„Înainte să le public, testez poeziile pe copii”

default

Dimensiune font:

| 25-04-2013 05:00

* interviu cu Sorin Poclitaru, humoreanul cu peste 30 de meserii

Este autor a 11 cărţi, dintre care 4 sunt pentru copii. Peste 90% dintre versurile publicate în primele volume de carte ale scriitorului din Gura Humorului sunt cântate de nume cunoscute din lumea folkului, cum ar fi Emeric Imre, Adrian Beznă, Puiu Creţu şi Ovidiu Mihăilescu. Până să înceapă să scrie poezii şi să câştige bani de pe urma operelor sale, Sorin Poclitaru a practicat peste 30 de meserii, de la vopsitor, până la redactor pentru radio.


- Când anume v-aţi descoperit pasiunea pentru poezie?
- M-am născut cu pasiunea pentru poezie. O astfel de pasiune nu se dobândeşte niciodată decât într-un mod fals. Poezia este o stare. Trebuie o anumită chimie în tine ca să te ajute să spui ce ai în suflet. Scriu poezii de multă vreme, dar m-am apucat de publicat destul de recent. Poeziile pe care le-am publicat le-am scris în ultimii patru ani. Eu nu mai am nimic semnat de mine, nu am păstrat nicio poezie scrisă de acum zece ani.
- Pe câte cărţi v-aţi pus semnătura?
- Am scrie zece cărţi şi jumătate. Una dintre cărţi este de mici dimensiuni. Este într-un marsupiu creat în coperta unei alte cărţi. Patru dintre cărţi sunt pentru copii, iar restul vreau să cred că sunt pentru adulţi, nu pentru că ar conţine poezii XXX, ci pentru că ar conţine poezii de dragoste, pamflete. „Ghinionul de a fi norocos” este cea mai recentă carte a mea, este o carte de pamflete şi am avut bucuria de a fi prefaţată de umoristul Cornel Udrea de la Cluj, iar desenul de pe copertă a fost făcut de prietenul meu, caricaturistul Mihai Pânzaru PIM.
- Se câştigă bani din poezie?
- Da! Dacă vrei să câştigi bani din treaba asta, câştigi. Am scos penultima mea carte într-o sută de exemplare, pe care le-am vândut la licitaţie pe internet. Se numea de „De dragoste sută la sută la sută”. O sută de cărţi pentru o sută de oameni. Am vândut primul exemplar cu 900 de lei, al doilea cu 400 de lei, apoi 300 de lei şi aşa mai departe. În total am strâns 9.400 de lei. Deci se poate. Nu am fost în vacanţă în Dubai cu aceşti bani, nici nu mi-am cumpărat vreun Ferrari. Susţin două festivaluri naţionale de poezie - „Ce rimă cu premeditare” şi „Prima Cărticică”.
- Cărţile pentru copii au căutare?
- Da, sunt căutate. Eu nu am vândut cărţile pentru copii, le-am dat tot timpul gratuit. Anul acesta am scos „Manual de Obrăznicii”. La lansarea cărţii, care s-a desfăşurat la Suceava, mi s-a întâmplat pentru prima oară să nu am suficiente cărţi, ca să le împart copiilor. Au fost peste 150 de copii la lansarea cărţii mele. „Manualul de obrăznicii” conţine exact ceea ce scrie. Sunt obrăzniciile pe care le făceam când eram mic. De la spartul geamului, până la aruncatul cu noroi în rufele de la uscat. Le-am pus în cărticica asta pentru ca adulţii să nu uite că au fost copii. Mulţi dintre adulţii care citesc această carte se regăsesc între pagini. Coperta cărţii a fost făcută de caricaturistul Radu Bercea, care este jumătate inimă, jumătate om.
- Sunt mai apreciate cărţile pentru copii decât cele pentru adulţi, având în vedere că piaţa cărţilor pentru cei mici este poate mai săracă?
- Piaţa cărţilor pentru copii nu este mai săracă, dar este agresată de tot felul de oameni care vor să vândă un produs literar ce nu are treabă cu poezia pentru copii. Eu le spun „înspăimântoşenii”. Sunt foarte multe cărţi pentru copii scrise cu greşeli majore de ortografie. Când eram eu mic, poeziile pentru copii erau duioase, frumoase şi te făceau să zâmbeşti tot timpul.
- Cine vă dă „bun de tipar” în cazul cărţilor pentru cei mici? De unde ştiţi că vor fi apreciate?
- Am un secret. Înainte să le public, testez poeziile pe copii. Le dau părinţilor să le citească. Copiii dau bun de tipar. Cea mai aspră critică pe care am primit-o de la un copil. Mi-a că o poezie este plictisitoare şi am renunţat la ea. Apoi mi s-a spus că nu pot să fac un căţel obez că este şi el suflet e om. În general, copiii sunt foarte sinceri. Copiii nu pot fi ipocriţi.
- Am auzit că vă opresc copiii pe stradă, la Gura Humorului...
- Aşa este, însă doar copii. De regulă, la lansările de carte pe care le organizez acasă, în Gura Humorului, nu vin mai mult de zece oameni. Dar atunci când plec în altă parte reuşesc să umplu sala. Nu-mi explic de ce acasă lucrurile stau altfel. Oamenii de regulă, mă cunosc, pentru că peste 90% dintre versurile pe care le-am publicat în primele mele cărţi pentru adulţi sunt cântate de peste 60 de interpreţi folk.
- Cine vă cântă versurile?
- Printre cei mai cunoscuţi sunt Emeric Imre, Adrian Beznă, Puiu Creţu şi Ovidiu Mihăilescu. Acum iniţiez o colaborare cu Alina Sorescu, dar nu sunt obişnuit să scriu versurile pentru muzică pop.
- Ce planuri de viitor aveţi?
- Am început să lucrez la o nouă carte pentru copii. Se numeşte „Cugetări Adânci pentru Ţânci”.

Sorin Poclitaru, despre el:
„M-am născut la Pârteştii de Sus. Sunt singurul ţăran din familia mea, aşa cum îmi place să spun, pentru că restul fraţilor mei s-au născut la oraş. Până acum am făcut vreo 30 de meserii în viaţa asta, de la taximetrist la gardian public, de la redactor radio la vopsitor. Sunt mândru că nu am reuşit să termin o facultate. Sunt mândru că nu am fost coleg cu anumite creaturi care nici nu ştiu să vorbească. Nu am să dau exemple concrete ca să nu înspăimânt pe nimeni. Uitaţi-vă în jurul vostru ca să vedeţi despre ce este vorba. Am doi copii. Băiatul care are 25 de ani şi este poliţist şi fata are 30 de ani. Am muncit, am avut visuri şi speranţe, am crezut în mine”.

Ce spun alţii despre Sorin Poclitaru:
Mulţumesc, Sorine, că eşti un far viu de lumină care aduci în pulsul muzicii gânduri şi stări curate prin poezia pe care o scrii!” – Emeric Imre (artist folk)
„Am găsit în poezia lui (...) câteva seminţe de cântece pe care le-am îndrăgit şi pe care le tot cânt de atunci ca să nu uit de propriile mele porunci” – Adrian Beznă (artist folk)
„Mă impresionează prin simplitate şi corectitudine, prin stilul direct şi nonconformist. Versurile sale m-au determinat să scriu mai multă muzică decât am făcut-o în ultimii 25 ani!” – Puiu Crețu


„Poveste pentru oameni şi femei”
Cartea, care a apărut la editura „EuroGraph” din Cluj-Napoca, este ilustrată cu grafica realizată de concitadina autorului, artista plastică Loredana Grigoraş, şi are un cuvânt de deschidere, cu genericul „Basme reciclate”, semnat de scriitorul umorist Cornel Udrea.
Povestea în versuri, pe care ne-o propune Sorin Poclitaru (o poveste cu regi, prinţi şi balauri, pentru „oameni şi femei” – cum indică titlul – dar şi pentru copii, care vor fi cu siguranţă atraşi şi de ilustraţiile volumului), aduce, aşa cum spune Cornel Udrea, „o imagine insolită, uşor digerabilă, transformând întâmplările propriu-zise în motive de ludic consistent”.
Cartea, cu o formulă prozodică lesne de memorat şi uşor de transpus în planul oralităţii, dezvăluie caracterul şăgalnic al lui Sorin Poclitaru, un autor, aşa cum subliniază Cornel Udrea, „pus pe glume benigne”, care imaginează personaje „cu chipul şi asemănarea tiparelor clasice, dar care au un spor consistent de modernism”.


„O carte şi jumătate”
„O carte şi jumătate” este un produs editorial neconvenţional, alcătuit dintr-un volum de versuri pentru maturi (care cuprinde 104 poeme), care ocroteşte sub aripa copertei, într-un buzunar interior, o cărticică pentru copii (cu 20 de poezii ilustrate de graficianul Daniel Florescu).
Prefaţată de epigramistul George Petrone, cartea lui Sorin Poclitaru (despre care distinsul senior al Academiei Libere „Păstorel” spune că este „un liric care, într-un limbaj eliberat de constrângeri şi pregnant în semnificaţii, redă trăirile şi zbuciumările sufletului său”) ne oferă un grupaj de versuri care „îl califică drept un umorist de tip clasic, care înţelege, zâmbeşte condescendent şi absolvă cu îngăduinţă” toate cele lumeşti.
Sorin Poclitaru, poet care a dedicat versuri cu precădere femeii, ne propune acum umorul ca antidot pentru toate neîmplinirile sufleteşti, pentru iubirile eşuate, pentru inadecvarea vieţuirii romantice într-o lume rapace, axată pe pragmatism.
Cărticica circumscrie un univers domestic cu diverse obiecte cu rostul şi rolul lor (patul, uşa, sertarul, lipiciul, căciuliţa, creionul, periuţa de dinţi, bradul de Crăciun).

Acum ne poți urmări și pe FACEBOOK

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

01:23

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
VIDEO - INTERVIU - Mihai Chirica: „ Am găsit profesori plângând în cancelaria unor școli, de mila copilașilor”
17/09/2020 13:37

  * dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, scoala a debutat, problemele mari incep să se stingă, dar apar mereu altele, mai mici. A fost debutul acesta de an scolar pe m ...

 INTERVIU - Maricel POPA: „Avem o mare problemă legată de deschiderea şcolilor”
26/08/2020 00:00

* dialog cu Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi - Domnule preşedinte, au mai rămas doar cateva zile pană la deschiderea unui nou an şcolar. Cat de mult s-au implicat unităţile adminis ...

INTERVIU/VIDEO - Mihai Chirica: „Dacă elevul trebuie ţinut în braţe pentru a sta în bancă şi a învăța, aşa vom face!”
24/08/2020 09:32

* dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, trei săptămani ne mai despart de inceperea unui nou an şcolar, poate cel mai dificil din istoria noastră recentă. A trecut vara, Guv ...

VIDEO - INTERVIU Mihai CHIRICA: „Mi-e teamă de valul trei al pandemiei, care va veni odată cu apariția bolilor de sezon”
31/07/2020 13:23

        * dialog cu Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi   - Un oraş, importanţa sa, nu se măsoară prin lungimea şi lăţimea fizică, ci prin natura aspiraţ ...

Camelia Gavrilă: „Politica este pe voturi, pe notorietate...”
13/07/2020 00:00

  * dialog cu deputatul Camelia Gavrilă, candidat PSD la alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Iaşi - Doamna deputat, poate avea Iaşul o femeie primar, pentru prima oară in istorie? Sau ...

„Ȋn instituţii, pe lângă cei din primul eşalon, există o mare masă de funcţionari care efectiv nu vor să muncească”
08/07/2020 21:12

  * dialog cu deputatul ieşean Petru Movilă (PMP), iniţiatorul Legii privind realizarea Autostrăzii Ungheni – Iaşi – Targu Mureş  - Domnule deputat, ce simte initiatorul unei le ...

„Trebuie să arătăm că trăim într-o economie de piață, nu într-o societate de piață”
01/07/2020 10:21

     * dialog cu Joaquín Turmo Garuz, profesor de Macroeconomie şi Economie Internaţională la Facultatea de Economie si Afaceri din cadrul Universităţii din Barcelona   ...

„Riscăm să nu mai începem școala!” Dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica
19/06/2020 11:37

  - Domnule primar, numărul tot mai mare de noi cazuri COVID-19 nu prea mai lasă mult loc relaxărilor... Alegerile locale, stabilite pentru finalul lunii septembrie, pot incurca şi mai mult sensibil ...

Mihai CHIRICA: „Traversarea munților cu autostrada, în zona Ditrău, va dura șapte ani!” VIDEO
09/06/2020 06:31

* dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica - Domnule primar, in urmă cu cateva zile, primarii din regiunea Moldovei au fost convocaţi la Ministerul Transporturilor, unde li s-a prezentat tema &bd ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei