Mama nici nu voia sa auda de smartphone, dar cand i-am oferit acest smartphone Huawei…

huawei

Dimensiune font:

| 25-08-2022 13:44

 Vine vremea in care cu totii trebuie sa ne schimbam telefonul, indiferent cat de vechi este acesta. Asa s-a intamplat si cu mama, care dupa ani de utilizare a telefoanelor cu butoane, non-smart, a facut trecerea la un telefon cu ecran tactil. Nu e un secret faptul ca unor parinti sau bunici le este mai greu sa se adapteze noilor tendinte in materie de tehnologie, unii chiar fiind foarte reticenti in acest sens. Cu toate acestea, cei care sunt deschisi sa invete ceva nou chiar si la o varsta inaintata, descopera in curand avantajele imense ale tehnologiei.

 

In sfarsit telefonul mamei mele s-a stricat. Dupa ani de rugaminti de a-si schimba telefonul cu unul smart, acum a venit momentul ca ea sa puna in sfarsit mana pe un smartphone. Motivul pentru care nu a vrut pana la ora actuala sa isi cumpere un astfel de device, a fost acela ca este greu de manevrat, dar si multitudinea de functii, fiind descurajata de numarul mare de aplicatii. Insa, de ziua ei am luat-o prin surprindere si i-am oferit un smartphone Huawei la oferta, acesta fiind perfect pentru ea si usor de utilizat. Nu a durat mai mult de cateva zile sa invete toate functiile noului telefon, iar in momentul de fata are conturi pe retelele de socializare, citeste ziarele si prefera uneori YouTube-ul in detrimentul televizorului.” - iata relatarea unui barbat de 43 de ani care a ales un Huawei ca prim smartphone pentru mama sa.

 

Ce smartphone Huawei sa alegi pentru incepatori?

Majoritatea telefoanelor indeplinesc aceleasi functii de baza, insa diferentele mari sunt in performantele pe care acestea le dau, dar si camerele de filmat si pozat. In functie de necesitate, te poti orienta spre un telefon care sa se incadreze in bugetul previzionat si vei descoperi rapid ca o lume intreaga se afla incapsulata compact intr-un telefon pe care il tii usor cu o singura mana. Totusi, trebuie sa fii atent la urmatoarele caracteristici pentru ca parintii tai sa poate explora la cea mai buna calitate noul lor telefon Huawei:

Camera

Aceasta este importanta deoarece cu siguranta ca odata cu detinerea unui telefon smart, bunicii vor face multe poze nepotiilor, copiilor sau in vacantele cu prietenii. O camera performanta va putea imortaliza momentele unice din viata lor la o calitate foarte buna, putand astfel sa le si developeze pentru a completa albumul familiei.

 

Procesor

Procesorul este important indiferent de utilizare. Acesta va reda viteaza telefonului fara sa se blocheze, mai ales atunci cand sunt folosite mai multe aplicatii in acelasi timp. Poate fi foarte descurajant pentru un senior sa i se blocheze telefonul dupa cateva atingeri de ecran.

Memorie RAM  

Telefoanele din ziua de astazi au peste 2 GB RAM, fiind perfecte pentru orice utilizator. Bineinteles, cu cat memoria este mai mare, cu atat si telefonul va putea sustine aplicatiile in timp ce acestea vor fi updatate.

Spatiul de stocare

Niciodata nu este suficient. Cu toate ca producatorii se zbat sa mareasca mult capacitatea de stocare, aceasta parca nu ajunge niciodata. Insa, modele de la Huawei vin cu memorii impresionante si cu posibilitatea de a fi marite simplu cu ajutorul unui card de memorie micro SD.

Baterie

Autonomia telefonului este vitala deoarece aceasta te poate tine conectat intreaga zi, putand fi la curent cu toate sursele de informatii globale. O baterie de peste 4000 mAh va fi suficienta pentru a satisface cerintele oricarui detinator de smartphone.

 

Cele mai recomandate modele pentru seniori si nu numai

Huawei aduce in fiecare an pe piata diverse modele care mai de care mai impresionante pentru a-ti face viata mai usoara si pentru a beneficia de conectivitate in permanenta. Iata doua modele de telefoane perfecte pentru seniori.

Telefon Mobil Huawei Nova 9

Nova 9 putem spune ca este un telefon pentru incepatori, avand in vedere modelele celelalte foarte profesionale de la Huawei. Dar nici acest model nu se lasa mai prejos cand vine vorba de performante si de calitatea imaginilor.

 

Este un telefon care functioneaza cu un sistem de operare Android si are un procesor puternic 8 octa core. Diagonala display-ului este de 6.57 inci si are o rezolutie de 2340 x 1080px.

 

La capitolul memorie, RAM-ul este de 8 GB, iar spatiul de stocare este de 128 GB, suficient de mare pentru a stoca toate fisierele si pozele preferate.

Acest model are 5 camere dupa cum urmeaza:

• camera selfie-uri – 32 mp;

• camera spate principala – 50 mp;

• camera spate secundara 8 mp;

• camera spate – 2 mp;

• camera spate -  2 mp.

Are incorporat si un blitz pentru a putea realiza poze calitative, indiferent de lumina ambientala. Autonomia telefonului este data de acumulatorul mare de pana la 4300 mAh, acesta putand rezista ore intregi fara probleme.

 

Telefon Mobil Huawei P50 Pocket

Acest telefon este unul de top din gama celor de la Huawei. Poate fi folosit atat de incepatori, cat si de cei mai veterani utilizatori. Are un impresionant procesor Qualcomm SM8350 Snapdragon 888, Octa- Core care, impreuna cu memoria RAM de 8 GB, va face fata tuturor aplicatiilor necesare. Acest model beneficiaza si de functia NFT, care este utila mai ales in cazul cumparaturilor. Iti poti ajuta mama sa isi conecteze cardul bancar la telefon, iar astfel va putea face plati mult mai simplu.

 

Dispune de 4 camere performante, cea mai mare dintre ele avand 40 MP, putand realiza poze si clipuri la o calitate ireprosabila. Toate acestea vor fi stocate in generosul spatiu intern de 256 GB.

 

Faptul ca se pliaza este un plus, putandu-i proteja mult mai bine display-ul impotriva zgarieturilor sau in cazul unor accidente. Bateria este una de capacitate mare, de 4000 mAh, telefonul putand fi utilizat intreaga zi fara incarcare. Cu ajutorul wi-fi-ului 802.11 a/b/g/n/ac/ax vei putea fi conectat mereu pentru a lua legatura cu cei dragi. Are o greutate de doar 190g si o diagonala de 6.9 inch, putand astfel viziona filmele preferate mult mai usor.

 

Telefoanele smart sunt cele mai utilizate device-uri din intreaga lume. Aproape intreaga populatie globala foloseste aceste smartphone-uri in fiecare zi pentru ca sunt ca o usa fantastica spre o lume infinita de posibilitati. Sunt interactive, usor de utilizat si distractive. Te ajuta sa ramai in contact cu familia si prietenii, dar si cu toate domeniil cu care rezonezi.

 

In ultimii ani si persoanele mai in varsta au realizat importanta acestor telefoane, fiind benefice pentru a invata lucruri noi, pentru gestionarea si planificarea vacantelor, pentru poze, social media, entertainment, muzica si multe altele. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:30

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Tractoarele autonome, fără conducător: Ce caracteristici au, ce avantaje oferă
02/05/2024 13:44

 Vehiculele autonome sunt considerate viitorul in agricultură. Cand vine vorba de astfel de tractoare, există două tipuri: vehicule conventionale care pot functiona si in mod autonom sau roboti agricoli ...

AUR l-a prezentat pe actorul Mugur Mihăescu drept candidatul său pentru președinția CJ Olt
28/04/2024 18:19

 Actorul Mugur Mihăescu, cunoscut pentru rolul „Garcea” din „Vacanta Mare”, si-a depus duminică la Biroul Electoral Olt candidatura pentru presedintia Consiliului Judetean Olt, re ...

Depășirea pe linie continuă, permisă în România! În ce condiții pot efectua șoferii o astfel de manevră
20/04/2024 16:02

Soferii din Romania pot efectua depăsirea pe linia continuă in anumite circumstante. Codul Rutier specifică clar unde si cand poti efectua o astfel de manevră. Există reguli clare pentru soferi in ceea ...

 Marketingul digital. Dinamica inovației în era informației
18/04/2024 15:43

Marketingul digital a revolutionat modul in care companiile interactionează cu consumatorii, transformand strategiile de publicitate si de vanzare intr-un peisaj in continuă schimbare. Într-o lume domin ...

Academia Română: Țara noastră deţine rezerve minerale şi energetice considerabile. E necesară reactivarea industriei extractive şi de prelucrare
12/04/2024 00:10

Academia Romană afirmă că ţara noastră deţine resurse şi rezerve minerale şi energetice considerabile, divers şi relativ uniform distribuite in teritoriu, subliniind necesitatea valorificării acestora ...

SUA testează avioane pilotate de inteligeța artificială, iar secretarul forțelor aeriene va fi pasager
11/04/2024 17:05

Fortele aeriene americane testează un avion de luptă F-16 care zboară singur si sunt atat de increzătoare in tehnologie incat isi trimite seful ca pasager. Associated Press informează că secretarul Forte ...

Ecou din adâncuri. Misterul memoriei apei
11/04/2024 15:12

Apa, acest element vital, omniprezent pe Pămant, detine in esenta sa mai mult decat o simplă necesitate pentru viată; ascunde un mister ce isi asteaptă răspunsul de secole. Printre teoriile stiintifice si ...

Digi RCS&RDS dispare! Reprezentanții companiei discută despre schimbarea oficială a denumirii gigantului din telecomunicații
11/04/2024 14:26

Digi RCS&RDS va dispărea din luna mai a acestui an! Compania ia in discutii schimbarea oficială a denumirii pe care o poartă colosul de telecomunicatii. Dacă in urmă cu ceva timp, pe toate materiale p ...

Sarea de Himalaya, o mare minciună: ce au arătat ultimele studii despre
11/04/2024 11:52

Sarea de Himalaya se găseste azi pretutindeni: in masinile de măcinat sare, in lămpile cu aspect stancos, in plăcile de culoarea apusului de soare concepute pentru a găti friptură si chiar in "camere ...

Uriașa clădire din București construită la ordinul lui Ceaușescu, lăsată în paragină. „E jenant, a ajuns o ruină” FOTO
10/04/2024 21:26

 Multe dintre clădirile importante ale Bucurestiului zac in paragină. Este si cazul unui imobil-mastodont amplasat aproape de Parlament, deci in zona centrală a Capitalei, Casa Academiei. Aici isi desf ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei