Andrei Pavel a dezvăluit la Iași soluția revigorării tenisului masculin românesc!

1pavel

Dimensiune font:

| 21-07-2021 00:00

Încă de la prima ediție a „Concord Iași Open”, desfășurată în 2020, la Baza Ciric a Primăriei Iași, am subliniat principalul obiectiv al turneului cu statut ATP Challenger 100: susținerea celor mai buni tineri jucători români. Wild-card-urile s-au îndreptat către ei atât pe tabloul principal de simplu, cât și pe cel din calificări și la fel s-a întâmplat și pentru ediția din 2021, încheiată duminică.

Directorul turneul a fost anul acesta Andrei Pavel, care l-a înlocuit pe Daniel Dobre. Fostul jucător care a atins locul 13 ATP a petrecut la Iași două săptămâni plini, și în calitate de antrenor pentru trei tineri tenismeni de la Dinamo: Nicholas Ionel (18 ani; a primit, ca și anul trecut, wild-card pe tabloul principal de simplu, a trecut de un tur și a pierdut apoi în trei seturi), Ștefan Paloși (21 de ani; a câștigat precalificările, a primit wild-card în calificări, dar, ulterior, a ocupat locul lăsat liber de Filip Jianu pe tabloul principal de simplu, căruia în cele din urmă i-a fost suficient locul 324 ocupat în clasamentul ATP pentru a juca la Iași) și Sebastian Gima (20 de ani; s-a accidentat și a declarat forfait pentru semifinala din precalificări).

Am profitat de acest prilej și l-am provocat pe Andrei Pavel la o scurtă discuție despre ce ar trebui făcut pentru ca România să aibă în cel mai scurt timp posibil jucători în prima sută mondială și măcar unul în Top 50, iar concluziile sale le găsiți în rândurile care urmează.

„Și eu, și Adrian Voinea, și alți jucători am fost nevoiți să ne antrenăm în alte țări din cauza situației financiare foarte dificilă. Acum sunt mult mai multe cluburi în România, situația financiară e ceva mai bună, informațiile ajung mult mai ușor decât pe vremea mea, totul e online. Ne trebuie însă antrenori de tenis și trebuie structurate mai bine Academiile de tenis, cluburile de tenis”, ne-a spus cel mai bun jucător român de simplu după Ilie Năstase.

Ne trebuie antrenori

L-am întrebat cam de câte Academii de tenis ar fi nevoie pentru a putea fi acoperită toată țara, iar răspunsul a fost următorul: „Nu e neapărat problemă de câte Academii ar fi nevoie în România, îți trebuie în fiecare oraș mai mare, unde sunt mulți copii. Cluburile de tenis trebuie să atragă mulți copii, cât mai mulți, pentru a-i putea selecta pe cei într-adevăr pasionați de tenis. Pentru asta ai nevoie de antrenori care într-adevăr știu ce fac, care cred în tenisul profesionist, nu numai financiar, să se mulțumească doar cu a da ore”.

Sunt însă antrenori destui în România? „E greu să ai suficienți antrenori. La București sunt anumite cluburi sau anumite grupuri de antrenori care lucrează cu profesioniști, stăm însă mai rău cu antrenorii care cresc copiii până la 14, 15, 16 ani, când trebuie să facă pasul spre profesionism. Unui părinte normal, cu un serviciu de clasă medie, îi este greu să susțină sportivii să meargă la 10-15 concursuri internaționale pe an. Este dificil pentru părinți, deoarece trebuie să aibă în vedere și școala. Părinții trebuie să riște foarte mult, e greu să te decizi dacă un băiat la 14 ani va putea ajunge profesionist sau nu. Poate la fete e mai simplu, ele cresc mai repede, dar la băieți e mai dificil. Între 11 și 16 ani corpul crește, sau nu crește, sunt foarte mulți factori care intervin, pentru un părinte e greu să-i spună să meargă doar pe o singură carte, poate face asta doar dacă are un copil supertalentat. Este nevoie de oameni care să cunoască și să dea mai departe aceste informații către părinți. Să știe cum să gestioneze totul pentru ca tânărul jucător să meargă și la școală, și la concursuri, este un pachet destul de complex care trebuie acoperit pentru a putea apărea mai mulți jucători”.

Greul este dus de „Concord Iași Open”

Circuitul „Țiriac Trophy” ducea acum cincisprezece ani tenisul masculin prin toată țara cu turnee ITF în general de 10.000 de dolari și am spus că singurul produs veritabil a fost Marius Copil. „Au mai fost și Adrian Ungur, fost locul 60 în lume și de 10 ori a jucat în Cupa Davis, a mai fost Victor Crivoi, în primii 80 ATP și cu măcar 10 prezențe în Cupa Davis, am avut mulți jucători în Top 200, cum acum însă nu mai avem”, a completat Pavel și a continuat: „Ar fi altceva cu 20 de concursuri profesioniste, ca Italia, care are tot anul, în fiecare săptămână, ca și Franța. Noi ne batem cu ele, dar nu avem posibilitățile lor. Plus că au și partea financiară de la marile concursuri care produc o grămadă de finanțări de la Federație spre jucători, antrenori, organizatori de concursuri, cum noi nu avem”, a menționat Andrei Pavel.

Acum greul este dus de „Concord Iași Open”, cel mai important turneu ATP din România pentru al doilea an. Ce înseamnă turneul ieșean pentru tinerii jucători români ne spune tot Andrei Pavel: „Este un ajutor enorm, tot respectul pentru Andrei Oriță (n.r. - proprietarul turneului) și Gabi Iftimoaie(n.r. - directorul operațional) care organizează cel mai mare concurs al anului din țară la Iași, pe propriile lor puteri. Am purtat discuții, au viziune, au idei foarte frumoase, mai ales pe planul de business, îi voi susține cu toate informațiile pe care le am să meargă mai departe, să nu se lase bătuți chiar dacă uneori i-ar fi ajutat și câte un nume mai sonor la concurs, nu doar să ajute tinerii jucători români”Dragoș GAȘPAR

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8766/99/2017 (527/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Kolado” S.R.L., cu sediul în sat Dancu, str. Daliei nr. 70, bl. D3, sc. A, et. 3, ap. 13, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV, Componenţa, Valoare -lei-, 1. Bunuri mobile, Echipamente şi utilaje, 90.670,00, 2. Bunuri mobile, Mijloace de transport, 62.700,00. Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunrile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 23.07.2021. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 13.08.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe la un interval de 7 zile, respectiv până la data de 10.09.2021, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat şi a caietului de sarcini, respectiv 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035 şi 0727/850.575.
Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 3093/89/2017, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Total Media Radio - TV” S.R.L. Vaslui, cu sediul în municipiul Vaslui, str. Unirii nr. 14, judeţul Vaslui. Nr. crt. DENUMIRE ACTIV/BUN, Valoare -Lei- 1., Echipament tehnologic, aparate de măsură şi control, mijloc de transport, mobilier, aparatură birotica 174.679. Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scose la vânzare este cel de mai sus şi reprezintă 100% din valoarea de inventar, iar vânzarea se va efectua conform hotărârilor Adunării creditorilor din data de 23.07.2021, respectiv la cel mai bun preţ oferit. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc începând cu data de 12.08.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe săptămânale, respectiv până la data de 09.09.2021, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 5% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul administratorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefon: 0335/566.035, 0744/291.653, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
Laurenţiu Brănescu a semnat cu Farul Constanţa
26/07/2021 13:51

Fostul goal-keeper al Politehnicii Iaşi din returul precedentei ediţii de campionat, Laurenţiu Brănescu (27 de ani) a semnat, luni la amiază, un contract de joc cu echipa antrenată şi patronată de Gică ...

Mihaela Buzărnescu, eliminată încă din turul doi de la Jocurile Olimpice: România nu mai are reprezentante la simplu
26/07/2021 08:57

Mihaela Buzărnescu, locul 169 WTA, singura jucătoare romană de pe tabloul principal de simplu, a fost eliminată in turul al doilea al turneului olimpic de la Tokyo. Ea a fost invinsă, luni, cu scorul de 6 ...

Clasamentul WTA: Urcare fantastică pentru Gabriela Ruse - Simona Halep se menține în TOP 10
26/07/2021 08:32

 Clasamentul WTA a suferit o serie de modificări după ultimele turnee disputate. Cel mai important salt dintre jucătoarele din Romania l-a avut Gabriela Ruse (finalistă la Palermo): a urcat nu mai puti ...

China conduce în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice. Ce loc ocupă România
25/07/2021 23:54

 China este lider in clasamentul pe medalii al Jocurilor Olimpice de la Tokyo, duminică, după trei zile de competiţii, cu 6 de aur, 1 de argint şi 4 de bronz. China este urmată de Japonia, ţara gazd ...

VIDEO Liga 1: Farul Constanța, victorie pe teren propriu (2-0 vs Gaz Metan Mediaș)
25/07/2021 23:50

 Farul Constanţa a obtinut prima victorie din acest sezon, duminică, la Ovidiu, scor 2-0 in fata echipei Gaz Metan Mediaş, in etapa a doua a Ligii I. Golurile au fost marcate de Jefte Betancor&n ...

VIDEO Liga 1: FCSB vs CSU Craiova 4-1 / Spectacol pe Arena Națională
25/07/2021 23:47

 FCSB a obtinut o victorie spectaculoasă in fata echipei CSU Craiova, duminică, pe Arena Naţională, scor 4-1, in etapa a doua a Ligii 1. Morutan ('7), Octavian Popescu ('16), Cor ...

JO 2020: Larisa Iordache s-a calificat în finala la bârnă, dar s-a accidentat. Concurs dezastruos pentru Maria Holbură
25/07/2021 16:46

Gimnasta Larisa Iordache (25 de ani) a fost notată cu 14.133, duminică, in calificările la barnă, si s-a calificat in finala probei, care va avea loc la 3 august. Larisa Iordache a trecut prin mari emoţii ...

Naționala lui Rădoi, umilință istorică la Olimpiadă: Coreea de Sud ne-a zdrobit
25/07/2021 16:39

Reprezentativa olimpică de fotbal a Romaniei a fost invinsă categoric, duminică, de echipa similară a Coreei de Sud, cu scorul de 4-0. Romania a jucat in 10 oameni din minutul 45, după eliminarea lui Ion G ...

JO 2020: Surpriză mare - Ashleigh Barty, lidera mondială, eliminată în primul tur
25/07/2021 10:20

 Surpriza zilei de la Jocurile Olimpice de la Tokyo a fost furnizată de Sara Sorribes Tormo. Ocupantă a locului 48 in ierarhia WTA, iberica a eliminat-o in primul tur pe Ashleigh Barty, lidera mondială ...

Gabriela Ruse poate pătrunde în TOP 100 WTA dacă va câștiga finala de la Palermo - Ora de start și cine transmite meciul
25/07/2021 10:13

 Pe 11 iulie reusea cel mai important rezultat al carierei: castiga turneul de la Hamburg. La doar două săptămani distantă, Gabriela Ruse va juca o nouă finală WTA, la Palermo. Meciul dintre spo ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei