Actorul Liviu Pintileasa: „Actorii nu se plâng de muncă şi de greu”

default

Dimensiune font:

| 02-06-2016 17:10

Liviu Pintileasa este un tânăr actor ieşean ce a jucat pe numeroase scene din ţară şi din afara ei * în vârstă de 38 de ani, actorul a jucat în filme precum „De ce eu?”, „Miracolul din Tekir”, „Cele ce plutesc” şi „Hacker” * cu toate acestea, teatrul este cel mai aproape de sufletul său


Prezent la cea de-a VII-a ediţie a Festivalului „Serile Filmului Românesc” (SFR), la proiecţia „Miracolul din Tekir” (2015) care a avut loc pe 6 mai la Casa de Cultură a Studenţilor, Liviu Pintileasa a acordat un interviu cotidianului „Evenimentul Regional al Moldovei”

 

- Descrie-te în câteva cuvinte, pentru cei care nu te ştiu ca om, ci doar ca actor.

- Mă numesc Liviu Pintileasa, m-am născut Podu Roş, în 1977, am bătut străzile Iaşului vreo 24 de ani, sunt plecat de 14 ani şi mă întorc cu drag acasă.

 

- Cum arată o zi din viaţa ta?

- Nu cred că există un şablon. Pentru mine, zilele în care nu repet înseamnă familie, iar atunci când repet înseamnă piesa, personajul sau ceea ce fac, dar nu am tabieturi şi nu am nişte linii foarte clare. Mă pliez după ce se întâmplă în acea zi: cum răsare soarele, după cât e de înnourat, după cât plouă şi iau toate lucrurile astea şi le folosesc.

 

- Ai lucrat la foarte multe proiecte de teatru şi film. Dacă ar trebui să alegi între cele două, ce ai prefera?

- Teatru. Am spus şi o repet de fiecare dată: chiar dacă mi s-au întâmplat lucruri în domeniul filmului, al reclamelor, scena rămâne prima dragoste şi îi rămân fidel.

 

-Care este proiectul tău de suflet?

- De obicei ultimul, dar sunt spectacole şi momente de filmare care au căzut mai greu peste mine. De exemplu în teatru e Richard al III-lea făcut la teatrul din Târgovişte, iar la film mi-e foarte greu să aleg. Aş pute spune că e debutul meu cu Mircea Danieluc în 2009 „Cele ce plutesc”, dar mi-e foarte drag şi filmul lui Tudor Giurgiu cu „De ce eu?”, ca să nu mai spun că scenele din „Miracolul din Tekir” îmi sunt foarte dragi. Totuşi, nu pot să aleg.

 

- Cum a început colaborarea cu Festivalul „Serile Filmului Românesc”?

- Anul trecut a fost „De ce eu?” aici, la Iaşi. Acum, venind aici simt aşa o atmosferă foarte faină şi sunt puţin invidios pe voi şi pe toată munca asta pe care o faceţi aici şi pentru tot ce se întâmplă.

 

- A face actorie în România pare un lucru greu. Care este cheia succesului actorului Liviu Pintileasa?

- Nu există o cheie. Dacă aş fi descoperit cheia asta, aş fi folosit-o de multe ori, dar uite că nu. Lucrurile se întâmplă şi se aşează de la un proiect la altul. Există proiecte pe care eu le iubesc foarte tare, pe care eu le consideram „vârfuri” şi minunate, dar care nu au avut aşa succes la public. Nu am o cheie, nu am o soluţie ca lucrurile să fie de succes.

 

- Ce este cel mai important pentru omul Liviu?

- Copilul meu.

 

- Ai vreun regret?

- Regret? Poate e unul mic, dar nici nu ştiu dacă l-aş numi regret. Îmi pare rău că nu am reuşit să mă întorc pe scena Naţionalului din Iaşi după ce am terminat facultatea. Nu am încercat, fiindcă lucrurile mi se întâmplă, iar în ultimii ani, lucrurile mi se întâmplă foarte bine. Dacă se va întâmpla, voi şterge de pe lista asta a nefericirilor mele faptul că nu am mai urcat pe scena Teatrului ăstuia pe care îl iubesc foarte tare, cu toate că am fost cu nişte spectacole în Iaşi.

- Te-ai gândit vreodată să-ţi îndeplineşti visul american?

- Nu. Cred că sunt atâtea lucruri de făcut aici, în România, şi se fac lucruri atât de frumoase aici în ţară, încât nu visez la America.

 

- De unde şi cum a venit pasiunea asta pentru actorie?

- Pasiunea a crescut, s-a plămădit ca un aluat. Eu am făcut informatică în liceu. E foarte departe de teatru, dar pentru că în şcoală şi în liceu am avut tangenţe cu partea asta artistică, adică spuneam poezii şi mai obţineam câteva puncte în plus la notă pentru că recitam poeziile foarte bine. La un moment dat, în ultimul an de liceu am văzut un anunţ la televizor cu un concurs la Şcoala Populară de Artă, iar asta m-a făcut să încerc. S-a prins imediat microbul şi s-a transformat în boala asta pe care o duc şi care este atât de frumoasă.

 

- Cum a reacţionat familia la dorinţa ta de a deveni actor?

- Ai mei nu cred că ştiau ce înseamnă meseria asta de actor. Singura replică a fost cea a tatălui, care a spus: „Măi băiatule, cum crezi tu!”, iar când am plecat din Iaşi a repetat replica. Uite că am crezut şi încă mai cred în tot ceea ce fac.

 

-Crezi că intuiţia este un lucru după care te poţi ghida în viaţă?

- Da! Cu siguranţă! De multe ori mă ghidez după instinct şi după nişte porniri care pentru început par nebuneşti, dar care apoi se transformă într-un concret foarte frumos.

 

- Ai dat vreodată greş cu instinctul?

- Da, dar nu regret.

 

-Cum a fost perioada studenţiei pentru tine?

- Perioada studenţiei a fost foarte frumoasă. Am fost o generaţie minunată şi am avut nişte profesori foarte faini – Emil Coşeriu şi Cornelia Gheorghiu, iar din generaţie, mulţi dintre colegii mei fac meseria asta şi o fac foarte bine – Marius Manole, Emilian Oprea, Dumitru Năstruşnicu, Florentina Ţilea, Cristi Popa. Era foarte frumos. Nu era o facultate normală, ci la noi era de dimineaţă până seara şi uneori până târziu în noapte. Eram tot timpul împreună la facultate, în afara facultăţii. Noi chiar eram ca o familie. Şi chiar mai suntem. Încă păstrăm legătura, mergem unii la alţii.

 

- Dacă ar fi să dai un sfat tinerilor actori, care ar fi acela?

- Mergeţi până la capăt, chiar dacă nu ştiţi unde e ăla. De multe ori, când credem că e capăt, mai este un drum lung până la el.

 

- În afară de teatru, ce alte pasiuni mai ai?

- Fac mult sport. Îmi place să joc tenis, să joc fotbal, îmi place să merg la filme, să văd teatru... Asta chiar e o pasiune: să fii actor şi să vrei să vezi spectacole de teatru. De obicei oamenii nu prea merg.

- Ce sentiment ai atunci când vezi o piesă de teatru pe care ai mai jucat-o şi tu?

- Este foarte ciudat. E plăcut să te uiţi, cu toate că nu ai cum să te vezi tu din afară, pentru că e cu totul alt produs şi oamenii sunt altfel, iar ei încearcă mereu să facă lucrurile altfel faţă de cei dinaintea lor. Mi s-a întâmplat de vreo două ori să văd piese de teatru în care eu am jucat, interpretate de alţi actori, şi-mi era foarte drag.

 

- Să ştii replicile, să ştii ce urmează...

- Oamenii te surprind şi montările de obicei sunt surprinzătoare şi îţi zici: „uite, nu m-aş fi gândit niciodată că se poate face şi aşa!”

 

- Care este cel mai greu lucru în meseria asta?

- Sunt foarte multe dificultăţi în meseria de actor, dar de multe ori pasiunea şi dragostea faţă de meserie te face să treci peste şi să o iei de la capăt a doua zi. Actorii nu se plâng de muncă şi de greu. Ei se plâng de stat degeaba şi de lipsă de proiecte. Asta e cea mai mare durere a unui actor... Să nu joace, să nu aibă ce face. Dacă e foarte greu, atunci e foarte bine.

- Ai avut perioade în care nu jucai?

- Eu fiind angajat al teatrului din Brăila, a fost o perioadă mai cenuşie care a fost independentă de voinţa noastră, a trupei, perioadă în care a trebuit să mă îndrept şi spre alte teatre şi să caut alte colaborări şi proiecte, dar acea perioadă m-a făcut să fac un pas înainte.

 

- De ce la Brăila?

- Acolo există un teatru extraordinar, este o trupă foarte faină şi au fost nişte ani în care s-au întâmplat nişte proiecte absolut minunate. Acea perioadă revine uşor-uşor şi teatrul de acolo se repune pe un făgaş de normalitate şi începe să-şi dorească foarte multe. La Brăila pentru că unul dintre colegii mei, Marius Manole, ajuns acolo prin 2002 ne-a spus „veniţi aici, pentru că aici se face teatru”. În meseria asta foarte puţini îşi doresc faimă şi recunoaştere, ci îşi doresc să facă proiecte faine. La Brăila se întâmpla asta şi încă se întâmplă.

 

- Dacă mâine ţi se spune „vino la Iaşi”, vii?

- Grea alegere! Mi s-a spus „vino la Focşani”, „vino la Târgovişte”, mi se întâmplă lucruri la Bucureşti, însă nu am un „acasă”. Sunt într-o perioadă în care eu şi familia mea nu ştim ce e ăla „acasă”. De multe ori, „acasă” e maşina care face sute de kilometri între oraşe şi între spectacole. Astăzi, „acasă” este Iaşi, mâine dimineaţă va fi la Bucureşti, iar după-amiază la Târgovişte.

A consemnat Larisa LAZĂR

Sursa fotografiilor: Facebook Liviu Pintileasa

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:43

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
VIDEO - INTERVIU - Mihai Chirica: „ Am găsit profesori plângând în cancelaria unor școli, de mila copilașilor”
17/09/2020 13:37

  * dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, scoala a debutat, problemele mari incep să se stingă, dar apar mereu altele, mai mici. A fost debutul acesta de an scolar pe m ...

 INTERVIU - Maricel POPA: „Avem o mare problemă legată de deschiderea şcolilor”
26/08/2020 00:00

* dialog cu Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi - Domnule preşedinte, au mai rămas doar cateva zile pană la deschiderea unui nou an şcolar. Cat de mult s-au implicat unităţile adminis ...

INTERVIU/VIDEO - Mihai Chirica: „Dacă elevul trebuie ţinut în braţe pentru a sta în bancă şi a învăța, aşa vom face!”
24/08/2020 09:32

* dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, trei săptămani ne mai despart de inceperea unui nou an şcolar, poate cel mai dificil din istoria noastră recentă. A trecut vara, Guv ...

VIDEO - INTERVIU Mihai CHIRICA: „Mi-e teamă de valul trei al pandemiei, care va veni odată cu apariția bolilor de sezon”
31/07/2020 13:23

        * dialog cu Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi   - Un oraş, importanţa sa, nu se măsoară prin lungimea şi lăţimea fizică, ci prin natura aspiraţ ...

Camelia Gavrilă: „Politica este pe voturi, pe notorietate...”
13/07/2020 00:00

  * dialog cu deputatul Camelia Gavrilă, candidat PSD la alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Iaşi - Doamna deputat, poate avea Iaşul o femeie primar, pentru prima oară in istorie? Sau ...

„Ȋn instituţii, pe lângă cei din primul eşalon, există o mare masă de funcţionari care efectiv nu vor să muncească”
08/07/2020 21:12

  * dialog cu deputatul ieşean Petru Movilă (PMP), iniţiatorul Legii privind realizarea Autostrăzii Ungheni – Iaşi – Targu Mureş  - Domnule deputat, ce simte initiatorul unei le ...

„Trebuie să arătăm că trăim într-o economie de piață, nu într-o societate de piață”
01/07/2020 10:21

     * dialog cu Joaquín Turmo Garuz, profesor de Macroeconomie şi Economie Internaţională la Facultatea de Economie si Afaceri din cadrul Universităţii din Barcelona   ...

„Riscăm să nu mai începem școala!” Dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica
19/06/2020 11:37

  - Domnule primar, numărul tot mai mare de noi cazuri COVID-19 nu prea mai lasă mult loc relaxărilor... Alegerile locale, stabilite pentru finalul lunii septembrie, pot incurca şi mai mult sensibil ...

Mihai CHIRICA: „Traversarea munților cu autostrada, în zona Ditrău, va dura șapte ani!” VIDEO
09/06/2020 06:31

* dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica - Domnule primar, in urmă cu cateva zile, primarii din regiunea Moldovei au fost convocaţi la Ministerul Transporturilor, unde li s-a prezentat tema &bd ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei