LIVEVIDEO Înmormântarea Reginei: Ceremonie impresionantă. Marea Britanie și întreg mapamondul își iau luni rămas bun de la Elisabeta a II-a / Sute de lideri ai lumii participă la funeralii. Un milion de oameni se strâng în centrul Londrei

rege_bpg

Dimensiune font:

| 19-09-2022 13:08

 Marea Britanie, liderii lumii și membrii caselor regale din întreaga lume își vor lua luni rămas bun de la Regina Elisabeta, ultima figură impunătoare a epocii sale, în cadrul unor funeralii de stat cu un fast impresionant, transmite Reuters.

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a 

 
 

Cele mai importante informații de la funeraliile celui mai longeviv monarh al Marii Britanii, LIVETEXT:

12:56Sicriul reginei a ajuns la Westminster Abbey.

 
 
 
 Ceremonie impresionantă - sicriul reginei, dus la Westminster Abbey

12:46Sicriul Reginei este dus la Westminster Abbey pentru slujba de înmormântare, într-o ceremonie impresionantă. Copiii Reginei - Regele Charles, Prințesa Ana, Prințul Andrew și Prințul Edward - merg în urma sicriului, aflat pe un afet de tun.

 

Marinari din Royal Navy trag cu ajutorul unor frânghii sicriul aflat pe un afet de tun, în timp ce alţii, aproximativ 142, în total, se află afla în spatele acestuia, pentru a-i frâna şi controla deplasarea.

Această tradiţie datează de la funeraliile reginei Victoria, organizate în februarie 1901. Atunci, caii care ar fi trebuit să tragă afetul de tun, ce avea o greutate de peste două tone, s-au speriat şi au intrat în panică, ameninţând să răstoarne sicriul. Prinţul Louis de Battenberg, căpitan în Royal Navy, a sugerat atunci noului rege, Edward al VII-lea, ca animalele de tracţiune să fie înlocuite cu soldaţi.

Nouă ani mai târziu, la moartea regelui Edward al VII-lea, acelaşi dispozitiv a fost pus în aplicare, devenind de atunci un nou ritual esenţial în cadrul funeraliilor regale şi naţionale.

12:40Regele Charles al III-lea a ajuns la Westminster, mergând cu mașina de la Palatul Buckingham. Charles, aflat pe bancheta din spate a mașinii, a făcut cu mâna mulțimii care aplauda.

12:39Sicriul Reginei va fi dus în scurt timp de la Westminster Hall, unde se află de miercuri după-amiază, la Westminster Abbey, pentru slujba de înmormântare.

12:18Președintele Statelor Unite, Joe Biden, și soția sa, Jill, au sosit la Westminster Abbey pentru a lua parte la funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a.

La Westminster Abbey a ajuns și președintele Franței, Emmanuel Macron, împreună cu soția sa, Brigitte Macron.

 

Un clopot din Westminster Abbey - cel mai mare din cele 10 ale abației - este tras de 96 de ori, numărând anii de viață ai reginei.

11:55O staţie de metrou din Paris va purta numele reginei Elisabeta a II-a astăzi, pentru o zi, când au loc funeraliilor suveranei britanice.

11:52Părinții Prințesei Kate, Michael și Carole Middleton, se numără printre cele aproximativ 2.000 de persoane care participă la funeraliile de stat de la Westminster Abbey.

11:46Șefii de stat sosesc la Westminster Abbey, unde au fost aduși cu autocarele.

11:41Abaţia Westminster, care găzduiește luni funeraliile reginei Elisabeta a II-a, se află în centrul istoriei monarhiei britanice de aproape un mileniu, scrie AFP.

11:09Bursa de Valori din Londra s-a închis astăzi pentru tranzacționare pentru a marca moartea Reginei.

11:07O parte din cei 2.000 de invitați la ceremonia de înmormântare au început să sosească la Westminster Abbey, încă cu două ore înainte de începerea acesteia, scrie The Guardian.Majoritatea oaspeților - nu și președintele american, Joe Biden - sunt aduși cu autocarul.

11:02Sute de demnitari străini şi capete încoronate sunt aşteptaţi luni la Londra pentru a asista la funeraliile de stat ale reginei Elisabeta a II-a, un eveniment complicat din punct de vedere diplomatic şi al securităţii, marcat de privilegii acordate unora dintre participanţi şi de prezenţa unor invitaţi controversaţi, scrie AFP.

10:38Moartea Reginei Elisabeta a II-a, la vârsta de 96 de ani, a scos la iveală o combinație de tradiții și ceremonii ciudate care nu au mai fost văzute de la moartea penultimului monarh britanic, tatăl ei, George al VI-lea, în 1952, scrie The Guardian.

O astfel de tradiție va avea loc la slujba de înmormântare care se va desfășura la Capela Sf. George de la Castelul Windsor, în prezenţa a peste 800 de persoane, înaintea ceremoniei propriu-zise de înmormântare la care vor participa doar membri apropiați ai familiei. Atunci, nu vor avea acces fotografi şi nici camerameni.

În timpul slujbei, care va fi condusă de decanul Windsor, David Conner, bijutierul coroanei va îndepărta de pe sicriu Coroana imperială, globul şi sceptrul de pe sicriu şi le va aşeza pe altar, pentru a separa simbolic regina de coroana ei. De asemenea, Lordul Chamberlain, baronul Parker, fostul şef al MI5, îşi va sparga „bagheta” şi o va așeza pe sicriu, semnificând sfârşitul serviciului său în favoarea reginei.

Fotografia cu Regina Elisabeta publicată de Casa Regală Britanică în ziua înmormântării

10:15Casa Regală britanică a publicat o nouă fotografie cu Regina Elisabeta a II-a, realizată în acest an pentru a marca 70 de ani de la urcarea pe tron.

10:01Detalii despre primele funeralii de stat organizate în Marea Britanie de la cele ale fostului premier Winston Churchill, în 1965

09:57Niciun oficial din Rusia nu a fost invitat la funeraliile reginei, Moscova susținând, prin vocea Mariei Zaharova, că acest lucru „este deosebit de blasfemiator pentru memoria Elisabetei a II” și „profund imoral”. Alte țări ce nu au primit invitații sunt Belarus, Myanmar, Siria, Venezuela și Afganistan.

09:32Cât costă funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Mobilizare fără precedent pentru securitatea evenimentului

08:30L-a această oră s-a încheiat perioada oficială de priveghi, după patru zile în care sute de mii de oameni au stat la coadă pentru a trece pe lângă sicriul celui mai longeviv monarh britanic, în monumentalul Westminster Hall din Londra.

Aceștia, la fel ca mulți alții din întreaga lume, inclusiv președintele american Joe Biden, au dorit să-i aducă un omagiu celei care a murit la vârsta de 96 de ani, după ce a petrecut șapte decenii pe tronul britanic.

„Ați fost norocoși că ați avut-o timp de 70 de ani. Cu toții am fost", a spus Biden.

La funeralii au venit 500 de lideri ai țărilor lumii

Cu puțin timp înainte de 13.00 (ora României), sicriul de stejar, acoperit cu steagul regal și cu Coroana Imperială peste, va fi așezat pe un afet de tun și va fi tras de militari ai marinei până la Westminster Abbey pentru funeralii.

Printre cei 2.000 de participanți se vor afla aproximativ 500 de lideri mondiali, printre care Biden, împăratul Naruhito al Japoniei, vicepreședintele chinez Wang Qishan și președintele sud-african Cyril Ramaphosa.

Strănepoții reginei, prințul George, în vârstă de 9 ani, și prințesa Charlotte, în vârstă de 7 ani, cei doi copii mai mari ai actualului moștenitor al tronului, prințul William, vor fi, de asemenea, prezenți.

„În ultimele 10 zile, soția mea și cu mine am fost profund emoționați de numeroasele mesaje de condoleanțe și de sprijin pe care le-am primit din țară și din întreaga lume", a spus Charles, fiul Elisabetei și noul rege, într-un comunicat.

„În timp ce ne pregătim cu toții să ne luăm ultimul rămas bun, am vrut pur și simplu să profit de această ocazie pentru a le mulțumi nenumăraților oameni care au fost un sprijin și o mângâiere pentru familia mea și pentru mine în aceste momente de durere", a adăugat Charles.

„Cu toții am crezut că era invincibilă”

Regina Elisabeta a murit pe 8 septembrie la casa ei de vară din Scoția, Castelul Balmoral. Starea ei de sănătate era în declin, iar de luni de zile regina se retrăsese din viața publică, deși cu doar două zile înainte de moarte o numise pe Liz Truss prim-ministru.

Longevitatea sa și legătura sa inextricabilă cu Marea Britanie au fost atât de mari încât chiar și propria sa familie a considerat că decesul ei a fost un șoc. „Cu toții am crezut că era invincibilă", a spus prințul William.

Cea de-a 40-a suverană dintr-o linie genealogică care își are originea în 1066, Elisabeta a urcat pe tron în 1952, fiind primul monarh britanic din perioada post-imperială.

Ea și-a condus națiunea ce încerca să își croiască un nou loc în lume și a avut un rol esențial în apariția Commonwealth-ului, ce în prezent cuprinde 56 de țări.

Când i-a succedat tatălui său, George al VI-lea, Winston Churchill a fost primul ei prim-ministru, iar Iosif Stalin conducea Uniunea Sovietică. A întâlnit aproape toate figurile importante din politică, divertisment și sport, inclusiv pe Nelson Mandela, Papa Ioan Paul al II-lea, Beatles, Marilyn Monroe, Pele și Roger Federer.

Deși avea o înălțime de doar 1,60 m, domina încăperile cu prezența ei și a devenit o figură globală impunătoare, lăudată după ce a murit în întreaga lume, de la Paris și Washington la Moscova și Beijing. Doliu național a fost ținut chiar și în Brazilia, Iordania și Cuba, țări cu care ea nu avea prea multe legături directe.

Un milion de oameni se strâng în centrul Londrei

„Regina Elisabeta a II-a a fost, fără nicio umbră de îndoială, cea mai cunoscută figură din lume, cea mai fotografiată persoană din istorie, cea mai ușor de recunoscut, iar faptul că liderii mondiali s-au adunat la Londra pentru funeralii... spune multe despre această figură emblematică", a declarat istoricul Anthony Seldon pentru Reuters.

Responsabili din domeniul transporturilor au spus că un milion de persoane sunt așteptate în centrul Londrei pentru funeralii, în timp ce poliția a sublinait că va fi cea mai mare operațiune de securitate desfășurată vreodată în capitală.

Regele Charles, prinții William și Harry, precum și alți membri ai familiei Windsor vor merge încet în spatele sicriului în timp ce acesta va fi dus pe afetul de tun spre Westminster Abbey, acompaniați de aproximativ 200 de cimpoieri și toboșari.

Clopotul Abației Westminster - locul unde au avut loc încoronări, nunți și înmormântări ale regilor și reginelor engleze și apoi britanice timp de aproape 1.000 de ani - va bate de 96 de ori.

„Aici, unde regina Elisabeta s-a căsătorit și a fost încoronată, ne adunăm din întreaga națiune, din Commonwealth și din țările lumii, pentru a plânge pierderea noastră, pentru a ne aminti de lunga ei viață de servicii altruiste", va spune David Hoyle, decanul Westminster.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei S.C. SONIC MEDIA S.R.L.–societate în faliment, dosar nr. 3173/103/2014 aflat pe rolul Tribunalului Neamț-Secţia II civilă, de contencios administrativ și fiscal, în temeiul dispozițiilor Legii nr.85/2014, vinde prin licitație publică cu strigare următoarele bunuri proprietate ale debitoarei S.C. SONIC MEDIA S.R.L.: 1. Activ 1 – Bun mobil - Autovehiculul special N1G SNG Toyota Hillux (DSNG), nr. înmatriculare NT-10-GIG, dotat cu echipament telecomunicaţii prin satelit, parțial descompletat – Preț de pornire 70% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare - 81.200 Lei (exclusiv TVA); 2. Activ 2 – Bunuri mobile – Preț de pornire 70% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare. Licitațiile vor avea loc în data de: 20.03.2020 respectiv 03, 17 și 30.04.2020 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, Str. Grigore Ureche, nr. 3, Bl. Gh. Şonțu, Demisol, Birou nr. 4, Jud. Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 100 lei; - dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector RO10PIRB2400776376001000 deschis pe numele debitoarei la First Bank; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul RO33PIRB2400738563001000, deschis pe numele lichidatorului judiciar la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, Str. Grigore Ureche, nr. 3, Bl. Gh. Şonțu, Demisol, Birou nr. 4, Jud. Iaşi, cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau tel: 0744520508, 0744994490; fax: 0332/814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei Old Age S.R.L., dosar nr. 5193/99/2015 (290/2015) aflat pe rolul Tribunalului Iași, in temeiul dispozitiilor Legii nr. 85/2014 vinde prin licitatie publica cu strigare urmatoarele active: Bun imobil – situat in Comuna Ciurea, Sat Dumbrava, Jud. Iași, format din: Teren intravilan in sup. de 1.976 mp amplasat in parcela 1Cc și constructiile C1 – hala cu s.c. de 681,33 mp și C2 platforma betonata (padoc) cu s.c. de 488,15 mp; Cota indiviza din teren in suprafata de 810,62 mp. Pret de pornire – 18.000 Euro (exclusiv TVA).Bun imobil – Proprietate industriala situata in Comuna Ciurea, Sat Dumbrava, Jud. Iași, formata din: Teren intravilan in sup. de 4.065 mp amplasat in parcela 1Cc și constructiile C1 – hala (grajd nr. 4) cu s.c. de 383,88 mp, C2 – platforma betonata (padoc) cu s.c. de 227,21 mp și C3 – magazie cu s.c. de 17,82 mp;Teren intravilan in sup. de 2.712 mp amplasat in parcela 1Cc și constructiile C1 – hala cu s.c. de 685,44 mp, C2 – platforma betonata (padoc) cu s.u. de 422,46 mp și C3 – hala cu s.c. de 695,86 mp; Cota indiviza din teren in suprafata de 810,62 mp. Pret de pornire - 114.660 Euro (exclusiv TVA). Bunuri mobile de natura de natura echipamentelor tehnologice și mijloacelor de transport, astfel: Denumire activ / Valoare de pornire la licitatie (Lei–fara TVA) Masina de facut porumb siloz in vid SEKO SAMURAI 5 400/50, 92.153lei ; Combina recoltat porumb siloz FERABOLI model 976, 14.286 lei; Semanatoare plante paioase GASPARDO NINA model 400-29 ROWS, 8.000 lei; Semanatoare plante prasitoare GASPARDO model DORADA SP-6R, 19.268 lei; Masina de infoliat baloti rotunzi FERABOLI model RAPID 1, 17.916 lei; Combina DEUTZ-FAHR model 5485 HT, 204.412 lei; Presa balotat baloti rotunzi FERABOLI model ENTRY 120, 5.500 lei; Cositoare FERABOLI model VITTORIA FD 4, 6.702 lei; Masina de imprastiat ingrasaminte lichide ZACCARIA model ZAM C/10, 30.159 lei; Masina de erbicidat CAFFINI STARTER TSD 22, 25.133 lei; Prasitoare GASPARDO model HL DT 8R-5MDD, 6.500 lei; Rezervor carburant cu pompa 9000 L model DT090-5K, 3.000 lei; Cultivator cu fertilizare Mecanica Ceahlau, 6.002 lei; Turbojet cu presiune BOSCH AQT 35-12; 231 lei; Aparat spalat cu jet KARCHER HD9/19M, 923 lei; Compresor aer 1.477 lei; Suflanta aer model CTE 063 M6 CD, 692lei; Masina de imprastiat ingrasamant Mecanica Ceahlau, 554 lei; Balanta electronica, 162 lei; Masina de erbicidat MIL 502, 1.016 lei; Masina cusut saci, 1.526 lei; Cantar electric, 370 lei; Cultivator tractat MA/AG model CULTIRAPID CTRI 50/2Q, 41.888 lei; Autotractor RENAULT PREMIUM, 10.860 lei; Autoutilitara FURGON MERCEDES BENZ SPRINTER 311CD, 3.720 lei; Autoutilitara DACIA LOGAN PU PACK CONF.,3.000 lei. Licitatiiile vor avea loc in zilele de 02, 09, 16, 23.02.2023 respectiv 02, 09, 16 și 23.03.2023 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, Str. Maior Popescu Eremia nr. 1, Parter, Birou nr. 1, Jud. Iaşi, putand participa orice persoana fizica sau juridica. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar, prin e-mail sau fax, cel tarziu cu 1 zi lucratoare inainte de ziua licitatiei, pana la ora 16.00. Ofertantii care se inscriu la licitatie, dar nu participa, pierd toate sumele avansate in vederea participarii la licitatie. Neplata pretului in termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitatiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achizitionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vanzare in sarcina cumparatorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vanzare, sub sanctiunea decaderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada pana in ziua licitatei. Informatii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau tel: 0744520508, 0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@ gmail.com.
ALFA & OMEGA INSOLV I.P.U.R.L., lichidator judiciar al debitoarei ARVI AGRO S.R.L., dosar nr. 10161/99/2017 (609/2017) aflat pe rolul Tribunalului Iasi, in temeiul dispozitiilor Legii nr. 85/2014, vinde prin licitatie publica cu strigare urmatoarele active: Denumire active/ Valoare de pornire la licitatie (lei – fara tva). autoturism peugeot partner - 2006, 7.331 lei; autoturism peugeot partner - 2006, 3.666 lei; autoutilitara mercedes actros - 1999, 58.651 lei; autoturism volvo s60 - 2011, 21.994 lei; autoturism dacia duster - 2016, 26.882 lei; autoturism toyota avensis - 2011, 14.663 lei; autoturism volskwagen polo - 2015, 24.438 lei; electrostivuitor jungheinrich efg dh 15 - 1996, 2.444 lei; electrostivuitor jungheinrich le - ac 18 - 2006, 9.775 lei; manipulator manitou mt 732 - 2013, 141.740 lei; manipulator manitou mt 732 - 2016, 151.516 lei. Licitatiiile vor avea loc in zilele de 02.02.2023, 02.03.2023, 06.04.2023 respectiv 11.05.2023 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iasi, Str. Maior Popescu Eremia nr. 1, Parter, Birou nr. 1, Jud. Iasi, putand participa orice persoana fizica sau juridica care va depune cerere de participare la licitatie insotita de: dovada achitarii taxei de participare in cuantum de 2.000 lei, la care se adauga T.V.A.; dovada achitarii garantiei de participare la licitatie in cuantum de 10% din pretul de pornire al licitatiei care se va achita in contul deschis pe numele debitoarei Arvi Agro S.R.L. Garantia nu este purtatoare de T.V.A.; actele de identificare a persoanei juridice/fizice, imputernicire pentru persoana care reprezinta societatea cu mentiunea ca are mandat de a licita indiferent de suma, stampila. Taxa de participare se va achita in contul lichidatorului judiciar deschis la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar, prin e-mail sau fax, cel tarziu cu 1 zi lucratoare inainte de ziua licitatiei, pana la ora 16.00. Ofertantii care se inscriu la licitatie, dar nu participa, pierd toate sumele avansate in vederea participarii la licitatie. Neplata pretului in termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitatiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achizitionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vanzare in sarcina cumparatorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vanzare, sub sanctiunea decaderii, se va adresa lichidatorului judiciar si va face dovada pana in ziua licitatei. Informatii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau la tel: 0744520508, 0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
FOTO: Accident rutier în localitatea Agapia! Trei autoturisme, ce  erau parcate au fost avariate
29/01/2023 17:51

 Astăzi, 29 ianuarie, in jurul orei 15:00, politistii Formatiunii Rutiere Targu-Neamt au fost sesizati cu privire la producerea unui eveniment rutier pe  DN 15C, in localitatea Agapia.   Din p ...

Unul dintre cei mai fermecători prădători, apariție după mai mult de un secol de absență. Unde a fost surprins acesta
29/01/2023 16:53

Unul dintre cei mai fermecători prădători, pe cale de disparitie, a fost surprins după mai mult de un secol de la ultima vizită, plimbandu-se intr-o pădure din sud-vestul Londrei. Este vorba despre jderul ...

Animalele care arată la fel de multă afecțiune precum câinii
29/01/2023 16:53

Animalele care arată la fel de multă afectiune precum cainii. Există si alte animale care pot concura cu usurintă cu cainii pentru titlul de cel mai bun companion al omului. Caini si-au castigat deja recu ...

Leopard 2 vs T-90M. Ce tancuri vor câștiga, în urma confruntării dintre cele de fabricație germană și cele de fabricație rusească
29/01/2023 16:52

Ambele tancuri au tunuri si munitie principale puternice, protectie avansată a blindajului si sisteme optice si de control avansate. Intr-un cadru larg, cu rază de actiune posibilă foarte mare, T-90 ar pu ...

Cancerul cu cea mai mare mortalitate în România la nivel european, învins în Australia. De doi ani, nu mai există niciun caz
29/01/2023 16:50

Vorbim despre cancerul de col uterin. Acest tip de cancer poate fi prevenit foarte simplu prin vaccinare, iar in Australia, de doi ani, nu a mai fost niciun caz. Cum? Foarte simplu: prin vaccinarea anti HPV. ...

Consilierul lui Zelenski: Trupele ruse vor teroriza populația civilă până se va încheia războiul
29/01/2023 16:49

Consilierul şefului cancelariei prezidentiale ucrainene, Mihailo Podoliak, a afirmat că trupele ruse vor continua să terorizeze ucrainenii cu atacuri cu rachete si drone pană la finalul războiului, potri ...

Ministerul britanic al Apărării: Moscova diminuează deliberat numărul pierderilor sale în Ucraina
29/01/2023 16:49

Rusia diminuează in mod deliberat numărul pierderilor sale in războiul impotriva Ucrainei, afirmă sambătă Ministerul britanic al Apărării intr-un buletin informativ cu privire la situaţia de pe front ...

Procurorii DNA au dat lovitura: doi inspectori ANAF, prinși în flagrant când cereau mită
29/01/2023 16:49

Doi inspectori in cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au fost plasaţi in arest la domiciliu pentru luare de mită, ei fiind suspectaţi de procurorii DNA că au pretins 10.000 de euro de la admin ...

Românii vor scoate mai mulți bani din buzunar pentru aceste servicii- Prețurile au crescut cu până la 30%
29/01/2023 16:47

Pacienţii trebuie să scoată mai mulţi bani din buzunar la inceputul lui 2023 faţă de 2022 pe investigatii medicale in clinicile private. Potrivit unei analize făcute de Ziarul Financiar, costurile in ...

Scandal rasist la naționala de fotbal a Bulgariei: Fotbaliștii cu altă culoare a pielii nu vor juca
29/01/2023 16:47

Directorul tehnic al Federatiei de Fotbal din Bulgaria, Georgi Ivanov, a fost criticat după unele comentarii privind culoarea pielii jucătorilor care ar putea evolua pentru echipa natională. Cresterea num ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei