Cea mai bună rețetă de pâine

reteta_clasica_paine_de_casa_773552584

Dimensiune font:

| 07-04-2021 13:22

Aproape că nimic nu se compară cu mirosul pâinii de casă, abia scoasă din cuptor, cu textură crocantă și miez cald și pufos. Ce-i drept, pâinea de casă făcută de bunica va rămâne întotdeauna unul dintre cele mai apetisante preparate, însă la fel de ușor poți pregăti și tu diferite rețete de pâine de casă, fie că preferi varianta tradițională, fie diverse sortimente cu semințe, făină integrală, cartofi, măsline sau rozmarin.

 

1. Rețetă clasică de pâine de casă

 

Ingrediente:

1 kg făină tip 550 sau 650
700 ml apă caldă, nu fierbinte
20 g sare
25 g drojdie proaspătă
puțin ulei
Mod de preparare:

Începe prin a cântări toate ingredientele pe care le vei folosi. Într-un castron încăpător, toarnă 600 ml de apă călduță, adaugă drojdia și amestecă până se dizolvă, folosind o lingură de lemn. Presară deasupra puțină făină și lasă castronul pe masă, pentru 10 minute, până când se activează drojdia. Aceasta își va mări volumul și va deveni spumoasă.

Toarnă, apoi, toată făina peste drojdie și frământă aluatul pentru pâine. Când acesta este încă lipicios, adaugă sarea și restul de apă. În cazul în care aluatul pare foarte moale, cantitatea de apă adăugată trebuie să fie mai mică. Mai frământă puțin, apoi toarnă puțin ulei pe blatul de lucru, mută aluatul și frământă bine cu mâinile.

Pune aluatul într-o tavă, acoperă-l cu o folie de plastic și lasă-l la dospit pentru o oră, la temperatura camerei. După ce a dospit, formează pâinea sub forma unei bile, apoi pune aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Introdu în cuptorul preîncălzit la 250 de grade Celsius o tavă cu apă fierbinte, în partea de jos, iar în partea de sus introdu tava cu pâine. Aburul va împiedica formarea prematură a crustei. Lasă pâinea să se coacă pentru 20 de minute, apoi scoate tava cu apă. Redu temperatura la 200 de grade Celsius și mai lasă pâinea să se coacă pentru încă 30 de minute, pornind ventilația cuptorului. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

%ANUNTSPECIAL%
Cum ne-a salvat mămăliga. Rețeta fierturii perfecte din porumb
14/04/2021 19:10

Dacă in Europa porumbul a ajuns in secolul 16, fiind adus in Spania de Hornan Cortes, in Banat cultivarea porumbului este atestată in anul 1692, unde pătrunde de la comercianti sarbi, motiv pentru este numit ...

VIDEO - Cea mai populară rețetă de cartofi copți
14/04/2021 17:55

Cartofii pot fi preparati in multe feluri: in coajă sau fără coajă, intregi sau tăiati bucăti, cu sau fără condimente. Astăzi vă prezentăm cea mai simplă retetă si cea mai delicioasă de cartofi co ...

FOTO/VIDEO - Ghiveci de post, rețetă mănăstirească
14/04/2021 17:27

   Ghiveciul de legume este o mancare usor de preparat, foarte gustoasă si sănătoasă. În post, este o altenativă la mesele de pranz, dar si pentru cină.    

FOTO - Tort de morcovi și nuci
13/04/2021 16:39

Tortul de morcovi si nuci este extrem de gustos si se prepară foarte usor. INGREDIENTE: Pentru cremă: 200 g zahăr pudră 5 ml vanilie 125 g unt 450 g cremă de branză Pentru blat: 100 g scorţişoar ...

FOTO - Anghinare umpluta cu carne si seminte de pin
13/04/2021 15:45

Ingrediente: 450 g carne de vita tocata (daca a fost congelata, o lasi in prealabil sa se dezghete) 1/4 lingurita nucsoara macinata 1/4 lingurita scortisoara macinata 1/4 lingurita cardamom macinat 1/4 lin ...

FOTO - Ciorba cu ciuperci pleurotus
13/04/2021 14:50

Iti place ciorba de burta, dar nu si carnea din ea? Trebuie neaparat sa incerci varianta mai simpla si mult mai rapida: ciorba de burta falsa, facuta cu ciuperci pleurotus, ce imita tare bine fasiutele de carne ...

Muzica schimbă gustul mâncării
12/04/2021 19:14

Oamenii de stiintă de la Universitatea Oxford au căutat să descopere legătură dintre sunet si gust. Iar descoperirile lor au fost uimitoare. Suntele inalte si subtiri (cum sunt cele scoase de flaut) imbun ...

Ce se întâmplă dacă păstrezi alimentele în folie de aluminiu
12/04/2021 14:43

Prof. dr. Ioan Nedelcu, medic primar dermatolog, a vorbit despre modul in care depozitarea corectă a alimentelor ne afectează sănătate. Acesta a dezvăluit că "toate organele au o sperantă de viată ...

VIDEO - 7 lucruri pe care nu le știai despre cafea, cea mai consumată băutură din lume
12/04/2021 08:08

Cum să bei cafea in mod corect si sănătos? De ce este cafeaua bună pentru tine? Iată 7 motive surprinzătoare pentru care trebuie să-ti iei o cească de cafea chiar acum. 1. Cafeaua creste puterea creier ...

FOTO - Rețete de post - Borș rusesc
11/04/2021 14:06

Borsul rusesc este mereu o alege foarte buna fie că este post, fie că nu. Ingrediente 2 cartofi medii 2 sfecle rosii medii coapte/fierte 1 ceapa rosie 2 morcovi (mov in cazul meu, dar puteti folosi si mo ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei