Părintele Constantin Necula: „Omul este făcut să se desăvârşească”

default

Dimensiune font:

| 22-06-2016 20:33

O întâlnire cu părintele Constantin Necula, consilier pastoral-misionar şi de imagine al Mitropoliei Ardealului şi profesor Universitar la Facultatea de Teologie din Sibiu, este mereu aducătoare de linişte * o discuţie cu el îţi oferă şansa trezirii interioare şi te simţi mai aproape de Dumnezeu


Noi, oamenii, trăim de multe ori ca nişte roboţi, suntem pe pilot automat, tânjim după tot felul de lucruri, alergăm după himere şi uităm să trăim. Cei norocoşi întâlnesc oameni precum părintele Constantin Necula, cei mai puţin norocoşi continuă să trăiască pe pilot automat şi să rateze cel mai de preţ dar oferit de Cel de Sus – viaţa. Am discutat cu părintele Necula despre credinţă, despre vocaţie şi despre împlinirea fiecăruia dintre noi.


- Cum v-aţi ales profesia de preot?

- Eu am vrut să fiu jurnalist şi ca orice jurnalist, că pe vremea aia trebuia să facă şcoală, mă pregăteam intens pentru Facultatea de Economie. N-a fost să fie. Dumnezeu a zis că nu are nevoie de încă un economist. Am terminat Liceul de Chimie-Fizică, nu Seminarul Teologic, iar undeva prin clasa a X-a sau XI-a s-a redeclanşat în mine ceea ce cândva, când eram mic, exista. A fost credinţa tatei, disponibilitatea celor din jur de a mă ajuta, dar nu am «pedigree preoţesc» în familie. Prinde bine să fii din altă sferă la acest nivel.


- Să spunem că aţi avut şansa de a vă poziţiona bine de la început în ceea ce priveşte misiunea. Ce este preoţia pentru dumneavoastră?
- Acum e tot. E foarte bine, e un mod de viaţă, ca toate celelalte lucruri venite dinspre preoţie.


- Toată lumea vorbeşte despre credinţă, dar ce este?

- Credinţa nu este un Ce, este un Cine. Poate că nouă nu ne lipseşte credinţa ca atare, cât exerciţiul ei. Cred că aici suntem foarte neatenţi, la modul în care fidelizăm credinţa pe care o avem. Ne batem cu pumnul în piept, devenim nişte bisericaşi de mâna întâi, dar suntem foarte rar şi oameni de credinţa. Ţine de faptă, de gest, de cordialitate. Uitaţi-vă cum ne încruntăm unul la altul când intrăm în biserică sau cum nu ne place că e mai întuneric decât ne aşteptam. Nu trăim într-o lume întunecată. Credinţa este o stare de spirit.


- E foarte frumoasă explicaţia dumneavoastră şi mă gândeam că ar trebui să-i învăţăm de mici pe copii acest lucru. Ajunşi oameni mari, ar fi şi oameni de credinţă.
- Dumnezeu este în sufletul celor mici. Ideea că noi îi învăţăm pe copii ceva este falsă. Copiii au credinţa în suflet demult. Ca dovadă, identifică după miros pe mama, după zâmbet pe tata, există o credinţă care se restructurează de fiecare dată.


- Pledaţi pentru educaţie, susţineţi multe proiecte adresate elevilor. Dacă îi ajutăm, prin ei vom reuşi să schimbăm multe lucruri. Poate aşa nu va fi mai violenţă în şcoli abandon...
- Copiii noştri trăiesc în lumea noastră, nu trăiesc într-o altă lume. Eu lucrez de ceva ani în foarte multe proiecte pentru copii şi tineri, constat că pe măsura ce facem tot mai multe proiecte rămânem fără oameni care să lucreze. Cred că nu avem o problemă de violenţă atât de mare cum au alte state, dar o scoatem în faţă fiindcă dă bine la fonduri europene, după cum cred că sunt lucruri mai grave decât abandonul şcolar. Lipsa de apetenţă pentru carte mi se pare mult mai gravă, mi se pare umilitor să tot obligi nişte oameni să vină la catedră şi să predea pe un salariu de femeie de serviciu de la vechile secretariate de partid, mi se pare inuman să redirecţionezi în permanenţă bani către imaginea României în loc să-i direcţionezi către chipul României reale. Chipul României reale sunt copiii de pe stradă, sunt copiii sărmani, sunt copiii care stau în bancă. Patriarhia Română a avut un proiect «Alege şcoala», care s-a desfăşurat în foarte, foarte multe locuri din ţară. Proiectul nu a dus poate la retragerea acestui virus care este abandonul şcolar, dar ca teolog ştiu un lucru – omul, din construcţia sa, abandonează. Şi Adam şi Eva, la un moment dat, au abandonat. Există un abandon în interiorul nostru care nu poate fi vindecat. Noi nici măcar pe acesta nu am reuşit să-l vindecăm.


- De ce abandonează? De unde vine lipsa de apetenţă?
- Din lipsa de motivaţie. M-am uitat că noi le punem foarte uşor la dispoziţie copiilor telefoane, smartphone-uri, iPad-uri. Credem într-o şcoală cu laptopuri, dar lor le lipseşte cartea. A nu pune mâna pe carte înseamnă, de fapt, a nu pune mâna pe cultură. Şi asta se regăseşte la toate nivelurile lumii moderne.


- Vorbiţi despre îndumnezeirea maidanului. Aţi şi scris despre asta. Cum îi ferim pe copii de stradă?
- Nu trebuie să-i ferim, nu trebui să exagerăm. Copiii noştri nu trebuie crescuţi sub un clopot de sticlă fiindcă aşa ne învaţă nu ştiu ce guru al pedagogiei care nu are legătură cu realitatea din pedagogia românească. Gândiţi-vă la imaginea lui Creangă, el nu a fost un copil crescut sub un clopot de sticlă. Şi chiar m-am gândit ce-ar fi povestit el dacă ar fi fost crescut într-o vizuină de asfalt. Cred că noi, ca români, ne-am pierdut această cordialitate cu propriul nostru ethos, ca oameni. Tot timpul ne vrem în altă parte decât unde suntem. Noi nu suntem fiinţe concurenţiale. Omul este făcut să se desăvârşească şi asta înseamnă cu totul şi cu totul altceva.


- Şi ce putem face ca să schimbăm lucrurile?
- Să fim atenţi la noi, să ne înţelegem. Priviţi la copii - dacă îi luăm în serios nu-i mai vedem trişti. Noi îi luăm pe copii ca pe nişte obiecte de cultură, dar ei sunt subiectul parteneriatului nostru de viaţă. Ei sunt ultimii pe lista învăţământului. Aţi văzut că toate restructurările din sistemul educaţional au vizat normele profesorilor, nu copiii. Nu i-a întrebat nimeni pe elevi. Pe unii pe care i-am întrebat şi care erau teleghidaţi au început să scoată tot felul de elucubraţii. Cei pe care îi vezi în curtea şcolii că-şi mănâncă sandvişul de la ora 10.00, că îşi schimbă între ei tricourile la fotbal. Copiii aceştia care trăiesc pe real viaţa şcolii nu cer altceva decât să fie elevi. Şi să fie iubiţi şi îmbrăţişaţi. Şcoala noastră, înainte de a fi europeană, trebuie să fie românească, altfel se pierde de tot.


- Aş schimba registrul şi aş trece în cel personal. Aţi amintit de tricouri schimbate la fotbal. Ştiu că va place sportul. Mergeţi la meciuri?
- Nu mai am timp, dar mi-e dor de ele. Când aveam echipă de Liga I în Sibiu mergeam. Aveam abonament, am primit şi un tricou de la echipă pentru că se spovedeau mulţi la mine. Le-am sfinţit echipamentele de sport şi, nu în ultimul rând, mergeam pe stadion când jucau. Am stat tot timpul într-un loc în care să mă vadă şi în care să nu ajungă foarte des înjurăturile galeriei la mine. Ei ştiau că undeva la boxă tipul ăla negru cu crucea la piept îi va îmbrăţişa şi dacă vor pierde, şi dacă vor câştiga. Cu unii dintre ei am rămas foarte bun prieten.


- Ascultaţi rock. Ce alte pasiuni mai aveţi?

- Lectura, în primul rând, şi da, şi muzica. M-au pârât unii că ascult patru ore de rock pe zi şi am devenit duşmanul cuvioşilor şi sfinţilor. Nu am o trupă preferată, ascult balade rock cu plăcere. Sunt radiouri care pun la dispoziţie necurmat piese de calitate. Eu fac parte dintr-o generaţie pe care, într-un fel sau altul, rockul a salvat-o. Într-un moment în care nu se auzeau decât piese patriotice, rockul ne-a redat demnitatea rostirii şi asta ne-a salvat.


- Cel mai mare vis?

- Nu am unul. Cam toate mi s-au împlinit. Acum stau cu emoţie că am doi copii care dau admitere – fiica mea vrea să facă Liceul Pedagogic şi să dea admitere, iar fiul meu va susţine Bacalaureatul. Dar, de fapt, nici pe acestea nu le mai am fiindcă îi ştiu pregătiţi. De mult nu mai am vise şi vedenii şi este bine fiindcă Biserica are şi capacitatea asta de a exorciza visele şi să lase unul singur, care este Împărăţia lui Dumnezeu. 


- V-aţi străduit să aduceţi multă schimbare.

- Nu fac decât să fiu cuminte şi să-mi văd de treabă. Treaba mea este să le spun oamenilor că Dumnezeu îi iubeşte.


- E uşor sau greu?

- Nici nu ştiu. Mă odihnesc în ceea ce fac, este singura posibilitate să-ţi fie bine. Când profesionalizezi vocaţia e vai de tine. Vocaţia trebuie să fie inalienabilă, să fie vie.
A consemnat Maura ANGHEL


Constantin-Valer Necula a absolvit Facultatea de Teologie „Andrei Şaguna“ din Sibiu şi este doctor în teologie, specializarea catehetică-omiletică şi pedagogie creştină. Este autor de volume de predici, de studii şi articole de omiletică şi catehetică, dar şi de cărţi pentru copii şi tineret. A tradus mai multe cărţi şi a scris articole în publicaţii din ţară şi străinătate. A semnat zeci de studii în limba română şi în limbi străine - franceză, italiană, germană - şi numeroase recenzii. A susţinut 150 conferinţe în ţară şi în străinătate şi a participat la o serie de emisiuni de radio şi de televiziune atât la posturi naţionale cât şi internaţionale.
 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 200/89/2011, aflat pe rolul Tribunalului Vaslui şi C.E.C. Bank Sucursala Vaslui, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „GENIALUL” S.R.L. Vaslui, cu sediul în mun. Vaslui, str. Alexandru cel Bun, bl. 187, sc. C, et. 2, ap. 12, judeţul Vaslui, cât şi terenul proprietatea lui Cordunianu Tudorel, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV, ADRESA, Componenţa/Observaţii, Valoare - lei- 1. Construcţia C2 – magazin, birou, spaţiu odihnă, Loc. Secuia, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui, suprafaţă construită 130,96 m.p., iar terenul pe care este amplasată construcţia nu aparţine debitoarei, 24.720,00 2. Bunuri mobile, Loc. Secuia, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui Vitrină frigorifică Mondial Elite, Rafturi PAL, Birou-masă PAL, Raft pâine lemn, Cântar electronic, Casă de marcat Datecs MP55A, 1.165,00. Preţul de pornire la licitaţie este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform hotărârii Adunării creditorilor din data de 23.03.2021. Vânzarea prin licitaţie publică pentru bunurile debitoarei va avea loc la data de 18.06.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe săptămânale, respectiv la până la data de 16.07.2021. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 5% din preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile mobile şi 2.000 lei din valoarea activului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei pentru bunurile imobile şi 50,00 lei pentru bunurile mobile şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0335/566.035, 0727/850.575, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
1. Informații generale privind autoritatea contractantă, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax și/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Zemeș, str. Principală, nr. 200, Zemeș, judeţul Bacău, telefon 0234383037, fax 023438330, email adp@zemes.ro, persoană de contact Alupei Teofil. 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie închiriat: Spațiu nr. 1 (boxă), în suprafață de 16,03 m.p., ce face parte din imobilul Piață Zemeș, strada Principală nr.160, proprietate publică a Comunei Zemeș, pentru activități economice comerț sau servicii. Închirierea se face conform H.C.L. 82/17.05.2021, si O.U.G. nr. 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc in Caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: de pe site-ul www.zemes.ro sau de la sediul U.A.T. Comuna Zemeș. 3.2. Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul instituției de la care se poate obține un exemplar din documentația de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, U.A.T. Comuna Zemeș, strada Principală nr. 200, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.3. Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 10 lei, se poate achita numerar la casieria UAT Comuna Zemeș. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 14/06/2021, ora 13.00. 4. Informații privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 23/06/2021, ora 13.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Zemeș, strada Principală, nr. 200, județul Bacău. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: un exemplar. 5. Data și locul la care se va desfășura ședința publică de deschidere a ofertelor: 24/06/2020, ora 10.00, la sediul UAT Comuna Zemeș, str. Principală nr. 200, județul Bacău. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Bacău, Str. Ştefan cel Mare nr. 4, tel: 0234/514419, fax 0234/525211, email tr-bacau-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunțului de licitație către instituțiile abilitate, în vederea publicării: 26/05/2021
EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr.120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 24.06.2021, 01.07.2021, 08.07.2021, respectiv 15.07.2021, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd.Magheru, nr.31, et.1, cam.25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobile, proprietatea debitoarei: BUNURI IMOBILE, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA), Proprietate imobiliară, cu destinație industrială, situată în Mun. Brăila, Calea Galați nr.146, Lot 2, Jud. Brăila, CF nr. 77045 a Mun. Brăila, compusă din: Teren intravilan, categoria curți–construcții, în suprafață de 96,00 mp, amplasat în Mun. Brăila, Calea Galați nr.146, Lot 2, Jud. Brăila, nr. cad. 77045,CF nr. 77045 a Mun. Brăila și Construcția C1-grup social, nr. cad. 77045-C1, CF nr. 77045 a Mun. Brăila, Sc la sol=93,00 mp și Sc desf=279,00 mp, cu regim de înălțime S+P+1E; 19.279,60. Proprietate imobiliară, cu destinație industrială, s ituată în Mun. Brăila, Str. Costache Negruzzi nr.63-65, Jud. Brăila, CF nr.72141 a Mun. Brăila, compusă din: Teren intravilan, categoria curți–construcții, în suprafață de 580,00 mp, amplasat în Mun. Brăila, Str. Costache Negruzzi nr.63-65, Jud. Brăila, nr.cad.3362, CF nr.72141 a Mun. Brăila, Construcția C1-spațiu producție și sediu, nr.cad.3362-C1, CF nr.72141 a Mun. Brăila, Sc la sol=367,89 mp și Sc desf=735,78 mp, cu regim de înălțime P+1E,Construcția C2-centrală electrică, nr.cad.3362-C2, CF nr.72141a Mun. Brăila, Sc la sol=13,99 mp, cu regim de înălțime P și Construcția C3-atelier, nr.cad.3362-C3, CF nr.72141 a Mun. Brăila, Sc la sol=36,67 mp, cu regim de înălțime P. 43.048,00. Proprietate imobiliară, teren și construcții cu destinație nerezidențială, situată în Localitatea Eforie Sud, Str. Eternității nr.1, Jud. Constanța, CF nr.102530 a localității Eforie Sud, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 950,00 mp din acte (972,00 mp măsurat), amplasat în Loc.Eforie Sud, Str. Eternității, nr.1, Jud. Constanța, CF nr.102530 a localității Eforie Sud, nr.cad.102530, Construcția C1(construcție fără acte)-locuință, nr.cad.102530-C1, Sc=123,00 mp, Construcția C2(construcție fără acte)-magazie, nr.cad.102530-C2, Sc=8,00 mp, Construcția C3(construcție fără acte)-spații cazare, nr.cad.102530-C3,Sc=32,00 mp, Construcția C4-anexă gospodarească, nr.cad.102530-C4, Sc=43,00 mp, Construcția C5-umbrar, nr.cad.102530-C5, Sc=26,00 mp, Construcția C6-grup sanitar, nr.cad.102530-C4, Sc=10,00 mp; Construcția C7-anexă gospodarească, nr.cad.102530-C4,Sc=6,00 mp, Construcția C8-spații de cazare, nr.cad.102530-C8, Sc=90,00 mp, Construcția C9-magazie, nr.cad.102530-C9, Sc=5,00 mp, Construcția C10-spațiu comercial și locuință, nr. cad.102530-C10, Sc=57,00 mp și Construcția C11(construcție fără acte)-spații de cazare, nr.cad.102530-C11, Sc=58,00 mp. 79.807,60. Prețurile nu includ TVA, urmând a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art.292, (alin.2),l it.F, din Codul Fiscal,în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON,TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON,deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini,urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail :vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activelor imobile este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, 0729.292.746, mail: vanzari@lrj.ro, office.is@lrj.ro, telefon:0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail:paula.stoian@fanyon.ro.
„E necesar ca aşa-numiţii conducători ai unui stat să ştie carte şi să stăpânească ştiinţele politice”
12/12/2019 09:26

* dialog cu scriitorul Cassian Maria Spiridon, unul dintre iniţiatorii mişcării revoluţionare conspirative de la Iaşi, din 14 decembrie 1989 Se implinesc, peste două zile, trei decenii de cand Cassian Ma ...

„Participarea marilor scriitori la FILIT este meritul personal şi rodul credibilităţii internaţionale a organizatorilor”
07/10/2019 11:02

  „Participarea marilor scriitori la FILIT este meritul personal şi rodul credibilităţii internaţionale a organizatorilor” * dialog cu scriitorul Dan Doboş, directorul Bibliotecii Judeţ ...

„Părintele ideal este cel care reuşeşte să îmbine stilul democrat cu cel laissez-faire şi cu cel autoritar”
14/09/2019 12:05

  * dialog cu psihoterapeutul Anda Păcurar Anda Păcurar este psihoterapeut adlerian, formator, cu multiple stagii de pregătire efectuate in Irlanda, Germania, Olanda, Spania, Ungaria, Anglia, SUA. Est ...

Mai mult de o treime dintre pacienţii internaţi zilnic la Socola suferă de alcoolism
16/08/2019 00:00

* de vorbă cu prof. univ. Vasile Chiriţă, unul dintre cei mai mari medici psihiatri din ţară, care profesează la Institutul de Psihiatrie „Socola” - Domnule profesor, au trecut aproape 30 de ...

„Iaşul va avea, pe termen mediu şi lung, o dezvoltare mai puternică decât are Clujul”
11/08/2019 23:57

  * dialog cu deputatul ieşean Costel Alexe, lider al liberalilor ieşeni, vicepreşedinte PNL la nivel naţional - Domnule deputat, aş dori să pornim discuţia noastră de astăzi de la declaraţia n ...

Mihai Chirica„Ideea interzicerii vehiculelor poluante rămâne de actualitate”
25/06/2019 11:15

- Domnule primar, Iaşul pare să respire din nou un aer mai curat, dar fericirea nu poate dura decat pană in toamnă, cand se reiau cursurile şcolare. Ce mai este nou pe frontul acesta al poluării? În ...

Dialog cu preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa: „La un profit de până la 15 la sută nu mai găsim firme care să liciteze”
21/06/2019 12:09

* dialog cu preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa - Domnule preşedinte, PSD a pierdut alegerile europarlamentare la Iaşi. E o aserţiune care provoacă ingrijorare in randul membrilor de pa ...

„Drumul Iaşi – Suceava va fi scos la licitaţie în această lună”
15/04/2019 08:49

* dialog cu Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi - Domnule preşedinte, după o aşteptare care părea că nu se mai termină, bugetul de stat a fost deblocat. Iaşul are, aşadar, posibilit ...

„Justiţia e plină de păcate!”
30/03/2019 07:30

* de vorbă cu Vasile Lupu, fost deputat, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor şi preşedinte al PNŢCD - Domnule Lupu, PNŢCD a semnat, joi, un protocol de colaborare cu PSD, pentru alegerile europarlam ...

VIDEO - Mihai Chirica: „Iaşul are, de la an la an, o provocare suplimentară”
03/03/2019 09:00

- Domnule primar, se pare că veţi miza, in acest an, pe un buget de 820 milioane de lei. E mult, e puţin? Ce se poate face cu banii aceştia la un oraş ca Iaşul? - Nu e puţin, dar nici nu e mult, a ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei