa“EuroBusiness LRJ”S.P.R.L., cu sediul în Iași, Str. Zorilor nr.11, Jud.Iași, în calitate de lichidator judiciar al debitoarei S.C.”VILA LUX GRUP” S.R.L, cu sediul în Mun. Bacău, Str. Mioriței, nr. 82, Bl. 82, Sc. B, parter, ap. 2, jud. Bacău, J04/53/1998, CUI 10141511, desemnat prin Sentinţa Civilă 326/24.07.2020, pronunţată de Tribunalul Bacău, Secția a II–a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal, în dosarul 5323/110/2017, primește oferte,pe suport de hârtie, în plic sigilat la sediul lichidatorului judiciar, până la data de 24.01.2022, orele 12:00, pentru angajarea unei firme specializate în serviciul arhivistic pentru prelucrarea arhivistică (servicii de organizare a fondului arhivistic) și de păstrare și conservare (depozitare) a fondului arhivistic. Deschiderea ofertelor se va face la data de 24.01.2022, orele 13:00. Oferta trebuie să conțină următoarele elemente obligatorii: structura prețului pentru fiecare serviciu, prețul pentru perioada de depozitare legală, precum și pentru un metru liniar de documente,modalități și termene de plată. Oferta va fi însoțită de copiile certificatelor de conformitate, a actului constitutiv al persoanei juridice, a certificatelor de inregistrare la Registrul Comertului,a autorizației de funcționare pentru serviciile arhivistice menționate, inclusiv de păstrare și conservare a documentelor de arhivă cu valoare practică, eliberată de Arhivele Naționale,precum și de proiectul contractului în care să se regăsească și clauzele privind transferul acestor documente, conform Ordinului MAI nr.137/27.09.2013 și a art.18 indice 4, din Legea nr.138/2013. Documentele de arhivă cuprind documente contabile, acte de personal etc., ale societății falite S.C.”VILA LUX GRUP”S.R.L, în cantitate de aproximativ 12 m.l. Criteriul aplicat pentru stabilirea ofertei câștigătoare este prețul cel mai mic oferit. Ofertele ce urmeaza a fi primite vor fi supuse atenţiei Adunării Creditorilor debitoarei S.C.”VILA LUX GRUP”S.R.L.-în faliment. Desemnarea ofertantului câştigător al selecţiei de oferte va fi făcută în conformitate cu decizia Adunării Creditorilor .Relații suplimentare la tel./fax 0232/220.777, mail: office.is@lrj.ro,www.lrj.ro.
Subscrisa“EuroBusiness LRJ”S.P.R.L., cu sediul în Iași, Str. Zorilor nr.11, Jud.Iași, în calitate de lichidator judiciar al debitoarei S.C.”VILA LUX GRUP” S.R.L, cu sediul în Mun. Bacău, Str. Mioriței, nr. 82, Bl. 82, Sc. B, parter, ap. 2, jud. Bacău, J04/53/1998, CUI 10141511, desemnat prin Sentinţa Civilă 326/24.07.2020, pronunţată de Tribunalul Bacău, Secția a II–a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal, în dosarul 5323/110/2017, primește oferte,pe suport de hârtie, în plic sigilat la sediul lichidatorului judiciar, până la data de 24.01.2022, orele 12:00, pentru angajarea unei firme specializate în serviciul arhivistic pentru prelucrarea arhivistică (servicii de organizare a fondului arhivistic) și de păstrare și conservare (depozitare) a fondului arhivistic. Deschiderea ofertelor se va face la data de 24.01.2022, orele 13:00. Oferta trebuie să conțină următoarele elemente obligatorii: structura prețului pentru fiecare serviciu, prețul pentru perioada de depozitare legală, precum și pentru un metru liniar de documente,modalități și termene de plată. Oferta va fi însoțită de copiile certificatelor de conformitate, a actului constitutiv al persoanei juridice, a certificatelor de inregistrare la Registrul Comertului,a autorizației de funcționare pentru serviciile arhivistice menționate, inclusiv de păstrare și conservare a documentelor de arhivă cu valoare practică, eliberată de Arhivele Naționale,precum și de proiectul contractului în care să se regăsească și clauzele privind transferul acestor documente, conform Ordinului MAI nr.137/27.09.2013 și a art.18 indice 4, din Legea nr.138/2013. Documentele de arhivă cuprind documente contabile, acte de personal etc., ale societății falite S.C.”VILA LUX GRUP”S.R.L, în cantitate de aproximativ 12 m.l. Criteriul aplicat pentru stabilirea ofertei câștigătoare este prețul cel mai mic oferit. Ofertele ce urmeaza a fi primite vor fi supuse atenţiei Adunării Creditorilor debitoarei S.C.”VILA LUX GRUP”S.R.L.-în faliment. Desemnarea ofertantului câştigător al selecţiei de oferte va fi făcută în conformitate cu decizia Adunării Creditorilor .Relații suplimentare la tel./fax 0232/220.777, mail: office.is@lrj.ro,www.lrj.ro.
Primăria Comunei Vlădeni, județul Iași, telefon 0232299690, organizează licitație pentru concesionarea următoarelor suprafețe de teren: teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 60.765 mp, identificat cadastral în T43 HS759/1, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 22.971 mp, identificat cadastral în T43 HB760/1, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 1.988 mp, identificat cadastral în T43 HS762, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 2.892 mp, identificat cadastral în T43 HS763/2, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 2.401 mp, identificat cadastral în T43 HB765/2, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 39.907 mp, identificat cadastral în T43 HB767/3, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 873 mp, identificat cadastral în T43 HB767/4, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 22.382 mp, identificat cadastral în T43 HS768/1, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 1.986 mp, identificat cadastral în T44 P770, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 114.475 mp, identificat cadastral în T44 HB771/3, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 600 mp, identificat cadastral în T44 P772, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 46.159 mp, identifica cadastral în T44 HS773, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 601 mp, identificat cadastral în T44 HB774, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 4.338 mp, identificat cadastral în T44 HS777/2, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; Concesionarea se face conform O.U.G nr. 57/2019 și H.C.L nr. 42/09.06.2021, H.C.L. 84/22.11.2021, H.C.L. 87/25.11.2021. Ofertele se depun la sediul Primăriei Comunei Vlădeni, județul Iași, până la data de 16.02.2022, ora 14.00. Sedința de deschidere a ofertelor în data de 17.02.2022, ora 10.00. Relații la sediul Primăriei și la telefon: 0233299690 și 0740122165.
Autorităţile locale caută soluţii la explozia numărului de cazuri sociale
21/01/2022 00:00

Comuna Ciortesti are 4.000 de locuitori, iar cateva zeci de persoane beneficiază de ajutoare sociale. Peste 60 de persoane cu handicap primesc indemnizatie de 1.500 de lei pe lună şi mai sunt si situatii in ...

Desant guvernamental în Moara de Vânt
21/01/2022 00:00

Proiectul Spitalului Regional de Urgentă face noi pasi. Astăzi, 21 ianuarie, vor avea loc mai multe vizite si sedinte importante care vor viza acest important proiect regional. Pe langă reprezentantii autori ...

Fenomenul mamelor și a taților minori ia amploare, la Iaşi
21/01/2022 00:00

Cazurile sunt preluate de către asistentii sociali, care au dificila misiune de a-i invăta pe minori să fie părinti. Doar in anul 2021, la Maternitatea „Elena Doamna” din Iasi, au fost inregistr ...

Două tramvaie PESA au fost vandalizate
21/01/2022 00:00

Şefii Companiei de Transport Public Iaşi au lansat in repetate randuri apeluri către cetăţeni să păstreze tramvaiele si autobuzele in cea mai bună stare atunci cand le folosesc. „Împreună m ...

Controale la sânge în pieţe şi în mijloacele de transport
21/01/2022 00:00

Primarul Mihai Chirica a convocat ieri, 20 ianuarie 2022, la Palatul Roznovanu, o nouă sedintă a Comitetului Local pentru Situatii de Urgentă al municipiului Iasi destinată luării si adaptării unor măsur ...

Jandarmii şi carabinierii s-au antrenat, împreună, la Iaşi
21/01/2022 00:00

Exercitiul face parte dintr-un proiect finantat de Uniunea Europeană in cadrul unui program comun de cooperare intre Romania si Republica Moldova si are drept scop pregătirea personalului celor două structur ...

Doi minori au dat o spargere şi au furat un televizor stricat
20/01/2022 23:59

 De loc din comuna Dolheşti, Marian C. (18 ani) şi Andrei P. (16 ani) erau convinşi că vecinul lor, Victor, face o grămadă de bani ca taximetrist. L-au pandit, aşteptand să plece in cursă, apoi i- ...

Un ieşean a fost dat în judecată după ce a aruncat în sobă geaca şi telefonul fostei iubite
20/01/2022 23:58

Pană in toamna anului trecut, intre ieşenii Marian H. şi Silvia P. a existat o frumoasă poveste de dragoste, o relaţie din care a rezultat o fetiţă acum in varstă de trei ani. Treaba s-a stricat după c ...

Un ieşean l-a iertat pe cel care i-a rupt splina cu parul. Judecătorii, nu.
20/01/2022 23:58

Pentru Mihai D. (57 de ani) din Podu Iloaiei, după-amiaza de 3 octombrie 2018 incepuse la fel de anost ca şi celalalte. Rămăsese fără ţigări, a ieşit din casă pentru reaprovizionare, pe drum s-a intal ...

Bătut cu parul în propria curte, după ce a amanetat telefonul unui consătean minor
20/01/2022 23:58

Copilul i-a cerut fie aparatul, fie banii, dar Florin l-a tratat cu indiferenţă. Andrei a povestit tatălui său toată păţania, iar Gelu, uşor cherchelit, a decis că trebuie răbunare. S-a ridicat de la ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei