Migas, mâncarea păstorilor din Spania

k_Photo_Recipes_2019-12-Migas_Migas_036

Dimensiune font:

| 15-09-2023 12:54

Migas este una dintre cele mai vechi mâncăruri ţărăneşti din Spania, fiind inventată de păstori, care prăjeau pâinea mai veche în grăsime de oaie, pregâtindu-şi astfel un mic dejun delicios.

Ca şi în cazul altor mâncăruri naţionale, există versiuni diferite de la o regiune la alta. Totuşi migas are la bază acelaşi ingredient: pâinea mai tare, veche de vreo patru zile.

Se taie cuburi şi se înmoaie cu puţină apă sărată, după care se prăjeşte în ulei de măsline sau în untură până se rumeneşte şi este crocantă.

In Extremadura, ai cărei locuitori sunt mari amatori de carne de porc, migas se aromatizează cu usturoi, boia de ardei iute şi bucăţele sărate de şuncă – formând un delicios tapa, acompaniat de o cerveza rece.

In Aragon, migas este o mâncare consistentă, în care se amestecă şi bucăţele de chorizo afumaţi, iar pe deasupra se pun ouă prăjite şi struguri.

Pentru amatorii de dulciuri, există migas canas, care se face din pâine înmuiată în lapte, prăjită şi presărată cu zahăr pudră şi scorţişoară.

De asemenea, sa nu uităm inegalabila migas negras, care se stropeşte cu ciocolată topită.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:21

VIDEO - Cea mai populară rețetă de cartofi copți
26/11/2023 12:55

Cartofii pot fi preparati in multe feluri: in coajă sau fără coajă, intregi sau tăiati bucăti, cu sau fără condimente. Astăzi vă prezentăm cea mai simplă retetă si cea mai delicioasă de cartofi co ...

FOTO/VIDEO - Mâncare de post - chiftele de cartofi
24/11/2023 11:15

O mancare de post foarte gustoasă si usor de preparat.    500 g Cartofi 1 bucată Ou ...

 Gustări divine. O călătorie culinară prin mănăstirile României
20/11/2023 14:04

În mănăstirile ortodoxe din Romania, postul reprezintă o perioadă importantă a vietii religioase, iar bucătăria este un loc in care se păstrează cu sfintenie traditiile gastronomice străvechi. M ...

O poveste crocantă. Călătoria cartofilor prăjiți
19/11/2023 14:44

În inima unei bucătării luminate slab, printre miresmele amestecate de condimente si sunetele ritmice ale bucătarilor, se naste o poveste simplă, dar profund emotionantă. Este povestea cartofilor pr ...

 Bucătăria chineză, un mozaic al aromelor și tradițiilor ancestrale
16/11/2023 13:33

Una dintre caracteristicile definitorii ale bucătăriei chinezesti este diversitatea sa regională. China, cu dimensiunile sale continentale si varietatea sa de climă si teren, găzduieste o gamă vastă de s ...

Tocăniță de ceapă. O rețetă mai simplă nu există!
14/11/2023 21:39

Ai mancat vreodată tocănită de ceapă? Se prepară foarte usor si este delicioasă. Iată reteta... Ingrediente 1 kg de ceapă 50 g de unt sau ulei de măsline 2 linguri de ulei 2 cătei de usturoi (o ...

Elixirul Orientului. Fascinația cafelei turcești
14/11/2023 14:55

Cine nu iubeste cafeaua? Caldă, aromată, dulce ca mierea sau amară ca trădările ăn dragoste, cafeaua turcească se diferentiază ca mod de preparare. Boabele prăjite si apoi măcinate fin sunt fierte int ...

VIDEO - Cafeaua perfectă, cu Gheorghe Florescu
12/11/2023 07:30

   Stiati că pentru prima dată, cafeaua a apărut la sfarsitul secolului al IX-lea in Etiopia, printr-o intamplare? Un păstor care avea o turmă de capre a observat cum caprele sale au mai multă ...

Clătite cu carne și ciuperci
10/11/2023 15:45

Clătitele cu ciuperci si carne sunt delicioase. Pot fi servite si reci, ca aperitic, si calde, ca fel principal. Ingrediente Pentru 7 - 8 clatite de 25 cm 175 g faina 250 ml lapte rece 125 ml apa minerala ...

Rulouri de vinete cu mozzarella în sos de roșii
10/11/2023 15:13

Rulourile de vinete cu mozzarella in sos de rosii sunt usor de pregătit, rapide si pot fi făcute in multe variante. Celor care nu le plac vinetele pot folosi dovlecei.  Ingrediente: * două vinete (sau ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei