Cei mai bogați mafioți din România. Palate din aur sau stăpâni pe clădiri istorice și legături politice FOTO

Tigani

Dimensiune font:

| 22-08-2021 00:17

 Cei mai bogați rromi din România și-au creat adevărate imperii în țară, dar și în străinătate. Însă, desigur, banii lor nu au fost câștigați tocmai prin muncă cinstită. Cei mai mulți au probleme cu legea.

Cei din vestul țării conduc în top.

Puiu Englezu din Hunedoara, care spune că a făcut avere din afaceri cu fier vechi, ar fi cel mai bogat rrom din țara noastră. Averea lui este greu de estimat, conform
radiosimplu.ro. El a construit fiilor săi două palate poleite cu aur, iar gardul este suflat și el în aur. Cel mai de preț articol vestimentar al lui Puiu Englezu este o cravată din aur pe care o poartă cu mândrie ori de câte ori are ocazia.

Una dintre vilele lui Puiu EnglezuIonelaș Cârpaci, avere de 13 milioane de euroIonaș Cârpaci (55 de ani), liderul clanului Cârpaci, din Timișoara este cunoscut drept cel mai bogat rrom din România. Are doar patru clase și, după Revoluție, a condus mai multe rețele de cerșetorie și prostituție din vestul țării. Apoi a ”brevetat” metoda țigănească de pus mâna pe imobilele de patrimoniu, conform
EVZ.ro. Cumpăra cel mai ieftin apartament, muta o familie săracă, cu ordin să le facă vecinilor viață de coșmar. Aceștia erau inundați, intimidați și își găseau ușile acoperite cu fecale, zilnic, iar în final îi vindeau lui locuințele.
Cârpaci a fost trimis în judecată în 2010, după ce procurorii au stabilit că, falsificând semnătura fostului primar timișorean
Gheorghe Ciuhandu, și-a însușit terenuri, în numele unor cetățeni germani fictivi. După ce a dat tunul imobiliar, vânzând cu 3 milioane de euro terenurile, Ionelaș Cârpaci și-a schimbat numele într-unul cu rezonanță germană, Ionel Sandner.

În iunie 2016, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat la 7 ani și 2 luni de închisoare, plata a 1,5 milioane de euro daune morale către o companie privată și 325.120 de euro, împreună cu alt inculpat, către Primăria Timișoara. Cu o zi înaintea condamnării, a fugit în Germania.

Cârpaci se credea mare boier, el având servitori în toate vilele sale. Averea lui este estimată la 13 milioane de euro. Clanul ar deține 130 de clădiri istorice, toate dobândite după 1989 în condiții suspecte.

În prezent se află în penitenciarul de maximă siguranță din Drobeta Turnu Severin.

Ionelas Carpaci, cel mai bogat tagan din vestul tariiO altă familie de mafioți, tot din vestul țării, Lucia Seifert (fostă Stancu) şi soţul ei, Petru Jurj, cu o avere estimată tot la 13 milioane de euro, au fost urmăriți internațional pentru o țeapă de un milion de euro, potrivit
Antena 3.

Lucia Seifert (fostă Stancu) şi soţul ei, Petru Jurj, au fugit de sub nasul judecătorilor din Timişoara direct în Germania, cu câteva ore înainte să fie arestaţi. Ei sunt acuzaţi că au înşelat patru persoane cu un milion de euro. Au luat clădiri şi terenuri de la patru persoane, însă nu le-au mai dat banii.

Victimele au fost ameninţate cu moartea, au fost terorizate de rromii care le-au tăiat apa, curentul sau gazul, folosindu-se de documentele victimelor. În plus, Lucia Seifert a fost cercetată penal în Germania pentru escrocherie în 27 de cazuri, declaraţii false în justiţie,
furt prin violenţă, loviri şi răniri periculoase în trei cazuri, deturnare, numeroase fapte de furt comise în bandă organizată, formarea unui grup de infractori, violare de domiciliu, fals în documente, reţineri şi deturnare de retribuţii sau de salariu.

Lucia si pentru Jurj scapati de instanta pentru ca sunt batrani


 
 


Soţul ei, Petru Jurj, a fost cercetat tot în Germania pentru extorcare calificată cu luare de ostatici în Munchen, furt profesional cu ascunderea de autoturisme, deţine condamnări pentru intrarea şi ieşirea în mod clandestin din Germania, falsificare de documente, conducere fără permis, furt, furt în echipă, mărturie falsă sub jurământ, fapte pentru care a primit trei ani de închisoare în Occident, potrivit
Adevarul.ro.

După un an de anchetă, procurorii timişeni au cerut arestarea eromilor. Cu toate acestea, judecătorul Monica Bădescu, de la Tribunalul Timiş, a refuzat să-i aresteze pe cei doi, din cauza vârstei înainte a celor doi rromi, deşi niciunul dintre ei nu a împlinit 60 de ani, pentru că ţiganii au participat activ la anchetă şi pentru că nu există probe că nu au fost şi condamnaţi în Germania, procurorul fiind acuzat că nu are suficiente probe împotriva celor doi. Ea a dispus doar ca rromii să nu părăsească Timişoara.

Clanul este stăpân pe multe clădiri istorice din centrul Timișoarei.

Bulibaşa Ferdinand Stănescu de la Iași are o avere de aproximativ 7 milioane de euro. Imediat după Revoluție, a început să cumpere tablă şi fier vechi de la Sidex Galaţi, pe care o vindea mai scump. Despre Ferdinand Stănescu se spune că este cel mai bogat rrom din Moldova. De altfel, comuna Grajduri de lângă Iași, unde locuiește el și clanul său, este vestită pentru palatele cu turnulețe. El a fost cercetat și într-un dosar răsunător de spălare de bani, conform
G4 Media.

Bulibasa Ferdinand Stanescu de la IasiPotrivit
DIICOT, reprezentanții unor topitorii de aur, magazine de bijuterii și case de amanet colectau aur, îl topeau și exportau lingouri în Italia și Germania. Aceștia ar fi apelat la clanul Stănescu ca să facă rost de aur și de facturi fictive de la firme – fantomă astfel încât să își deducă cheltuielile, să își diminueze impozitul pe profit și să ceară rambursarea TVA.

La percheziții, procurorii au ridicat 1,2 kilograme de aur și 50.000 de lei și au pus
sechestru pe imobile și autoturisme în valoare de aproximativ 800.000 de euro.

În 2015, bulibașa a fost prins în
flagrant de DNA Oradea în timp ce primea 12.000 de euro de la o persoană căreia îi promisese că intervine pe lângă „doi procurori și un judecător” ca să elibereze un inculpat din arest, potrivit unui comunicat de presă al Parchetului Anticorupție.


Silvian Ilie Filoti, cu 6,3 milioane de euro. Este bulibașa rromilor din Fața Luncii, Craiova.

Silvian Ilie Filoti este președintele Comunității Etniei Rromilor din Craiova și este cunoscut pentru activitățile de cămătărie. Numele lui a mai apărut și într-un dosar de returnări ilegale de TVA.

Între anii 1990 și 1994, membrii clanului „Fulguță” au desfășurat activități de cămătărie acordând împrumuturi în valută și monedă românească pe un termen scurt și cu dobândă mare. Persoanele împrumutate care nu au putut să își achite datoriile au fost lipsite de libertate sau șantajate.


Mihai Țiganu este cel mai bogat țigan din Corbeanca Ilfov, cu o avere estimată la 4,3 milioane de euro. A lucrat cu mulți ani în urmă în SUA. De altfel, are o vilă impresionantă la Chicago. Fiul său, "Prințul" Ramir, a murit în urmă cu câțiva ani, la numai 21 de ani, în urma unui
atac cerebral.

Dan Finuțu, țiganul din comuna Buzescu, județul Teleorman, decedat în urmă cu mulți ani într-un
accident, a devenit celebru după ce și-a ridicat o vilă care este copia fidelă a Judecătoriei din Caracal. El a vrut să țină minte că instanța din Caracal a fost singura care l-a condamnat. Se spune că averea sa ar fi fost de 4 milioane de euro.

Casa lui Dan Finutu, copia Judecatoriei CaracalBercea Mondialu se află și el în topul celor mai bogați rromi, cu 3,7 milioane de euro. Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondialu, din Slatina-Olt, este încuscrit cu oameni de afaceri cunoscuți, printre care fratele fostului președinte Traian Băsescu, Mircea Băsescu, dar și cu magistrați. În prezent se află în închisoare pentru mai multe fapte.

Lista este completată de Dan Stănescu, cu o avere de 3 milioane de euro. „Regele” Dan Stănescu şi familia sa regală sunt din Costeşti. El a „moştenit” titlul de rege, ca şi o mare parte a averii, de la tatăl său, Ilie Badea Stănescu, zis Tortică, care a murit în 2007. Atunci, în curtea Palatului de Aramă din Costești, Regele Dan şi-a pus însemnele de aur ale regalităţii, extrem de valoroase: coroana cu nestemate a tatălui său, ce cântăreşte peste un kilogram de aur de 24 de karate, şi care este păstrată la
BNR

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:00

ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei SC IRSIDO S.R.L.–societate în faliment, dosar nr. 380/99/2017 aflat pe rolul Tribunalului Iași, în temeiul dispozițiilor Legii nr.85/2014, vinde prin licitație publică cu strigare următoarele bunuri proprietate ale debitoarei:1. Bunuri mobile conform Raport de evaluare-Preț de pornire 65% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare, astfel: a. Stocuri/echipamente birotică–în valoare totală de 26.525 lei (exclusivTVA) b. Obiecte de inventar/mijloace fixe: Nr. crt. Denumire activ Valoare de pornire la licitație–65% lei–fără TVA 1. Mașină ambalat role hârtie 2.465 2. Utilaj de fabricat role hârtie 50.694 3. Autoturism Mazda IS-01-YRS 9.883 4. Autovehicul Ford Tranzit Connect IS-12-YRS 7.352 5. Mobilier pal 483 6. Masina ștampile UM 1100-1200 1.306 7. Scaun directorial 1.177 8. Notebook Benq 1.376 9. Notebook Acer Aspire 743 10. Notebook Acer Aspire 743 11. TV 3d Sony Bravia LX900 2.348 12. Mobila Element Corp 3.300 13. Set canapele 2.007 14. Mobila Element Part 1.009 15. Mobila Sidney alb 1.208 Licitațiile vor avea loc în zilele de: 01,08,15,22,29.10.2021 respectiv 05.11.2021 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun.Iași, Str. Grigore Ureche, nr.3, Bl. Gh. Şonțu, Demisol, Birou nr.4, Jud.Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 500 lei fără TVA;- dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în cont colector RO35PIRB2400711906003000 deschis pe numele debitoarei la First Bank; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul lichidatorului judiciar RO33PIRB2400738563001000 deschis la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare,sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau la tel:0744520508, 0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
Curiozități despre lavandă. Ce beneficii terapeutice are lavanda?
17/10/2021 09:53

Lavanda este o plantă care face parte din familia Lamiaceae. Aceasta se cultivă peste tot in lume si cuprinde intre 40 si 60 de specii. Numele de lavandă este folosit uneori pentru a desemna parfumul extras ...

Imperiul Roman, curiozități și lucruri mai puțin știute
16/10/2021 15:38

Din fiecare am invătat cate ceva atat despre dimensiunile si forta imperiului, cat si despre contributia pe care a avut-o acesta la dezvoltarea stiintei, civilizatiei si folosofiei umane. Prezentăm in cele ce ...

Cum să scapi de gândacii de canalizare. Metode simple și eficiente
16/10/2021 14:05

Dacă te confrunti cu problema gadacilor de canalizare, trebuie să stii că există cateva metode simple de a scăpa de această problemă. Ar fi bine să faci o inspecţie amanutita a ţevilor din casa ta. ...

FOTO/VIDEO -   ,,Miros de scorțișoară”, un videoclip dedicat bucuriei și lucrurilor simple
16/10/2021 09:35

  Tanără muziciană Diana Maria Urdes, cunoscută pentru melodiile sensibile si pentru poeziile ei pline de dragoste, a lansat al patrulea cantec din seria ,,Cantecele Dianei”. „Piesa a ...

FOTO/VIDEO - Noul single al lui Adele, peste 10 milioane de vizualizări în doar 6 ore
15/10/2021 11:45

Cantăreaţa engleză Adele a lansat vineri single-ul „Easy On Me” cu un videoclip regizat de cineastul canadian Xavier Dolan, cu care a colaborat şi pentru „Hello” şi care este cunosc ...

Cinci ţigani romani  au vrut să-l jefuiască pe campionul Japoniei la ju-jitsu: A urmat PRĂPĂDUL/ FOTO-VIDEO
13/10/2021 13:59

 Un grup format din cinci ţigani romani au vrut să dea lovitura in Italia, dar au incasat-o grav de tot. Omul pe care voiau să-l jefuiască era campionul Japoniei la ju jitsu. Ce a ieşit? Ţiganii şi- ...

Trupa Nirvana, acuzată de pornografie infantilă
10/10/2021 09:00

​Dave Grohl a afirmat că Nirvana ar putea modifica coperta albumului „Nevermind” in cazul unor lansări viitoare după ce bărbatul care a apărut pe coperta discului, pe cand era bebelus, a inte ...

Care sunt cele mai extrase numere la 6 din 49?
02/10/2021 11:20

6 din 49 este jocul la care milioane de romani au visat sau visează să castige. Jocul de 6 din 49 este destul de popular la noi in tară, dar sansele ca un jucător să triumfe sunt extrem de mici. Practic, d ...

VIDEO Erupția vulcanului din La Palma: Lava a ajuns la ocean
29/09/2021 08:36

 Lava vulcanului care a erupt in urmă cu zece zile pe insula La Palma din arhipelagul spaniol al Canarelor a ajuns la ocean in noaptea de marţi spre miercuri, un fenomen potenţial periculos, a informat ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei