Plante care pot curata aerul poluat, in locuinte

padure  s

Dimensiune font:

| 01-07-2020 08:46

 Plantele pot imbunatati calitatea aerului dintr-o locuinta.


Bucurestiul este a doua cea mai poluata capitala europeana, dupa Roma.
Roma are o densitate a populatiei de 2232 de locuitori/km2, iar Bucurestiul, de 9994 de locuitori/km2.


Stim deja ca poluarea ne afecteaza serios sanatatea.
Nu ne sta in putere sa schimbam fundamental aceasta stare de fapt, totusi, am putea incerca macar in locuintele noastre, unde ne retragem la finalul unei zi ostenitoare, sa curatam un pic aerul pe care il respiram noi si copiii nostri.

The Smart Local propune o lista cu cateva plante, care ar reprezenta un plus de aer curat pentru casele noastre.

Monstera

Monstera



Oamenii de stiinta au descoperit in jur de 20 de plante care fac parte din aceasta familie de plante, despre care sustin ca este un umidificator natural. O astfel de planta in dormitor este de ajutor pentru cei se trezesc cu gatul iritat.
Monstera nu este pretentioasa, rezista cu bine si la soare, si la umbra, cu ingrijiri minime. Totusi, din motive estetice, dar si din motive legate de sanatatea plantei, nu este recomandata o expunere limitata la soare -exista pericolul ca frunzele ei sa se micsoreze.


Palmierul Areca

Areca



Areca reuseste sa neutralizeze diferitele mirosuri din aer, tocmai din acest motiv, saloanele de spa il folosesc pentru a mentine calitatea aerului.
In locuinte, Areca imbunatateste calitatea aerului camerele in care lemnul pardoselilor sau al mobilelor a fost tratat cu vopsele, acetona, sau alti diluanti.
In ceea ce priveste ingrijirea plantei, expertii ne recomanda sa folosim peleti fertilizanti si sa ajutam radacinile sa respire, asta pentru a beneficia din plin de "abilitatile" acesteia.


Arborele de cauciuc

Arborele de cauciuc



Pentru persoanele alergice la polen, dar care vor totusi sa aiba un colt de verdeata in casa, arborele de cauciuc se dovedeste a fi alegerea ideala.
Atunci cand este tinut in interior, nu produce atat de multe flori si fructe, ceea ce reduce considerabil problemele cu alergiile.
Studiile au aratat ca arborele de cauciuc absoarbe formaldehida, dioxidul si monoxidul de carbon din aer, fiind astfel perfect pentru apartementele proaspat renovate.
Arborele de cauciuc se dovedeste a fi tot o planta nepretentioasa, putand trai cu o cantitate redusa de apa, fiind chiar fericita in soluri mai uscate.


Planta paianjen

Planta Paianjen



Aceasta planta reuseste sa absoarba o multime de compusi daunatori din aer, printre care xilenul, toluenul si formaldehida.
Planta paianjen se dezvolta destul de repede si da nastere la multi "pui", plantute mai mici care atarna din ghiveci, intr-un mod asemanator paianjenilor, si care pot fi replantate fara mari bati de cap.


Planta sarpe

Planta Sarpe



Planta sarpe, cunoscuta stiintific sub numele de Sansevieria cylindrica, transforma dioxidul de carbon in oxigen, in timpul noptii.
De asemenea, ne protejeaza in timpul somnului de noxe precum benzenul si formaldehida.
Si aceasta planta are nevoie de ingrijiri minime, expertii explicand ca o udare pe saptamana ii este suficienta.
Singurul ei dezavantaj este ca poate creste in inaltime destul de mult, astfel ca este recomandata asezarea ei pe podea.


Aloe vera

Aloe Vera



Bine cunoscuta pentru propietatile ei extrem de benefice in ingrijirea pielii si tratarea diferitelor probleme de sanatate, aloe vera elimina si o parte a microorganismelor din aer, un avantaj deloc de ignorat in sezonul gripal, cu atat mai mult acum, in vremuri de pandemie.
In comparatie cu plantele pe care vi le-am prezentat pana acum, aloe vera este ceva mai sensibila. Expertii ne recomanda sa evitam expunerea ei prelungita la lumina solara directa.


Bambusul

Bambus



Bambusul produce ioni negativi care se ataseaza de particulele de praf, de fungi, de bacterii si de alti germeni, astfel incat acestia cad pe podea. Suprafata extinsa a frunzelor acestei plante face ca ionio sa fie raspanditi mult mai eficient.
Deasemenea, bambusul poate elimina benzenul si formaldehida din aerul pe care il respiram. Trebuie precizat, insa, ca aceasta planta ridica un grad mediu de risc, din cauza fructelor pe care le produce si care pot fi daunatoare animalelor de companie.


Crinul pacii

Crinul Pacii



Crinul pacii isi are originea in padurile tropicale, ceea ce inseamna ca poate prospera si in mediile cu mai putina lumina, putand fi asezat in camere in care nu patrunde lumina naturala. Un alt plus al acestei plante este ca poate absorbi tricloretilena si amoniacul din jurul ei.


Orhideea

Orhidee



Peste 3.000 de specii si o multitudine de culori.
In afara aspectului estetic deosebit, orhideea se dovedeste a fi extrem de benefica pentru un aer mai curat in casele noastre, absorbind substante periculoase precum xilenul, toluenul, cloroformul si acetona.
Orhideea este insa o planta care are nevoie de multa grija: cel putin opt ore de lumina solara si un pamant care sa asigure un drenaj rapid si eficient al apei, pentru o dezvoltare sanatoasa.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:53

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Comunicat de presă
26/04/2024 10:34

Comunicat de presă Vino să savurezi cele mai alese sortimente de cafea, la Coffee Summit, primul eveniment de profil organizat la Iasi, in Palas Campus Iasi, 26 aprilie 2024 Iubitorii de cafea de speciali ...

Ce înseamnă „boala lui Calache”, de fapt? Personajul era să devină domnitor al Țării Românești
25/04/2024 14:07

 Ce inseamnă  „boala lui Calache”, de fapt? De multe ori, expresia se mai foloseste chiar si astăzi, desi are o vechime de cateva sute de ani. Dar putini cunosc care este originea ei si ...

Schema prin care românii pot rămâne fără bani dacă răspund la telefon. Atenție la aceste numere!
25/04/2024 10:56

Romanii pot rămane fără bani doar dacă răspund la telefon sau la SMS. Atacurile s-au inmultit in ultima perioadă. Specialistii ii avertizează pe oameni să nu răspundă la numere internationale necunosc ...

Datorită Eurovision, Malmo devine destinația turistică a Suediei
24/04/2024 17:32

Euforia provocată de concursul Eurovision a dus la creşterea căutărilor privind călătoriile in oraşul costier Malmo din sudul Suediei cu 176% intre septembrie 2023 şi aprilie 2024, a anunţat compania s ...

Un mare oraș din Italia vrea să interzică înghețata și pizza după miezul nopții. Care este motivul deciziei controversate
23/04/2024 22:33

 Un oras italian este gata să interzică gustările de la miezul noptii, printre acestea: inghetata si pizza. Autoritătile propun chiar o nouă lege pentru a interzice aceste plăceri. Dacă va fi aproba ...

Jumătate de milion de euro, evaziune din afaceri cu usturoi
23/04/2024 13:47

 Două persoane sunt cercetate pentru evaziune fiscală, după ce ar fi realizat achiziţii de usturoi şi utilaje din Spania, simuland de pe telefonul mobil efectuarea tranzacţiilor bancare, ulterior nei ...

Câți copii a avut Veronica Micle, marea iubire a lui Mihai Eminescu? Adevărul despre fiica celor doi
21/04/2024 18:05

 Cati copii a avut Veronica Micle, marea iubire a lui Mihai Eminescu? Dincolo de legendă, dragostea dintre cei doi a fost departe de perfectiune, dar nieni nu poate contesta paasiunea cu care amandoi au t ...

Presa internațională, după retragerea Simonei Halep: ”A fost nevoită”
20/04/2024 21:35

 Simona Halep nu va participa la turneul de categorie WTA 1000 Mutua Madrid Open, pentru care a primit wild card din partea organizatorilor, informează Marca. “Halep, aflată pe locul 1.146 in clas ...

Un cuplu englez care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
19/04/2024 12:30

În timp ce-si renovau bucătăria din casa lor veche, doi soti din Dorset, Anglia, au descoperit o comoară formată din peste 1.000 de monede vechi, din secolul al XVII-lea, care era ascunsă sub podea. ...

Ce trebuie să știi înainte de a închiria o mașină din aeroport
17/04/2024 15:11

 Ce trebuie să stii inainte de a inchiria o masină din aeroport Închirierea unei masini din aeroport poate fi o solutie convenabilă pentru călătorii care doresc să exploreze o nouă destina ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei