Fotbal, Politehnica Iași - Au jucat ca niciodată, au pierdut ca-ntotdeauna!

1poli2

Dimensiune font:

| 08-10-2023 22:59

* Când mergi în Giulești și nu te pui cu fundul în poartă, cum spun fotbaliștii, o faci fie din inconștiență, fie din convingere. Dar Leo Grozavu a făcut-o din furie, decis să arate tuturor că poate izbuti și altfel decât altoindu-i pe indolenți, cu sudalma sau  amenințarea adunată în cantul palmei! * Rapid - Politehnica Iași 3-2 (2-2)

Nu e întâmplător faptul că Politehnica Iași a reușit ceea ce, în ultimele șase luni, n-a reușit nimeni în fotbalul românesc! Să pună în dificultate Rapidul pe propriul teren, să-i preseze pe giuleșteni, să se bată pentru fiecare minge, să preseze mereu la marginea careului advers cu trei jucători, să caute jocul, poarta... Nici Farul, nici Dinamo, nici măcar CFR n-au putut să facă asta în Giulești!

Ieșenii puteau să se așeze în teren pe doar două rânduri, cu un atacant rătăcit pe la mijlocul terenului sau oriunde, în încercarea de a scoate un punct și, eventual, pe vreun contraatac norocos, să reușească miracolul, sau, mai bine zis, miracolul să facă ceva din echipa aceasta!

N-a fost așa, mai mult pentru că Leo Grozavu a continuat să riște, să joace deschis, pe contre, să apere principiile unui fotbal-spectacol pe care-l tot caută, chiar dacă a făcut-o conștient că asta va mâhni zecile de mii de ieșeni ce s-au așezat în fața televizoarelor, vineri seara, cu inima cât un purice.

Când mergi în Giulești și nu te pui cu fundul în poartă, cum spun fotbaliștii, o faci fie din inconștiență, fie din convingere. Dar Leo Grozavu a făcut-o din furie, decis să arate tuturor că poate izbuti și altfel decât altoindu-i pe indolenți, cu sudalma sau  amenințarea adunată în cantul palmei!

Giuleștenii au obținut mai mult decât ar fi meritat

Uluială, acesta e starea ce i-a cuprins pe ieșenii pregătiți să nu-și piardă prea multă răbdare din dota cu care se pregăteau să se așeze la coadă, la Sfânta Parascheva, a doua zi. Când Poli a deschis scorul, în minutul 5, prin Sergiu Buș (da, joacă la Poli de câteva luni!), din pasa lui Carlos Jatoba, totul părea a fi o simplă eroare de calcul pe tableta giuleșteanului Bergodi. Mai mult, minunea părea să se prăbușeacă repede și chiar s-a încovoiat în minutul 20, odată cu egalarea adusă de Petrila (din pasa lui Oaidă). Însă, două minute mai târziu, cînd Ioniță al II-lea a marcat din interiorul careului (la o pasă a lui Rrahmani), toată lumea se pregătea să înfrunte cum știe mai bine dezastrul.

N-a fost de acord Marchioni, în minutul 40, care a a echilibrat statisticile, și Poli putea chiar să meargă la cabine în avantaj, dar i-a lipsit finețea la finalizare. Același lucru care s-a dovedit că-i lipsește și noii atracții a SuperLigii, kosovarul Rrahmani, care n-a fost în stare să-l învingă pe Ailenei, în minutul 45+4, de la punctul cu var!

Politehnica a ieșit ceva mai motivată de la vestiare, a dominat partea a doua - 3-2 la șuturile pe poartă, în favoarea ieșenilor, 63 atacuri inițiate de polutehniști, față de doar 42, ale gazdelor, 57% posesie – dar n-a putut trece peste lipsa unui cap limpede la mijlocul terenului. Iar golul lui Ioniță II, din minutul 76, la o pasă a lui Petrila, a adus gazdelor o victorie (3-2) pe care, după cum arăta jocul, n-o meritau!

Sergiu Buș, la primul gol după... un sfert de deceniu de ratări!

Cu un Jatoba care a demonstrat, încă o dată, că poate juca și fundaș, și mijlocaș, închizător, dar și extremă, cu un Luis Phelipe incisiv, însă destul de firav încă, cu un Sergiu Buș descătușat de oprobiul public, reușind un prim gol după doi ani și șapte luni de „secetă”, cu Ailenei ceva mai inspirat decât a dovedit-o accidentatul Silviu Lung jr., cu Marchioni tot mai „savant” în luptele „la baionetă”, Iașul a arătat că știe să sufere și poate crea suferință adversarilor.

Bordeianu, decuplat total de la inspirație, Gheorghiță și, pe alocuri, Alin Roman, n-au eșuat în Giulești, cum am fi tentați să credem, ci s-au păstrat pentru restanța cu Sepsi, din 19 octombrie! Restanțieri pentru restanță.

Samayoa, cu entorsă la cot, a plecat în Guatemala

Nicolas Samayoa, guatemalezul devenit, peste noapte, căpitanul Politehnicii, a suferit în minutul 65, o accidentare ce părea a fi extrem de dură. În urma unui duel pentru balon, a căzut destul de rău, în mâna stângă, și nu a mai putut continua partida. Chiar dacă încă există suspiciunea unei leziuni musculare la triceps, Samayoa a plecat în țara natală, pentru a se alătura reprezentativei Guatemalei, care va disputa meciurile din Nations League zona CONCACAF cu Trinidad Tobago și Panama. Primul diagnostic, confirmat de medici imediat după meci, a fost de entorsă la cot. Ce-o fi cu leziunea musculară, vom afla în zilele următoare, Nicolas urmând să efectueze noi teste medicale în Guatemala.

Date statistice

Rapid: Moldovan – Braun, Săpunaru, Iacob, Borza – Oaidă (min.87. Pănoiu), Albu, Ioniță (min. 76, Kait) – Funsho (min. 64 Papeau), Rrahmani, Petrila (min. 87 Cîrjan). Rezerve neutilizate: Drăghia, Bădescu, El Sawy, Soni. Antrenor: Cistiano Bergodi.

Politehnica Iași: Ailenei – Jatoba, Fl. Ilie, Samayoa (min.65 Katanec), Ispas – Bordeianu (min.54 Belu-Iordache), Marchioni – A. Gheorghiță (min.54 Dumitru), Al. Roman (min.76 Ion R.), Luis Phelipe – Buș (min.76 Vojtus). Rezerve neutilizate: Jankov, Stefanovici, Tincu, Harrison. Antrenor: Leo Grozavu

Arbitri: Bîrsan Marcel (Bucureşti), A1: Bucsi Imre-Laszlo (Sfântu Gheorghe – Covasna), A2: Badea Marius (Râmnicu Vâlcea – Vâlcea), Arbitru VAR: Coza Ionuţ (Cernica – Ilfov), Arbitru AVAR: Marinescu Vasile (Bucureşti).

Date tehnice: Posesie: 47% - 53%, Ocazii de gol: 15-11; Șuturi pe poartă: 7-6; lturi: 13-9; Cartonașe galbene: 2-1; Atacuri: 88-106; Atacuri periculoase: 70-48.

Ce-au spus antrenorii

Cristiano Bergodi (Rapid): „A fost un meci pe care l-am trăit periculos, un meci în general bun, zic eu, am jucat bine. Am creat ocazii, păcat de aceste două goluri pe faze fie.Vom lucra și vom regla aceste lucruri. Ocazii am avut, am ratat și un penalty. În prima repriză s-a jucat mult pe contre, am fost prinși pe câteva contraatacuri, nu se poate mereu așa. Cred că aici în Giulești ne împing suporterii, eu îmi doresc să văd o echipă care-și creează ocazii de atac. În general sunt bucuros, mai bine o mentalitate ofensivă decât să stăm acolo. Nu există să joci întotdeauna ofensiv și gata. Rrahmani, în ultimul timp n-are inspirație, e adevărat. A ratat un penalty care ne putea costa scump, dar după a alergat mult acolo în față. Mi-a plăcut, chiar dacă a ratat ocazia asta mare. Dar vor veni momente mai bune. Normal că și el are momente când nu dă gol. Important e că echipa a câștigat trei puncte foarte, foarte importante. Și Petrila a jucat foarte bine, dar îmi place să vorbesc despre toată echipa. E clar că s-a remarcat Ioniță, dar a fost un joc colectiv și zic eu că echipa a jucat bine cum îmi doresc. Trebuie să reglăm niște lucruri normale. Îmi place mai mult să vorbesc despre echipă. Petrila, acolo pe stânga, a făcut diferența”.

Leo Grozavu (Politehnica Iași): „Am spus că va fi o luptă crâncenă, care a fost câștigată de Rapid. Dar nu am ce să le reproșez băieților pentru modul cum s-au bătut. Am jucat împotrivat Rapidului, a zdrobit multe echipe pe teren propriu. Am avut șansa să egalăm, să facem 3-3, dar sunt foarte mulțumit de modul în care s-au dăruit băieții. A fost un spectacol frumos, încercăm să jucăm fotbal pentru mijloacele noastre. Adversarul a marcat mai mult decât noi, a fost mai inspirat decât noi, victoria Rapidului e meritată, dar cred că dacă aveam puțină atenție puteam marca mai mult. Rapidul e o echipă puternică, împinsă de spectatori. În multe momente și noi am reușit să facem față. Dacă făceam 2-0 la acea ocazie, cred că era altfel jocul. Dar, una peste alta, sunt mulțumit că băieții au arătat atitudine”.

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:06

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Poli Iași, cu inima strivită în ghete
27/04/2024 06:06

* FC Politehnica Iasi – UTA, duminică, cu incepere de la ora 18,30, pe Stadionul „Emil Alexandrescu” din Copou, in etapa a 7-a a play-out-ului SuperLigii la fotbal N-as avea nici timpul, nic ...

Fotbal pentru porumbei! Universitatea Cluj – Poli Iași 1-0 (0-0)
25/04/2024 11:57

Ajunsă din urmă in clasament de FC Botosani, ambele cu cate 21 de puncte pe locurile de baraj la diferente subtiri fată de Dinamo (20) si FCU Craiova (19), ocupantele locurilor direct retrogradabile, era de ...

Cea mai bună marcatoare a Ligii I de baschet joacă la CS Politehnica Iași!
24/04/2024 09:35

Cu ceva mai multă atentie, formatia feminină de baschet CS Politehnica Iasi, pregătită de antrenoarea Emilia Marian, putea evita locul 8, ultimul, in Liga I, chiar dacă a parcurs abia primul sezon de la re ...

VIDEO Lionel Messi o duce pe Inter Miami pe primul loc - Două goluri și o pasă decisivă
21/04/2024 12:15

 Inter Miami a urcat pe primul loc in Conferinta de Est din MLS, după ce Lionel Messi a inscris două goluri in victoria obtinută in fata echipei Nashville SC, scor 3-1, pe stadionul din Fort Lauderdale. ...

Istvan Kovacs, de la Barcelona - PSG, direct în Copou!
20/04/2024 06:00

* FC Politehnica Iasi – FC Voluntari, astăzi, de la ora 15, pe Stadionul „Emil Alexandrescu” din Iasi, partidă contand pentru etapa a 5-a a play-out-ului SuperLigii la fotbal Poli s-a culca ...

Irina Bulmaga şi Miruna Lehaci participă la Campionatul European
19/04/2024 07:32

Cele două şahiste ale clubului CSM Iasi 2020 se numără printre cele aproape 200 de jucătoare din 35 de ţări care vor evolua la a 24-a editie a Campionatului European de sah feminin – senioare 2024. ...

Handbal feminin, Divizia A - Turneul final va avea loc la Iași
19/04/2024 07:24

Municipiul Iaşi va fi gazda Turneului final al Diviziei A de handbal feminin pentru promovare in primul eşalon, in perioada 10-12 mai, a hotărat federaţia de specialitate. Echipa CSM Iaşi 2020 este califi ...

FC Politehnica Iași, rătăcită în căutarea imposibilului
19/04/2024 04:01

* Politehnica Iasi – FC Voluntari, sambătă, 20 aprilie, de la ora 15, pe Stadionul „Emil Alexandrescu” * fotbalistii din Copou se află intr-o situatie cu adevărat dramatică, avand nevoie ...

A fost aprinsă flacăra la Olimpia antică pentru Jocurile de la Paris 2024
16/04/2024 19:46

Flacăra sacră a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 a fost aprinsă marti in Olympia, Grecia, locul de nastere al Jocurilor antice. Ceremonia a fost inspirată de obiceiurile din antichitate si marcată de me ...

ACS USV Iași câștigă în minutele de prelungire derby-ul cu CSM Pașcani, scor 2-1 (1-0)!
16/04/2024 14:11

Atmosferă cu mult peste pretentiile unui meci din Liga a IV-a a judetului Iasi, chiar dacă duminică a fost vorba despre marele derby dintre ACS USV Iasi si CSM Pascani, primele două clasate, contand pentru ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei