default

Dimensiune font:

Muntii Suhard – Carpatii Orientali

| 05-11-2012 12:17

Muntii Suhard sunt o grupa muntoasa a Carpatilor Maramuresului si Bucovinei, apartinand de lantul muntos al Carpatilor Orientali, ocupand o suprafata de aproximativ 325 km2. Are o orientare generala nord-vest — sud-est, in aceasta directie masurand in linie dreapta 35 km. Cel mai inalt pisc este Varful Omu, avand 1.932m. Pozitia mediana a Suhardului este data de distanta sa egala fata de limitele estica si vestica ale Carpatilor Orientali, intr-o zona unde acestia capata latime maxima. Drept urmare, din oricare directie te indrepti spre acest masiv, trebuie sa strabati portiuni insemnate apartinatoare domeniului carpatic.

Descriere Muntii Suhard

Muntii Suhard au aparut in urma marilor cutari ale scoartei terestre produse in era secundara, prezentandu-se ca o prelungire sud-estica a samburelui cristalin al Muntilor Rodnei. In lungul timp scurs de atunci, constitutia geologica a suferit modificari continue. Nucleul masivului este format din roci cristaline — de altfel cele mai raspandite din aceasta unitate montana. In partea nordica si centrala a Suhardului, cristalinul formeaza un anticlinal, care da cele mai mari inaltimi; in axul lui apar sisturi mezometamorfice, iar flancurile sunt alcatuite din sisturi epimetamorfice. Sisturile mezometamorfice sunt prezente prin micasisturi cuartoase, biotitice si cu granati, sisturi cuartito-biotitice, paragnaise, gnaise si calcare, care genereaza un relief cu forme mai rotunjite, cu exceptia calcarelor ce se inscriu in peisaj printr-o morfologie aparte, in special in lungul culmilor principale.
Din punct de vedere hipsometric Suhardul reprezinta o zona montana mai coborata decat Muntii Rodnei si Muntii Calimani, singurii din Carpatii Orientali care depasesc 2.000m. In schimb, cotele maxime din acest masiv intrec in altitudine pe cele similare din muntii vecini. Dupa criteriul altimetric, in ierarhia celor 35 de unitati montane din Carpatii Orientali, Suhardul ocupa locul al 5-lea, valorile maxime fiind de 2.305m in Muntii Rodnei, 2.102m in Muntii Calimani, 1.962m in Muntii Maramures, 1.956m in Ciucas, 1.932m in Suhard, 1.923m in Muntii Garbova, 1.907m in Ceahlau. In partea centrala se desfasoara o culme sinuoasa, in lungul careia se inregistreaza cotele cele mai mari. Urmarind harta hipsometrica constatam cu usurinta conturarea a trei masive bine individualizate de o serie de sei: Omu (1.932 m) in nord-vest, intre Pasul Rotunda (1.271 m) si saua Diecilor (1.400 m); Faraoane (1.715 m) in partea centrala, delimitat de aceasta din urma sa si saua dintre Picioru Stejii (1.398 m) si varful Iacob (1.372 m) si, in sfarsit, Ousoru (1.639 m) — care ocupa partea sud-estica a Muntilor Suhard, intre saua respectiva si unghiul de confluenta al Bistritei Aurii cu Dorna. In liniile majore ale reliefului se remarca doua suprafete de eroziune: cea superioara, cea mai veche, este puternic fragmentata si se prezinta sub forma unor mici suprafete de eroziune, cu altitudini descrescande de la nord-vest spre sud-est: 1.750— 1.900m in Masivul Omu, 1.550—1.700m in Masivul Faraoane si in jur de 1.600m in Masivul Ousoru, inclinarea acestei suprafete poate fi explicata prin actiunea inegala a miscarilor tectonice, cat si prin actiunea eroziunii — mai puternica in sud, datorita ingustarii masivului in directia respectiva si apropierii de vaile din ce in ce mai adanci, ale Bistritei Aurii si Dornei; a doua suprafata de eroziune, mai noua, este mult mai bine conservata si mai extinsa, in ansamblu pastrandu-se la altitudini ce se mentin constant intre 1.400-1.500m. Desi este destul de unitara sub raport altimetric, ea ocupa o pozitie periferica in cadrul Masivului Suhard si este puternic fragmentata de reteaua transversala, care a dus la individualizarea mai multor culmi secundare. Cu toate ca partea inalta a masivului Omu s-a aflat deasupra limitei zapezilor permanente, glaciatiunea cuaternara se pare ca nu a afectat si Muntii Suhard. Prin pozitia sa geografica, Suhardul are un climat temperat-continental, aflandu-se sub influenta nord-atlantica, configuratia reliefului si inaltimea impunand o pregnanta etajare a elementelor climatice. Masivul Suhard se incadreaza tinutului climatic al muntilor inalti (1.700—1.900 m), tinutului climatic al muntilor mijlocii si scunzi (sub 1.700 m), precum si subtinutului climei de depresiune.
Cea mai mare extensiune o prezinta climatul muntilor mijlocii si scunzi, ca urmare a predominarii acestui relief. Media anuala a temperaturii prezinta valori din ce in ce mai mici pe masura ce urci spre varful muntelui. Astfel, izoterma anuala de 5°C se afla in sudul Suhardului, cam in zona orasului Vatra Dornei. Izotermele anuale de 4°C si 3°C incing masivul catre periferia lui, iar cele de 2°C si respectiv 1°C se desfasoara insular in jurul masivelor Omu, Faraoane si Ousoru. Cele mai mici valori ale temperaturilor medii anuale apar in zona varfului Omu si sunt date de izotermele de 0°, —1°…—2°C, iata, asadar, ca desi suntem intr-un masiv relativ restrans, datorita diferentelor altimetrice extreme (peste 1.100 m), temperaturile medii anuale ale punctului celui mai inalt au valori cu circa 7° mai mici fata de Depresiunea Dornelor. Media anuala a precipitatiilor prezinta valori foarte diferite in cadrul Masivului Suhard, astfel, daca la Vatra Dornei cad anual 672 mm, valorile cresc progresiv, odata cu altitudinea, ajungand la circa 1.400 mm in varful Omu, deci la o cantitate ce reprezinta mai mult decat dublul valorii minime. Precipitatiile in jur de 1.200 mm apar ca un brau ce inconjoara varfurile Faraoane, Ousoru si Omu, iar cele care ajung in jur de 1.400 mm formeaza o foarte mica insula in jurul varfului Omu. Grosimea stratului de zapada depaseste frecvent 50—60 cm, pe culmea principala, in zonele concave, din cauza viscolirii, avand valori mult mai mari. Cantitatea maxima de precipitatii cazute in 24 de ore a inregistrat 280 mm la Carlibaba, 260 mm la Vatra Dornei si 140,6 mm la Gura Tibaului. Cel mai favorabil anotimp pentru drumetie este toamna, cand nebulozitatea este mai scazuta, vantul are intensitate redusa si apar in sir zile frumoase cu cer senin. Bineinteles, incepand din luna mai, pe toata durata verii si toamnei, pana catre sfarsitul lunii noiembrie, se poate practica turismul. Turistii care vin cu corturi pot gasi numeroase locuri favorabile camparii, ele fiind constituite din poieni, vai etc., care sunt raspandite pe intreaga suprafata a masivului. Practicarea sporturilor de iarna este inlesnita atat de conditiile climatice favorabile existente in cadrul masivului, precum si de prezenta unor pante corespunzatoare pentru schiat, in acest sens, pot fi recomandate: partia de la Runc (Vatra Dornei), regiunile periferice usor accesibile din sudul Ousorului (Dorna Candrenilor), Arsita (Ciocanesti), Stanisoara (Carlibaba), precum si Poiana Rotunda, accesibila dinspre Pasul Rotunda. Datorita configuratiei reliefului si in Masivul Suhard zonalitatea vegetatiei este evidenta. In partea superioara a masivului, la peste 1.600—1.700m, se dezvolta un complex de stufarisuri si pajisti subalpine. Acestea apar insular in Masivul Omu (inclusiv Pietrele Rosii) si in Masivul Faraoane. Jnepenisurile au o mare dezvoltare, in special in Masivul Omu, fiind greu accesibile.
Stufarisurile sunt formate din jneapan (Pinus mugru), ienupar pitic (Juniperus sibirlca), anin de munte (Alnus viridis) si smirdar (Rhododendron kotsckyi), la care se adauga alinul (Vaccinium myrtillua, V. uliginosum) si merisorul de munte (Vaciniurn vitisidaea). Jneapanul formeaza desisuri impenetrabile; tulpinile se incolacesc, se intortocheaza in asa fel, incat formeaza o tesatura deasa, ce acopera fie stanca, fie grohotisurile. In muntii Suhard traiesc numeroase sperii de animale caracteristice atat zonei alpine, dar mai ales padurilor de rasinoase. Dintre mamifere — unele de importanta cinegetica — amintim: ursul (Ursus arctos), cerbul (Cervus elaphus montanus), capriorul (Capreolus capreolus), mistretul (Sus scrofa) etc.; dintre rapitoare mai importante sunt: rasul (Lynx lynx), lupul (Canis lupus), vulpea (Canis vulpes), jderul (Martes martes) etc. Pasarile sunt reprezentate de specii ca: cocosul de munte (Tetrao urogallus), cocosul de mesteacan (Lyrurus tctrix), destul de rar intalnit s.a.; rapitoarele sunt reprezentate prin acvile, creti etc. Dintre reptilele care ajung pana in zona inalta amintim: vipera comuna (Vipera berus) si soparla de munte (Lacerta vivipara), iar dintre broaste, Rana temporaria. Conditiile fizico-geografice complexe din Muntii Suhard au generat o succesiune de soluri: podzoluri humico-feriiluvialc; soluri brune-acide subalpine si soluri brune podzolice; soluri podzolice brune feriiluviale; soluri brune acide. Podzolurile humico-feriiluviale si solurile podzolice brune feriiluviale formeaza o mica insula in zona cea mai inalta a Masivului Omu. Se caracterizeaza printr-o permeabilitate redusa, pe ele dezvoltandu-se in bune conditii pajistea deasa.

 

Sursa: turismland.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
ANUNT LICITATIE. SC TOPCAR SRL- in faliment, prin lichidator judiciar CII Burcoveanu Laura Mihaela, cu sediul in Iasi, str. A.Panu nr. 13-15, mezanin, telefon 0741232516, e-mail laura.burcoveanu@yahoo.ro, in dosarul 3299/99/2017, anunta scoaterea la vanzare prin licitatie publica cu strigare, la data de 29.07.2020, ora 10, la sediul lichidatorului judiciar din Iasi, strada Anastasie Panu nr. 13-15, mezanin, a bunului mobil AUTOTURISM MARCA BMW 740D BERLINA, culoare albastra, an fabricatie 2003, motorina, nr. locuri 5, capacitate cilindrica 3901 cmc, tapiterie scaune piele, stare buna de functionare. Bunul poate fi vazut in parcarea restaurantului La Castel. Valoarea pornire de licitatie - 22765 lei, fara TVA, reprezentand 100% din pretul de evaluare. Daca bunul nu va fi adjudecat, o a doua licitatie va avea loc la data de 30.07.2020 – ora 10.00, la acelasi sediu si la acelasi pret. Daca bunul nu va fi adjudecat, alte licitatii vor avea loc la 10.08.2020- ora 10.00 si la 11.08.2020 - ora 10.00, la 90% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 20488,5 lei, iar ulterior la 31.08.2020- ora 10.00 si la 01.09.2020-ora 10.00, la 80% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 18212 lei. Persoanele care pretind vreun drept real asupra bunului au obligatia, sub sanctiunea decaderii, sa faca dovada acestui fapt pana la data de 28.07.2020, ora 12, la sediul lichidatorului judiciar. Caietul de sarcini se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, in baza unei cereri prealabile formulate cu 24 de ore inainte, la pretul de 50 de lei. Garantia de participare este de 10% din valoarea de pornire. Informatii suplimentare la telefon 0741232516 sau la sediul lichidatorului judiciar.
Romania e vizitata mai mult de nevoie decat de placere
08/08/2020 12:46

 Majoritatea strainilor nu vin in Romania decat de nevoie, pentru afaceri, in timp ce turismul de placere exista cu procente mici in statisticile de profil. Potrivit datelor facute publice de Institutul ...

10 destinații turistice bizare din jurul lumii
30/07/2020 09:22

 Te-ai plictisit de atractii turistice clasice, recomandate in majoritatea ghidurilor de călătorie? Vrei să vezi ceva iesit din comun si să vizitezi locuri de care putini au aflat? Iată zece locuri ...

Reguli ca să nu te îmbolnăvești de COVID-19 când stai la hotel
21/07/2020 17:44

În ciuda pandemiei de coronavirus, multe persoane continuă să călătorească si să plece in vacantă. Dacă te numeri printre ele si ai decis să-ti faci concediul departe de casă, trebuie să respe ...

Vacanta in vremea coronavirusului. Noile reguli pentru turistii care merg pe litoral sau la munte
11/07/2020 18:49

 Numarul cazurilor noi de imbolnaviri cu COVID-19 a crescut de la o zi la alta, iar autoritatile fac apel la oameni sa respecte regulile de igiena si distantarea sociala, inclusiv atunci cand merg in vacan ...

Accidente nautice  VIDEO
02/06/2020 21:12
Insula Miliardarilor – cea mai scumpă adresă de pe Pământ
27/04/2020 10:33

   Insula Fisher sau Insula Pescarilor, situată in apropiere de Miami Beach, SUA, este renumită pentru locuitorii săi instăriti, accesul privilegiat si privelistile pitoresti. Istoria insulei ...

Cele mai sigure destinaţii de călătorie în 2020
25/11/2019 13:48

    Danemarca, Finlanda, Groenlanda, Islanda, Norvegia, Luxemburg, Elveţia şi Slovenia sunt cele mai sigure locuri pentru călătorii in 2020, potrivit unei hărţi a riscurilor, aflată la a 11-a ...

VIDEO   Lucruri mai puțin știute despre Cișmigiu
24/11/2019 09:27

 Cel mai vechi parc din Bucuresti are o poveste care a inceput acum 200 de ani. Grădina a apărut după decizia marelui cismigiu de a construi o ”cismea pentru norod”, pentru că, la acea vrem ...

Încă o capitală europeană s-a săturat de turiști. Rezidenții părăsesc orașul, prețul locuințelor a explodat
15/11/2019 22:44

  Praga Într-un moment in care cehii se pregătesc să aniverseze 30 de ani de la Revoluţia de Catifea, care a pus capăt comunismului şi a declanşat o explozie a turismului şi a veniturilo ...

Caz halucinant: Un bărbat i-a turnat soției acid sulfuric în ochi, iar apoi a obligat-o să intrețină relații sexuale cu fiul ei
08/11/2019 06:08

Un bărbat de 72 de ani din Arizona riscă să-si petreacă toată viata in inchisoare, după ce i-a turnat acid de baterie in ochi sotiei sale, inainte de a o obliga să intretină relatii sexuale cu fiul ei d ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!