„Te naști cu frumosul și îl cultivi pe parcurs”

x1-diana mihai
x1-flori

Dimensiune font:

| 01-07-2022 18:31

 Dialog cu Diana Mihai, un tânăr antreprenor în domeniul frumosului


De curând, pe piața Iașului a apărut o nouă afacere lansată de o tânără de succes, Diana Mihai, specialist în comunicare, care a decis că a venit și momentul sî încerce un proiect antreprenorial, cel de a confecționa flori din săpun.
- Cum ți-a venit ideea?
- Mi-au plăcut florile de mică. Le aveam în casă, în ghivece în grădina din fața casei. Le îngrijeam cu atenție și cu dragoste. Fie că erau plante cu flori sau doar frunze, fie că erau cactuși, le iubeam la fel de mult. Știam totul despre ele: cum trebuie udate, de câtă lumină au nevoie, cănd trebuie să le schimb pămăntul etc. De aici pănă la proiectul „Buchete de flori din săpun Iași” a trecut ceva vreme. A intervenit facultatea, apoi primul meu job și tot așa până într-o zi când m-am gândit să ofer cuiva un aranjament din săpun. După mai multe căutări prin florării, mall-uri și alte magazine, am constatat că nu sunt de găsit. De aici mi-a venit ideea de a-mi transforma pasiunea în mod de viață.
Nu este nimic întâmplător. Totul vine atunci când trebuie să vină. Orice etapă este o pregătire pentru a realiza ceea ce îţi doreşti. Acest lucru este valabil pentru oamenii care vor din tot sufletul să-şi atingă visul. Nu este nimic la voia întâmplării. În fiecare dintre noi sunt resurse pe care nici măcar nu le bănuim. Important este să încerci.
- De unde iei florile? Sau le confecționezi tu?
- Florile le achiționez online de la diferite firme sau depozite cu flori, aranjamente și alte decorațiuni. Folosesc trandafiri din săpun deja creați. E un întreg procedeu de a confecționa acest tip de floare. E nevoie de o matriță specială și necesită o mare atenție în producerea acesteia. Iar costurile de producție ar fi foarte mari să le iau de la zero, când îi pot lua deja făcuți și parfumați.
- Ce te inspiră?
- Inspirația vine pe moment și este dată de starea pe care o am, de culoarea sau forma cutiei pe care doresc să o decorez. Totodată, realizez și aranjamente în funcție de preferințele clienților. Florile sunt mesagerii sentimentelor noastre, ne dăruiesc frumusețe și ne farmecă cu formele, culorile și parfumul lor. Atunci când oferim flori, le alegem dintr-un motiv anume. Dăruim flori pentru că nutrim sentimente de afecțiune și apreciere pentru persoanele importante din viața noastră. Ne străduim să alegem fie florile preferate, fie în culoarea favorită sau chiar care să se potrivească cu personalitatea persoanei care primește. Astfel ajung să realizez aceste aranjamente.
- E un business scump?
- Pentru noi este esențial ca cel care își dorește un buchet de la noi să ne întoarcă un zâmbet care să însemne „Este exact ce îmi doresc!” și de aceea încercăm, fără să fim invazivi, să aflăm de la clientul nostru care sunt preferintele lui florale, care este destinația buchetului, astfel încât să îi facem sugestii în armonie cu așteptările sale și cu bugetul său. Oricât de simple ori elaborate ar fi buchetele noastre, coerența unui buchet și creativitatea noastră dau valoare muncii pe care o facem cu același implicare, fie că vorbim de un buchet de 50 de lei sau de unul de 500 lei. Acest lucru se vede în relațiile pe care le avem cu mulți dintre cumpărătorii poveștilor parfumate și colorate de la "Buchete de flori din săpun Iași".
- Și de ce flori de săpun?
- Trandafirii pot fi folosiți ca și săpun sau ca decorațiune, sunt nemuritori și plăcuți la atingere (aproape ca cei naturali). Trandafirii de săpun au un miros minunat, nu se ofilesc și pot fi păstrați îndelung într-un mediu uscat. Petalele de trandafir de săpun, atunci cand intră în contact cu apa, se dizolvă lăsând un miros plăcut. Sunt foarte practici pentru orice cadou și pot fi combinați cu ușurință atât cu alte flori naturale, cât și cu flori artificiale. Aranjamentele din flori de săpun sunt un cadou perfect pentru persoana îndrăgită sau pentru propria persoană. Nu se fărâmițează și pot fi păstrate pe termen nedefinit într-un mediu uscat și ferit de soare.
- Care este aranjamentul perfect?
Cu stil, farmec și pasiune creăm povești parfumate, care să aducă armonie și frumos în viata celui care dăruiește sau primește buchetele din săpun.
A consemnat Maura ANGHEL
 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:22

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
„Gastronomia românească nu este doar despre gusturi, ci și despre povești”
16/05/2024 20:09

Dar gastronomia traditională romanească nu este doar despre alimente si retete. Este un ambasador al valorilor noastre, o modalitate de a celebra comunitatea si de a ne conecta la rădăcinile noastre. Prin i ...

„Vinul este o artă complexă”
16/05/2024 12:20

Oenologia, stiinta si arta vinului, ocupă un loc special in cultura umană, fiind mai mult decat o simplă activitate de producere si consum a băuturilor. Este o lume complexă si fascinantă care impleteste ...

„Un proiect de suflet e cel al cărui spațiu sau siluetă îți declanșează emoția încă de la prima schiță”
15/05/2024 13:29

- Ce v-a inspirat să deveniti arhitect si cum a influentat acest lucru stilul dvs. arhitectural? - De-a lungul anilor si in special in copilărie, am avut parte de experiente senzoriale si interactiuni umane ...

„Când ajung să mă contacteze, oamenii sunt prizonierii unei singure povești pe care o mai pot spune despre viața lor, cea a neputinței”
14/05/2024 20:47

- Cum ai decis să urmezi cariera in psihologie? Au existat evenimente sau experiente particulare care te-au condus către această cale? - Am absolvit un liceu cu profil foarte real (matematică-fizică), chi ...

„Grăsimea îți face viața mizerabilă, ți-o otrăvește. E ca o molie care îți stă pe suflet și ți-l roade”
13/05/2024 09:15

- Doamnă doctor Mihaela Bilic, din perspectiva nutritionistului, care sunt cauzele principale ale obezitătii? Mancăm prea mult, alegem eronat alimentele, le combinăm  gresit, mancăm la intervale prost ...

„Genul nu dictează capacitățile intelectuale și nu ar trebui să fie o barieră de care femeile să se lovească în alegerea unei cariere”
26/04/2024 17:53

„Fiecare proiect este o experientă unică si m-a ajutat să cresc si să mă dezvolt atat profesional, cat si personal. În ceea ce priveste cel mai inspirat proiect, imi este aproape imposibil să ...

„Bucuria de a vedea cum un proiect își găsește loc în sufletul și în viețile oamenilor mă motivează să mă implic cu dăruire în ceea ce fac”
26/04/2024 16:29

„Fiecare proiect este o experientă unică si m-a ajutat să cresc si să mă dezvolt atat profesional, cat si personal. În ceea ce priveste cel mai inspirat proiect, imi este aproape imposibil să ...

  „E doar o poveste faptul că suntem diferiți acasă față de mediul de business. Suntem aceleasi persoane, cu aceleași emoții, valori, credințe”
26/04/2024 15:48

- Cum faceti diferenta dintre psihoterapie si coaching in ceea ce priveste abordările si metodele utilizate? - Cred că cea mai bună metaforă este icebergul. Ceea ce se intamplă in coaching este varful ais ...

„Singura realitate este ziua de astăzi. Viitorul depinde de ce creezi tu, acum”
26/04/2024 15:40

Un şoc emoţional, un stres puternic sau pur simplu o supărare aparent minoră care nu e decat picătura care a umplut paharul şi indarjirea de a sta in cea stare, de a o permanentiza ca manifestare, pot fi ...

„ Afecțiunile pielii, mai ales cele cronice, trebuie controlate pe termen lung și de foarte multe ori pentru toată viața, ceea ce îi sperie pe pacienți”
26/04/2024 14:33

Afectiunile dermatologice sunt extrem de diverse si pot varia de la conditii usoare si temporare pană la probleme cronice si debilitante. În ciuda diversitătii lor, există cateva afectiuni care sunt in ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei