Vezi de ce nu ai semnal la telefon și factorii care influențează conexiunea!

default

Dimensiune font:

| 20-05-2018 16:00

Dacă ți se întâmplă des să ai apeluri telefonice eșuate și să-ți meargă lent internetul pe mobil, e bine să știi de ce nu ai semnal la telefon. 

Suntem dependenți de telefoane. Petrecem aproape toată ziua cu ele în mână, iar numărul foarte mare de abonamente nelimitate nu a făcut decât să sporească și mai mult acest trend îngrijorător. Pe lângă faptul că vorbim la telefon excesiv, stăm pe Facebook, WhatsApp, Google Maps și Mail pe o conexiune de date celulare. 

În mod surprinzător, evoluția tehnologică nu a sporit semnificativ calitatea semnalului telefonic. Este adevărat că vitezele conexiunilor obținute pe date celulare au explodat în ultimii ani, dar pe un drum de la București la Brașov rămâi fără semnal de trei-patru ori timp de câteva minute. Din acest motiv, nu contează dacă folosești un iPhone X sau Galaxy Note 8, dacă ți s-a stricat mașina pe Posada, s-ar putea să nu poți suna un prieten să te ajute. 

Ideal ar fi ca operatorii să investească sume semnificative în turnuri suplimentare de telefonie, iar acest proces are loc chiar acum. Din păcate, este foarte lent. Mai bine ar fi să știi de ce nu ai semnal la telefon și să faci tot ce este posibil pentru a evita astfel de situații. 

De ce nu ai semnal la telefon când ești departe de turnul de telefonie 

Într-un moment poți să ai cinci linii de semnal pe ecranul telefonului și după doi metri să ajungi la două linii. Într-o casă cu etaj, s-ar putea la parter să ai parte de un semnal groaznic la telefon, pe când la etaj lucrurile să funcționeze ca unse. Factorii care pot influența acest detaliu sunt numeroși, dar cel mai important vizează distanța până la turnul de telefonie mobilă. Acesta este responsabil de conexiunea ta cu operatorul și, implicit, cu restul lumii. 

Un turn de telefonie mobilă folosește unde radio pentru a comunica. Acele unde scad în intensitate proporțional cu distanța de sursă, dar aceeași intensitate poate fi inluentață de factori atmosferici, vreme probabilă și, nu în ultimul rând, pereți. Un transmițător mai puternic poate trimite un semnal mai departe, dar antena dintr-un telefon mobil este infimă în 2017. 

Conform unui studiu publicat de Outside, în condiții ideale, un telefon poate comunica perfect cu un turn aflat la 70 de kilometri. În lumea reală însă limita este mai aproape de 30 – 35 de kilometri și are mari șanse să scadă în foarte multe situații. În orașe, este puțin probabil ca distanța să influențeze semnalul la telefon, dar dacă te afli în mijlocul câmpului sau al pădurii, nici o soluție nu este mai eficientă decât să te deplasezi către ”civilizație” pentru a putea da un telefon. 

Formele de relief sunt mai relevante decât ai crede, când nu ai semnal 

Undele radio, prin natura lor, călătoresc în linie dreaptă, constant, de la telefonul tău mobil către turnul operatorului și invers. Orice impediment aflat între tine și acel turn îți scade semnalul. Un munte, un deal sau o pădure stufoasă, toate îți influențează recepția. Dacă ești pe panta unui deal, poți avea un semnal impecabil la telefon dacă cel mai apropiat turn este în câmpul tău vizual. Dacă nu-l vezi, este posibil să întâmpini dificultăți în a realiza o conexiune pentru că în loc să te conectezi la turnul de lângă tine, smartphone-ul tău încearcă să comunice cu un turn aflat la 15 – 20 de kilometri pe partea ta de deal. 

Astfel de probleme nu există în orașe niciodată, pentru că sunt antene de mici dimensiuni răspândite pe acoperișurile multor blocuri sau clădiri de birouri. În spațiu deschis, undele radio ricoșează dintr-o clădire în alta și pot călători în jurul multor obstacole. Problemele apar când e vorba de tranziția acelorași unde prin pereți. Ca urmare, vor exista întotdeauna clădiri care interferează cu undele radio, dar cele mai multe nu sunt problematice. 

Apropo, sisteme puternice de interferențe există aproape de fiecare dată în centrale militare și diferite clădiri de stat. Acelea te pot lăsa fără semnal la telefon când îți este lumea mai dragă, chiar dacă o antenă nu este foarte departe. Este suficient să faci o tură cu mașina în jurul Casei Poporului și să te uiți la evoluția semnalului de la telefon ca să înțelegi despre ce vorbesc. 

Este posibil să nu ai semnal la telefon când ești în interior 

Deși distanța față de turn și formele de relief nu te afectează foarte mult în interiorul orașelor, tipurile de materiale folosite la construcții îți pot face probleme mari în cazul unei sesiuni de YouTube, dacă nu cumva folosești WiFi. Într-o pivniță, șansele să poți purta o conversație telefonică fără întreruperi sunt infime, deoarece singura cale ca unda radio să ajungă la turnul de telefonie este prin pietre, ciment, beton armat, etc. 

Când ajungi la etajul unei case, prin ferestre sau pereți mai subțiri, undele circulă semnificativ mai liber. În plus, sticla facilitează fenomenul optic al difracției, ce permite răspândirea undelor în mai multe direcții, fiind mult mai probabilă comunicarea cu un turn de telefonie. Cu alte cuvinte, dacă ești în casă și nu ai semnal, câțiva pași până la geam sau în fața casei vor face minuni. În mod surprinzător, datorită difracției, s-ar putea ca printr-un geam închis să ai semnal la telefon un pic mai bun decât cu el deschis. 

Vremea rea afectează semnalul 

După cum am menționat mai sus, undele radio circulă în linie dreaptă prin atmosferă. În funcție de vremea de afară, prin atmosferă s-ar putea să mai fie particule de praf, picături de ploaie, particule ionizate aferente altor tipuri de radiații și nu numai. Toate acestea influențează destul de mult calitatea semnalului la telefon, mai ales dacă ai parte de o furtună destul de agresivă sau dacă este o ceață foarte densă. În mod indubitabil, într-o zi senină, situația e mult mai roz și când vine vorba de calitatea apelurilor telefonice, potrivit www.playtech.ro. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

06:14

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Mexicanii au descoperit un străvechi palat mayaș
10/08/2021 13:30

Arheologii au descoperit ruinele unui palat de mari dimensiuni, construit cu peste 1000 de ani in urmă. Arheologii au descoperit ruinele unui palat de mari dimensiuni ce era utilizat cel mai probabil de eli ...

8 curiozități despre porci, animalele pe care le-am domesticit de două ori
21/12/2019 10:53

 Te-ai intrebat vreodată cand a devenit mistretul animalul docil din cotet pe care il stim cu totii astăzi? Sau cat de tare poate răcni un porc? În acest articol trecem in revistă mai multe curio ...

VIDEO – Animale inteligente care ne fură premiul întâi la testele IQ
21/12/2019 07:49

 Să vorbim despre animale inteligente. Care este cea ma inteligentă specie din lume? Ati putea fi foarte tentati să spuneti că oamenii, dar realitatea este ceva mai complicată. În cartea „ ...

7 adevăruri ascunse despre Roma Antică, pe care nu le găsești în manuale
21/12/2019 07:37

 Roma Antică a fost o fortă civilizatoare si o societate ideală pentru dezvoltarea artelor, filosofiei si stiintei. Romanii erau constructori excelenti, iar armata lor neinfricată era temută de o ...

Cum afli dacă telefonul tău este interceptat
21/12/2019 06:00

 Un studiu recent a arătat că aproximativ jumătate dintre romani cred că au telefonul ascultat. Cu zecile de programe de interceptare, care pot fi achizitionate chiar de pe internet, la un pret accesib ...

Capacitățile noastre nebănuite: 6 simțuri „supraomenești”
20/12/2019 06:34

 Oamenii au abilităti foarte diferite. Unii dintre noi compun cantece care emotionează pană la lacrimi, altii aleargă ca vantul si altii inventează tehnologii noi care schimbă lumea. Însă aces ...

Tunelul Laerdal: cel mai lung tunel rutier din lume
20/12/2019 06:28

 Unde crezi că se află cel mai lung tunel rutier din lume? În Norvegia, tara in care este imposibil să mergi cu masina dintr-un loc in altul fără să treci printr-o trecătoare montană sau să ...

VIDEO- SUPER OAMENI
20/12/2019 06:12
VIDEO – 5 locuri misterioase și încărcate negativ, care-ți vor da fiori
18/12/2019 09:40

 Există cateva locuri in lume care captivează imaginatia si interesul celor pasionati de mistere. De unele dintre ele se leagă sinucideri de animale, disparitii fără urmă, fenomene ciudate sau traged ...

Există viață după moarte. Mii de gene din corp funcționează chiar și la patru zile după deces
18/12/2019 07:36

 Viată după moarte – acesta nu e doar un concept, ci o realitate. Un studiu publicat de doi cercetători americani dovedeste că, in cazul animalelor, unele gene continuă să functioneze pană la ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei