Dinți Ficși în 24 de ore. Totul despre sistemul de implant dentar All-On-4/All-On-6

eliza-dragan-all-on-4

Dimensiune font:

| 07-06-2021 12:32

Ce înseamnă sistemul de implant dentar All-On-4/All-On-6
Sistemul de implant dentar cu încărcare imediată All-On-4 (sau All-On-6) reprezintă o soluție minim invazivă ce presupune restaurarea rapidă și completă a arcadei superioare sau inferioare, pentru o satisfacție imediată a pacientului. În funcție de caz, se pot insera 4 sau 6 implanturi dentare la maxilarul superior (întrucât maxilarul are o densitate osoasă scăzută) și 4 implanturi dentare la mandibulă (maxilarul inferior). Din considerente funcționale, în general sistemul cu 6 implanturi dentare este indicat atunci când este posibil, pentru că ne dorim să avem o mai bună stabilitate.

Acest sistem presupune o tehnică de fixare a unei lucrări protetice temporare în aceeaşi zi cu inserarea implanturilor dentare sau în maximum 48 de ore. Prin urmare, pacientul nu mai trebuie să poarte o proteză mobilă, ci poate avea o soluție estetică și funcțională imediată, care îi permite să zâmbească fără probleme la ieşirea din clinică și să-și reia de a doua zi activitatea.

Sistemele cu încărcare imediată se utilizează în cazul restaurărilor de pe întregul maxilar superior sau inferior, caz în care lucrarea provizorie este ataşată pe 6/4 implanturi drepte şi angulate la 35 grade. Intervenția poate fi realizată și simultan pe ambele arcade, pentru a se reabilita complet întreaga gură.

Când se aplică lucrarea definitivă?

Lucrarea dentară definitivă se aplică în medie la 6-12 luni după inserarea implanturilor dentare.

All-On-4 și All-On-6 versus sistemul clasic de implant dentar

Sistemele All-On-4 și All-On-6 sunt sisteme derivate din sistemele clasice convenționale, fiecare sistem având rolul lui și fiind destinat anumitor nevoi. Sistemul clasic se poate folosi pentru un implant dentar, 2 sau mai multe aflate în zonele laterale, nevizibile, și presupune aplicarea lucrării protetice definitive după o perioadă de 4-6 luni, timp în care implantul este în os, acoperit de gingie, locul corespunzător de pe arcadă rămânând așadar gol. Acesta este un dezavantaj pentru pacienții care doresc restabilirea imediată a zâmbetului și masticației.

Sistemul All-On-4 și All-On-6 presupune de la bun început că nu mai există dinți naturali restanți pe arcadă sau dacă aceștia există, au deja probleme mari din cauza cărora nu mai pot fi salvați (resturi radiculare, dinți parodontotici cu mobilitate mare) și vor fi extrași în cadrul intervenției de aplicare a implanturilor.

Căror pacienți le este recomandat sistemul pe implant All-On-4/All-On-6?

Sistemele All-On-4 și All-On-6 sunt adresate în special pacienților care au pierdut toți/majoritatea dinților din diferite cauze. Cu All-On-4 putem avea dinți ficși pe mandibulă într-o singură zi, iar cu All-On-6 dinți ficși pe maxilar într-o singură zi. 

Cum va decurge recuperarea după intervenție?

Recuperarea după intervenție durează între 7 și 14 zile, în funcție de caracteristicile individuale ale persoanei, existând câteva recomandări de care pacientul este bine să țină cont pentru o recuperare rapidă.

Imediat după intervenție pot apărea: dureri minore, edem (în funcție de fiecare persoană în parte, poate dura 3-7 zile), sângerare ușoară în zona intervenției chirurgicale. Pacientul poate mânca după câteva ore de la intervenție, alimentația fiind de consistența unui „ou fiert tare”. Se evită dulciurile și lactatele, băuturile fierbinți și acidulate.

Care sunt avantajele sistemului All-On-4/All-On-6 comparativ cu metodele clasice?

Sistemul All-On 4/All-On-6 prezintă multe avantaje comparativ cu metodele clasice, cele mai importante sunt:

     Refacerea danturii în totalitate în 24-48 de ore cu un cost mai redus în comparație cu alte modalități convenționale de tratament cu implanturi;

            Oferă pacienților o îmbunătățire imediată a funcției masticatorii, a esteticii și foneticii;

●    Ajută la evitarea procedurilor de adiție de os complexe și nesigure, crescând rata de reușită a tratamentului;

            Lucrarea este fixă, mult mai confortabilă pentru pacient comparativ cu protezele mobile;

           Stabilitate foarte ridicată cu doar 4 sau 6 implanturi.

De ce să optezi pentru această intervenție la clinica OZONO?

●      La OZONO lucrăm cu sistemele producătorului elvețian de implanturi dentare Straumann: Neo ARCH® 4/6 & PRO ARCH® 4/6, datorită numeroaselor avantaje pe care le prezintă pentru pacienți: garanție pe viață, calitate și precizie ridicate, o varietate de soluții de implantare, versatilitate, osteointegrare rapidă în organism, posibilitatea de aplicare la pacienții cu osteoporoză și diabet etc.

●   În clinica noastră pacienții beneficiază de condiții speciale: bloc operator propriu acreditat, aparatură de top, intervențiile  fiind realizate de medici specialiști chirurgi cu competențe în implantologie și proteticieni, cu experiență vastă în rezolvarea cazurilor complexe.

●    Există posibilitatea de realizare a intervenției cu sedare conștientă asigurată de medic specialist ATI, pentru a-ți oferi un confort maxim în cadrul intervenției.

●     Beneficiezi de garanția lucrărilor protetice. Implanturile Straumann au garanție pe viață oferită de producător, ceea de dovedește calitatea înaltă a produselor. Implanturile Straumann sunt considerate de către medicii stomatologi din toată lumea ca fiind dintre cele mai sigure implanturi existente. 

*Planul de tratament presupune o consultație stomatologică în prealabil, în care se vor stabili toate detaliile intervenției, în funcție de necesitățile și particularitățile specifice fiecărui caz clinic. Venim în sprijinul fiecărui pacient cu beneficii financiare personalizate. Te așteptăm cu drag la o consultație la OZONO!

Vizită virtuală a clinicii OZONO: https://www.ozono.ro/tur-virtual

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:26

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Iulian Capsali: Florin Piersic - o victimă a crizei medicinei
19/05/2024 07:55

Cazul Florin Piersic, un "tezaur" national, arată - a cata oară? - falimentul sistemului de sănătate din Romania, incapacitatea de a aborda pluridisciplinar un pacient. Poti să mori cu zile, plimbat intre ...

Dragoș Damian: 18 mai 2024. Lume bună la prima lopată din construcția Spitalului Regional de Urgență Cluj
19/05/2024 06:29

Trei zile inainte, 15 mai 2024. Studiu sociologic Colegiul Medicilor: Medicii romani, burnout 36%, teama de malpraxis 80%, intentia de plecare din tără 58% la medicii sub 35 de ani. Felicitări pentru inaugu ...

Margarină sau unt? Răspunde dieteticianul
18/05/2024 00:19

Stim că margarina, ca si untul, este o substantă grasă. Dar e mai putin cunoscut care este cea mai bună pentru organism. „Grăsimile sunt adesea intelese gresit si simplificate excesiv, chiar si de că ...

Tusea convulsivă și sugarii. Primele decese
18/05/2024 00:18

Tusea convulsivă a provocat decesul a doi sugari, anuntă Institutul National de Sănătate Publică.Este vorba despre doi sugari: unul de 4 luni, din Bucuresti, vaccinat corespunzător varstei, cu 2 doze de ...

Cancerul ovarian, în creștere! Atenție la simptome!
18/05/2024 00:17

Incidenta cancerului ovarian, cel mai letal dintre cancerele detectate la femei, este in crestere. Anual, in tara noastră, sunt diagnosticate aproximativ 1.800 de femei cu acest tip de cancer si mai mult de ju ...

ANSVSA trebuie să facă ordine pe piața suplimentelor alimentare, spune prof. Ion Fulga
18/05/2024 00:14

Pentru a face ordine piata suplimentelor alimentare, ANSVSA trebuie să monitorizeze aplicarea prevederilor Directivei europene in acest domeniu , a precizat prof.univ.dr. Ion Fulga, seful catedrei farmacologi ...

S-au găsit 'vinovații' pentru cheagurile de sânge în urma vaccinării anticovid: Victimele erau predispuse genetic
17/05/2024 21:28

Cheaguri de sange care au cauzat moartea in urma vaccinării cu anticovid cu vaccinuri Johnson & Johnson (J&J) şi AstraZeneca au fost cauzate de o reacţie autoimună la care sunt predispuse anumite pe ...

Minciunile oamenilor de știință cu privire la pandemia COVID-19. Virusul care a omorât milioane de oameni, posibil creat de om
17/05/2024 18:46

Un articol de opinie publicat recent in New York Post sustine că există noi dovezi care ar putea clarifica originile pandemiei de COVID-19, sugerand că oamenii de stiintă au ascuns adevărul despre virus. C ...

AREST la domiciliu pentru medicul de la Institutul Oncologic Bucureşti care ar fi uitat o compresă într-o pacientă
17/05/2024 16:46

Chirurgul de la Institutul Oncologic Bucuresti suspectat că a uitat o compresă intr-o pacientă pe care a operat-o a fost plasat sub arest la domiciliu. Medicul este cercetat pentru ucidere din culpă, in co ...

Două doctoriţe de la Spitalul Clinic CF2 din Bucureşti au fost trimise în judecată. Au falsificat un diagnostic
17/05/2024 13:33

Două doctoriţe de la Spitalul Clinic CF2 din Bucureşti au fost trimise in judecată de Parchetul de pe langă Judecătoria Sectorului 1 pentru săvarşirea infracţiunii de fals intelectual, fiind acuzate c ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei