BLACK FRIDAY în SUA: Succes total marcat de greve, ameninţări cu pistolul şi bătăi în mall-uri

default

Dimensiune font:

| 27-11-2012 00:00

BLACK FRIDAY în SUA: Succes total marcat de greve, ameninţări cu pistolul şi bătăi în mall-uri

 

Grevele angajaţilor din magazinele Walmart, ameninţările cu pistolul proferate de un bărbat nervos care stătea la coadă şi bătăile izbucnite între bande rivale într-un mall nu au reuşit să deturneze atenţia cumpărătorilor americani de la reducerile oferite de Black Friday 2012, în Statele Unite.

Huffington Post prezintă povestea unei tinere, Tammy, care, cu puţin timp înainte de miezul nopţii de vineri, cu ocazia "nebuniei comerciale" cunoscute sub denumirea de BLACK FRIDAY, a întâlnit un grup de 40 de protestatari, angajaţi ai reţele Walmart, care erau în grevă.

După ce a lucrat vreme de 12 ani în calitate de casieră într-o altă reţea naţională americană de magazine, Walgreens, Tammy spune că s-a simţit imediat solidară cu angajaţii reţelei Walmart intraţi în grevă, notează Huffington Post.

"Walmart a redus programul de lucru şi salariile, pentru a-i forţa pe angajaţi să plece. Acelaşi lucru se întâmplă şi la Walgreens. Angajaţii suferă, în timp ce miliardarii încasează toţi banii", spune ea.

 

În ciuda nemulţumirii sale faţă de lăcomia corporatistă, Tammy - care a decis să nu îşi facă public numele de familie, de teama de a nu-şi pune în pericol locul de muncă - nu a ezitat însă să intre totuşi în acel magazin Walmart pentru a-şi cumpăra un televizor, aşa cum plănuise. Propriul ei salariu, foarte mic, a făcut-o să se simtă solidară cu greviştii de la Walmart, însă acelaşi salariu a pus presiune asupra ei, determinând-o să caute şi să cumpere diverse lucruri la cele mai mici preţuri, remarcă Huffington Post.

"Trebuie să te duci acolo unde au loc reduceri", spune Tammy. "Astăzi, la Walgreens, toate jucăriile au preţuri reduse cu 50%. A trebuit să lucrez într-un schimb de 12 ore, iar ei nu mă plătesc suficient. Însă nici nu pot să le spun cumpărătorilor: Nu intraţi aici! Mi-aş pierde locul de muncă", a adăugat ea.

Tammy nu este singura persoană care a simţit simpatie faţă de greviştii de la Walmart. În aproximativ 100 de oraşe din 46 de state americane, joi şi vineri, protestatarii erau salutaţi prin claxoane şi semne ale victoriei, în semn de solidaritate, de către persoanele care treceau prin faţa acestor magazine. La magazinul Walmart din oraşul californian Paramount, aflat în apropiere de Los Angeles, aproximativ 600 de grevişti s-au adunat în dimineaţa de vineri. În oraşul Hanover din statul american Maryland, 400 de angajaţi ai acestui lanţ de magazine, sindicalişti, activişti şi alţi susţinători au protestat în cursul zilei de vineri în faţa magazinului Walmart.

 

Referindu-se la scopul acţiunii lor - acela de a informa opinia publică în legătură cu salariile mici, lipsa beneficiilor şi ceea ce ei denumesc "modelul Walmart de pedepsire" a angajaţilor care încearcă să se organizeze - greviştii din Statele Unite susţin că protestul lor a fost un adevărat succes.

Însă susţinerea cumpărătorilor avizi de reduceri faţă de cauza greviştilor, exprimată altfel decât prin cuvinte amabile, este o cu totul altă poveste - una care va avea o importanţă crucială atunci când cineva va încerca să afle dacă aceste greve vor avea un impact real asupra condiţiilor de muncă din Statele Unite. În timp ce majoritatea cumpărătorilor intervievaţi în oraşul Dallas au spus că îi susţin pe grevişti, mulţi dintre ei nu au dorit să recunoască legătura puternică dintre produsele oferite la reduceri, pe care ei înşişi le cumpărau, şi locurile de muncă prost plătite din magazinele Walmart.

"Greviştii trebuie să aleagă o zi (pentru a face grevă, n.r.) atunci când oamenii nu mizează pe aceste reduceri de preţuri", spune Liz Brookings, în timp ce împinge un cărucior plin cu şosete şi lenjerie pentru cei patru copii ai ei, în seara de joi. "Mulţi oameni au nevoie de această zi. Ei fac economii pentru BLACK FRIDAY tot anul", a adăugat ea.

 

Brian Johnson, care a cumpărat un set de CD-uri aflate la reduceri, vineri, în magazinul Walmart din oraşul Paramount, spune că greviştii trebuie să îşi susţină în continuare cauza în care cred cu tărie.

"Însă eu sunt profesor, aşa că şi eu abia îmi câştig zilele. Sunt obligat să îmi fac cumpărăturile de aici", a adăugat el.

Reprezentanţii companiei Walmart au respins criticile care le-au fost adresate şi au vorbit despre cererea insaţiabilă a consumatorilor americani faţă de produsele cu preţuri mici oferite în această reţea de magazine. Într-un comunicat de presă emis vineri, compania americană a anunţat că a vândut 1,3 milioane de televizoare, 1,8 milioane de prosoape şi 250.000 de biciclete, până la ora prânzului, cu ocazia Black Friday 2012. Ei mai spun că primele proteste, organizate joi seară, au fost "neglijabile" atât prin prisma numărului greviştilor, cât şi al influenţei acestora.

Într-o altă declaraţie de presă emisă vineri, la prânz, David Tovar, vicepreşedintele departamentului de comunicare din reţeaua Walmart, afirmă că "numărul protestelor raportate de United Food and Commercial Workers Union a fost dezgustător de exagerat".

 

În schimb, OUR Walmart, asociaţia angajaţilor care organizează aceste proteste, susţinută de United Food and Commercial Workers Union, a contestat declaraţiile conducerii grupului Walmart. Pe plan naţional, ei spun că peste 1.000 de angajaţi ai acestei reţele de magazine au intrat în grevă.

Mulţi dintre protestatari au spus că îşi vor continua acţiunea pe durata întregului sezon al sărbătorilor de iarnă.

Pe de altă parte, tensiunile şi neînţelegerile au atins un nivel neobişnuit de înalt în rândul cumpărătorilor americani, care au renunţat la cina de Ziua Recunoştinţei (Thanksgiving) de joi seară, pentru a sta la coadă, încercând să profite de pe urma reducerilor acordate cu ocazia Black Friday 2012.

Seara de joi a fost una foarte specială pentru un cumpărător american care, pierzându-şi cumpătul, a scos un pistol din haină şi l-a ameninţat pe bărbatul care tocmai îl lovise cu pumnul în faţă, în timp ce se aflau amândoi la coadă, la magazinul Sears din South Park Mall din oraşul texan San Antonio.

Potrivit poliţiei locale, un bărbat a încercat să se bage în faţă, nerespectându-şi locul pe care îl ocupa în acea coadă, iar acest fapt a declanşat numulţumirea celorlalţi cumpărători, afirmă San Antonio Express-News. A izbucnit o ceartă, s-au adresat multe insulte, iar bărbatul care încerca să se bage în faţă l-a lovit cu pumnul în zona feţei pe un alt cumpărător.

Potrivit martorilor, bărbatul lovit a scos un pistol şi l-a ameninţat pe agresor. Acesta a fugit imediat şi s-a ascuns în spatele unui frigider, după care a părăsit definitiv incinta magazinului.

Bărbatul care a scos pistolul din haină nu a fost pus sub acuzare, întrucât deţine un permis valabil pentru arme de foc, a anunţat poliţia din San Antonio.

 

În timp ce ştirile despre "nebunia" care a cupris America cu ocazia Black Friday 2012 continuă să apară în presa de peste Atlantic, se pare că sperietura prin care au trecut clienţii magazinului Sears din South Park Mall a fost o nimica toată, în comparaţie cu incidentele violente care au avut loc de-a lungul şi de-a latul Statelor Unite.

O bătaie între bande rivale a izbucnit în Woodland Shopping Mall din Michigan, în dimineaţa de vineri, în urma căreia doi tineri au fost arestaţi, informează Fox News.

În aceeaşi zi, în oraşul Covington din statul american Washington, un cuplu a fost lovit şi rănit grav, într-o parcare din faţa magazinului Walmart, de un şofer în vârstă de 71 de ani, care a fost ulterior arestat şi pus sub acuzare pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate.

 

 

http://www.mediafax.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:22

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
VIDEO Gabriela Firea a deschis podul Ciurel: Cifrele impresionante ale construcției
19/09/2020 09:34

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunţă că podul Ciurel a fost deschis circulaţiei sambătă. "Începand din această dimineaţă, bucureştenii pot circula pe Ciurel (...) care simp ...

ANAF, pusă la colț de transportatori. Se anunță proteste
19/09/2020 09:26

 Transportatorii rutieri de mărfuri se pregătesc de proteste de amploare, generate de impozitarea diurnei ca venit salarial, potrivit unui comunicat remis de Federaţia Operatorilor Romani de Transport ( ...

 Şeful Erste Bank Austria a renunțat la funcție
18/09/2020 21:30

  Şeful Erste Bank Austria, Peter Bosek, a anunţat intenţia de a demisiona din funcţie, după 13 ani in cadrul grupului bancar, urmand să preia conducerea Luminor Bank din Ţările Baltice, scrie zf. ...

 Din cauza pandemiei, Ryanair reduce capacitatea de zbor
18/09/2020 19:57

  Ryanair Holdings PLC a anunţat că a fost forţat să-şi reducă capacitatea in octombrie şi ar putea fi nevoit să procedeze la fel pe durata sezonului de iarnă, dacă guvernele UE nu-şi vor atenu ...

Piață exclusiv pentru pensionari și studenți, la București
18/09/2020 18:04

  Primăria Sectorului 2 anunţă că va deschide, sambătă, prima piaţă dedicată „exclusiv produselor romaneşti ieftine pentru pensionari şi studenţi”, pe strada Cremeniţa nr. 15 din ...

 Seceta usucă România!
18/09/2020 12:00

  Seceta pedologică moderată, puternică şi extremă se va semnala, in următoarea perioadă, in majoritatea regiunilor agricole din ţară, iar conţinutul de apă va fi in limite scăzute şi deosebi ...

Cel mai slab leu din ultimii ani
17/09/2020 22:41

Tonul mai optimist arătat miercuri de oficialil Rezervei Federale americane la finalul intalnirii de politică monetară (FOMC) a amplificat iesirile de pe activele considerate mai riscante, cum sunt si monede ...

 Comisia Europeană oferă împrumuturi și granturi de 672,5 miliarde de euro pentru redresare economică
17/09/2020 14:46

  Comisia Europeană a anunţat că a stabilit orientări strategice pentru punerea in aplicare a Mecanismului de redresare şi rezilienţă in cadrul Strategiei sale anuale privind creşterea durabilă p ...

 Lipsa zilierilor pune în pericol vinul românilor
17/09/2020 13:45

  Pandemia a accentuat criza zilierilor.Proprietarii de vii nu mai pot aduce muncitori din alte judeţe, pentru că ar trebui să investească in spaţii de cazare in care să se respecte normele de sigur ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei