Ghidul turistului gurmand: ce mananci in vacantele prin lume (Galerie foto)
Dimensiune font:
Pe langa obiectivele turistice, bucataria traditionala a tarii in care ai ajuns in concediu reprezinta fara doar si poate un taram pe care trebuie sa il explorezi. Daca iti e teama sa incerci preparate noi, fa o mica documentare inainte de a te aventura in necunoscut.
Business Insider iti usureaza misiunea si prezinta preparatele specifice mai multor tari in care ai putea ajunge, fie chiar doar cu gandul. Printre tarile luate in vizor de publicatie se afla si Romania, unde din nou sarmalele sunt vedete.
Romania: Sarmale
In opinia autorului, sarmalutele din frunze de varza murata, cu amestec de orez si carne tocata, condimentata trebuie macar gustate de cei care trec pragul Romaniei, faima lor trecand de multa vreme granita tarii.
Belgia: Moules-Frites
Moules-Frites sau midiile si cartofii prajiti se pot gasi si in tari ca Franta sau Statele Unite ale Americii, insa trebuie sa stii ca ele sunt originare din Belgia. In plus, aici midiile sunt preparate in diverse moduri (fierte cu vin, unt, ierburi aromatice sau bulion) si servite cu cartofi prajiti crocanti. Daca mai stingi si cu bere belgiana neagra, e clar ca vei avea o masa pe cinste!
Brazilia: Feijoada
Brazilia este o tara cu o bucataria traditionala variata, asa ca este dificil de ales un singur preparat specific. Cu toate astea, unul considerat de multi simbolic este Feijoada. Tocana de fasole neagra, carne de vita afumata si carne de porc se serveste deseori cu orez, varza, farofa (faina de manioc prajita), sos iute si o bucata de portocala, pentru digestie.
China: Xialongbao
Supa cu galuste Xialongbao, originara din China, Shanghai mai precis, este una dintre cele mai bune din lume. Galustele sunt de obicei umplute cu carne, iar supa este fiarta intr-un vas de bambus.
Egipt: Molokhia
Molokhia se serveste si in nordul Africii, insa este foarte populara in Egipt, acolo de unde se crede ca provine. Versiunea egipteana a preparatului contine frunze de molog, un tip de leguma amara, tocata marunt si gatita cu coriandru si usturoi. Molokhia se serveste cel mai frecvent cu pui si iepure si, uneori, cu peste sau miel.
India: Pui Tandoori
Bucataria traditionala indiana difera in functie de regiune: in nord, felurile de mancare sunt mai mult pe baza de carne, sosuri si diverse tipuri de paine, in vreme ce in sud preparatele sunt mai mult vegetariene, cu arome si condimente intense.
Pui Tandoori poate fi considerat un preparat reprezentantiv, fiind de fapt pui condimentat cu tandoori masala, prajit intr-un tandoor, un tip de cuptor de lut. Puiul este deseori servit cu legume, sos de iaurt si orez.
Indonezia: Martabak Manis/Terang Bulan
Martabak Manis reprezinta un desert traditional indonezian, asemanator clatitelor, in ceea ce priveste compozitia. Mijlocul preparatului se umple cu tot felul de ingrediente, de la ciocolata, gemuri si alune pana la banane si branza. Poti cumpara Martabak Manis de la vanzatorii ambulanti.
Italia: Pizza
Nu se poate Italia fara pizza! Originara din Napoli, un oras din sudul Italiei, pizza napolitana este delicioasa si crocanta, acoperita cu ingrediente ca rosii proaspete, mozzarella de bivolita, busuioc si diverse tipuri de carne.
Japonia: Katsudon
Pe langa Sushi, Katsudon este un alt preparat traditional japonez. Cotletul de porc crocant este prajit in ulei si acoperit cu ou, condimentat si servit apoi cu un castron de orez.
Norvegia: Rakfisk
Rakfish este un preparat pe baza de pastrav, sarat si fermentat timp de cateva luni. Apoi, pestele este consumat ca atare, fara a mai fi gatit, alturi de ceapa si sos de smantana. Gusturile nu se discuta!
Portugalia: Francesinha
Ssndvisul portughez Francesinha este preparat din paine, sunca, carnat de porc afumat, friptura - toate acoperite cu branza topita si sos de rosii.
Rusia: Borscht
Ori de cate ori ajungi in Rusia nu trebuie sa ratezi borscht, o supa delicioasa, facuta din radacini de sfleca. De obicei supa se consuma rece, acoperita cu un strat de smantana si alaturi de un paharel de votca.
Anglia: Friptura de vita alaturi de budinca Yorkshire
Friptura de vita alaturi de budinca Yorkshire reprezinta preparatele nationale ale Angliei, madria regatului, asa vei fi judecat daca nu le incerci macar o data in viata.
Sursa: ziare.com
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau