FOTO - Brioșe cu zmeură și ciocolată albă

DSC_2492-2-Edit-28Large29

Dimensiune font:

| 20-07-2022 12:45


Aceste brioșe sunt niște adevărate premiante ale aromelor. Sunt minunate pentru a de oferi drept gustare copiilor, sau pentru a vă răsfăța cu ele, la cafea sau ceai.
Rețeta de brioșe cu zmeură și ciocolată albă prezentată e una dietetică și ideală pentru sportivi. Nu conține zahăr. Sunt ideale și în această perioadă de post. Aroma de ciocolată albă o primesc dintr-o pudră proteică. Dar dacă doriți să adăugați niște chipsuri de ciocolată în brioșe, este o idee minunată. Conform rețetei vor rezulta 10 – 12 brioșe.

Ingrediente pentru brioșe cu zmeură și ciocolată albă
-1/3 cană de margarină light ( 80g)

-2 ouă

-3/4 cană de îndulcitor natural

(cum ar fi ștevie sau Xylitol – 140g)

-210 g de făină cu factor de creștere

-40 g de ciocolată albă / pudră proteică cu aceeași aromă

-1/2 cană de lapte de migdale

-100-150 g zmeură congelată

Topping
-50g făină

-35g îndulcitor sau zahăr granulat

-30g unt

Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 190-c. Tapetați 12 cupe de brioșe cu garnituri de hârtie/silicon sau folosiți o tavă de silicon pentru brioșe și dați-le deoparte. Într-un castron mare de amestecare, bateți împreună margarina și îndulcitorul, până când amestecul e ușor și pufos. Adăugați ouăle unul câte unul, amestecați după fiecare. Adăugați făina, proteinele și sarea. Amestecați bine cu o spatulă. Încorporați laptele, și extractul de vanilie, amestecând doar până la omogenizare.

Într-un bol, amestecați fructele de pădure cu 1 lingură de făină. Puneți deoparte o mână de fructe de pădure pentru topping apoi amestecați restul fructelor de pădure în aluat. Umpleți formele de brioșe cu 3/4, folosind tot aluatul. Împărțiți zmeura rămasă între formele de brioșe, presând ușor în aluat.

Pentru topping, într-un bol mic combinați ingredientele. Se amestecă cu o furculiță. Puneți amestecul în cuptorul cu microunde timp de 10 secunde ( sau gătiți-l într-o tigaie) și apoi fărâmițați din nou cu furculița pentru a obține un amestec crumble. Acesta se distribuie peste aluatul de brioșe. Coaceți brioșele timp de 25-30 de minute, până când sunt foarte ușor aurii. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Motive pentru a mânca sănătos cu carne
11/08/2022 09:50

 Consumul de carne si de derivate ale acesteia nu este doar plăcut, ci este si o sursă importantă de proteine, care furnizează, de asemenea, vitamine si minerale esentiale pentru buna functionare a org ...

Chec aperitiv cu dovlecei și ciuperci
10/08/2022 12:11

 O retetă usoară, de vară, checul aperitiv cu dovlecei este o alternativă sănătoasă inclusiv pentru pranz. Ingrediente: 6-7 ciuperci 1 dovlecel 1 ceapa alba 1 morcov 4 ou ...

Beneficiile orezului negru. Face minuni în bucătărie!
10/08/2022 08:30

Orezul negru (numit si orez violet) este un tip de orez cu straturi exterioare pigmentate diferit.   Original din China, orezul negru este un orez cu bob intreg cu o culoare naturala inconfundabila de ne ...

VIDEO - Cafeaua perfectă, cu Gheorghe Florescu
10/08/2022 07:45

   Stiati că pentru prima dată, cafeaua a apărut la sfarsitul secolului al IX-lea in Etiopia, printr-o intamplare? Un păstor care avea o turmă de capre a observat cum caprele sale au mai multă ...

Mituri adevaruri sau povesti despre branza de oaie
09/08/2022 13:30

Branza de oaie, este unul dintre cele mai populare produse de pe piată. Mare atentie, insă, de unde cumpărati branza de oaie. Branza de oaie bună e musai să fie din lapte, culturi lactice si cheag natura ...

Supă de dovlecei a la grec
09/08/2022 11:09

Supă de dovlecei a la grec este o mancare usoară si delicioasă, care se poate consuma atat caldă, cat si rece. Ingrediente: un dovlecel, o ceapă medie, un ardei gras alb, 2 morcovi, o rădăcină d ...

Care sunt cele mai bune alimente fermentate
08/08/2022 16:57

Cantitatea optimă de alimente fermentate nu a fost incă determinată. Dar se pare că includerea unuia sau mai multor alimente fermentate in masa de zi cu zi este bună pentru sănătatea intestinală. Iat ...

Zacuscă de dovlecei
08/08/2022 16:53

Delicioasă si usor de preparat, zacusca de dovlecei este o gustare bună in orice anitomp. Ingrediente zacusca de dovlecei: 3 kg dovlecei 1 kg ardei capia 1 kg ceapa 1 kg rosii 1/2 kg morcov 100 ml ulei ...

Diferența dintre înghețată și sorbet
08/08/2022 16:15

Sorbetul este desertul perfect pentru vară: e extrem de aromat, răcoritor si are zero grăsimi! Este o alternativă ideală pentru inghetată, mai ales pentru cei care isi doresc o alimentatie mai sănătoas ...

Ce sunt maritozzi și când se consumă
08/08/2022 12:46

Maritozzi sunt niste briose umplute cu friscă, tipice traditiei italiene, consumate de obicei la micul dejun si prezente in toate barurile. Prăjitura datează din epoca romană, iar numele le vine de la obice ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei