Agricultura circulară, o provocare pentru studenţii ieşeni

2agricultura

Dimensiune font:

| 14-01-2020 00:22

Studenţii ieşeni, la nivel de licenţă, masterat sau doctorat, din sectorul agroalimentar (şi alte sectoare conexe) se pot înscrie, până pe 28 februarie 2020, la „The Circular Agriculture Challenge”, concurs ce vizează ideile de proiecte din domeniul agriculturii circulare. Competiţia este organizată la nivel european de către Ministerul Agriculturii, Naturii şi Calităţii Alimentelor din Olanda, în parteneriat cu Ambasada Olandei în România.

Proiectele vor fi evaluate în funcţie de gradele de inovaţie şi de durabilitate pe care le vor adăuga sectorului agroalimentar şi a potenţialului de implementare în condiţiile locale reale existente la momentul actual. Replicabilitatea pe pieţele internaţionale reprezintă, de asemenea, un aspect important în notare, iar viabilitatea economică şi valoarea inspiraţională pentru societate, ale temelor alese în proiectele dezvoltate de către studenţi, vor alcătui baremul după care vor fi alese proiectele câştigătoare.

Eligibilitatea va fi confirmată de organizatori în maximum 48 de ore după transmiterea solictării de către participant.Toţi aplicanţii vor transmite propunerile în limba română. Titlul proiectului şi un rezumat de maximum 250 de cuvinte trebuie traduse în limba engleză. Celor 5 finalişti li se va solicita să transmită o traducere completă a propunerii lor în limba engleză.

Pe data de 25 martie vor fi anunţate cele cinci idei de proiect care vor intra în etapa finală, iar finaliştii vor trebui să transmită traducerea propunerii în limba engleză, nu mai târziu de 2 aprilie. Ideea de proiect câştigătoare va fi desemnată de o comisie de selecţie pe baza unor criterii stabilite în regulamentul competiţiei (care se regăseşte pe site-ul proiectului) şi va fi anunţată într-o ceremonie oficială organizată de Ambasada Olandei la Bucureşti în perioada 22-23 aprilie. Câştigătorul sau echipa câştigătoare va primi atât premiul de 20.000 lei, cât şi şansa de a implementa proiectul propus, dacă va dori să investească banii în acest scop.

Ideile de proiecte pot avea în vedere temele identificate de organizatori ca fiind de interes strategic comun pentru România şi Olanda, printre care se numără: închiderea cercului de la deşeuri la resurse (cu accent pe reziduurile provenite din agricultură, reziduurile alimentare, deşeurile provenite din procese şi gunoiul de grajd), adaptarea la schimbările climatice şi conservarea ecosistemelor (calitatea solului, utilizarea apei, calitatea aerului, biodiversitate), sau creşterea atractivităţii şi vitalităţii zonelor rurale şi contribuţia la o economie regională prosperă.

Comisia de selecţie este formată din profesionişti din cadrul unor organizaţii din România şi Olanda, activi în sectorul de agricultură/economie circulară, după cum urmează: Vera Musch (Olanda) - Ministerul Agriculturii, Naturii şi Calităţii Alimentelor, Maura Herinean (România) - Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale, Hans van Ek (Olanda) - Holland Circular Hotspot, Cornel Bertea Hanganu (România) - Secretariatul General al Guvernului, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Jan Steverink (Olanda) - Zone College, reprezentant Borderless Network, Ioana Marcu (România) – ING Bank şi Raul Pop (România) - Coaliţia pentru Economie Circulară.

Preşedintele Onorific al comisiei de selecţie este Roelof van Ees, Ambasadorul Olandei în România.

Membrii juriului, experţii participanţi la elaborarea temei şi a regulilor de concurs, organizatorii şi sponsorii competiţiei, împreună cu angajaţii sau rudele lor (până la gradul III), nu au dreptul să participe la această competiţie.

Echipele pot include, de asemenea, colegi care studiază subiecte similare sau complementare la universităţi din Olanda. În cazul participării în echipă, condiţia de a fi înscris la o facultate de profil agricol sau conex este aplicabilă numai leaderului desemnat de echipă. Munca în echipă este încurajată, însă numărul membrilor echipei nu reprezintă un criteriu relevant de evaluare.

Participarea la această activitate este în întregime voluntară. Participanţii (membrii echipelor de proiect) pot decide să se retragă din competiţie în orice moment. Daiana SFREDEL

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
O noapte de amor, un an de nopți dormite pe sub poduri şi prin şanţuri
06/05/2024 18:59

* femeia a adus destule bunătăţuri şi aştepta să inceapă petrecerile * n-a fost loc, Florin a venit mai mult decat cherchelit şi cu mare chef de sex * doi pumni zdraveni in mandibula nevestei * i-a pus ...

Licitația pentru construcția depoului din Dacia a intrat pe ultima sută de metri
06/05/2024 18:57

Firmele care doresc să construiască noul depou din Dacia au la dispozitie mai putin de trei săptămani pentru a se inscrie la licitatie, data limită de depunere a ofertelor fiind 27 mai 2024. Licitatia est ...

Copertinele din stațiile pentru călători vor fi consolidate și reabilitate
06/05/2024 18:56

Copertinele pentru protejarea călătorilor amenajate in statiile mijloacelor de transport in comun din municipiu vor fi consolidate si reabilitate in cadrul unei actiuni care vizează igienizarea punctelor de ...

500 de autovehicule vor dispărea, în acest an, de pe străzile Iașului
06/05/2024 18:55

* prima de casare anuntată in cadrul Programului „Rabla local” este de 3.000 de lei, jumătate din sumă urmand să fie suportată de la bugetul AFM, iar cealaltă de către primării * la editia d ...

Ieșenii cer ajutorul președintelui pentru transformarea Pădurii Bârnova-Repedea în Parc Natural
06/05/2024 18:54

Asociatia civică „Codrii Iasului” solicită demararea de urgentă a procedurilor pentru desemnarea sit-ului „Natura 2000 Pădurea Barnova-Repedea”, situat in imediata apropiere a muni ...

Poli Iași câștigă la Sibiu și reaprinde speranța salvării
06/05/2024 18:50

* FC Hermannstadt – FC Politehnica Iasi 0-1 * a marcat Bettaieb, minutul 74 Poli Iasi a reusit, ieri după-amiază, la Sibiu, imposibilul. Dacă ar fi să judecăm după forma sportivă arătată de ie ...

Mircea Geoană, după ce Macron a reluat ideea trimiterii trupelor NATO în Ucraina: „Nu există discuții în acest sens”
06/05/2024 14:31

NATO nu are nicio intentie să trimită soldati pe teritoriul ucrainean, a asigurat vineri secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană,după ce preşedintele francez Emmanuel Macron a reiterat posibilita ...

Trei case distruse de un incendiu la Vatra Moldoviței
06/05/2024 07:15

Patru case din localitatea Valea Moldovei au fost afectate, duminică, in prima zi de Paşte, de un puternic incendiu, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava. Potrivi ...

Caz halucinant la Cluj-Napoca. Pacient cu accident vascular, transferat cu elicopterul la Suceava, după ce a fost refuzat de 5 clinici
05/05/2024 09:50

 Un pacient cu accident vascular a fost transferat cu elicopterul SMURD la Suceava, după ce a fost refuzat de 5 clinici. Practic, in tot Centrul Universitar Cluj nu s-a găsit o clinică unde să fie oper ...

Urșii își fac de cap la Slănic Moldova
05/05/2024 09:35

Un grup de turişti, din care făcea parte şi un britanic, s-a intalnit, vineri, cu patru urşi pe traseul ‘300 de scări’ din Slănic Moldova, a informat Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bacău ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei