Apropiatul lui Vladimir Putin: 'Rusia va trebui să lanseze un atac nuclear asupra Europei. Nu avem de ales!'

24jpg

Dimensiune font:

| 25-06-2023 12:26

„Șaptezeci și cinci de ani de descurajare reciprocă, armele nucleare au salvat lumea, iar oamenii tocmai s-au obișnuit cu asta. Acum vedem cu ochii noștri că armele nucleare nu se mai opresc, pentru că se întâmplă inimaginabilul: Occidentul a dezlănțuit un mare război în pântecele unei mari puteri nucleare”, așa își începe editorialul din Ria Novosti proeminentul expert rus în politică externă Serghei Karaganov, președintele emerit al Consiliului pentru Politică Externă și de Apărare al Rusiei, descris de presa occidentală drept și un apropiat al lui Vladimir Putin. Înainte de începerea războiului din Ucraina, Karaganov era considerat una dintre vocile inteligente ale Kremlinului.

„Istoria oficială de inventare a armelor atomice este cunoscută, dar, din punctul meu de vedere, există încă o super-idee a apariției sale. Este ca și cum Domnul Dumnezeu a văzut că o parte semnificativă a omenirii a înnebunit dezlănțuind două războaie mondiale în viața unei generații și a dat oamenilor arme nucleare - arme ale apocalipsei, astfel încât oamenii să le aibă în fața ochilor tot timpul și să-i înspăimânte.

Și acum oamenii și-au pierdut frica

In ultimele decenii, în Statele Unite, Europa și chiar parțial în Rusia. Ceea ce eu numesc parazitism strategic s-a răspândit: credința că nu poate exista război și nu va exista niciodată. S-au obișnuit cu asta și pe această bază a crescut ideologia occidentală modernă. În plus, acum există o propagandă absolut fără precedent, care nu a fost nici măcar în timpul Războiului Rece. Oamenii sunt pur și simplu păcăliți și oamenii se tem chiar să spună ceea ce gândesc cu adevărat. Drept urmare, din cauza acestor 70 de ani de pace, sentimentul de autoconservare al societății a încetat să funcționeze și, cu ajutorul propagandei încântător de rele, acest sentiment de autoconservare este înecat în continuare, precum și declarațiile că Rusia nu va lovi niciodată Europa. Propaganda oficială occidentală pompează ideea că Occidentul poate face orice, iar Moscova va tolera toate acestea. Și acum sa manifestat extrem de convex și luminos.

În ultimii ani, Rusia a început să consolideze descurajarea nucleară, dar până acum măsurile luate sunt complet insuficiente. La un moment dat, ne-am calmat, am mers în conformitate cu teoriile occidentale și am ridicat în mod nesăbuit pragul pentru utilizarea armelor nucleare, care acum nu sunt folosite accidental de Occident. Acolo, tot timpul, semi-oficialii subliniază: nu, rușii nu vor folosi niciodată arme nucleare. Ei vor ca noi nici măcar să nu ridicăm această întrebare în niciun caz, ca și cum le-ar elibera calea pentru a purta un război nesfârșit împotriva lor Ucraina. Dar având în vedere că potențialul lor în complexul militar-industrial este mai mare decât al nostru, ei vor doar să ne epuizeze.

Sper că nu vom folosi niciodată arme nucleare, dar faptul că refuzăm posibilitatea de a le folosi în toate situațiile, cu excepția cazului unui pericol mortal pentru statul însuși, mi se pare frivol.

Astfel, statele leagă mâinile Rusiei și speră să o arunce în aer pe termen lung cu acest război lung. Și, ca rezultat, slăbește radical principalul său rival - China, caz în care va fi singur. Acesta este un plan strategic care este absolut clar. Ei bine, în același timp, americanii, după ce au aruncat deja poporul ucrainean în cuptor, împing Europa acolo, distrugând pozițiile pe care le-a ocupat timp de cinci secole. Ei rezolvă astfel o altă problemă - distrug Lumea Veche ca jucător strategic și potențial concurent strategic. La rândul lor, elitele europene comprador își conduc țările și popoarele la măcel.

Vreau să cred că adversarii noștri își vor veni în fire. Pentru că dacă nu, atunci conducerea militaro-politică a Rusiei se va confrunta cu o alegere morală teribilă și cu necesitatea de a lua o decizie dificilă. Dar cred că președintele nostru la un moment dat trebuie să-și proiecteze hotărârea de a folosi arme nucleare.

Cu toate acestea, se pune întrebarea cine poate și ar trebui să fie ținta unui astfel de atac. Americanii, după cum știm cu toții, au mințit fără rușine, spunând că ne pregătim pentru lovituri asupra Ucrainei. Aceasta este o monstruoasă lipsă de sens, rea, pentru că, desigur, ucrainenii sunt un popor înșelat nefericit care este condus la măcel. Dar totuși, aceștia sunt oamenii noștri, nu îi vom lovi. Dacă vine vorba de lovituri nucleare, atunci ar trebui să vorbim despre o serie de țări din Europa care oferă cea mai mare asistență regimului mercenar de la Kiev.

Din fericire, am început să urcăm pe scara descurajării nucleare. Dar trebuie să ne mișcăm mai repede și mai decisiv, deși, desigur, utilizarea armelor nucleare este un pas monstruos, ar trebui evitat cât mai mult posibil. Dar, așa cum arată vectorul de dezvoltare al Occidentului, elitele și societatea sa, mișcarea lor către valori anti-umane și post-umane, toate acestea indică în mod clar o abordare obiectivă a unui război termonuclear major. Trebuie să întrerupem acest proces și astfel să salvăm lumea – dacă este posibil, desigur, evitând acțiunile super-dure”, a spus Serghei Karaganov în editorialul său.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Cine sunt candidații la europarlamentare
15/05/2024 12:45

 Cetăţenii din Uniunea Europeană nu decid doar componenţa Parlamentului, ci au un cuvant de spus şi asupra viitorului preşedinte al Comisiei Europene, atunci cand votează la alegerile europene. Parl ...

Mutarea inteligentă a României prin care să obțină totul donând Patriot Ucrainei. Expert: „Ar fi ca un CASCO față de un RCA”
15/05/2024 11:37

Expertul in securitate Marius Ghincea, de la Syracuse University, si generalul (r) Virgil Bălăceanu, omul care a reprezentat Romania la Comandamentul NATO de la Bruxelles, sustin că suntem datori să ajutăm ...

Adrian Câciu: Impozitarea progresivă a fost introdusă de liberali în 1923
15/05/2024 08:38

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Caciu (PSD), a declarat marţi că in 1923 guvernul Brătianu a introdus legea 661, prin care a introdus impozitarea progresivă pe venitul global, in c ...

Moldova sfidează Rusia printr-un pact de securitate cu UE
15/05/2024 08:29

Vecina Ucrainei va participa la exercitiile militare ale blocului si la programul de achizitii comune de armament. Moldova si UE sunt pe punctul de a-si aprofunda cooperarea militară pană la un nivel fără ...

România ar putea deveni prima ţară cu o lege care permite copiilor să ia parte la procesul decizional
15/05/2024 08:10

Natalia-Elena Intotero, ministra Familiei, Tineretului si Egalitătii de Sanse, in calitatea sa de deputată in Parlamentul Romaniei, a propus două proiecte de lege. Unul dintre ele propune declararea anului 2 ...

Cum crede Zelenski că ar fi stat lucrurile dacă Ucraina avea două sisteme Patriot la Harkov / Reacția liderului de la Kiev, după discuţiile cu Blinken şi Macron
15/05/2024 08:03

Volodimir Zelenski a cerut „o accelerare notabilă” a livrărilor americane de arme, spunandu-i secretarului de stat al SUA Antony Blinken, cu care s-a intalnit marţi la Kiev, că in prezent trece prea mul ...

Premierul spune că a discutat cu preşedintele Iohannis despre sistemul Patriot. Câte Patriot are în curte Armata României și ce sisteme ar mai putea veni
14/05/2024 20:50

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema relocării unui sistem de rachete Patriot in Ucraina Premierul a subliniat că o decizie pe acest subiect se va ...

Între UE și Ucraina se negociază un acord de importanță majoră: în următorii 10 ani, Europa va răspunde nevoilor Kievului
14/05/2024 20:29

Intre tările din Uniunea Europeană si Ucraina se negociază un nou acord pentru următorii 10 ani, conform Reuters. Tările UE se angajează să răspundă nevoilor Kievului in termen de 24 de ore, iar Ucrain ...

Rusia își pierde influența în Republica Moldova: UE și Chișinăul vor încheia săptămâna viitoare un acord de securitate (FT)
14/05/2024 19:33

Uniunea Europeană si Republica Moldova vor incheia săptămana viitoare un acord de cooperare in domeniul apărării si securitătii Publicatia arată, cu referire la proiectul de document pe care il are la d ...

Ce vrea România în schimb dacă cedează sistemul Patriot Ucrainei
14/05/2024 11:37

Cedarea unui sistem de apărare anti-aeriană Patriot către Ucraina pare că a impărţit clasa politică din Romania in două. O parte ar fi de acord cu această mutare, cealaltă spune că nu se impune o ase ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei