Ana Maria Donose: „Muzica e cea care mă ţine în viaţă” GALERIE FOTO

default

Dimensiune font:

| 19-02-2015 05:00

 Soprana Ana Maria Donose a crescut ascultând cântări bisericeşti, în casa bunicului arhidiacon, dar şi admirând-o pe verişoara sa, mezzosoprana Ruxandra Donose, care avea să devină celebră pe marile scene ale lumii * în clasa a IX-a a urcat pentru prima dată pe scena Operei din Iaşi: era unul dintre copiii de pe străzile Sevillei, în opera „Carmen” * după şapte ani de cor, concursuri şi premii, a devenit solistă, iar publicul ieşean o cunoaşte din spectacole precum „La traviata”, „La Bohème” şi multe altele

Ana Maria Donose este solistă a Operei Naţionale Române Iaşi, din anul 2012. A absolvit Facultatea de Interpretare Muzicală din cadrul Universităţii de Arte „George Enescu” Iaşi - secţia Canto, la clasa prof. dr. Adriana Severin (2008) şi cursurile de Master ale aceleiaşi universităţi, la clasa prof. dr. Corneliu Solovăstru (2010).
Este căsătorită cu tenorul Cosmin Marcovici şi au avut câteva apariţii ca parteneri de scenă. În ultimele stagiuni, a debutat în numeroase roluri şi a cucerit publicul Operei ieşene cu rolurile principale din „La Bohème” (regia Nicky Woltz) şi „La traviata” (regia Beatrice Rancea).


Astă-seară, o puteţi vedea în spectacolul „Bărbierul din Sevilla”, unde joacă rolul „Berthei”, într-o distribuţie din care fac parte: Tony Bardon (Opera Naţională Română Cluj-Napoca), Octavian Dumitru, Florentina Onică, Iordache Basilic (Opera Naţională Bucureşti), Kakhaber Shavidze (Georgia) şi Andrei Apreotesei.

- La cea mai recentă reprezentaţie a spectacolului „La traviata”, sala a avut o reacţie mai mult decât entuziastă. Cât de multă muncă este în spatele celor 10 – 15 minute de aplauze?
- Publicul este cel mai bun critic. Şi pe mine m-a uimit reacţia sălii. Am avut emoţii mari, pentru că nu am mai făcut acest rol de aproape zece luni, de la premieră. Studiez rolul Viotetei Valery de doi ani. Când ni s-a spus că vom face acest spectacol, am muncit cu toţii, cu toate resursele noastre. Spectacolul are o regie în care fiecare dintre noi se regăseşte. A fost foarte multă muncă, dar a fost din suflet, a fost făcută cu plăcere. Beatrice Rancea ne-a încurajat foarte tare: hai, faceţi aşa, transmiteţi din emoţia voastră!... Şi ne-am ambiţionat şi am dat tot ce am avut mai bun din noi. Când urc pe scenă, nu mai sunt Ana! Pentru câteva ore, mă transpun în personaj, în cazul acesta Violeta Valery..

„La Traviata”, regia - Beatrice Rancea/ Sursa foto: Opera Naţională Română Iaşi


- Titlul acesta de operă este în topul preferinţelor tale?
- Este unul dintre preferatele mele! „Boema” este pe primul loc, pentru că mă regăsesc în rolul Mimi, exact aşa cum sunt eu. Maestrul Niky Wolcz a făcut regia spectacolului lucrând cu mine şi cu Florin Guzgă, lăsându-ne libertatea de a fi... noi înşine. Repetiţiile au fost o distracţie, o bucurie... Am încercat să ne îndrăgostim pe scenă, să râdem, să plângem, să creăm legături, cu toate că în afara scenei fiecare are familia lui... Dar ca parteneri de scenă ne înţelegem foarte bine, există o chimie aparte, pe scenă. Dumnezeu îţi poate da şansa unei astfel de compatibilităţi, la fel cum îţi dă şi vocea, şi dragostea pentru muzică şi toată dăruirea pentru ceea ce faci.

„ La Bohème”, regia Niky Wolcz/ Sursa foto: Opera Naţională Română Iaşi

- Cum ai descoperit că ai o pasiune pentru muzică?
- Verişoara mea, Ruxandra Donose, a fost prima din familie care a dus mai departe muzica, tatăl ei fiind muzicologul Vasile Donose, iar bunicul nostru fiind Ştefan Donose, care a fost arhidiacon, a cântat şi în corul Filarmonicii, şi aici, la Operă. Nu a fost foarte cunoscut, pentru că a renunţat de tânăr. Spunea că nu-i plăcea să fie machiat! Şi atunci a ales să fie arhidiacon. Ascultând-o pe Ruxandra, am început şi eu să mă visez pe scenă. Îmi plăcea că se îmbracă în rochii frumoase... De la doi-trei ani mergeam şi îi duceam flori pe scenă şi eram copleşită de prezenţa ei. În clasa a V-a, am început să-mi dau seama mai bine că îmi doresc să fac muzică.

- Acasă la voi cânta cineva, în afară de bunicul?
- Nimeni nu cânta! Mama mea a fost contabilă, director de şcoală, iar tata poliţist. În clasa a V-a am fost la un concert al verişoarei mele şi m-am îndrăgostit de ceea ce făcea ea pe scenă. Mi-a plăcut că juca un rol, iar eu în casă asta făceam, jucam tot felul de personaje, pe care mi le închipuiam eu la vârsta respectivă. Bunicul dădea lecţii de teorie unor preoţi, aici la Iaşi. Şi mai ascultam şi eu ce se cânta acolo. Apoi, bunicul a văzut că am ureche muzicală şi m-a dus la corul de copii al Radio-televiziunii, „Angeli”. Era dirijor regretatul maestru Gafta, care mi-a spus: „Tu du-te să faci muzică, pentru că ai o voce extraordinară”! În gimnaziu am studiat chitară. Nu mai erau locuri la pian, dar voiam şi eu să cânt... Şi am dat la chitară, dar tot ascultam canto, canto, canto... În clasa a IX-a am dat un concurs în faţa unor profesori de la Universitate, unde era şi doamna Adriana Severin, care m-a „crescut”. Am fost în fiecare an în competiţii muzicale, nu exista an în care să nu particip la două-trei concursuri.

Ana Maria Donose/ Fotografie din arhiva personală

- Care a fost prima colaborare cu Opera din Iaşi?
- În clasa a IX-a, am fost un copil de pe străzile Sevillei, în opera „Carmen”. Apoi am fost florăreasă... În 2005 am intrat în corul Operei, unde am cântat şapte ani, iar în ultimii dintre aceştia am făcut şi câteva roluri solistice.


- Visul tău de copil era să străluceşti pe scenă într-o rochie frumoasă, ca acelea pe care le purta Ruxandra Donose, să joci un personaj, cum făceai în faţa oglinzii... În cei şapte ani cât ai cântat în cor, te-ai gândit vreodată că poate nu se va transforma în realitate visul tău, că nu mai faci pasul acela în faţă?
- O, în fiecare zi mă gândeam! Studiam, mergeam la concursuri internaţionale, luam premii, şi eu tot în cor eram! În alte oraşe din ţară şi în străinătate eram invitată să colaborez în calitate de solistă. Am fost în turneu în Olanda ca solistă, cu Opera din Timişoara, dar la Iaşi eram în cor, pentru că nu erau posturi. În 2012, am fost câţiva care am făcut pasul acela în faţă, dar fiind că Beatrice Rancea a făcut posibil acest lucru. Lumea ne vede acum cu alţi ochi.

- Cum te vede lumea? Se întâmplă să te recunoască pe stradă? Ce reacţii ai primit de la spectatori?
- Pe Facebook îmi scrie foarte multă lume, sunt oameni pe care nu îi cunosc, dar care îmi scriu lucruri frumoase, încurajatoare. Pe stradă nu mi s-a întâmplat să-mi spună cineva ceva, dar am avut nişte probleme de sănătate, la un moment dat, şi m-au recunoscut asistentele pe masa de operaţie. Nu eram în cea mai bună formă, fireşte, şi oamenii aceia în jurul meu îmi spuneau: „V-am văzut în rolul acela”, „Vai, da, ce spectacol frumos a fost”... Şi mie îmi venea să intru în pământ de ruşine, ce ţinută superbă aveam... Mulţumesc, mulţumesc, dar nu aici, nu acum!, le spuneam. A fost stânjenitor!

- Ai un regim de viaţă special, cum faci să ai vocea „în formă”?
- Încerc să nu beau rece, să nu mănânc picant, deşi îmi place, la fel cum îmi place să mănânc îngheţată! Dar îngheţată am voie să mănânc doar în luna august, când merg la mare, atât! Încerc, pentru că dacă nu am grijă de gâtul meu, pot să spun că nu mai trăiesc! Eu prin muzică, atât ştiu să trăiesc!


- Ai o pasiune mai nouă, cea pentru opera rock? Ieşenii te-au putut vedea pe scena din faţa Palatului Culturii, la -20 de grade Celsius, în noaptea de Revelion...
- De Revelion îmi îngheţaseră mâinile pe microfon, dar muzica a continuat să curgă prin sângele meu. În astfel de momente nu mai contează că e frig, că e cald, că eşti bolnav... Soţul meu a reînfiinţat „Roşu şi Negru”, de după ce tatăl său a cântat în trupă, iar unchiul săi a fost unul dintre membrii fondatori, prin 1966 – 1967, când nu eram eu născută! Nu avem noi foarte mult timp, dar îmi place să cânt cu trupa aceasta. Mă destind, am făcut un videoclip, cu cei de la TVR Iaşi, „Înger şi demon”, iar de Revelion am cântat „Fantoma de la Operă”. Să vedem ce mai compune soţul meu, ce versuri mai scrie, ce-i mai vine în minte să facem!


- Ai putea să alegi între operă şi rock, de exemplu?
- Nu, niciodată. Opera e tot ce ştiu să fac! Îmi plac multe lucruri, dar muzica e cea care mă ţine în viaţă. Chiar când am timp liber şi încerc să fac altceva, până la urmă tot apăs butonul şi ascult o arie, ceva! Soţul meu îmi spune că trebuie să mai fac o pauză, să mă recreez. Zic da, uite-aşa mă recreez eu! Nu, nu aş putea să fac altceva.


- Care a fost primul rol pe care l-ai studiat?
- „Carmen” este primul rol pe care l-am învăţat în viaţa mea. Eu am început ca mezzosoprană, aveam vocea un pic mai plină. În „Carmen” sunt eu, la fel ca în „Boema”. Din păcate, Bizet l-a scris pentru mezzo. Este în pregătire acest spectacol şi chiar râdeam că lasă, că o să fiu bătrână, dar o să fiu sexi şi o să-l cânt! Nu mă las până nu fac rolul acesta. În spectacolul care se pregăteşte acum, în regia lui Beatrice Rancea, eu o să fac rolul Micaelei. O fetiţă tânără, firavă, sensibilă, cum nu prea sunt eu, dar o să fie foarte frumos! Este în pregătire, de asemenea, „Requiem”-ul de Verdi, voi cânta alături de Florin Guzgă, Florentina Onică şi Octavian Dumitru.

„La Traviata”/ Sursa foto: Opera Naţională Română Iaşi


- Care este rolul la care visezi?
- Îmi doresc să joc în „Tosca”, după 35 de ani, să mi se mai împlinească vocea un pic...

- Care sunt calităţile absolut necesare unui artist liric?
- În primul rând trebuie să aibă psihicul tare! Eu aici mai lucrez, pentru că mă mai copleşesc şi pe mine din când în când problemele... Trebuie să aibă dăruirea de a cânta, pasiune, şi să fie aşa, un pic „aerian”, cu un picior în altă lume, să aibă o mică doză de nebunie. Doar aşa eşti în stare să faci orice îţi cere regizorul să transmiţi pe scenă, fără inhibiţii, fără să te împotmoleşti că ţi-e ruşine să te uiţi în ochii partenerului de scenă! Trebuie să fii dezgheţat şi să-ţi doreşti cu adevărat să faci ceva.

Pasiuni: „Îmi plac foarte mult călătoriile, din păcate am puţin timp să călătoresc, îmi place marea, abia aştept vacanţa să merg la mare, îmi plac animalele - îmi plac mult caii, cu toate că îmi este frică de ei, îmi plac pisicile. Avem o pisicuţă, dovadă aceste zgârieturi... superbe! O cheamă Miţi şi este melomană. Doarme pe partituri”.


Florile preferate: „Freziile! Îmi plac şi trandafirii pe care îi primesc de la spectatori, dar cele mai frumoase sunt freziile pe care mi le aduce mama!”.

- Se spune că este greu să trăieşti lângă un artist. Mai mult decât să formezi un cuplu în viaţa de zi cu zi, cu un artist, cum e să cânţi cu el pe scenă?
- Am cântat alături de soţul meu în „Boema”. Noi nu am cântat niciodată împreună în poveşti tragice, în care ea moare în braţele lui... Am făcut „Liliacul”, „Gianni Schicchi”, „Bărbierul din Sevilla”, unde totul se termina cu bine. La „Boema”, nu am repetat acasă, ne-am întâlnit pe scenă, la repetiţii, şi am cântat. În actul III, eu plâng de mor, apoi el trebuie să cânte. Era repetiţie generală, dar el nu se putea opri din plâns şi a zis: „Eu cu tine nu mai cânt, dacă tu plângi în halul ăsta! Termină!” Şi eu: „Ştii ceva?! Nu te mai uita la mine! Lasă-mă-n pace, să cânt!”. S-a oprit, s-a relaxat, dar urma actul IV şi i-am zis: „Macu, vezi că am să plâng! Ai grijă ce faci!” A început momentul în care tenorul o ţine în braţe... „Mimi, Mimi...”, unde e tragedia supremă. Am început să plângem amândoi şi am ţinut-o aşa un sfert de oră. Da, ne este foarte greu să cântăm împreună în astfel de opere! Când trebuie, cânţi! Dar e foarte greu!

Gina POPA


Repertoriul de operă şi operetă al Anei Maria Donose cuprinde:

 • Giacomo Puccini - La Bohème (Mimi, Musetta), Turandot (Liu), Gianni Schicchi (Lauretta)
 • Gioachino Rossini - Il Barbiere di Siviglia (Rosina şi Berta)
 • Georges Bizet – Carmen (Micaëla)
 • Wolfgang Amadeus Mozart – Don Giovanni (Donna Anna), Le Nozze di Figaro (Contesa), Flautul fermecat (Prima Donna)
 • Giuseppe Verdi - La Traviata (Violeta Valery), Aida (Marea Preoteasa)
 • Franz Lehár – Die lustige Witwe (Valancienne), Ţara surâsului (Mi)
 • Jean-Philippe Rameau - Indiile Galante (Hébé)
 • Troienele după Euripide (Andromacha, Elena)
 • Jacques Offenbach – Les contes d’Hoffmann (Antonia)
 • Johann Strauss (fiul) „Liliacul” (Ida),
 • Franz Lehár, „Văduva veselă” (Valencienne), „Ţara surâsului” (Mi)
 • R. Rodgers, „Sunetul Muzicii” (Elsa)

Are în palmares Premiul II la Concursul Internaţional de canto „Vincenzo Bellini”, Italia (2010); Premiul special la Concursul „Vacanţe Muzicale”, Piatra Neamţ (2009); Premiul pentru cel mai tânăr interpret la Concursul de lied românesc „Mariana Nicolesco”, Braşov (2006) etc.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:22

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
VIDEO - INTERVIU - Mihai Chirica: „ Am găsit profesori plângând în cancelaria unor școli, de mila copilașilor”
17/09/2020 13:37

  * dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, scoala a debutat, problemele mari incep să se stingă, dar apar mereu altele, mai mici. A fost debutul acesta de an scolar pe m ...

 INTERVIU - Maricel POPA: „Avem o mare problemă legată de deschiderea şcolilor”
26/08/2020 00:00

* dialog cu Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi - Domnule preşedinte, au mai rămas doar cateva zile pană la deschiderea unui nou an şcolar. Cat de mult s-au implicat unităţile adminis ...

INTERVIU/VIDEO - Mihai Chirica: „Dacă elevul trebuie ţinut în braţe pentru a sta în bancă şi a învăța, aşa vom face!”
24/08/2020 09:32

* dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, trei săptămani ne mai despart de inceperea unui nou an şcolar, poate cel mai dificil din istoria noastră recentă. A trecut vara, Guv ...

VIDEO - INTERVIU Mihai CHIRICA: „Mi-e teamă de valul trei al pandemiei, care va veni odată cu apariția bolilor de sezon”
31/07/2020 13:23

        * dialog cu Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi   - Un oraş, importanţa sa, nu se măsoară prin lungimea şi lăţimea fizică, ci prin natura aspiraţ ...

Camelia Gavrilă: „Politica este pe voturi, pe notorietate...”
13/07/2020 00:00

  * dialog cu deputatul Camelia Gavrilă, candidat PSD la alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Iaşi - Doamna deputat, poate avea Iaşul o femeie primar, pentru prima oară in istorie? Sau ...

„Ȋn instituţii, pe lângă cei din primul eşalon, există o mare masă de funcţionari care efectiv nu vor să muncească”
08/07/2020 21:12

  * dialog cu deputatul ieşean Petru Movilă (PMP), iniţiatorul Legii privind realizarea Autostrăzii Ungheni – Iaşi – Targu Mureş  - Domnule deputat, ce simte initiatorul unei le ...

„Trebuie să arătăm că trăim într-o economie de piață, nu într-o societate de piață”
01/07/2020 10:21

     * dialog cu Joaquín Turmo Garuz, profesor de Macroeconomie şi Economie Internaţională la Facultatea de Economie si Afaceri din cadrul Universităţii din Barcelona   ...

„Riscăm să nu mai începem școala!” Dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica
19/06/2020 11:37

  - Domnule primar, numărul tot mai mare de noi cazuri COVID-19 nu prea mai lasă mult loc relaxărilor... Alegerile locale, stabilite pentru finalul lunii septembrie, pot incurca şi mai mult sensibil ...

Mihai CHIRICA: „Traversarea munților cu autostrada, în zona Ditrău, va dura șapte ani!” VIDEO
09/06/2020 06:31

* dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica - Domnule primar, in urmă cu cateva zile, primarii din regiunea Moldovei au fost convocaţi la Ministerul Transporturilor, unde li s-a prezentat tema &bd ...

VIDEO - MIHAI CHIRICA: „În competiția pentru ridicarea Spitalului Regional de Urgență vor veni 19 mari companii”
11/05/2020 14:32

  - Domnule primar, numărul persoanelor infectate este intr-o usoară crestere in regiunea Moldovei... Ce ne poate aduce această perspectivă deloc imbucurătoare, mă refer la anuntatele măsuri de rel ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei